Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jeszcze raz link
skopiujcie, działa u mnie, widzę, że dziewczyny się już rejestrują
http://www.listopadowe2017.fora.pl/
ponieważ założyłam forum to skazałam się na adminowanie, ale chętnie oddam tę funkcję
Zatwierdzam każdą osobę dlatego prosiłam żebyście używały nicka z BBF i potem zameldować się na jedynym wątku z meldunkiem
a propos pójścia za tłumem, to wiecie, ktoś musi zacząć hehe Tak jak mówię, na razie tam nic nie ma chodzi tylko o stopniowe zebranie nas w jednym miejscu. -
Mietata, pomysł dobry z forum. Ja zaraz dodam ten link na główną stronę, tylko kurcze ważne żeby jakieś przypadkowe osoby spoza naszego grona się tam nie znalazły, jakieś trolle znowu
Witamina D- Ja zakupiłam D-vitum z Oleofarm przy okazji robienia zakupów w Aptece Gemini. 96 kapsułek twist off za około 10zł. Przy córce korzystałam z tych samych.
Kropelki na kolki- sąsiadka która mieszka w DE i jej dzieci się tam "Wychowują" polecała te kropelki Saab Simplex.
Byłam dziś na KTG, na którym namalowały się jakieś dwa skurczyki. Ale szczerze mówiąc w ogóle ich nie czułam.
Jakby to kogoś interesowało, to w Lidlu mają być kombinezony zimowe dziecięce- rozmiar od 50-116 bodajże. Ja byłam dzisiaj bo dowiedziałam się że są fajne dziewczęce kurtki i kozaczki- chciałam szarą w gwiazdki dla córy, oczywiście ani jednej sztuki bo powaleni ludzie brali garściami po 7 sztuk kurtek i butów... eh. Za to kupiłam córce 2 sweterki, i Pani zagadała się ze mną przy kasie i skasowała tylko jeden. Zorientowałam się w domu dopiero
-
Aha i właśnie najlepiej byłobvy gdybyśmy przeniosły się na tamto forum np. właśnie w konkretnym dniu, np. 1 grudnia- i tutaj przestały się udzielać.
Mietata, jeśli chcesz ja mogę przejąć funkcje admina. Co prawda ostatni raz prowadziłam takie forum jako nastolatka, ale zawsze to jakieś zajęcieA z tego co pamiętam to Ty będziesz wracała do projektów z pracy jeszcze na macierzyńskim więc pewnie na nadmiar czasu narzekać nie będziesz. Jakby co, to jestem chętna
-
nick nieaktualnyZ tymi pajacami, spiochami itp to dzięki Holibkowej ściądze się uporałam psychicznie
niby wiedziałam, ale zrobilam sobie screena i teraz już się nie pogubię
Też właśnie w taki sposób jak Iza układam jakieś mini koszulki na ramiączkach itp w koszykach wysuwanych w szafiepoukładane poziomo powodują wieczny bałagan. A dla dziecka mam szafę z drążkiem i półkami więc część już wisi - jakieś kombinezony, grubsze pajace itp, część na półkach a w szufladach czapki, rękawiczki i skarpetki. Mam nadzieję, że mi się bałagan nie będzie robił.
Ale wieje! Wszystkie okna mi trzaskały normalnie. I mam jakiś taki dziwny stan, że chce mi się pić a muszę się jednocześnie zmuszać do tego. Tak jakby ciało prorestowało przeciwko ciągłemu wstawaniu do toalety. -
A ja w końcu mam dzisiaj wizytę u lekarza o 18 15 normalnie juz nie mogę się doczekać. U mnie w rodzinie wszyscy dla dzieci na kolki kupują saab simplex niemieckie wiec i ja tez kupie. Idę robic obiad chociaż w ogóle mi się nie chcę ale coś jeść trzeba
torby do szpitala spakowanej nie mam jeszcze ale to kwestia 5 minut więc się tym nie martwię może w przyszłym tygodniu się tym zajmę no chyba, że dowiem się czegoś od lekarza to zrobię to szybciej.
-
Aha, jeszcze mi sie coś przypomniało. Paracetamol w skondensowanej formie (mniej płynu do podania), to Pedicetamol, jak tu pisała chyba Zuza, ale uwaga, jest wstrętny w smaku i nie każde dziecko zaakceptuje. "Smaczny" dla dzieci jest truskawkowy z Hasco. A na poczatek to chyba tylko czopki z paracetamolem wchodzą w grę, z tego co pamietam? Choć mogło sie to zmienić.
Pomysl z forum zamknietym- super:) Chetnie też dolącze:)
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Wichrowe, tu masz super ściągę z rozpisanym na obrazkach wszystkim do ubrania na niemowlaka, nawet gadżety do wózka i łóżeczka są pokazane i opisane
Mój mąż ma już w telefonie tę listę
https://naforum.zapodaj.net/c1cb71d0ed14.jpg.html -
Super, widzę, że sporo z was już się zapisało
Invis, nie ma stracha z trolami, bo każdy użytkownik musi być zatwierdzony przez admina, a wiadomo, nicki swoje znamy, gdyby ktoś przypadkowy się dostał to też łatwo można taką osobę usunąć.
Dałam ci funkcję admina możesz szalećmożna tam też utworzyć taką listę z terminami etc.
To co ustalamy datę na 1 grudnia czy 1 listopada ? czy zaczynamy tam pisać każda po rozpakowaniu? jakieś sugestie? dobrze byłoby ustalić jedną opcję żeby nie było rozdwojenia jaźni.
Przewaga tego forum zamkniętego to to że możemy tworzyć różne tematy, a to o lekarstwach a to o szczepieniach , ubraniach etc. Tu jest tego tak dużo że wartościowe rzeczy zwyczajnie giną, trudno je wyszukać etc a do tego forum ostatnio paskudnie się wiesza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 15:20
-
Pernilla spokojnie, forum dopiero powstało
Invis wzięła wspaniałomyślnie na siebie funkcję admina więc jak znajdzie chwile to z pewnością poustawia odpowiednio wszystkie parametry i w razie czego można pisać na prv i podpytać co i jak.
-
Dodałam konto na nowym forum, czekam na akcept administratora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 15:32
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Dziewczyny, znalazłam fajną rozpiskę o tym, jak ubierać niemowlaka na zimowe spacery w zależności od temperatury. Może doświadczone mamusie jakoś to skomentują?
http://www.buggygym.pl/wp-content/uploads/2015/10/Jak-ubra%C4%87-dziecko-na-spacer-w-zimie2.png
Widzę tutaj, że potrzebny jest i puchowy kombinezon i śpiworek do wózka, a ja byłam przekonana że starczy mi sam puchowy kombinezon i ciepła kołderka
A Wy co kupiłyście? Ciepły zimowy kombinezon, śpiwór do wózka czy oba gadżety?
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
mietata wrote:Pernilla spokojnie, forum dopiero powstało
Invis wzięła wspaniałomyślnie na siebie funkcję admina więc jak znajdzie chwile to z pewnością poustawia odpowiednio wszystkie parametry i w razie czego można pisać na prv i podpytać co i jak.
A, to dobrze wiedziećMi już dzisiaj udało się skopać zamówienie w zooplus i zaczęłam wątpić w swoje obycie cyfrowe.
Iza, mam wizytę na jutro rano. Nic więcej ponad to, co wczoraj nie "wypadło". Ciekawa jestem, czy lekarz będzie w stanie zweryfikować podczas badania co to było. Dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 15:48
-
Zuza91 wrote:Dziewczyny, znalazłam fajną rozpiskę o tym, jak ubierać niemowlaka na zimowe spacery w zależności od temperatury. Może doświadczone mamusie jakoś to skomentują?
http://www.buggygym.pl/wp-content/uploads/2015/10/Jak-ubra%C4%87-dziecko-na-spacer-w-zimie2.png
Widzę tutaj, że potrzebny jest i puchowy kombinezon i śpiworek do wózka, a ja byłam przekonana że starczy mi sam puchowy kombinezon i ciepła kołderka
A Wy co kupiłyście? Ciepły zimowy kombinezon, śpiwór do wózka czy oba gadżety?34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian