X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze raz link
    skopiujcie, działa u mnie, widzę, że dziewczyny się już rejestrują

http://www.listopadowe2017.fora.pl/

ponieważ założyłam forum to skazałam się na adminowanie, ale chętnie oddam tę funkcję :)
    Zatwierdzam każdą osobę dlatego prosiłam żebyście używały nicka z BBF i potem zameldować się na jedynym wątku z meldunkiem :)

a propos pójścia za tłumem, to wiecie, ktoś musi zacząć hehe Tak jak mówię, na razie tam nic nie ma chodzi tylko o stopniowe zebranie nas w jednym miejscu.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, pomysł dobry z forum. Ja zaraz dodam ten link na główną stronę, tylko kurcze ważne żeby jakieś przypadkowe osoby spoza naszego grona się tam nie znalazły, jakieś trolle znowu :P

Witamina D- Ja zakupiłam D-vitum z Oleofarm przy okazji robienia zakupów w Aptece Gemini. 96 kapsułek twist off za około 10zł. Przy córce korzystałam z tych samych.

Kropelki na kolki- sąsiadka która mieszka w DE i jej dzieci się tam "Wychowują" polecała te kropelki Saab Simplex.

Byłam dziś na KTG, na którym namalowały się jakieś dwa skurczyki. Ale szczerze mówiąc w ogóle ich nie czułam.

Jakby to kogoś interesowało, to w Lidlu mają być kombinezony zimowe dziecięce- rozmiar od 50-116 bodajże. Ja byłam dzisiaj bo dowiedziałam się że są fajne dziewczęce kurtki i kozaczki- chciałam szarą w gwiazdki dla córy, oczywiście ani jednej sztuki bo powaleni ludzie brali garściami po 7 sztuk kurtek i butów... eh. Za to kupiłam córce 2 sweterki, i Pani zagadała się ze mną przy kasie i skasowała tylko jeden. Zorientowałam się w domu dopiero :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj pakowaliśmy rzeczy. Było "3 pajace albo spiochy". Dalismy pajace,a on za chwile pyta "a spiochy to które?". Ja: NIE WIEM :D nie wiem czy jakieś mamy bo nie wiem które to ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - idź po południu jeszcze raz to powinny już być znów kurtki na stanie ;)
    A te kombinezony to kiedy mają być?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i właśnie najlepiej byłobvy gdybyśmy przeniosły się na tamto forum np. właśnie w konkretnym dniu, np. 1 grudnia- i tutaj przestały się udzielać.

Mietata, jeśli chcesz ja mogę przejąć funkcje admina. Co prawda ostatni raz prowadziłam takie forum jako nastolatka, ale zawsze to jakieś zajęcie :P A z tego co pamiętam to Ty będziesz wracała do projektów z pracy jeszcze na macierzyńskim więc pewnie na nadmiar czasu narzekać nie będziesz. Jakby co, to jestem chętna :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe - śpiochy to takie pajace, tylko bez rękawów ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pajacami, spiochami itp to dzięki Holibkowej ściądze się uporałam psychicznie :D niby wiedziałam, ale zrobilam sobie screena i teraz już się nie pogubię :D
    Też właśnie w taki sposób jak Iza układam jakieś mini koszulki na ramiączkach itp w koszykach wysuwanych w szafie :) poukładane poziomo powodują wieczny bałagan. A dla dziecka mam szafę z drążkiem i półkami więc część już wisi - jakieś kombinezony, grubsze pajace itp, część na półkach a w szufladach czapki, rękawiczki i skarpetki. Mam nadzieję, że mi się bałagan nie będzie robił.

Ale wieje! Wszystkie okna mi trzaskały normalnie. I mam jakiś taki dziwny stan, że chce mi się pić a muszę się jednocześnie zmuszać do tego. Tak jakby ciało prorestowało przeciwko ciągłemu wstawaniu do toalety.

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu mam dzisiaj wizytę u lekarza o 18 15 normalnie juz nie mogę się doczekać. U mnie w rodzinie wszyscy dla dzieci na kolki kupują saab simplex niemieckie wiec i ja tez kupie. Idę robic obiad chociaż w ogóle mi się nie chcę ale coś jeść trzeba ;) torby do szpitala spakowanej nie mam jeszcze ale to kwestia 5 minut więc się tym nie martwię może w przyszłym tygodniu się tym zajmę no chyba, że dowiem się czegoś od lekarza to zrobię to szybciej.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeszcze mi sie coś przypomniało. Paracetamol w skondensowanej formie (mniej płynu do podania), to Pedicetamol, jak tu pisała chyba Zuza, ale uwaga, jest wstrętny w smaku i nie każde dziecko zaakceptuje. "Smaczny" dla dzieci jest truskawkowy z Hasco. A na poczatek to chyba tylko czopki z paracetamolem wchodzą w grę, z tego co pamietam? Choć mogło sie to zmienić.

Pomysl z forum zamknietym- super:) Chetnie też dolącze:)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, tu masz super ściągę z rozpisanym na obrazkach wszystkim do ubrania na niemowlaka, nawet gadżety do wózka i łóżeczka są pokazane i opisane ;) Mój mąż ma już w telefonie tę listę :D

https://naforum.zapodaj.net/c1cb71d0ed14.jpg.html

klz9hdgefsr87l0p.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, widzę, że sporo z was już się zapisało :) Invis, nie ma stracha z trolami, bo każdy użytkownik musi być zatwierdzony przez admina, a wiadomo, nicki swoje znamy, gdyby ktoś przypadkowy się dostał to też łatwo można taką osobę usunąć.
    Dałam ci funkcję admina możesz szaleć :) można tam też utworzyć taką listę z terminami etc.

To co ustalamy datę na 1 grudnia czy 1 listopada ? czy zaczynamy tam pisać każda po rozpakowaniu? jakieś sugestie? dobrze byłoby ustalić jedną opcję żeby nie było rozdwojenia jaźni.

Przewaga tego forum zamkniętego to to że możemy tworzyć różne tematy, a to o lekarstwach a to o szczepieniach , ubraniach etc. Tu jest tego tak dużo że wartościowe rzeczy zwyczajnie giną, trudno je wyszukać etc a do tego forum ostatnio paskudnie się wiesza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 15:20

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo myślałam o 1.11., ale może faktycznie jak któraś urodzi to może tam dać znać :) bo pewnie część z nas nie doczeka listopada w dwupaku.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie ogarniam techniki na nowym forum :D Czy do zatwierdzenia zmian w profilu potrzebna jest zgoda admina? jeśli tak, to sorry, dziewczyny :/

gg64k6nl113tz1vl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla spokojnie, forum dopiero powstało :) Invis wzięła wspaniałomyślnie na siebie funkcję admina więc jak znajdzie chwile to z pewnością poustawia odpowiednio wszystkie parametry i w razie czego można pisać na prv i podpytać co i jak.

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałam konto na nowym forum, czekam na akcept administratora :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 15:32

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla, a jak tam Twój czop? Udało Ci się załatwić wizytę?

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam fajną rozpiskę o tym, jak ubierać niemowlaka na zimowe spacery w zależności od temperatury. Może doświadczone mamusie jakoś to skomentują?

http://www.buggygym.pl/wp-content/uploads/2015/10/Jak-ubra%C4%87-dziecko-na-spacer-w-zimie2.png

Widzę tutaj, że potrzebny jest i puchowy kombinezon i śpiworek do wózka, a ja byłam przekonana że starczy mi sam puchowy kombinezon i ciepła kołderka :(

A Wy co kupiłyście? Ciepły zimowy kombinezon, śpiwór do wózka czy oba gadżety?

Pani Moł lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Pernilla spokojnie, forum dopiero powstało :) Invis wzięła wspaniałomyślnie na siebie funkcję admina więc jak znajdzie chwile to z pewnością poustawia odpowiednio wszystkie parametry i w razie czego można pisać na prv i podpytać co i jak.

A, to dobrze wiedzieć :) Mi już dzisiaj udało się skopać zamówienie w zooplus i zaczęłam wątpić w swoje obycie cyfrowe.

Iza, mam wizytę na jutro rano. Nic więcej ponad to, co wczoraj nie "wypadło". Ciekawa jestem, czy lekarz będzie w stanie zweryfikować podczas badania co to było. Dam znać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 15:48

gg64k6nl113tz1vl.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, znalazłam fajną rozpiskę o tym, jak ubierać niemowlaka na zimowe spacery w zależności od temperatury. Może doświadczone mamusie jakoś to skomentują?

http://www.buggygym.pl/wp-content/uploads/2015/10/Jak-ubra%C4%87-dziecko-na-spacer-w-zimie2.png

Widzę tutaj, że potrzebny jest i puchowy kombinezon i śpiworek do wózka, a ja byłam przekonana że starczy mi sam puchowy kombinezon i ciepła kołderka :(

A Wy co kupiłyście? Ciepły zimowy kombinezon, śpiwór do wózka czy oba gadżety?
    Ja kupiłam kombinezon i gruby kocyk. Śpiworek jeszcze nie zastanawiam się nad nim.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• mietata Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, odjazdowe to jest, ale przyznam, że ja nie mam takich gadżetów jak czapka z wełny merino czy rajstop ;)

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ