Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh, 5 razy próbowałam dodać wpis i mi go w końcu wcięło ;( nie hula mi dziś BBF.
i oczywiście zapomniałam do czego się odniosłam
W każdym razie chciałabym się pochwalić, że będę miała szafę na koniec przyszłego tygodnia!
U mnie dziś dzień szopa pracza, uprałam już ręczniki, śpiwór i 2 komplety pościeliPogoda cudna do suszenia - słońce, wiatr i ciepełko
Ogólnie rzecz biorąc dużo dziś ogarnęłam i jestem z siebie dumna
-
A ja sobie odpoczywam w szpitalu. Cisza i spokoj
dzieci ostatnio dawaly popalic..
Dzisiaj lekarze maja strajk i ci ktorzy pracuja, smieja sie, ze dzialaja jak na wojnie. Podpisywalam na izbie dwie zgody. Automatycznie. Lekarz nie wzial od razu tej kartki i tak sobie czytam co tam napisane, a tam, ze zostalam poinformowana o czyms tam w zwiazku z udzielanymi swiadczeniami i "swiadomie nie wyrazam zgody na hospitalizacje". A szlam na oddzial. Gdyby nie ja to nikt by sie nie skapnal, ze wszyscy z dzisiaj na oddziale podpisali, ze sie na to nie zgadzaja xdwichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuza, fajna ta rozpiska! Jakichś super ilosci rajstop też nie mam, ale to zawsze pajac no i zwykła czapka po prostu, a nie merino
no i chyba zamiast śpiworka w razie czego to może być kocyk ciepły i tyle.
Mam ten wełniakowaty śpiwór na mrozy od szwagierki, chcę go jakoś wyprać, chyba jednak najlepiej w pralni, nie? To taka grrrruba wełna jest, raczej sama tego nie wypiorę żadną mocą. W ogóle nie lubię takich rzeczy "zwierzęcych", w życiu sama bym tego nie kupiła. -
Zuza91 wrote:Wichrowe, tu masz super ściągę z rozpisanym na obrazkach wszystkim do ubrania na niemowlaka, nawet gadżety do wózka i łóżeczka są pokazane i opisane
Mój mąż ma już w telefonie tę listę
https://naforum.zapodaj.net/c1cb71d0ed14.jpg.html
Ja mam w telefonie to co chyba Holibka (?) rysowała. Ale jakoś nie mogę się nauczyć9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Sara trzymaj sie tam mocno
co do ubierania zimą to ja sama nie wiem bo moja pierworodna wiosenna.
Zrobilam dziś mega zakupy za paczke pampersow: 5 razy pajac, 5razy body, rożek, laktator ręczny, nakladki na beodawki, herbatka laktacyjna, pudelko bebiko, maltan, wkladki laktacyjne, 3 czapeczki i jakieś niedrapki
jak wrócę do domku to i ja zapiszę sie na forum. Na razie oglądam popisy córy na zajęciach tanecznych -
Ooooo właśnie, laktator! Muszę kupić.
Ogarnęłam papierzyska, jestem z siebie dumnaTyyyle makulatury, wreszcie porządek w mężowych fakturach, ach!
No i dobiło nas, bo dali termin obrony doktoratuTaki, że albo się wypakuję na obronie, albo będzie zmiana terminu bo będę rodzić, albo będę świeżo po i nie będę mogła przyjść
Już głupawki dostaliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 16:48
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Rajstopek mam aż 1 parę jak na razie. Śpioworka też nie mam, ale myślę, że jak ktoś ma gruby kocyk to spokojnie zamiast warstwy w wózku też się sprawdzi.
Agagaga to faktycznie mega się udało jak za paczkę pampersów
Limit prac na dziś wykorzystany, terasz tylko odpoczywam. Ogarnęłam całą kuchnie i salon plus pranie. Czas na kawę z cynamonem
Pani Moł wełniaka lepiej oddać do pralni chyba, bo ja sama bym się nie zdecydowała z nim męczyć -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Ooooo właśnie, laktator! Muszę kupić.
Ogarnęłam papierzyska, jestem z siebie dumnaTyyyle makulatury, wreszcie porządek w mężowych fakturach, ach!
No i dobiło nas, bo dali termin obrony doktoratuTaki, że albo się wypakuję na obronie, albo będzie zmiana terminu bo będę rodzić, albo będę świeżo po i nie będę mogła przyjść
Już głupawki dostaliśmy
wspólczuje, przerabialismy ten temat, a tu jeszcze jakis obiad dla komisji i rodziny po trzeba ogarnac, kwiaty itd itp - zakładam ze wszedzie wyglada to podobnie. Jako zonie mi przypadła ta przyjemnosc no chyba ze masz chłopa zorganizowanego i sam to zalatwi
Rajstopek mam chyba tylko ze 2 pary....ale innych ciuchów multum
Forum nr 2 -Pernilla dokladnie trzeba chwile poczekac na zgode, i potem mozna juz sie logowac i pisac. Invis fajnie ze wziełas sie za administrowanie bo tu ci swietnie idzie, wszystkiego dopilnowujesz
No belly ma dzis ewidentnie problem....oni jakos tak cyklicznie zauwazyłam srednio co miesiac maja jakis przestój w działaniu. -
Kameelka, rodzina u nas odpada, nikogo nie zapraszamy (w zasadzie to i tak byłyby tylko matki), a nawet jeśli to na pewno nie na żaden obiad po
I z tego co wiem, też nie ma tradycji robienia imprezki dla Rady Wydziału (np.u mnie na uczelni robią, ale też mniejsze środowisko, mniejsza rada i w ogóle inne klimaty). Kwiatki będzie chciał to kupi, nie to nie, jego sprawa, ja się nie mam zamiaru w żaden sposób - poza doradczym - w to angażować
Mam tylko nadzieję, że pozytywnie się to skończy i że będę mogła być
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyNo widzisz czyli co uczelnia to obyczaj, u nas akurat to idzie w pakiecie
A znacie /macie taki gadzet -pasek trochę jak od torebki do noszenia a raczej służacy odciazeniu fotelika żeby nie nosic w ręce. Nie mam jak z tel wstawic linka aktualnie ale postaram się wieczorem -
Wichrowe trzymam kciuki za obronę. U nas była tradycja zapraszania recenzentów i promotora na obiad,ale ja robiłam imprezę na miejscu,było tyle wina i jedzenia, że pół wydziału się zeszło
fajne wspomnienia, mogłabym jeszcze raz
Ja moich ciuszków miałam 2 niepełne pralki (i to tylko dlatego, żę dostałam 1 pralkę w prezencie, jestem pod wrażeniem ile wy macie tego odzienia w szufladach!!!
Za to pochwalę się ze skręciliśmy wczoraj naszego snuz poda i jest obłędnie pięknyi super się buja, idealnie pasuje do łóżka, jestem mega zadowolona.
-
Czesc dziewczyny,
troche mnie tu nie bylo, tydzien temu mialam baby shower niespodzianke, doastalam troche drobnych prezentow (ubranka, butelke, zabaweczki,polskie ksiazeczki, kosmetyki i piekny tort pieluszkowy oraz karte podarunkowa. Jedyna duza rzecza jaka dostalam byla duza zabawka 2 w 1 -mata i chyba po polsku mowi sie skoczek - taka zabawka co sie wsadza dziecko i ono na okol ma zabawki i ma sie samo obracac. ja jednak uwazam, ze te zabawki typu skoczki, chodziki itd sa niezdrowe i na szczescie wymienie sobie to uradzenie po prostu na mate edukacyjna. U nas jest taka zasada, ze jak sie daje prezenty to z takim specjalnym paragonem, ze mozesz to oddac, albo wymienic.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Hej, a co do zamkniętego forum - ja bym była chyba za wcześniejszą datą.
Pewnie z końcem października zacznie się "oficjalne rozpakowywanie", więc warto, by już tam bardziej "intymnymi" tematami się dzielić.
Jak ruszymy dopiero w grudniu, to już większość będzie z Maluszkami i by wychodziło, że tu będą poruszane najbardziej gorące kwestie.
Więc może nawet tak połowa października?
taka moja propozycja
oho... post nie chce wskoczyć
będzie najwyżej milion razy