Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, 5 razy próbowałam dodać wpis i mi go w końcu wcięło ;( nie hula mi dziś BBF.

i oczywiście zapomniałam do czego się odniosłam :/

W każdym razie chciałabym się pochwalić, że będę miała szafę na koniec przyszłego tygodnia! :D

U mnie dziś dzień szopa pracza, uprałam już ręczniki, śpiwór i 2 komplety pościeli :D Pogoda cudna do suszenia - słońce, wiatr i ciepełko :)

Ogólnie rzecz biorąc dużo dziś ogarnęłam i jestem z siebie dumna :D

age.png

age.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za konkretną datą na przeniesienie się na forum.
    Najlepiej to chyba 01.12.2017 bo inaczej to będziemy zaglądać i tu i tam.
    Ale oczywiście dostosuje się do reszty ;-)

Forum zamknięte super sprawa nie będzie strachu fotki dodawać itp. ;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie odpoczywam w szpitalu. Cisza i spokoj :D dzieci ostatnio dawaly popalic..
    Dzisiaj lekarze maja strajk i ci ktorzy pracuja, smieja sie, ze dzialaja jak na wojnie. Podpisywalam na izbie dwie zgody. Automatycznie. Lekarz nie wzial od razu tej kartki i tak sobie czytam co tam napisane, a tam, ze zostalam poinformowana o czyms tam w zwiazku z udzielanymi swiadczeniami i "swiadomie nie wyrazam zgody na hospitalizacje". A szlam na oddzial. Gdyby nie ja to nikt by sie nie skapnal, ze wszyscy z dzisiaj na oddziale podpisali, ze sie na to nie zgadzaja xd

wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, fajna ta rozpiska! Jakichś super ilosci rajstop też nie mam, ale to zawsze pajac no i zwykła czapka po prostu, a nie merino :)
    no i chyba zamiast śpiworka w razie czego to może być kocyk ciepły i tyle.
    Mam ten wełniakowaty śpiwór na mrozy od szwagierki, chcę go jakoś wyprać, chyba jednak najlepiej w pralni, nie? To taka grrrruba wełna jest, raczej sama tego nie wypiorę żadną mocą. W ogóle nie lubię takich rzeczy "zwierzęcych", w życiu sama bym tego nie kupiła.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Wichrowe, tu masz super ściągę z rozpisanym na obrazkach wszystkim do ubrania na niemowlaka, nawet gadżety do wózka i łóżeczka są pokazane i opisane ;) Mój mąż ma już w telefonie tę listę :D

https://naforum.zapodaj.net/c1cb71d0ed14.jpg.html
    Dzięki :)
    Ja mam w telefonie to co chyba Holibka (?) rysowała. Ale jakoś nie mogę się nauczyć :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara trzymaj sie tam mocno :) co do ubierania zimą to ja sama nie wiem bo moja pierworodna wiosenna.
    Zrobilam dziś mega zakupy za paczke pampersow: 5 razy pajac, 5razy body, rożek, laktator ręczny, nakladki na beodawki, herbatka laktacyjna, pudelko bebiko, maltan, wkladki laktacyjne, 3 czapeczki i jakieś niedrapki :)
    jak wrócę do domku to i ja zapiszę sie na forum. Na razie oglądam popisy córy na zajęciach tanecznych :D

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png

Wysłany: 2 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo właśnie, laktator! Muszę kupić.
    Ogarnęłam papierzyska, jestem z siebie dumna :D Tyyyle makulatury, wreszcie porządek w mężowych fakturach, ach!

No i dobiło nas, bo dali termin obrony doktoratu :D Taki, że albo się wypakuję na obronie, albo będzie zmiana terminu bo będę rodzić, albo będę świeżo po i nie będę mogła przyjść :D Już głupawki dostaliśmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 16:48

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajstopek mam aż 1 parę jak na razie. Śpioworka też nie mam, ale myślę, że jak ktoś ma gruby kocyk to spokojnie zamiast warstwy w wózku też się sprawdzi.

Agagaga to faktycznie mega się udało jak za paczkę pampersów :)

Limit prac na dziś wykorzystany, terasz tylko odpoczywam. Ogarnęłam całą kuchnie i salon plus pranie. Czas na kawę z cynamonem :D

Pani Moł wełniaka lepiej oddać do pralni chyba, bo ja sama bym się nie zdecydowała z nim męczyć ;)

f2w33e3k8e2wdta9.png

Wysłany: 2 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja mam rajstopek 22 pary :D tyle w spadku dostałam :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe całe przedszkole byś obdarowała ;)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ooooo właśnie, laktator! Muszę kupić.
    Ogarnęłam papierzyska, jestem z siebie dumna :D Tyyyle makulatury, wreszcie porządek w mężowych fakturach, ach!

No i dobiło nas, bo dali termin obrony doktoratu :D Taki, że albo się wypakuję na obronie, albo będzie zmiana terminu bo będę rodzić, albo będę świeżo po i nie będę mogła przyjść :D Już głupawki dostaliśmy :D

wspólczuje, przerabialismy ten temat, a tu jeszcze jakis obiad dla komisji i rodziny po trzeba ogarnac, kwiaty itd itp - zakładam ze wszedzie wyglada to podobnie. Jako zonie mi przypadła ta przyjemnosc no chyba ze masz chłopa zorganizowanego i sam to zalatwi

Rajstopek mam chyba tylko ze 2 pary....ale innych ciuchów multum

Forum nr 2 -Pernilla dokladnie trzeba chwile poczekac na zgode, i potem mozna juz sie logowac i pisac. Invis fajnie ze wziełas sie za administrowanie bo tu ci swietnie idzie, wszystkiego dopilnowujesz

No belly ma dzis ewidentnie problem....oni jakos tak cyklicznie zauwazyłam srednio co miesiac maja jakis przestój w działaniu.

Wysłany: 2 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak się rzeczy suszyły na 3 suszarkach, to mąż stwierdził, że to wygląda, jakbyśmy prowadzili przedszkole, na dodatek żeńskie :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka, rodzina u nas odpada, nikogo nie zapraszamy (w zasadzie to i tak byłyby tylko matki), a nawet jeśli to na pewno nie na żaden obiad po ;) I z tego co wiem, też nie ma tradycji robienia imprezki dla Rady Wydziału (np.u mnie na uczelni robią, ale też mniejsze środowisko, mniejsza rada i w ogóle inne klimaty). Kwiatki będzie chciał to kupi, nie to nie, jego sprawa, ja się nie mam zamiaru w żaden sposób - poza doradczym - w to angażować :) Mam tylko nadzieję, że pozytywnie się to skończy i że będę mogła być :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ale mi się spina brzuch od dwóch godzin :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz czyli co uczelnia to obyczaj, u nas akurat to idzie w pakiecie

A znacie /macie taki gadzet -pasek trochę jak od torebki do noszenia a raczej służacy odciazeniu fotelika żeby nie nosic w ręce. Nie mam jak z tel wstawic linka aktualnie ale postaram się wieczorem

Wysłany: 2 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się co i rusz dowiaduje, że jakieś gadżety kolejne są :P ja tam niczego nie kupuję. Na razie udalo mi się w końcu kupić laktator.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe trzymam kciuki za obronę. U nas była tradycja zapraszania recenzentów i promotora na obiad,ale ja robiłam imprezę na miejscu,było tyle wina i jedzenia, że pół wydziału się zeszło :) fajne wspomnienia, mogłabym jeszcze raz ;)

Ja moich ciuszków miałam 2 niepełne pralki (i to tylko dlatego, żę dostałam 1 pralkę w prezencie :), jestem pod wrażeniem ile wy macie tego odzienia w szufladach!!!
    Za to pochwalę się ze skręciliśmy wczoraj naszego snuz poda i jest obłędnie piękny :) i super się buja, idealnie pasuje do łóżka, jestem mega zadowolona.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

troche mnie tu nie bylo, tydzien temu mialam baby shower niespodzianke, doastalam troche drobnych prezentow (ubranka, butelke, zabaweczki,polskie ksiazeczki, kosmetyki i piekny tort pieluszkowy oraz karte podarunkowa. Jedyna duza rzecza jaka dostalam byla duza zabawka 2 w 1 -mata i chyba po polsku mowi sie skoczek - taka zabawka co sie wsadza dziecko i ono na okol ma zabawki i ma sie samo obracac. ja jednak uwazam, ze te zabawki typu skoczki, chodziki itd sa niezdrowe i na szczescie wymienie sobie to uradzenie po prostu na mate edukacyjna. U nas jest taka zasada, ze jak sie daje prezenty to z takim specjalnym paragonem, ze mozesz to oddac, albo wymienic.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na wizycie u lekarza i dziecko nadal ulozone glowka do gory.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• NW Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a co do zamkniętego forum - ja bym była chyba za wcześniejszą datą.
    Pewnie z końcem października zacznie się "oficjalne rozpakowywanie", więc warto, by już tam bardziej "intymnymi" tematami się dzielić.

Jak ruszymy dopiero w grudniu, to już większość będzie z Maluszkami i by wychodziło, że tu będą poruszane najbardziej gorące kwestie.

Więc może nawet tak połowa października?
    taka moja propozycja :)

oho... post nie chce wskoczyć :/
    będzie najwyżej milion razy :D

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ