X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w śroďe gina, być może ostatnia wizyta.
    Podpowiecie, o co pytać? ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe nie mam pojęcia :\ mam jakąś papkę zamiast mózgu ostatnio.

O co chodzi z tym segregatorem pediatrycznym? Co to za cudo?

Kto ogląda nowy sezon American Horror Story? :D Mężu nagrał mi kilka dni temu odcinek i o mało go nie przegapiłam, bo w opisie było Hotel :p Uwielbiam klimat tego serialu, choć momentami przymykam oczy.

age.png

age.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe ja też mam z zawroty... stawiałam na brak żelaza bo ostatnio bardzo zapominałam go łykać ale nie wiem czy to od tego :)

Hahaha Holibka rozbawiłaś mnie z tą papką, też teraz to mam, totalne zaćmienia :D

Dziewczyny, błagam poradźcie, co na wzdęcia? Męczą mnie od kilku dni i totalnie nie umiem sobie z nimi poradzić a nie jem niczego co mogłoby je powodować :(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, ja mam gina w czwartek, póki co nie wiem o co będę pytała ;)

Kurde, od dwóch godzin nie śpie :/ Brzuch mi się spina.
    Młoda ledwo sie rusza - serducho bije normalnie, sprawdzałam AngelSoundem. Mam nadzieję, że po prostu śpi lub deszczowa pogoda na nią tak działa, bo od północy u Nas leje :/

Dziś zadzwonie do ginekolog zapytać o wynik na paciorkowca, a w czwartek na wizycie odbiorę, jakoś tak wolę szybciej znać wynik w razie "W" ;)

Cały czas powtarzałam Emilce, że ma niewychodzić i zaczekać na tatusia - mam nadzieję, że nie wzięła tego całkiem na poważnie :D Mąż wraca dziś koło 20, ale mi chodziło o jego urlop w połowie miesiąca :D

No nic, czas spróbować zmusić się do spania...

Xaxa, ja z wzdęciami sobie nie radziłam więc nie pomogę.

Tak wogóle to: Witam 37 tydzień! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 05:11

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z rana zapragnęłam, żeby młoda jednak w tym brzuchu jeszcze trochę posiedziała, bo u mnie w domu powoli się szpital robi :/ ojciec jakąś zarazę dorwał i kicha i prycha tak, że się spać nie da. Zaraz pewnie wszyscy będziemy chorzy :/
    To byłby najgorszy czas na rodzenie i przywiezienie malucha do domu.

A jak na złość od rana brzuszek znów boli okresowo.

I w ogóle noc ciężka - pociłam się cały czas jak świnka. A przy okazji cycki całe mnie tak od wczoraj swędzą, że tylko bym się po nich drapała. A najbardziej brodawki!

1.11. może być na rozpoczęcie oficjalne forum. Ale pewnie jak któraś szybciej urodzi a nie będzie chciała się maleństwem chwalić tutaj to tam napisze ;)

Heh, ja teoretycznie ostatnią wizytę u gina mam 20.10. Ciekawe czy zdążę na nią pójść :p wczoraj dzwonili i w ogóle chcieli mi na 25.10. przełożyć! Ale że potrzebuję kontynuacji L4 to musieli mnie wcisnąć do innej ginekolog :p

Na GBSa skoczę w poniedziałek.
    Jak z wynikami nie zdążę to najwyżej profilaktycznie dadzą mi antybiotyk. Bo z tego co wiem to tak robią.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, po brodawkach też się ostatnio drapałam jak oszalała :D
    To nieciekawie teraz masz w domu :/ U mnie póki co spokój z chorobami.
    Haha, jak się Mała pośpieszy to nie zdążysz :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Haha, po brodawkach też się ostatnio drapałam jak oszalała :D
    To nieciekawie teraz masz w domu :/ U mnie póki co spokój z chorobami.
    Haha, jak się Mała pośpieszy to nie zdążysz :D

Straszne jest to swędzenie! :p

A październik to chyba taki standardowy miesiąc na choroby u mnie w domu. Brat przynosi zarazę ze szkoły a mąż i tata z pracy. Z czego najbardziej agresywne wirusy rozsiewa właśnie tata :/

No nic, mąż dziś ma uzupełnić zapasy miodu, cytrynki, czosnku i czegoś na inhalacje. Będziemy się bronić :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak zwykle noc pomogła - wczoraj wieczorem miałam lekkie bóle okresowe, brzuszek twardszy, wiec ogólnie samopoczucie takie ze nie podchodź :P ale wyspalam sie z jedna pobudka na siku tradycyjnie i dzisiaj juz czuje sie super. Uf! Jesli chodzi o segregator pediatryczny, tez dzis planuje zamówić, super sprawa. Rowniez mam ciążowy, szczerze - nie uwazam zeby cenabyka jakaś wygórowana, pal licho materiały, ktore sa naprawdę fajne przez co wyglada on ładnie i porządnie, ale ludzie poświęcili swój czas i know how, zeby w ogole cos takiego stworzyć. Informacji jest duzo i ja z nich skorzystałam, w pediatrycznym jeszcze wiecej :) jak ktos nie wie o co chodzi to niech zajrzy na www.mamaginekolog.pl, zakładka sklep. Widziałam ze na fb na jej stronce jest rowniez live z informacjami, co dokładnie zawiera. Moim zdaniem ci ludzie robią super robotę :) Ps. Znowu kolejna plaga egipska sie do mnie przyczepiła- tym razem chyba taka mała kurzajka na dłoni przy paznokciu (chyba, bo nigdy nie miałam, ale wczoraj niechcący rozdrapalam i sie krew polała, wiec jestem prawie pewna:( zdezynfekowalam i chodzę w plasterku zeby sie nie rozsiała, pojutrze spytam gin czy moge to jakos usunąć u dermatologa. Miała moze któraś z Was w ciazy?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha - zazdroszczę, że możesz się wyspać w nocy. Ja to wstaję bardziej zmęczona niż jestem wieczorem. I pewnie tak już będzie przez najbliższe lata :p

Brodawki nie miałam. Ale są w aptekach dostępne specyfiki do smarowania miejscowego. Działają szybko i skutecznie. Polecam wycieczkę, żeby się dopytać :)
    U mojego brata Brodacid zadziałał w 2-3 dni (no tylko, że ten akurat nie jest dla kobiet w ciąży).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 06:47

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, tylko ze ja jestem prawie 2 tyg do tylu względem Ciebie, wiec za dwa tygodnie to jeszcze roznie moze byc ;-)) słyszałam o tym leku, ale poczekam juz te 2 dni i skonsultuje to najpierw z lekarzem. Zapytam, czy mozna :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie coś odnośnie tego śpiworka, jakie wy macie tzn rozmiar vs rozmiar gondoli? ten dylemat to mi się dziś nawet śnił więc mocno mnie to trapi hihi :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, ja nie mam póki co śpiworka :) Tzn mam ten dołączany do winterpacka, według mnie on jest przeznaczony do spacerówki - wydaje mi się za duży do gondoli - ale widziałam zdjęcia, że wciskają...
    Okaże się w praktyce, jak coś to potem dokupie

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Dziewczyny poradźcie coś odnośnie tego śpiworka, jakie wy macie tzn rozmiar vs rozmiar gondoli? ten dylemat to mi się dziś nawet śnił więc mocno mnie to trapi hihi :)
    Mietata, u mnie niby wymiary wewnętrzne gondoli tez mniejsze niż śpiworek, ale podobno ma sie mieścić. W sobote odbieramy wózek, to sprawdzę :) Ps. Śpiworki z elodie details sa piękne! Ale mnie troche cena zniechęciła :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupic spiworek maly do fotelika. Bede go uzywac codziennie i nie bedzie mi się chialo go odpinac i przekładać. A do gondoli kombinezon i koc

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:

Mój śpiworek długość 90cm i szerokość 48cm, podczas gdy wymiary gondoli długość 79cm i szerokość niby też 48cm. To czego jest więcej uklepuję czy podwijam. Musiałabyś sprawdzić jak z puchatym, bo ja mam taki z minky.

Czy którąś z Was też tak łupią plecy? To jakieś nieporozumienie jest :o
    Ile płaciłyście za wymaz GBS?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiwór mam też większy niż gondolę, ale to się wszystko mieści:) Zwłaszcza, że ten Twój, Mietata, wygląda na mięciutki. Mój jest dość sztywny z zewnątrz i mimo wszystko wchodzi, kawalek zakładki mu robię na dole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och tak! Plecy łupią! Aż mnie to w nocy obudziło dziś i nie wiedziałam już, czy leżeć na boku, na plecach czy w ogóle wstać. Podopychałam sobie pod plecy dodatkowe poduszki i jakoś udało się zasnąć.
    GBS mam za tydzień, nie wiem jeszcze jakie to koszty u mnie generuje.
    W ogóle gdy w nocy wstałam na siku to objawiło mi się zawalenie nosa, no i teraz nie jest lepiej. Chyba muszę ilość miodu, cytryny i imbiru podwoić, bo ostatnie czego teraz mi trzeba, to przeziębienie z katarem. Swoją drogą ciekawe gdzie to złapałam, skoro ledwie z chaty się ruszam.

• Discret Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po krótkiej nie obecności.
    Nie narobiłam wszystkiego bo zaraz znowu muszę się ruszyć z domu ale na szczęście mąż mnie wozi i pilnuję żebym za długo się nie przemęczała.

Mieszkanie odebrane 3 pokoje i kuchnie posprzątałam już. W salonie tylko odmalowaliśmy podłogę położymy na wiosnę nie ma co teraz na szybko wszystkiego robić. Reszta pokoi też może narazie zostać tylko odmalować jeszcze pokój młodego. Kuchnia zostaje w całości taka jak jest mimo iż mi się w ogóle nie podoba to meble mają tylko 8 miesięcy więc ich poprostu szkoda narazie zmieniać a poprzednicy wymieniali bo stare się rozpadały i ludzie rezygnowali z kupna przez to.
    Został mi jeszcze przedpokój i 2 łazienki do ogarnięcia ale tam już lekki remoncik musi być niestety.

Wczoraj dzień urzędów zmienianie liczników, taryf itd. Nie cierpię łazić i załatwiać takich rzeczy. NAjśmieszniejsze jest to że załatwiając prąd patrze są numerki z przywilejami więc zachwycona włączam na monitorku ikonkę (kobiety w ciąży, kobiety z dziećmi do lat 3, inwalidzi i osoby po 75 roku życia) i jakie to było moje zdziwienie jak opcja dla ciężarnych była wyłączona. Wzięłam normalny numerek i czekałam tylko 1,5h bo Pani z okienka mi się zapytała dlaczego nie wzięłam numerka dla osób z przywilejami. Odpowiedziałam że gdyby była opcja dla ciężarnych to bym wzięła a pod resztę się nie kwalifikuję. Także weszłam 2 osoby szybciej. Huraaaaa!!!!

Jeszcze nie wiem o jakim forum piszecie ale mogę się przenieść kiedy chcecie bez różnicy.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, śpiwór jest puchowy, więc zachowuje się zapewne jak puchowa lekka kurtka, można pościskać go trochę. Cena śpiworka do mojego wózka też jest w podobnej cenie ale pomyślałam, że puchowy to jest super sprawa bo nadaje się i na mroźną zimę i na jesień/wiosnę bo ładnie oddycha. Do tego za rok maluch będzie w spacerówce i znowu będzie zima więc patrzę przyszłościowo. Cena jest sporo, ale to jak za puchową kurtkę.
    Chyba kupię wózek potem śpiwór i przymierzę jak to wygląda....

Co do pleców to powiem wam, że całą ciążę chodziłam na masaż do mojej fizjoterapeutki, bo mam problemy ogólnie z mięśniami gruszkowatymi i bałam się strasznie, że w ciąży mi przywali podwójnie. No i okazuje się, że dzięki masażom nie odczuwam żadnych dolegliwości ze strony kręgosłupa. Ani razu mnie nie łupnęło. Częściej mnie bolały plecy przed ciążą niż w ciąży. Jednym słowem opłacało się :)
    Nawet teraz na koniec ciąży warto się przejść na masaż żeby wam te napięcia przed porodem puściły. Ja jeszcze sobie zafunduję jeden masaż za jakieś 1-2 tygodnie, głównie kark, żeby trochę się rozluźnić przed godziną W ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mam w śroďe gina, być może ostatnia wizyta.
    Podpowiecie, o co pytać? ;)

Wichrowe, ja mam w czwartek co prawda przed-przed ostatnią, choć dwie kolejne mam 38tc i 40tc, więc nie wiem, czy się załapię :) w każdym razie na pewno planuję skonsultować z gin plan porodu.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ