Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wichrowe nie mam pojęcia
mam jakąś papkę zamiast mózgu ostatnio.
O co chodzi z tym segregatorem pediatrycznym? Co to za cudo?
Kto ogląda nowy sezon American Horror Story?Mężu nagrał mi kilka dni temu odcinek i o mało go nie przegapiłam, bo w opisie było Hotel :p Uwielbiam klimat tego serialu, choć momentami przymykam oczy.
-
Wichrowe ja też mam z zawroty... stawiałam na brak żelaza bo ostatnio bardzo zapominałam go łykać ale nie wiem czy to od tego
Hahaha Holibka rozbawiłaś mnie z tą papką, też teraz to mam, totalne zaćmienia
Dziewczyny, błagam poradźcie, co na wzdęcia? Męczą mnie od kilku dni i totalnie nie umiem sobie z nimi poradzić a nie jem niczego co mogłoby je powodować
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Wichrowe, ja mam gina w czwartek, póki co nie wiem o co będę pytała
Kurde, od dwóch godzin nie śpieBrzuch mi się spina.
Młoda ledwo sie rusza - serducho bije normalnie, sprawdzałam AngelSoundem. Mam nadzieję, że po prostu śpi lub deszczowa pogoda na nią tak działa, bo od północy u Nas leje
Dziś zadzwonie do ginekolog zapytać o wynik na paciorkowca, a w czwartek na wizycie odbiorę, jakoś tak wolę szybciej znać wynik w razie "W"
Cały czas powtarzałam Emilce, że ma niewychodzić i zaczekać na tatusia - mam nadzieję, że nie wzięła tego całkiem na poważnieMąż wraca dziś koło 20, ale mi chodziło o jego urlop w połowie miesiąca
No nic, czas spróbować zmusić się do spania...
Xaxa, ja z wzdęciami sobie nie radziłam więc nie pomogę.
Tak wogóle to: Witam 37 tydzień!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 05:11
-
Ja dziś z rana zapragnęłam, żeby młoda jednak w tym brzuchu jeszcze trochę posiedziała, bo u mnie w domu powoli się szpital robi
ojciec jakąś zarazę dorwał i kicha i prycha tak, że się spać nie da. Zaraz pewnie wszyscy będziemy chorzy
To byłby najgorszy czas na rodzenie i przywiezienie malucha do domu.
A jak na złość od rana brzuszek znów boli okresowo.
I w ogóle noc ciężka - pociłam się cały czas jak świnka. A przy okazji cycki całe mnie tak od wczoraj swędzą, że tylko bym się po nich drapała. A najbardziej brodawki!
1.11. może być na rozpoczęcie oficjalne forum. Ale pewnie jak któraś szybciej urodzi a nie będzie chciała się maleństwem chwalić tutaj to tam napisze
Heh, ja teoretycznie ostatnią wizytę u gina mam 20.10. Ciekawe czy zdążę na nią pójść :p wczoraj dzwonili i w ogóle chcieli mi na 25.10. przełożyć! Ale że potrzebuję kontynuacji L4 to musieli mnie wcisnąć do innej ginekolog :p
Na GBSa skoczę w poniedziałek.
Jak z wynikami nie zdążę to najwyżej profilaktycznie dadzą mi antybiotyk. Bo z tego co wiem to tak robią. -
IZA92 wrote:Haha, po brodawkach też się ostatnio drapałam jak oszalała
To nieciekawie teraz masz w domuU mnie póki co spokój z chorobami.
Haha, jak się Mała pośpieszy to nie zdążysz
Straszne jest to swędzenie! :p
A październik to chyba taki standardowy miesiąc na choroby u mnie w domu. Brat przynosi zarazę ze szkoły a mąż i tata z pracy. Z czego najbardziej agresywne wirusy rozsiewa właśnie tata
No nic, mąż dziś ma uzupełnić zapasy miodu, cytrynki, czosnku i czegoś na inhalacje. Będziemy się bronić :p -
A u mnie jak zwykle noc pomogła - wczoraj wieczorem miałam lekkie bóle okresowe, brzuszek twardszy, wiec ogólnie samopoczucie takie ze nie podchodź
ale wyspalam sie z jedna pobudka na siku tradycyjnie i dzisiaj juz czuje sie super. Uf! Jesli chodzi o segregator pediatryczny, tez dzis planuje zamówić, super sprawa. Rowniez mam ciążowy, szczerze - nie uwazam zeby cenabyka jakaś wygórowana, pal licho materiały, ktore sa naprawdę fajne przez co wyglada on ładnie i porządnie, ale ludzie poświęcili swój czas i know how, zeby w ogole cos takiego stworzyć. Informacji jest duzo i ja z nich skorzystałam, w pediatrycznym jeszcze wiecej
jak ktos nie wie o co chodzi to niech zajrzy na www.mamaginekolog.pl, zakładka sklep. Widziałam ze na fb na jej stronce jest rowniez live z informacjami, co dokładnie zawiera. Moim zdaniem ci ludzie robią super robotę
Ps. Znowu kolejna plaga egipska sie do mnie przyczepiła- tym razem chyba taka mała kurzajka na dłoni przy paznokciu (chyba, bo nigdy nie miałam, ale wczoraj niechcący rozdrapalam i sie krew polała, wiec jestem prawie pewna:( zdezynfekowalam i chodzę w plasterku zeby sie nie rozsiała, pojutrze spytam gin czy moge to jakos usunąć u dermatologa. Miała moze któraś z Was w ciazy?
-
Aasha - zazdroszczę, że możesz się wyspać w nocy. Ja to wstaję bardziej zmęczona niż jestem wieczorem. I pewnie tak już będzie przez najbliższe lata :p
Brodawki nie miałam. Ale są w aptekach dostępne specyfiki do smarowania miejscowego. Działają szybko i skutecznie. Polecam wycieczkę, żeby się dopytać
U mojego brata Brodacid zadziałał w 2-3 dni (no tylko, że ten akurat nie jest dla kobiet w ciąży).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 06:47
-
Dziewczyny poradźcie coś odnośnie tego śpiworka, jakie wy macie tzn rozmiar vs rozmiar gondoli? ten dylemat to mi się dziś nawet śnił więc mocno mnie to trapi hihi
-
Mietata, ja nie mam póki co śpiworka
Tzn mam ten dołączany do winterpacka, według mnie on jest przeznaczony do spacerówki - wydaje mi się za duży do gondoli - ale widziałam zdjęcia, że wciskają...
Okaże się w praktyce, jak coś to potem dokupie -
mietata wrote:Dziewczyny poradźcie coś odnośnie tego śpiworka, jakie wy macie tzn rozmiar vs rozmiar gondoli? ten dylemat to mi się dziś nawet śnił więc mocno mnie to trapi hihi
Ps. Śpiworki z elodie details sa piękne! Ale mnie troche cena zniechęciła
-
mietata wrote:Dziewczyny poradźcie coś odnośnie tego śpiworka, jakie wy macie tzn rozmiar vs rozmiar gondoli? ten dylemat to mi się dziś nawet śnił więc mocno mnie to trapi hihi
Mój śpiworek długość 90cm i szerokość 48cm, podczas gdy wymiary gondoli długość 79cm i szerokość niby też 48cm. To czego jest więcej uklepuję czy podwijam. Musiałabyś sprawdzić jak z puchatym, bo ja mam taki z minky.
Czy którąś z Was też tak łupią plecy? To jakieś nieporozumienie jest :o
Ile płaciłyście za wymaz GBS?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOch tak! Plecy łupią! Aż mnie to w nocy obudziło dziś i nie wiedziałam już, czy leżeć na boku, na plecach czy w ogóle wstać. Podopychałam sobie pod plecy dodatkowe poduszki i jakoś udało się zasnąć.
GBS mam za tydzień, nie wiem jeszcze jakie to koszty u mnie generuje.
W ogóle gdy w nocy wstałam na siku to objawiło mi się zawalenie nosa, no i teraz nie jest lepiej. Chyba muszę ilość miodu, cytryny i imbiru podwoić, bo ostatnie czego teraz mi trzeba, to przeziębienie z katarem. Swoją drogą ciekawe gdzie to złapałam, skoro ledwie z chaty się ruszam. -
witam się po krótkiej nie obecności.
Nie narobiłam wszystkiego bo zaraz znowu muszę się ruszyć z domu ale na szczęście mąż mnie wozi i pilnuję żebym za długo się nie przemęczała.
Mieszkanie odebrane 3 pokoje i kuchnie posprzątałam już. W salonie tylko odmalowaliśmy podłogę położymy na wiosnę nie ma co teraz na szybko wszystkiego robić. Reszta pokoi też może narazie zostać tylko odmalować jeszcze pokój młodego. Kuchnia zostaje w całości taka jak jest mimo iż mi się w ogóle nie podoba to meble mają tylko 8 miesięcy więc ich poprostu szkoda narazie zmieniać a poprzednicy wymieniali bo stare się rozpadały i ludzie rezygnowali z kupna przez to.
Został mi jeszcze przedpokój i 2 łazienki do ogarnięcia ale tam już lekki remoncik musi być niestety.
Wczoraj dzień urzędów zmienianie liczników, taryf itd. Nie cierpię łazić i załatwiać takich rzeczy. NAjśmieszniejsze jest to że załatwiając prąd patrze są numerki z przywilejami więc zachwycona włączam na monitorku ikonkę (kobiety w ciąży, kobiety z dziećmi do lat 3, inwalidzi i osoby po 75 roku życia) i jakie to było moje zdziwienie jak opcja dla ciężarnych była wyłączona. Wzięłam normalny numerek i czekałam tylko 1,5h bo Pani z okienka mi się zapytała dlaczego nie wzięłam numerka dla osób z przywilejami. Odpowiedziałam że gdyby była opcja dla ciężarnych to bym wzięła a pod resztę się nie kwalifikuję. Także weszłam 2 osoby szybciej. Huraaaaa!!!!
Jeszcze nie wiem o jakim forum piszecie ale mogę się przenieść kiedy chcecie bez różnicy. -
Dzięki, śpiwór jest puchowy, więc zachowuje się zapewne jak puchowa lekka kurtka, można pościskać go trochę. Cena śpiworka do mojego wózka też jest w podobnej cenie ale pomyślałam, że puchowy to jest super sprawa bo nadaje się i na mroźną zimę i na jesień/wiosnę bo ładnie oddycha. Do tego za rok maluch będzie w spacerówce i znowu będzie zima więc patrzę przyszłościowo. Cena jest sporo, ale to jak za puchową kurtkę.
Chyba kupię wózek potem śpiwór i przymierzę jak to wygląda....
Co do pleców to powiem wam, że całą ciążę chodziłam na masaż do mojej fizjoterapeutki, bo mam problemy ogólnie z mięśniami gruszkowatymi i bałam się strasznie, że w ciąży mi przywali podwójnie. No i okazuje się, że dzięki masażom nie odczuwam żadnych dolegliwości ze strony kręgosłupa. Ani razu mnie nie łupnęło. Częściej mnie bolały plecy przed ciążą niż w ciąży. Jednym słowem opłacało się
Nawet teraz na koniec ciąży warto się przejść na masaż żeby wam te napięcia przed porodem puściły. Ja jeszcze sobie zafunduję jeden masaż za jakieś 1-2 tygodnie, głównie kark, żeby trochę się rozluźnić przed godziną W
-
wichrowe_wzgórza wrote:Mam w śroďe gina, być może ostatnia wizyta.
Podpowiecie, o co pytać?
Wichrowe, ja mam w czwartek co prawda przed-przed ostatnią, choć dwie kolejne mam 38tc i 40tc, więc nie wiem, czy się załapięw każdym razie na pewno planuję skonsultować z gin plan porodu.