Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi się mała odwróciła w poprzek - skos, a już była główkowo ustawiona. Teraz ją namawiam na powrót do pozycji właściwej
Też mnie coś kłuje z lewej strony, zastanawiałam się czy to we flakach, czy dziecko gdzieś ciśnie czy pazurkami mi dziurę próbuje wydrapać -
Mnie szpilami od tygodni wali w pęcherz czy cewkę, nie wiem. Ale KŁUJE ;]
Postałam przy plackach kartoflanych i już dość, muszę siedziećmasakra, nie da się ustać dłużej. Dla takiej robotnej i szybkiej zwykle baby jak ja to katorga...
Macie zawroty głowy? Nie wiem czy to hormony czy ki diabeł, ale chwilami to mnie ścinaPiję dużo, więc to nie brak nawodnienia...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ciekawe czy uda mi się dodać w końcu post
Odnośnie terminu przenosin - pewnie sam nam się wyklarujemoże faktycznie 1 grudnia to za późno. No cóż, dostosuję się
ewentualnie stanie się to stopniowo.
Kupiłam dziś oeparol w kapsułkach, przypomnicie mi dawkowanie dowcipne? ;P
-
Dziewczyny jeszcze mała prośba dla tych które chcą dopisać się do ukrytego forum, koniecznie podawajcie nick z BBF, który Invis wrzuciła na listę na 1 stronie tego forum.
Prośby o aktywację konta z nieznanym nickeim są zgodnie z zapowiedziami usuwane, forum ma być tylko dla nas nie dla ludzi z zewnątrz.
Jeśli chodzi o rozpoczęcie, to może fatycznie zacznijmy symbolicznie 1 listopada?bo jak się zaczną rozpakowania to będzie trudno się zgrać, a widać że już wiele z nas aktywnych na wątku jest zapisanych, a mamy dopiero początek października, także może ten 1 listopada wystarczy?
-
Uf, w końcu dobrnęłam do końca
Dobra, może uda mi się tym razem dodać post, bo Belly coś wyjątkowo świruje. Ani dodać, ani zacytować, ani wyedytować czasami nie idzie...
Odnośnie NOWEGO FORUM- jutro postaram się wdrożyć i w obsługę tamtego forum i zacznę myśleć nad tym jak je rozplanować- rzeczywiście istotną zaletą będzie to, że każdy temat będzie założony oddzielnie, i nie będą się nam one mieszać, a co za tym idzie, ważne informacje nie będą uciekać. To co, tworzymy tam sobie takie nasze małe Belly, z różnymi tematami, kategoriami? Kto jest za?
Póki co, proszę Was o to abyście się tam REJESTROWAŁY i meldowały w tym jednym wątku który istnieje. Proponuję przeniesienie na tamto forum z dniem 01 listopada. Postaram się, aby na tamten czas wszystko już było gotowe. Co Wy na to? Jeśli wolicie wcześniej, dajcie znać.
DLA PRZYPOMNIENIA- ADRES TO WWW.LISTOPADOWE2017.FORA.PL
A teraz z prywatnych spraw... wracam od mojej ginekolog w Polsce. Ustaliłyśmy, że ona wykona mi CC, prawdopodobnie będzie to 25.10 ale jeszcze mamy to ustalić dokładnie 11 października, muszę się do niej do szpitala zgłosić bo coś tam jej sie nie podobało w brzuszku małego i woli to sprawdzić, a mają dostać akurat nowy sprzęt USG. Badań do porodu w Polsce dużo dorabiać nie muszę, bo pospisywała sobie wszystkie wyniki z książeczki ciążowej niemieckiej, jedynie mocz i morfologię- no i dzisiaj pobrała mi wymaz na GBS. Wiecie, jaką mały ma szacowaną datę na dzień dzisiejszy? +/- 3252g...Pani Moł lubi tę wiadomość
-
siedzę właśnie nad dylematem śpiworkowym, ta grafika o ubieraniu dzieci zimą mnie natchnęła. Śpiworek puchowy...to jest to, pomyślałam. Lekki, mało miejsca zajmuje, super ciepłe, zakochałam się i przepadłam
jednak jest problem, gondola od wózka ma wymiar 42 cm na 88 cm, a śpiworek 53 cm x 110cm
czy to może zagrać? coś słabo to widzę.... -
Ale fajny śpiwór
Ja nic nie mogą ciągle napisać.
Holibka, chyba było 3x2 od 37 tygodnia? Jakoś tak.
Invis, właśnie chciałam pisać, że jakieś wątki / kategorie by się przydały. Pewnie sporo wyjdzie w trakcie
Boże, te dzieci już takie duże?ja się zgodnie z sugestią gina zapisałam na 37 tydzień, żeby oszacować wagę
A dzień wcześniej do fryzjera. Ciekawe, czy się dotoczę
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Cześć kobietki
Dałam radę was nadrobić
Gratuluję koleżance szybkiego rozpakowania!!
Co do nowego zamkniętego forum ja jestem jak najbardziej za ! Już się zapisałam
Ja z mężem w Polsce, jutro o 4 rano powrót na Niemcy. Odezwę się jak już będę w domu a tymczasem zaciskajcie nogi
Widzę że nie tylko ja postawiłam na fryzjera, u mnie mega metamorfoza z ciemnych na blond (Nie poznaje się w lusterku)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 22:43
-
Wichrowe, w szoku byłam jaka rozbieżność w wadze. W środę w DE facet na USG "ważył" malucha i wychodziło 2800g. Dzisiaj wychodzi z USG 3252g. To by w sumie tłumaczyło mój wielki brzuch, skoro ilość wód plodowych jest w normie. Zobaczymy przy porodzie ile będzie rzeczywiście
Dziewczyny, orientujecie się czy te kropelki Saab Simplex dostanę w niemieckiej aptece bez recepty?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:26
moremi lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:
Kupiłam dziś oeparol w kapsułkach, przypomnicie mi dawkowanie dowcipne? ;P
Od 37 tygodnia 3x2 kapsułki i warto chwile po aplikacji poleżeć. Z 5-10min zeby wszystko odrazu nie wyleciało ;-p
Pochwale się meżem a co;-). Sam z siebie zapisał nas na szkolenie Mama i Tata ratownik. O pierwszej pomocy dla dzieci.
Aha dziewczyny widziałyście live na Facebooku u mamyginekolog a propo segregatora pediatrycznego. Wydaje mi sie bardzo fajnym produktem a właśnie trwa przedsprzedaż i jestem ciekawa Waszych opini bo ja jutro chyba złożę zamówienie
Aha co do terminu to mozliwe ze ten 1 listopada bedzie ok. Od razu święto. No i wkoncu jestemsy listopadowki to tak symbolicznie by nam wyszloWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 23:41
-
Invis - tak są dostępne bez recepty bo i moja mama i siostra kupowały jakiś czas temu co prawda ale mysle, że to się nie zmieniło.
Byłam dzisiaj na wizycie i zarówno u małej jak i u mnie wszystko w porządkumała juz nie jest taka mała bo waży już 2400 a na poprzedniej wizycie ważyła 1600 więc byłam zaskoczona, że tyle urosła. Nogi ma długie
o 3 tyg starsze niż z OM a cała reszta 8 dni starsza.
Jak najbardziej jestem za data 1 listopada jeśli chodzi o te nowe forumWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 00:01
-
Mamatobe♥ wrote:Cześć kobietki
Dałam radę was nadrobić
Gratuluję koleżance szybkiego rozpakowania!!
Co do nowego zamkniętego forum ja jestem jak najbardziej za ! Już się zapisałam
Ja z mężem w Polsce, jutro o 4 rano powrót na Niemcy. Odezwę się jak już będę w domu a tymczasem zaciskajcie nogi
Widzę że nie tylko ja postawiłam na fryzjera, u mnie mega metamorfoza z ciemnych na blond (Nie poznaje się w lusterku)
A skad i dokad jedziesz ze juz o 4 tej wyjezdzacie? My z wrocka kolo 9tej i mam nadzieje ze oniniemy jeszcze korki. Ale do wro jechalismy w sobote gidzine dluzej niz zwykle