Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja HIV nie robiłam, mam 9 wizytę u gina ze szpitala w którym zamierzam rodzić to go podpytam jakie jeszcze badania mnie obowiązują. Kilka dni później mam wizytę na NFZ to przycisnę doktorka żeby mi skierowanie wypisał na to co konieczne, bo się miga.
Z tą podróżą to chyba dobry pomysł z tymi przerwami, może jakoś dam radę. A jak coś to tata po mnie wyjedzie z mamą i zgarną mnie i samochód z drogi
-
Odnośnie pakowania torby bo właśnie tym się dziś zajmowałam to pakujecie się w dwie torby (dla siebie i maluszka)?
Czy jedną?
Ja mam jakąś zwykła dość sporą ale spakowałam połowę rzeczy i już wypchana jest a jeszcze lumpki dla małego razem z kosmetykami
-
Invis, super pokoik
co do okulisty jestem umowiona na wizyte 10.10, wlasnie w celu skontrolowania siatkowki pod katem porodu,ale u mnie wada -4. Teraz pewnie jeszcze wieksza ale na okreslenie wady i szkiel do okularow umowie sie po porodzie tylko musze zapytac ile czasu oczy 'dochodza' do siebie...
-
Tak - hiv, żółtaczka, kiła są powtarzane przed porodem. To jednak krew i wydzieliny. Poza tym jak nie masz wzwb to nie ma potrzeby szczepienia od razu na dobrą sprawę.
Invis, jak się spakowałam w niedzielę to właśnie taką kartkę sobie zostawiłamTam jest woda, ładowarka, klapki mężowe, itp.
Ja bym się za kółko teraz bała już. Nie mam do siebie zaufaniaKatalonia lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
tala77 wrote:Odnośnie pakowania torby bo właśnie tym się dziś zajmowałam to pakujecie się w dwie torby (dla siebie i maluszka)?
Czy jedną?
Ja mam jakąś zwykła dość sporą ale spakowałam połowę rzeczy i już wypchana jest a jeszcze lumpki dla małego razem z kosmetykami
W jedną, najwyżej jeszcze "oddzielę" to oddzielną reklamówką, w której wetknę młodej rzeczy.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis śliczny pokoik
Może jutro zrobię zdjęcia kącika dla mojego brzdąca to też się pochwalę
Tala77 ja pakuję wszystko w jedną torbę
Holibka ja w sobotę jechałam 200 km, a w niedzielę wracałam 200 km (tzn. jako pasażer). Wszystko było spoko
Update po wizycie: Mała waży 2600 gLeży główką w dół i to dość nisko. Szyjka nadal 4 cm
Na ktg zarejestrowały się 3 maleńkie skurcze sięgające 20-30 %
Czyli generalnie jeszcze się trochę pobujam
Asia_89, Invis lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Forum jestem jak najbardziej za. Dla mnie optymalną datą byłby 01.11. Tam też chętnie pochwaliłabym się zdjęciami z sesji, którą robiliśmy w niedzielę. Co prawda fotki cykał mąż, ale wyszło super, jestem zachwycona. Aż sobie fotoksiążkę zamówiłam na pamiątkę.
GBS dziewczyny, może głupie pytanie, ale jak się odbiera ten wynik. Wymaz pobiera ginekolog i wynik na następnej wizycie? A jak nie dotrwam?
Bezpieczny Maluch też byliśmy wczoraj na warsztatach i również bardzo bardzo nam się podobało. I sposób prowadzenia i program super, a reklamy nie nachalne. Tylko mi się nic nie udało wylosować
Śpiworek ja nie mam do gondoli, ale co raz bardziej przymierzam się do zakupu śpiworka do fotelika. Zwłaszcza po wczorajszych warsztatach. A myślałam, że zakończyłam zakupy
Invis pokój piękny, do pozazdroszczenia! Jacky 100 lat 100 lat!
Dziewczyny, ile macie pieluch tetrowych? Ja kupiłam 20, a koleżanka mi mówi, że powinnam z 10 jeszcze przynajmniej dokupić, bo jej schodziło po 7 dziennie... Ja się pytam DO CZEGO?
Jutro mam plan się spakować, taki plan mam codziennie już od ponad tygodniaJa mam jeszcze USG 27.10. ciekawe czy dotrwam
-
Ja mam plan się spakować w walizkę, taką średniej wielkości. Do bagażnika jeszcze się wrzuci drugą małą torbę z dodatkową paczką podkładów, pampersów i ogólnie tych "gabarytów", które zajmują dużo miejsca, żeby mąż mógł w każdej chwili podrzucić.
-
Czesc dziewczyny
BBF nie zaladowywal mi postow, a takie dlugie napisalam
ANGELA serdeczne gratulacje, bobas sliczny, zycze szybkiego powrotu do domu i wiecej zdjec.
INVIS pokoj przesliczny
JACKY wszystkiego najlepszegoja ostatnio obchodze 29 urodziny iles tam lat z rzedu,a tak na serio to w grudniu koncze 36 lat , a planuje jeszcze jedna ciaze. Czuje sie mlodo, nadal lubie wyjsc z dziewczynami czy to na zakupy czy na impreze potanczyc. Teraz nie chodze, bo glosna muzyka przeszkadza bobasowi.
TORBA oczywiscie nie spakowana, ale ja dopiero spakuje jak do Monachium dojade. W rozpisce szpitalnej jest napisane, ze dla maluszka tylko mam wziac rzeczy na wyjscie, wszystko daje szpital na czas pobytu.
Co sie stalo z PIELUSZKOWA ZABAWA? chyba zniknela z forum ? ja nie czytalam stron miedzy 600-800....czy jakos tak, wiec jestem nie w temacie.
KOCYKI MINKY gdzie kupowalyscie, dacie namiary?
WICHROWE WZGORZA uwielbiam motywy folklorystyczne. Piekny Kubraczek . A propos twojego niku, lubisz ta ksiazke ? To jedna z moich ulubionych. -
Afrykanka, ja kupowałam kocyki z la millou - drogie, ale przepiękne i super jakościowo. Juz je prałam, nic sie z nimi nie dzieje. Dobrej jakości minki i bawełnę wykorzystują tez w lanila , ja co prawda kocyka stamtąd nie mam, ale spiworek tak i jest super:) własnie próbuje zasnąć ale mała sie tak wierci i wbija w zebra, ze nie moge sie ułożyć
a jutro sikanie do kubeczka... szczerze to juz wole pobieranie krwi niż to
afrykanka lubi tę wiadomość
-
Afrykanka, tak - kiedyś mnie fascynowała ta historia, w młodości
A sama czułam się jak na wichrowym, zimnym wzgórzu, szczególnie po przykrym zeszłym roku i jakoś tak wyszło z nickiem
Z Pieluszkową powstało dziwne zamieszanie, trochę oskarżeń wręcz o oszustwo, no i się dziewczyna zawinęła... Acz faktycznie trochę sama namotała niestety
Kasiula, jutro będę u gina to się dowiem, bo GBS akurat tak samo mnie intrygujeChociaż po 5 dniach już powinno być wiadomo, więc doczekać to doczekam, ale nie wiem czy mam sama odbierać czy jak...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mi z przychodni napisali sms-a że wynik do odbioru, ale jakoś w tę pogodę trudno mi się zebrać
Kasiula, no weź, jak to nie dotrwasz. Ja jestem dalej niż ty i nie mam zamiaru w ogóle się rozpakowywać. Skoro gin mówi, że nic nie zapowiada porodu przedwczesnego to ja mu wierzę i ufam i jestem pewna, że on WIEhihi tak się pocieszam, bo ani torby spakowanej, ani ubranek poprasowanych, jeszcze mam kupę zakupów do zrobienia.
Przyznaję, sama przed sobą i wami, że zawaliłam te dzieciowe sprawy, jakoś może powinnam była to ogranąć bardziej konsekwentnie, to cały czas pracowałam i wiecznie nie było klimatu do zajęcia się tymi sprawami.
Teraz jesten na etapie, paniki że mało czasu, uspokajania się, że mam jeszcze, aż miesiąc a może nawet 1,5 jak przenoszęW ogóle wczoraj miałam takie głupie myśli....że nie jestem gotowa na dziecko, że może to odkręćmy i takie tam nieracjonalne wymysły z cyklu po co mi to było
Może to przez to, że się właśnie nie nakręciłam...sama nawet nie wiem czy się nie mogę doczekać? kurcze nie mam takiego uczucia, że już bym urodziła...u mnie ciążą powinna trwać jak u słonia chyba...
-
Mietata, wydaje mi sie, ze takie obawy sa normalne. Mi tez cieżko jest teraz na czymkolwiek sie skupić, bo ciagle mysle jak to bedzie i czy dam rade jako mama. Ale jak piszesz, nie ma odwrotu
niby jestem swiqdoma, ze to juz tuż tuż, ale jakbym zaczęła rodzic nagle, to jestem pewna, ze spanikowalabym niezle
u mnie wszelkie obawy rozwiewa maz - on jest mega pewny, ze wszystko bedzie dobrze, ze jakos sie ułoży i bedziemy miec cudowna córeczkę. W sumie niby czemu miałabym mu nie wierzyć
?
-
Hej, dziewczyny czy można sie do Was dołączyć ? Termin mam na 01.12.2017 ale wszystko wskazuje że będę mieć cc pomiędzy 15 a 20 listopada. Od jakiegoś czasu czytam Waszw posty i rozmawiacie na wiele fajnych tematów
Rozpiska jak ubrać noworodka zimą jest fenomenalnahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
A mnie wczoraj wieczorem i w nocy lekkie skorcze (czeste) meczyly- btzuch bolesnie sie spinal. Wzielam cos jak nospe (tego w De nie sprzedaja), ale chyba nie przeszlo. Troche niewyspana jestem.
INVIS ten pokoik jak dla mniw taki troche smutny, rzadnego koloru? -
Aasha, mój też mówi, że mam się nie martwić, a na hasło "a jak nic nie poczuję jak go zobaczę" odpowiada jak to on: "no wiesz, na miłość trzeba sobie zasłużyć, nie ma tak lekko, że go tam zaraz kochać będziemy "
hehe
Zagryzłam ptasim mleczkiem i już mi lepiej jakoś
Psotka, kolory są, co ty chcesz, biały, szary, i inneJuż tak serio, łatwiej w takim pokoiku postawić kolorową zabawkę czy zawiesić obrazek, żeby dziecko stymulować, ale żeby kociokwiku nie dostało od tych kolorów. Dla mnie to super pomysł na robienie jasnego spokojnego pokoju, za dużo bodźców mają maluchy a w takim wnętrzu łatwiej się uspokoić i dorosłemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 08:33
moremi, Holibka lubią tę wiadomość