Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Skyonearth86 wrote:U mojego giną ktg od 35 tygodnia, i tak naprawdę leżysz sobie 40 minut czytając książkę . Choć leżenie przez tyle czasu na lewy, boku , na dłuższa metę do przyjemnych nie należy
ja byłam trochę umęczona
i nie polecam jeść niczego przed zapisem, bo dzieć sie będzie ruszał i kopał za bardzo i nic sie nie zapisze
Ja bym mogła zjeść kilogram cukierków czekoladowych a i tak młoda by się tylko leniwie przeciągała
Hmm, 30 zł to nie majątek, więc może się skuszę. Pewnie gdybym miała szpital bliżej to bym szybciej poleciała a tak to mi się nie chce za bardzo
Invis - u mnie wszystko zapowiada CC, bo młoda cały czas na pupie siedzi i nic nie zapowiada, żeby miało się coś zmienić. Ale z tego co się dowiedziałam na ostatniej wizycie, to nie ma w moim szpitalu czegoś takiego jak planowane CC. Zalecenie mam takie, że gdyby poród rozpoczął się wcześniej (skurcze, odejście wód) to mam się zgłosić do szpitala i wtedy będą działać. A jak do TP nic się nie wydarzy to mam się w ten dzień zgłosić i poinformować, że mam termin na dziś i że młoda ułożona miednicowo. Ponoć robią CC tego samego dnia lub następnego.
Heh, a najlepsze, że w karcie ciąży mam wpisany TP na 4.11., czyli na sobotę i tak się zastanawiam czy oni w weekendy robią takie operacje, jak nic się nie dzieje. Bo jak młoda nie zechce wyjść sama to mogę równie dobrze do 6.11. się tak z nią bujać..Invis, Skyonearth86 lubią tę wiadomość
-
Wskazania to wskazania
ja się też na ciąźę naczekałam
Dziś koleżanka urodziła cc, bo coś nie szło naturalnie...
Invis, puścił. Nie wiem w sumie jak długo. Poszlam spac taka spieta juź, dlatego nospę brałam, a skurcz mnie obudził bo bolał. Poszłam do wc (jak za długo trzymam siku to też mam takie nieprzyjemne odczucia) i po kilku minutach już było lepiej. Ale takie akcje mnie przerażają9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
PsotkaKotka wrote:A mnie wczoraj wieczorem i w nocy lekkie skorcze (czeste) meczyly- btzuch bolesnie sie spinal. Wzielam cos jak nospe (tego w De nie sprzedaja), ale chyba nie przeszlo. Troche niewyspana jestem.
INVIS ten pokoik jak dla mniw taki troche smutny, rzadnego koloru?a jeszcze zapytam co bierzesz zamiast nospy ? Szczerze to nie mam nic takiego na skurcze w swojej apteczce.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Kaczorka, w sobotę mogą nie chcieć robić i zrzucą Cię na poniedziałek wtedy
ja mam też termin na 04.11...
Z BBF wychodzi mi termin na 3.11. (z USG prenatalnego też). W karcie mam wpisany 4.11.
A w tej karcie od prywatnego gina to mam 5.11.
No ale jakby młoda uparcie chciała siedzieć w brzuchu to może być też ten 6.11. - mąż by się ucieszył, bo lubi "6" -
Dziewczyny w pon na SR miałam o karmieniu piersią.
No i wyszło ze najważniejsza jest wygoda matki.
I ja jestem w mniejszości dziewczyn które nie przygotowały sobie miejsca do karmienia dziecka.
Myślałam ze zrobie to poprostu na wypoczynku mam dość wygodny i ma oparcie z jednej strony na rękę. Ale teraz zastanawiam się czy nie jestem "wyrodną matka:P" bo większość dziewczyn z SR ma fotele do karmienia i zgłupiałam.
Wy też macie już takie miejsce uszykowane (fotel do karmienia itp.)?:>Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:55
-
Hej dziewczyny to i ja do Was dołączę na końcówkę jeśli mogę
termin na 05.11., synek waży 2,400, ciążą po ivf a ja z tych panikujacych, więc trochę stresu było, od samego początku miałam przeróżne bóle, kłucia, ciągnięcia, dopiero teraz trochę odpuściło. Fajny wątek stworzyliście, dużo można się dowiedzieć.
wichrowe_wzgórza, Mamatobe♥, Majblanca, Asia_89 lubią tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
wichrowe_wzgórza wrote:Wskazania to wskazania
ja się też na ciąźę naczekałam
Dziś koleżanka urodziła cc, bo coś nie szło naturalnie...
Invis, puścił. Nie wiem w sumie jak długo. Poszlam spac taka spieta juź, dlatego nospę brałam, a skurcz mnie obudził bo bolał. Poszłam do wc (jak za długo trzymam siku to też mam takie nieprzyjemne odczucia) i po kilku minutach już było lepiej. Ale takie akcje mnie przerażają
Tak, ja też mam tak jak za długo nie sikam (czyli głównie w nocy). Nie boli mnie brzuch, ale jest twardy jak skała. Jeszcze trochę dziewczyny! Część z nas już za tydzień będzie miała donoszoną
Ps. fotela do karmienia brak, bo nie mamy miejsca, ale uważam że to fajne sprawa. I można przecież z takiego wygodnego fotela korzystać nie tylko do karmienia
-
nick nieaktualnyMajblanca, ja mam fotel w salonie i kanapę - dwie miejscówy do karmienia, i poduchę w swoim łóżku - miejscówa nr 3
spacjalnie jakiegoś miejaca nie dostosowywałam, pewnie to karmienie będę traktować bardziej jako multiczynność np przy czytaniu itp, zwłaszcza w momentach kiedy jak dziecko uwiesi się u piersi i nie będzie chciało się odessać przez 1h za każdym karmieniem
nie wyobrażam sobie wówczas siedzenia z dupskiem w jednym punkcie, w dziecio-pokoju, w którym tak naprawdę niczym dodatkowym się nie zajmę.
agagaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA w ogóle to wczoraj z radością odbyłam chyba ostatni zlot w szkole rodzenia - z radoscią, bo te wycieczki po 30kilka km w każdą stronę stały się już uciążliwe, no i obligatoryjne odwiedziny u teściów w drodze do/z - jeszcze bardziej. Co prawda będą jeszcze chyba 3 czy 4 spotkania w ramach ćwiczeń gdzieś dodatkowo, ale w godzinach przedpołudniowych, więc mąż w pracusi będzie a ja sama nie zamierzam bujać się samochodem po to, źeby zrobić kilka ćwiczeń i popatrzeć na kilka innych, których już nie zrobię ze względu na bóle spojenia, brzucha twardnienia i inne takie.
Dostałam na odchodne wkładki laktacyjne, butelkę i smoczek Lovi - co prawda butelkę identyczną już miałam, ale spoko, zobaczymy czy to się przyda.
KTG miałam po raz pierwszy w zeszłym tygodniu, za tydzień mam znów i wtedy już co tydzień do godziny W.
Mam pytanie dziewczyny - czy orientujecie się, czy badania na HIV i na antygen HBS trzeba robić na czczo? -
Majblanca, jakbym miała gdzie wcisnąć tego uszatka z Ikei (fotel) to bym sobie kupiła, dla mojej zachcianki, ale jeżeli chodzi o karmienie mam dwa narożniki zawsze gdzieś się ulokuję.
-
Nie, hiv i hbs możesz w dowolnym momencie dnia.
Ja dlatego błogosławię siebie za pomysł pójścia do szkoły w 22 tygodniuniektore laski z mojej grupy nie doczekały nawet do końca i się wypakowały
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023