X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo cc i wód płodowych. Wczoraj męzu przez przypadek trafił w necie na filmik na którym było pokazane dziecko, które urodziło się w worku owodniowym, który nie pękł przed porodem i nie został wcześniej przeity...

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skyonearth86 wrote:
    U mojego giną ktg od 35 tygodnia, i tak naprawdę leżysz sobie 40 minut czytając książkę . Choć leżenie przez tyle czasu na lewy, boku , na dłuższa metę do przyjemnych nie należy :) ja byłam trochę umęczona :) i nie polecam jeść niczego przed zapisem, bo dzieć sie będzie ruszał i kopał za bardzo i nic sie nie zapisze :)

Ja bym mogła zjeść kilogram cukierków czekoladowych a i tak młoda by się tylko leniwie przeciągała :P

Hmm, 30 zł to nie majątek, więc może się skuszę. Pewnie gdybym miała szpital bliżej to bym szybciej poleciała a tak to mi się nie chce za bardzo :P

Invis - u mnie wszystko zapowiada CC, bo młoda cały czas na pupie siedzi i nic nie zapowiada, żeby miało się coś zmienić. Ale z tego co się dowiedziałam na ostatniej wizycie, to nie ma w moim szpitalu czegoś takiego jak planowane CC. Zalecenie mam takie, że gdyby poród rozpoczął się wcześniej (skurcze, odejście wód) to mam się zgłosić do szpitala i wtedy będą działać. A jak do TP nic się nie wydarzy to mam się w ten dzień zgłosić i poinformować, że mam termin na dziś i że młoda ułożona miednicowo. Ponoć robią CC tego samego dnia lub następnego.

Heh, a najlepsze, że w karcie ciąży mam wpisany TP na 4.11., czyli na sobotę i tak się zastanawiam czy oni w weekendy robią takie operacje, jak nic się nie dzieje. Bo jak młoda nie zechce wyjść sama to mogę równie dobrze do 6.11. się tak z nią bujać..

Invis, Skyonearth86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzw "w czepku urodzone" - mój mąż tak się urodził :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC będę miała ze względu na to że poprzednia ciąża też była zakończona cc i mój gin nie chce ryzykować bo u mnie aby doszło do cudu ciąży musiałam za każdym razem wiele przejść :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazania to wskazania ;) ja się też na ciąźę naczekałam :)
    Dziś koleżanka urodziła cc, bo coś nie szło naturalnie...

Invis, puścił. Nie wiem w sumie jak długo. Poszlam spac taka spieta juź, dlatego nospę brałam, a skurcz mnie obudził bo bolał. Poszłam do wc (jak za długo trzymam siku to też mam takie nieprzyjemne odczucia) i po kilku minutach już było lepiej. Ale takie akcje mnie przerażają :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A mnie wczoraj wieczorem i w nocy lekkie skorcze (czeste) meczyly- btzuch bolesnie sie spinal. Wzielam cos jak nospe (tego w De nie sprzedaja), ale chyba nie przeszlo. Troche niewyspana jestem.

INVIS ten pokoik jak dla mniw taki troche smutny, rzadnego koloru?
    Psotka, możliwe że to przez podróż. Też tak mam jak za długo siedzę w ciągu dnia. Wypoczywaj :) a jeszcze zapytam co bierzesz zamiast nospy ? Szczerze to nie mam nic takiego na skurcze w swojej apteczce. :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3

Wysłany: 4 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, w sobotę mogą nie chcieć robić i zrzucą Cię na poniedziałek wtedy :) ja mam też termin na 04.11...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Kaczorka, w sobotę mogą nie chcieć robić i zrzucą Cię na poniedziałek wtedy :) ja mam też termin na 04.11...

Z BBF wychodzi mi termin na 3.11. (z USG prenatalnego też). W karcie mam wpisany 4.11.
    A w tej karcie od prywatnego gina to mam 5.11. :P
    No ale jakby młoda uparcie chciała siedzieć w brzuchu to może być też ten 6.11. - mąż by się ucieszył, bo lubi "6" :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pon na SR miałam o karmieniu piersią.
    No i wyszło ze najważniejsza jest wygoda matki.
    I ja jestem w mniejszości dziewczyn które nie przygotowały sobie miejsca do karmienia dziecka.

Myślałam ze zrobie to poprostu na wypoczynku mam dość wygodny i ma oparcie z jednej strony na rękę. Ale teraz zastanawiam się czy nie jestem "wyrodną matka:P" bo większość dziewczyn z SR ma fotele do karmienia i zgłupiałam.

Wy też macie już takie miejsce uszykowane (fotel do karmienia itp.)?:>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:55

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to i ja do Was dołączę na końcówkę jeśli mogę :) termin na 05.11., synek waży 2,400, ciążą po ivf a ja z tych panikujacych, więc trochę stresu było, od samego początku miałam przeróżne bóle, kłucia, ciągnięcia, dopiero teraz trochę odpuściło. Fajny wątek stworzyliście, dużo można się dowiedzieć.

wichrowe_wzgórza, Mamatobe♥, Majblanca, Asia_89 lubią tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png

Wysłany: 4 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca, czy CO MAM? :P daj spokój, bede na bieżaco ogarniac. Fotel hahahha, ja łożka nie mam i śpie na ziemi :)

Majblanca lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fotel z podnóżkiem, który ma być właśnie dla mojej wygody :)

Choć nie wiem jak to będzie bo ostatnio nie udało mi sie karmić piersią :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Wskazania to wskazania ;) ja się też na ciąźę naczekałam :)
    Dziś koleżanka urodziła cc, bo coś nie szło naturalnie...

Invis, puścił. Nie wiem w sumie jak długo. Poszlam spac taka spieta juź, dlatego nospę brałam, a skurcz mnie obudził bo bolał. Poszłam do wc (jak za długo trzymam siku to też mam takie nieprzyjemne odczucia) i po kilku minutach już było lepiej. Ale takie akcje mnie przerażają :(

Tak, ja też mam tak jak za długo nie sikam (czyli głównie w nocy). Nie boli mnie brzuch, ale jest twardy jak skała. Jeszcze trochę dziewczyny! Część z nas już za tydzień będzie miała donoszoną :)

Ps. fotela do karmienia brak, bo nie mamy miejsca, ale uważam że to fajne sprawa. I można przecież z takiego wygodnego fotela korzystać nie tylko do karmienia :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-vitum dla niemowląt twist off, 400 j.m. czy 800 j.m. ?

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca, ja mam fotel w salonie i kanapę - dwie miejscówy do karmienia, i poduchę w swoim łóżku - miejscówa nr 3 ;) spacjalnie jakiegoś miejaca nie dostosowywałam, pewnie to karmienie będę traktować bardziej jako multiczynność np przy czytaniu itp, zwłaszcza w momentach kiedy jak dziecko uwiesi się u piersi i nie będzie chciało się odessać przez 1h za każdym karmieniem :D nie wyobrażam sobie wówczas siedzenia z dupskiem w jednym punkcie, w dziecio-pokoju, w którym tak naprawdę niczym dodatkowym się nie zajmę.

agagaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to wczoraj z radością odbyłam chyba ostatni zlot w szkole rodzenia - z radoscią, bo te wycieczki po 30kilka km w każdą stronę stały się już uciążliwe, no i obligatoryjne odwiedziny u teściów w drodze do/z - jeszcze bardziej. Co prawda będą jeszcze chyba 3 czy 4 spotkania w ramach ćwiczeń gdzieś dodatkowo, ale w godzinach przedpołudniowych, więc mąż w pracusi będzie a ja sama nie zamierzam bujać się samochodem po to, źeby zrobić kilka ćwiczeń i popatrzeć na kilka innych, których już nie zrobię ze względu na bóle spojenia, brzucha twardnienia i inne takie.
    Dostałam na odchodne wkładki laktacyjne, butelkę i smoczek Lovi - co prawda butelkę identyczną już miałam, ale spoko, zobaczymy czy to się przyda.

KTG miałam po raz pierwszy w zeszłym tygodniu, za tydzień mam znów i wtedy już co tydzień do godziny W. :)

Mam pytanie dziewczyny - czy orientujecie się, czy badania na HIV i na antygen HBS trzeba robić na czczo?

Wysłany: 4 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam zakwasy w brzuchu. Super.
    Cholera mnie bierze, energię mam ale nie jestem w stanie jej spożytkować :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupić taki fotel z podnóżkiem ale bardziej dlatego, ze juz kiedyś o nim marzyłam a teraz jest dodatkowy pretekst :)
    Narazie czekam na wypłatę , Hahaha :)

16udskjo1bkad87p.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca, jakbym miała gdzie wcisnąć tego uszatka z Ikei (fotel) to bym sobie kupiła, dla mojej zachcianki, ale jeżeli chodzi o karmienie mam dwa narożniki zawsze gdzieś się ulokuję. :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3

Wysłany: 4 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, hiv i hbs możesz w dowolnym momencie dnia.

Ja dlatego błogosławię siebie za pomysł pójścia do szkoły w 22 tygodniu ;) niektore laski z mojej grupy nie doczekały nawet do końca i się wypakowały :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ