X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez tą swoją paskudę to się do porodu jakiejś nerwicy jeszcze nabawię.. No tak leniwe mam to dziecko! Jest 8:30 a ona dopiero teraz leniwie zaczęła się przeciągać.
    W nocy w ogóle nie wyłapuję ruchów a i wczoraj wieczorem wielkiej aktywności nie było.
    Już chyba bym wolała, żeby mnie skopała..

Pokój Mieszka bardzo fajny :) ale tez bym kolorowy akcent wybrała.
    No ale ja to ja - lubię kolory :p

Mietata - ja, mimo iż miłości do dziecka pewnie u mnie nie zabraknie już na samym początku, to też miewam momenty przebłysku i pojawia się w głowie myśl, że może nie podołam, że to za duża odpowiedzialność. I to już na zawsze!

78beti - czuj się jak u siebie ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle wczoraj pojawiło mi się w głowie pytanie - może trochę głupie.
    Co się dzieje z wodami płodowymi w przypadku CC, jeśli te nie odejdą same?
    Przecież w trakcie przecięcia powłok brzusznych i worka ta woda musi gdzieś wylecieć. I co, trzewia mi zaleje? :p

Pani Moł lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka nigdy sie nie zastanawiałam nad tym :D ale raczej wyssac je jakos muszą:)
    Moja mała też sie mniej rusza, inaczej, ale jak juz postanowi nogę wyprostować to mam świeczki w oczach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 08:49

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INVIS - mogę wiedzieć gdzie kupowałam literki ? Piękny pokoik bardzo w moim stylu. My mamy podobny tylko jeszcze dodany miętowy kolor :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A ja przez tą swoją paskudę to się do porodu jakiejś nerwicy jeszcze nabawię.. No tak leniwe mam to dziecko! Jest 8:30 a ona dopiero teraz leniwie zaczęła się przeciągać.
    W nocy w ogóle nie wyłapuję ruchów a i wczoraj wieczorem wielkiej aktywności nie było.
    Już chyba bym wolała, żeby mnie skopała..

Pokój Mieszka bardzo fajny :) ale tez bym kolorowy akcent wybrała.
    No ale ja to ja - lubię kolory :p

Mietata - ja, mimo iż miłości do dziecka pewnie u mnie nie zabraknie już na samym początku, to też miewam momenty przebłysku i pojawia się w głowie myśl, że może nie podołam, że to za duża odpowiedzialność. I to już na zawsze!

78beti - czuj się jak u siebie ;)
    Widzisz Kaczorka, wszystko zależy od punktu widzenia- ja z kolei sie zastanawiam czasem czy moja sie nie rusza za mocno; czy wszystko jest ok :P ale raczej wieczorami ma takie fazy, w dzien jest spokojniejsza. A nie bedziesz miała teraz jakos cześciej ktg? Moze by Cie to uspokoiło? Chociaz ja bede miała np dopiero od skończonego 37tc.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie podoba pokoik Mieszka :) u nas mała nie ma pokoiku, nawet na kącik niemowlęcy nie ma tu miejsca :P ale jak to powiedziała mądrze położna w szkole rodzenia, noworodek ma gdzies nasze wszystkie piękne gadżety - potrzebuje miłości rodziców. I tego sie bede trzymać ;-) a jak sie przeprowadzimy za rok do domu to przygotujemy małej wypasiony pokoik :-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Widzisz Kaczorka, wszystko zależy od punktu widzenia- ja z kolei sie zastanawiam czasem czy moja sie nie rusza za mocno; czy wszystko jest ok :P ale raczej wieczorami ma takie fazy, w dzien jest spokojniejsza. A nie bedziesz miała teraz jakos cześciej ktg? Moze by Cie to uspokoiło? Chociaz ja bede miała np dopiero od skończonego 37tc.

No właśnie ja żadnego KTG nie mam zaleconego. Ginekolog tylko mówiła, że jak by mnie brzuch dłużej bolał i nie chciało przejść, to mam się zgłosić.
    A tak to nie wiem czy mogę tak sobie po prostu pójść i poprosić o zrobienie KTG.

Udało mi się tego mojego leniwca dobudzić i teraz mi wbija głowę pod prawe żebra. No nic - przynajmniej wiem, że żyje :p

aqaqaqa - też tak myślę, że będą musieli to jakoś wyssać :p Ale zaintrygował mnie ten temat ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zlecenie na KTG od 37 tc ale lekarz powiedział, że to ze względu na IVF tak wcześnie, więc nie jest to zalecenie dawane na tym etapie tak z marszu dla każdej ciężarnej.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A w ogóle wczoraj pojawiło mi się w głowie pytanie - może trochę głupie.
    Co się dzieje z wodami płodowymi w przypadku CC, jeśli te nie odejdą same?
    Przecież w trakcie przecięcia powłok brzusznych i worka ta woda musi gdzieś wylecieć. I co, trzewia mi zaleje? :p
    Przebijaja juz po znieczuleniu. W ksiazeczce dziecka napisane jest, ze pekniecie minuta przed porodem

• 78beti Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego giną ktg robione jest od 34tc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Przebijaja juz po znieczuleniu. W ksiazeczce dziecka napisane jest, ze pekniecie minuta przed porodem

A jak szyjka jest zamknięta to jak przebijają? No bo czasami CC jest planowane zanim jakakolwiek akcja porodowa się zacznie.

Ja bym z chęcią poszła z raz na takie KTG. Tak kontrolnie. No ale nie wiem czy mogę tak po prostu z ulicy pójść.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się pokoik Invis a w zasadzie Mieszka baardzo podoba. Fajne, stonowane kolory. Piękne połączenia które zawsze pasują.

Ja wynik GBS odbierałam po kilku dniach u siebie w laboratorium. wiem, że będzie on jeszcze raz po 36 tyg powtarzany, HIV też miałam robione, ciekawe czy też powtórzy tak jak mówicie.

Ja wczoraj spakowałam torbę do połowy. Chciałabym się spakować do jednej i nie targać miliona rzeczy tylko to co najpotrzebniejsze zaraz po porodzie, a resztę mąż dowiezie w razie potrzeby. Taki mam zamysł a co z tego wyjdzie? :)

Kaczorka widzę, że mamy podobnie :D Nasza dziecina też mi czasem daje do myślenia czy wszystko ok, bo tak słabo się rusza. Juz nie raz mnie nastraszył, ale za to teraz ma aktywniejszy okres rozpychania. Czasem jak gdzieś przyciśnie to, aż krzyknąć można.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nnas w szpitalu jest tak, że można sobie podejść na izbę przyjęć i prywatnie tak jakby wykupić sobie KTG. Koszt chyba 30 zł o ile pamiętam.

Xaxa lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No właśnie ja żadnego KTG nie mam zaleconego. Ginekolog tylko mówiła, że jak by mnie brzuch dłużej bolał i nie chciało przejść, to mam się zgłosić.
    A tak to nie wiem czy mogę tak sobie po prostu pójść i poprosić o zrobienie KTG.

Udało mi się tego mojego leniwca dobudzić i teraz mi wbija głowę pod prawe żebra. No nic - przynajmniej wiem, że żyje :p

aqaqaqa - też tak myślę, że będą musieli to jakoś wyssać :p Ale zaintrygował mnie ten temat ;)
    Nam położna mówiła, ze jak cos niepokoi, to mozna przyjść do szpitala i zrobic ktg odpłatnie - bodajże u nas szpitalu to ok 30 zł. Moze u Ciebie tez tak jest :)? Warto wiedzieć ze jest cos takiego w razie jak te ruchy nagle zaczynaja byc inne niż zawsze, albo sie ich nie czuje, zeby sie nie stresować niepotrzebnie.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti, a czemu będziesz miec cc?

Mietata, ja takie myśli ciągle mam :P

W nocy złapal mnie taki skurcz że o boże :O co ciekawe, godzine po wzięciu nospy. Zgięta w pół do wc poszłam. W takich chwilach ogarnia mnie totalne przerażenie, że nie dam rady urodzić, że mam jednak niski próg bólowy, że zemdleję... dramat.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie KTG gin mowil ze bedziemy robić od 36 tc. Woex to zalezy chyba od gina.
    Bylam wczoraj u siebie w szpitalu zwiedzić oddział i powiem Wam ze nie jest źle. Sprzęt w miarę nowy, sale czyste itp.
    SPA to to nie jest ale 3-4 dni w szpitalu chyba kazda wytrzyma.

Wczoraj spakowalam torbe. Wyszla mi 1 do wzieca dla siebie i druga do dowiezienia później.

Moj Małż wczoraj wybierał ubranka na wyjście dla synka. Dylematów miał ogrom ale wkoncu cos wybrał. Ja płakałam ze śmiechu bo najpierw dochodzil do tego od czego zacząć a pozniej co dołożyć i odkrył ze bazą do wszystkiego są body.
    Brawo on!

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Jeśli chodzi o kolory pokoiku, to ja po prostu takie kocham :) Kocyki też mam w takich. Żywe kolory dojdą jak będą jakies zabawki- na razie żadnych nie kupowałam, a zabawki dla odmiany podobają mi się kolorowe :)

Pieluszki tetrowe- ja kupiłam 20szt. białych i 4szt. kolorowych. Myślę, że będzie w sam raz. A tak w ogóle- nie cierpię ich prasowac! :D

GBS- mi wynik odda moja ginekolog za tydzień, przy okazji wizyty w szpitalu w którym mam mieć CC. Mam wtedy też mieć USG (bo nie wiem czy pisałam, ale znalazła coś co ją zaniepokoilo w brzuszku małego...) i KTG. Sama tak zadecydowala. W Niemczech mam co wizytę KTG, miałam już chyba 3-4 razy. Po co? Nie wiem. Na ostatnim namalowały się 3 skurcze. No ale z tego co mówiła położna to kontrolują też w ten sposób aktywność dziecka i bicie serduszka.

Dziewczyny, która z Was również będzie miała planowe CC? Macie już wyznaczoną datę?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majablanca, my dopiero planujemy ogarnięcie ubranek bo wyprasowaliśmy do tej pory chyba 5 pieluch :) jak będziemy prasować resztę to się oswoimy co z czym i do czego :)

Majblanca lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego giną ktg od 35 tygodnia, i tak naprawdę leżysz sobie 40 minut czytając książkę . Choć leżenie przez tyle czasu na lewy, boku , na dłuższa metę do przyjemnych nie należy :) ja byłam trochę umęczona :) i nie polecam jeść niczego przed zapisem, bo dzieć sie będzie ruszał i kopał za bardzo i nic sie nie zapisze :)

16udskjo1bkad87p.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    78beti, a czemu będziesz miec cc?

Mietata, ja takie myśli ciągle mam :P

W nocy złapal mnie taki skurcz że o boże :O co ciekawe, godzine po wzięciu nospy. Zgięta w pół do wc poszłam. W takich chwilach ogarnia mnie totalne przerażenie, że nie dam rady urodzić, że mam jednak niski próg bólowy, że zemdleję... dramat.

Wichrowe, a ile czasu mógł trwać ten skurcz? Bo jeśli to skurcz to powinien po chwili (lub dłuższej) puścić. W tej sytuacji chyba najlepiej położyć się i przeczekać.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ