X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz od tygodnia ustawione lozeczko, komoda z przewijakiem i szafa w naszej sypialni. Na razie zrobilam pierwsze pranie ubranek na najmniejszy rozmiar i spakowalam do walizki ubranko na wyjscie. Takze u mnie powoli, wogole sie nie nastawiam na wczesniejszy porod, zreszta moja szyjka miala niedawno 5 cm i zaden lekarz nie przewiduje, ze cos moze isc wczesniej (no ale to tak na prawde nigdy nie wiadomo).

A czy wy juz wpinalyscie baze fotelikowa i fotelik do samochodu? tk zeby wiedziec jak sie montuje i to przecwiczyc? Wpinalyscie np lalke czy misia w fotelik? Nie wiem jak w PL ale u mnie pielegniarki nie moga pomoc w zapinaniu dziecka w fotelik, trzeba to zrobic samemu.My na razie przypinalismy lalke i wcale nie jest tak latwo.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik do auta wpinałam, do fotelika nikogo i nikogo nie przypinałam ;)

No i znowu pojawił mi się bezbarwny śluz, tym razem wypisz wymaluj taki jak śluz płodny :O

Ja już męża mam przy sobie, więc nadrobię jutro :D Mam nadzieję, że forum będzie już działało lepiej :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat w ten weekend wypożyczamy samochód, specjalnie kupiliśmy w tym tyg maxi cosi żeby sobie przećwiczyć zapinanie bo potem już nie będzie gdzie i na czym :)
    dziecka nie zapinałam, nie mam na podorędziu żadnego malca, kota mogę zapiąć ale może bez przesady :) jakoś sobie poradzimy, jak ze wszystkim.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky88 - wszystkiego najlepszego ;)

Mnie też już belly dobija bo co chwile coś się wiesza albo nie idzie postów dodawać...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż poćwiczy wpinanie, acz to banalne. U nas bez bazy. Z misiem dobry pomysł, bo dziecko większe wyzwanie niż sam fotelik :P

Mietata, chodzilo mi o to, że najwyraźniej taka dziurawa siatkówka może trafic się zawsze, niekoniecznie tylko z dużą wadą. Szanse oczywiscie małe, ale jak widać na przykładzie - nie jest to niemożliwe...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Czy jeszcze nie jest za późno, żeby do Was dołączyć?
    Co prawda czytam Was od początku ale jakoś zabrakło mi odwagi na publiczny odzew :)

Holibka, Mamatobe♥, Skyonearth86, Majblanca lubią tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może, astygmatyzm to jednak inna para kaloszy, skoro masz 0 wadę i tylko astygmatyzm to nie masz się co martwić.

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mąż poćwiczy wpinanie, acz to banalne. U nas bez bazy. Z misiem dobry pomysł, bo dziecko większe wyzwanie niż sam fotelik :P

Mietata, chodzilo mi o to, że najwyraźniej taka dziurawa siatkówka może trafic się zawsze, niekoniecznie tylko z dużą wadą. Szanse oczywiscie małe, ale jak widać na przykładzie - nie jest to niemożliwe...

A czemu bez bazy?
    U nas na przyklad wszystkie foteliki sa sprzedawane z baza - tzn te male wpinane tylem ktore sa od urodzenia do 18 miesiecy.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• mietata Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka, my np nie mamy samochodu, fotelik będzie używany sporadycznie, nie kupuję takiego z bazą bo przecież w taksówce nie będę bazy mocować za każdym razem :)

Wiadomo, że w stanach mnóstwo osób mieszka na przedmieściach i musi mieć samochód żeby jakoś funkcjonować, ale zapewne w dużych miastach jak NY ludzie też obywają się bez tego środka lokomocji i korzystają z transportu publicznego i taxi, także pewnie z bazą się nie certolą. To jest dobre jak się ma na stałe samochód i tylko wpina i wypina fotelik.
    Chociaż przypięcie go pasami to też nie jest jakaś wielka filozofia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 19:56

• agagaga Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę sie Wam pochwalić. Spakowalam torbę i zrobiłam 2 dzieciowe prania ;)
    Invis ładny masz pokoik. Wichrowe u nas też będzie tylko łóżeczko w sypialni. Nie kupowałam nawet żadnej komody bo i tak mamy mało miejsca. Udało mi się tak przeorganizowac szafy i komode, że znalazlo się miejsce dla małej. Zostało mi kupić spiworek do fotelika i wyprawka w sumie skompletowana. Kupilam dzis takie podróżne buteleczki na kosmetyki i tylko jakies klapki i mokre chusteczki muszę gdzies dorwać.

wichrowe_wzgórza, Holibka lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A czemu bez bazy?
    U nas na przyklad wszystkie foteliki sa sprzedawane z baza - tzn te male wpinane tylem ktore sa od urodzenia do 18 miesiecy.

Na razie nie wiem czy będzie potrzebna, więc szkoda mi paru stów. Zawsze mogę dokupić. Np.kumpela ten pierwszy fotelik wolała bez bazy, dopiero przy następnym mowi, że jej wygodnie z. No i to nie jest coś, czego od reki nie można dokupić ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o torbę do szpitala, to dam Wam taką banalną i w sumie logiczną poradę- zapiszcie sobie na kartce rzeczy które musicie spakować przed samym wyjściem do szpitala- np. szczotke do włosów jeśli macie jedną, ładowarkę do telefonu, wodę czy jakieś przekąski, czy kosmetyki do malowania których używacie na codzień i jednak nie będziecie ich pakowac do torby na kilka tygodni przed porodem :)

My wpinalismy fotelik i bazę przy zakupie, żeby sprawdzić czy pasują do auta. O wpiecie dziecka się nie martwię, raczej dużej filozofii w tym nie ma, poradzimy sobie wszystkie :)

Dokumenty po prostu w jednej koszulce. Zresztą tylko te co mam na papierze, wszystko jest przecież wpisane w kartę ciąży. Myślę że to bez znaczenia jak je poukładacie, bo położna której przekażecie dokumenty i tak je rozpieprzy na swój sposób :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A czemu bez bazy?

Przecież nie każdy samochód ma wpiecia Isofix żeby zamontować bazę.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USA może każde auto ma isofix :) my mamy stare volovo do którego nie ma mocowania do isofix, ale można dokupić takie mocowanie volvo. Na razie nie mamy bazy, ale fajnie byłoby ją mieć bo to wygodne.

Invis piękny pokój! U nas to tylko kącik przy łóżku, nawet nie ma gdzie dywanu rozłożyć :p

Dziś wzięłam nospę pierwszy raz od dawna bo brzuch twardniał przez cały dzień. Chyba pozycja półsiedząca w łóżku to też nie do końca coś dobrego dla mnie.

Wybieram się 100km do rodziców sama autem w przyszłym tygodniu. Dam radę? Czy się nie wydurniać?

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis pokój jest prze..cudny, wygląda jak z katalogu!!
    U nas bedzie kacik w naszej sypialni a pokoj duzo pozniej , tak samo było przy pierwszym i działało

Holibka wow podziwiam , ja już nie jezdze autem od ..hmm 2-3 tyg przez te zawroty głowy i "stany odlotu".....

baza przy pierwszym nie mmielismy , zapinalismy pasami i było ok, teraz mamy baze ale tylko dlatego ze dostałam od sis i bedzie zamontowana na stałe w aucie meża, w moim bede przypinac pasami- to naprawde nie jeset trudne czy meczace.

edit: po wizycie , nasz człowiek ok 2500g , wszystko ok- twardnienia i wszystkie dodatki na tym etapie jak najbardziej norma- więc znów zostałam histeryczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 21:28

Invis, antonna lubią tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, pewnie i dasz radę. Mnie by mąż za cholerę nie puścił, ostatnio sie naawanturowal że chcę jechać sama do domu 30km. Obłęd, już mnie wkurza to traktowanie mnie jak niepełnosprawnej- bo pewnie po drodze urodze :D Przecież jestem dorosła, i gdybym czuła się źle, nie stwarzalabym swiadomie zagrożenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 21:30

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba pojadę bo czuję się ok i w sumie po mieście też jeżdżę. Invis mój mnie średnio dwa razy dziennie pyta czy rodzę :p

Od 12go w lidlu dzieciowe ciuszki, widziałam 5-pak body za 40zł, kombinezony chyba po 60zł.

age.png

age.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: miałam badanie na nic na początku ciazy -wynik neg. I teraz mi lekarz zlecił powtórkę tego badania. Miała któraś też tak?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka ja w zeszlym tygodniu zrobilam 120km. I o ile dobrze, jak na ten etap, sie czuję to bardzo dala mi w kosc ta wyprawa. Jeżdżę codziennie po mieście ale to nie to samo. Jak prowadzilam to mala mi sie okropnie wiercila i brzuch mnie bolał. Co prawda zawsze mozna zrobić przerwę w kazdej chwili ale ja bym sie juz drugi raz na to nie zdecydowała. Nie czułam sie komfortowo za kółkiem

Holibka lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Mam pytanie: miałam badanie na nic na początku ciazy -wynik neg. I teraz mi lekarz zlecił powtórkę tego badania. Miała któraś też tak?
    Chodziło mi o badanie na HIV

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ