X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede karmić albo w salonie na narożniku albo w łóżku w sypialni- więcej miejscowek nie mam ;p

Majblanca lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca - jest nas więcej wyrodnych matek :P Ja mam w pokoju tylko sofę :P I jakoś sobie będę musiała z tym poradzić.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, mój "6" nienawidzi :D Ale uwielbia "7". Ale fajnie by było gdyby Młoda wyszła 19 października :) Mąż będzie już na urlopie i to będzie akurat 1,5roku po ślubie :D
    Niby to obojętne kiedy się urodzi, ale wczoraj miałam jakąś taką myśl " byle nie dzisiaj, bo data 3.10 mi się nie podoba" haha :D

Mi tradycyjnie w nocy brzuch się robił twardy, ale dziś spałam dobrze :D Nie licząc pobudek na siku, których było sporo :D

Miejsce do karmienia - wpakowałam do pokoju bujany fotel, który siostra zostawiła w domu, bo na mieszkaniu nie ma miejsca :) Ale dopiero się okaże, czy będzie mi taka forma karmienia odpowiadała czy fotel wróci na swoje dawne miejsce.

D-vitum wzięłam 400j.m. :P

Ale mnie dziś kłuło w pochwie :/ Normalnie raz po raz ktoś mi igłę wbijał.

Jutro mają przyjechać wstawić 2 największe okna, jupi! :) A w piątek lub poniedziałek resztę :) I w końcu będzie SSZ i będzie można ruszyć z elektryką :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO to mnie mnie dziewczyny uspokoiłyście bo nie ukrywam ze miejsce na fotel bym znalazła i rzeczywiście można poźniej bajki na takim fotelu czytać itp. ale z kasą na taki fotel już gorzej.
    Dwa samochody jak na złość nam się zepsuły a i garnki musze wymienić bo miałam takie "na chwile" i ta chwila trwa juz rok a połowy garnków juz nie mam bo teflon zlazł :P.
    No ale jak sie garnki nie do zmywarki myje w zmywarce to tak jest
    "Chujowa Pani domu" to moje alter ego:P

A Invis dzięki a radę a propo tej karteczki do dopakowania bo rzeczywiście o ładowarce i paście do zębów na 1000% bym zapomniała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:26

Invis lubi tę wiadomość

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA - mój znowu nie znosi "7" i ich wielokrotności ;) Więc on zaklina rzeczywistość, żeby tylko młodej nie przyszło do głowy rodzić się 7,14 czy 21 października ;)

Ja znowu biorę każdą datę poza 21.10. Źle mi się kojarzy, bo rok temu w ten dzień najpierw dowiedziałam się, że jestem w ciąży, którą i tak później poroniłam. A kilka godzin po pozytywnym teście poinformowana zostałam, że zmarła moja babcia. Taki psikus.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skyonearth86 wrote:
    Ja planuje kupić taki fotel z podnóżkiem ale bardziej dlatego, ze juz kiedyś o nim marzyłam a teraz jest dodatkowy pretekst :)
    Narazie czekam na wypłatę , Hahaha :)
    To tak jak u nas - dziecko było tylko pretekstem :) a potem wstawimy go do sypialni

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki Wichrowe. Tak właśnie się nie mogę do laboratorium dodzwonić, a w necie sprzeczne informacje odnośnie HBS.
    Uszaka też chcę kupić, ale to po prostu w zamian za mój aktualny fotel w salonie, nie jakoś szczególnie ze względu na karmienie :)

Aaa, mialam pisać, Invis, pokój Mieszka prześliczny. Też lubię takie stonowane klimaty! Za jakiś czas, jak dokonczymy prace, wrzucę foto pokoju mojej Oliweczki, ale na razie jeszcze nie wszystkie meble skręcone :)

Invis lubi tę wiadomość

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-vitum 400 jednostek dla noworodzia ;-) co do fotela to kiedys wam juz tu pisalam ze ja kupilam w jysku za jakies 100zl maly jasiek pod lokiec i super sie sprawdzil przy nocnym karmieniu, bo w dzien to karmilam roznie, a to na kanapie a to na fotelu, gdzie popadlo ;-) Majblanca to ja mam tak z patelniami, wymieniam je juz pol roku bo teflon zlazl i wymienic nie moge. I deski drewniane do krojenia: wszystko pakuje do zmywarki a potem psiocze ze sie rozwalaja, ach, ChPD gora!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:31

c55fflw18twvhf6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, taka magia liczb się zdarza! Ja się urodziłam w rocznicę śmierci prababki, a potem, przy tej samej dacie, w moje 16.urodziny umarła moja babcia. Z kolei ojcu umarł ojciec w jego 50.uro. I to też 22, tylko innego miesiąca. Więc ja mam nadzieję nie rodzić 22.października :O nie chcę w to błędne koło dodawac kolejnego członka rodziny.

• Natalala Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też niestety nie ma miejaca na wypaśny fotel a nie pogardziłabym :D niestety zostaje narożnik w salonie albo łożko w sypialni. Na pocieszenie mam w planach jakąś wygoda poduchę sobie kupić :)

Invis a gdzie zamawiałaś literki do pokoju dla Mieszka?

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię teflonu. Nie kupuję.

7 też nie lubię, ale do wielokrotności nic nie mam :P wolę nieparzyste. 14.10 odpada bo mąż ma ważne sprawy, 23.10 to samo. 24 i 25 to przełom znakow, więc wolalabym już od 27.10, ale poza 31.10 bo nie znoszę halołin i nie 01-02.11 bo swięta.
    I najlepiej od 16.10 do 22.10 też nie, bo ten 23.10 ważny :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    7 też nie lubię, ale do wielokrotności nic nie mam :P wolę nieparzyste. 14.10 odpada bo mąż ma ważne sprawy, 23.10 to samo. 24 i 25 to przełom znakow, więc wolalabym już od 27.10, ale poza 31.10 bo nie znoszę halołin i nie 01-02.11 bo swięta.

Też wolę nieparzyste :P

Taki fotel do karmienia to bym chciała. Ale miejsca na niego brak. Chyba bym łóżeczko musiała na korytarz wystawić, żeby mieć gdzie go postawić ;)
    Ale mąż obiecał, że jak się kiedyś w końcu przeprowadzimy to taki fotel się pojawi :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej cos forum nawalało ostatnio dobrze ze juz działa
    wczoraj miałam kiepski dzien brzuch jak skała dopiero wieczorem jak siadłam zjadłam kolacje to pomału przeszło ale bolą mnie więzadła na dole brzucha pachwiny i kość łonowa :( juro 34 tydzien masakra jak to leci

co do karmienia uwielbiałam karmić na rogówce w kąciku i pewnie teraz tez tak bedzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 4 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja bym mogła zjeść kilogram cukierków czekoladowych a i tak młoda by się tylko leniwie przeciągała :P

Hmm, 30 zł to nie majątek, więc może się skuszę. Pewnie gdybym miała szpital bliżej to bym szybciej poleciała a tak to mi się nie chce za bardzo :P

Invis - u mnie wszystko zapowiada CC, bo młoda cały czas na pupie siedzi i nic nie zapowiada, żeby miało się coś zmienić. Ale z tego co się dowiedziałam na ostatniej wizycie, to nie ma w moim szpitalu czegoś takiego jak planowane CC. Zalecenie mam takie, że gdyby poród rozpoczął się wcześniej (skurcze, odejście wód) to mam się zgłosić do szpitala i wtedy będą działać. A jak do TP nic się nie wydarzy to mam się w ten dzień zgłosić i poinformować, że mam termin na dziś i że młoda ułożona miednicowo. Ponoć robią CC tego samego dnia lub następnego.

Heh, a najlepsze, że w karcie ciąży mam wpisany TP na 4.11., czyli na sobotę i tak się zastanawiam czy oni w weekendy robią takie operacje, jak nic się nie dzieje. Bo jak młoda nie zechce wyjść sama to mogę równie dobrze do 6.11. się tak z nią bujać..
    ja rodziłam dwa razy w sobote i normalnie cesarki robili były tez dziewczyny które stawiły sie po terminie własnie ze skierowaniem i miały cc

Kaczorka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja nie lubię teflonu. Nie kupuję.

Wichrowe, ale masz wymagania :P

Mi to naprawdę wszystko jedno, kiedy urodzę, aby tylko donosić i aby dzidziol był zdrowy. :-)

Biedroneczka83, jacky88 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info gdzie moge kupic spiworek i kocyk. Spiworek do wozka, fotelika znalazlam w lanili :) Minky kocyk jeden dla starszej coreczki i drugi dla mlodszej znalazlam na amazonie od babylux.

Wczoraj tez zamowilam wiekszosc wyprawki dla mojego przedszolaka w H&M. U nas jest cieplo a w DE jesien. Emilie nie ma nic na dlugi rekaw o kurtkach czapkach, rzeczach przeciwdeszczowych nie wspominajac.

Do karmienia musze kupic sobie poduszke.

1usat5od00spirqc.png

Wysłany: 4 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio mnie tez wszystko jedno tzn mamy umowę :P albo miedzy 26 pażdziernika a 30 albo po 3 listopada :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 4 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Wichrowe, ale masz wymagania :P

Mi to naprawdę wszystko jedno, kiedy urodzę, aby tylko donosić i aby dzidziol był zdrowy. :-)
    Wiesz.... pomarzyć piękna rzecz, więc sobie marzę :D
    A że.zdrowe to wiadomo, priorytet absolutny :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 4 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się z Joozefką dzieje?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A co się z Joozefką dzieje?

Nie wiem czy na grudniówkach nie siedzi. Kiedyś ją tam widywałam ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ