Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wichrowe ja mam stale wypłaty na l4 z tytułu ciazy. Jest to 100% zasilku chorobowego z liczonego z ostatnich 12 m-cy. Kiedyś dostałam mniej więc zadzwoniłam i okazało się że nie zauważył na l4 kodu B i policzyli 80%. Dostałam wyrównanie.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Invis, no powiem Ci, że ja też czuje małą identycznie jak dotąd, w życiu bym się połapała. I też juz jakoś przywykłam do tej myśli. Teraz sie denerwuje, że ominełam większość zajęc ze SR i nawet nie wiem jak się oddycha przy skurczach;p W sumie decyzja nie zapadla, za dwa tyg musialabym pewnie lekarce określić, co wybieram.. Mój Mąż to się w sumie cieszył, że go drugi raz ta przyjemność ominie:)
Mamatobe u nas tez przeziębieniowo. Córka w domu i się inhalujemy z nadzieją, że szybko kaszel przejdzie. Ja też cińko:( Zdrówka Ci życzę!
Kaczorka, a miałam nadzieję, że naliczają 80 % od podstawy z umowy:(Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Invis wrote:Mama2kituszek dziękuję, miło mi
Fajnie że u Ciebie maleństwo się jednak obróciło! U mnie raczej marne szanse bo waga malucha... no szacuje się spora. W poniedziałek na wizycie niecałe 3300g. Cały czas czuję główkę pod lewym żebrem
Poważnie 3300 g?A ja myślałam, że moja to będzie klopsik
To zostały Ci równo 3 tygodnie do porodu - szok!
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Invis co do mrożenia obiadów
u mnie całe życie zamrażalnik pełny, ale na obiady szybkie odmrażanie polecam : Kotlety mielone, grochówka, pierogi, kopytka, leczo. Możesz też w słoiki, tyle że nie zawsze się zassie i mi ostatnio poszły wszystkie z fasolką po bretońsku od teściowej
Invis lubi tę wiadomość
-
antonna no równo 3 tygodnie, i wiem że zleci błyskawicznie! Dlatego ciągle myślę i główkuję co by tu jeszcze zawczasu załatwić, co by mieć do i po porodzie wolną głowę.
Mama2kituszek a masz możliwość CC mimo tego, że mała obróciła się główką w dół?
-
Ja trochę pomrozilam, pierogi, gulasz, nawet lasagne mi sie udało
Mam duzo mięsa i duzo owoców pomnożone, wiec przeżyjemyale trochę liczę na mamę i teściowa Hahaha i na umiejętności mojego męża
mamy Thermomix i do tego kilka książek w których jest wszystko napisane jak chłopu na między wyłożone, wiec mam nadzieje, ze da radę
MUSI
-
Ja tez polecam mrozenie obiadow na zapas, oj przydadza sie. Ja tez powoli sie za to biore, dzis gotuje gar gulaszu i tez czesc do zamrazary. Pulpeciki juz zamrozone. Musze jeszcze sie zmusic i powybierac warzywa na dzialce i tez pomrozic do zup marchewke pieteuszke selery pory buraczki zeby byly gotowe bo u mnie chlopaki strasznie 'zupowi', zwlaszcza ten najmniejszy
-
Ja mam zamrożone leczo na jeden obiad, miałam plany by mrozić te obiady które robię i do mrożenia się nadają. No i z planu jeden pojemnik wyszedł - zawsze coś ;p może uda się jeszcze cokolwiek dorobić, jakieś kotlety na szybko albo zupę krem. U nas się w ogóle nie mrozi jedzenia, ja mam tylko mrożoną dynię i pure z niej, ewentualnie mrożę truskawki zmiksowane albo grzyby. Pewnie wrzucimy jakieś warzywa na patelnię w torebkach, ewentualnie pierogi ze sklepu jak będzie już mocno "gorszy dzień"Syn
-
Dziewczyny ja od księgowej mam info takie, że do macierzyńskiego liczy się 80% z wszystkich wpływów, nie tylko podstawa. Wszelkie dodatki nadgodziny itp. Ja mam pensję zawsze w dwóch transzach i mam nadzieję, że będzie ona liczona właśnie po wyliczeniu średniej z całości. Powiedzcie, że moja księgowa ma rację
80% w przypadku mojej deklaracji, że idę od razu na rok. A taki mam planWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 13:32
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
O to pozazdrościć takiej dobrej organizacji!!
Invis, tak, mam wybór teraz, bo mialam pierwszą cesarkę, więc u nas bez problemu zrobiliby i drugą. Nawet wybierając poród sn musiałabym z tego co wiem, cos tam podpisać, że sama tak chcialam.
3 tygodnie u Ciebie to już tak....blisko!!)))))))))))
Invis lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Skyonearth86 wrote:Ja polecam imbir, cytryna i miód, zalewamy wrzątkiem . Pycha i silnie rozgrzewa !
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
agagaga wrote:Dziewczyny ja od księgowej mam info takie, że do macierzyńskiego liczy się 80% z wszystkich wpływów, nie tylko podstawa. Wszelkie dodatki nadgodziny itp. Ja mam pensję zawsze w dwóch transzach i mam nadzieję, że będzie ona liczona właśnie po wyliczeniu średniej z całości. Powiedzcie, że moja księgowa ma rację
80% w przypadku mojej deklaracji, że idę od razu na rok. A taki mam plan
Liczą się wszelkie dodatki, nadgodziny od których były odprowadzane składki.
Heh, to ja mam dobrze - mamusia mi będzie gotowaćagagaga lubi tę wiadomość
-
Witam "Świeżynki"
Wichrowe, ja to lubię grzańca ale z %
Ja pijam wrzątek + miód + cytryna + dużo imbiru, czasem dodaję torebkę czarnej herbaty.
Ostatnio dodaję też właśnie domowy sok z malin lub czarnego bzu tak o do herbaty
Obiady nie mrożę, mieszkamy z moimi rodzicami i rodzeństwem - jedna kuchnia, więc jak matka gotuje to co za różnica czy szykuje dla jednej lub dwóch osób dodatkowo. Próbowaliśmy wpowadzić zasadę - ja gotuję dla mnie i dla męża, ona dla reszty, ale u Niej się nie daUparta jest
Skyonearth86 lubi tę wiadomość
-
Niby traci właściwości, ale lepiej smakuje
poza tym ja zawsze się kurowałam gorącym mlekiem lub herbą z miodem, zaburzyłaś mój światopogląd
Ale dobre placebo nie jest zle
Ja miód na "surowo" dodaję do musli.
Jeśli chodzi o mrożenie jedzenia, ja odpuszczam, bo jestem mało mobilna teraz do gotowania. Ale ten mój leżing to była niezła próba dla mojego męża i okazało się, że naprawdę świetnie gotuje! Np dziś na obiadek miałam przygotowany rosół i curry z kurczakiemA z racji, że pierwsze tygodnie z maluszkiem on planuje być z nami w domu, to jakoś się mocno tym nie przejmuję. Poza tym mamy stosunkowo blisko rodziców, więc wierzę, że w razie czego coś tam podrzucą. W czasie ciąży tak nawet robili
-
wichrowe_wzgórza wrote:Wywaliłabym z tego miód - powyzej 40 stopni traci własciwosci i staje sie zwyklym cukrem. Doby miód lepiej zjesc np ja kanapce
Ale mi smaka narobiłaś !
Kaczorka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Mamatobe♥ wrote:Psotka, możliwe że to przez podróż. Też tak mam jak za długo siedzę w ciągu dnia. Wypoczywaj
a jeszcze zapytam co bierzesz zamiast nospy ? Szczerze to nie mam nic takiego na skurcze w swojej apteczce.
BuscopanMamatobe♥ lubi tę wiadomość