X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe ja mam stale wypłaty na l4 z tytułu ciazy. Jest to 100% zasilku chorobowego z liczonego z ostatnich 12 m-cy. Kiedyś dostałam mniej więc zadzwoniłam i okazało się że nie zauważył na l4 kodu B i policzyli 80%. Dostałam wyrównanie.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, no powiem Ci, że ja też czuje małą identycznie jak dotąd, w życiu bym się połapała. I też juz jakoś przywykłam do tej myśli. Teraz sie denerwuje, że ominełam większość zajęc ze SR i nawet nie wiem jak się oddycha przy skurczach;p W sumie decyzja nie zapadla, za dwa tyg musialabym pewnie lekarce określić, co wybieram.. Mój Mąż to się w sumie cieszył, że go drugi raz ta przyjemność ominie:)

Mamatobe u nas tez przeziębieniowo. Córka w domu i się inhalujemy z nadzieją, że szybko kaszel przejdzie. Ja też cińko:( Zdrówka Ci życzę!

Kaczorka, a miałam nadzieję, że naliczają 80 % od podstawy z umowy:(

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mama2kituszek dziękuję, miło mi :) Fajnie że u Ciebie maleństwo się jednak obróciło! U mnie raczej marne szanse bo waga malucha... no szacuje się spora. W poniedziałek na wizycie niecałe 3300g. Cały czas czuję główkę pod lewym żebrem :P

Poważnie 3300 g? :D A ja myślałam, że moja to będzie klopsik :D To zostały Ci równo 3 tygodnie do porodu - szok!

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis co do mrożenia obiadów :D u mnie całe życie zamrażalnik pełny, ale na obiady szybkie odmrażanie polecam : Kotlety mielone, grochówka, pierogi, kopytka, leczo. Możesz też w słoiki, tyle że nie zawsze się zassie i mi ostatnio poszły wszystkie z fasolką po bretońsku od teściowej :D

Invis lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna no równo 3 tygodnie, i wiem że zleci błyskawicznie! Dlatego ciągle myślę i główkuję co by tu jeszcze zawczasu załatwić, co by mieć do i po porodzie wolną głowę.

Mama2kituszek a masz możliwość CC mimo tego, że mała obróciła się główką w dół?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę pomrozilam, pierogi, gulasz, nawet lasagne mi sie udało :)
    Mam duzo mięsa i duzo owoców pomnożone, wiec przeżyjemy :) ale trochę liczę na mamę i teściowa Hahaha i na umiejętności mojego męża :) mamy Thermomix i do tego kilka książek w których jest wszystko napisane jak chłopu na między wyłożone, wiec mam nadzieje, ze da radę :) MUSI :)

16udskjo1bkad87p.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam mrozenie obiadow na zapas, oj przydadza sie. Ja tez powoli sie za to biore, dzis gotuje gar gulaszu i tez czesc do zamrazary. Pulpeciki juz zamrozone. Musze jeszcze sie zmusic i powybierac warzywa na dzialce i tez pomrozic do zup marchewke pieteuszke selery pory buraczki zeby byly gotowe bo u mnie chlopaki strasznie 'zupowi', zwlaszcza ten najmniejszy :-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamrożone leczo na jeden obiad, miałam plany by mrozić te obiady które robię i do mrożenia się nadają. No i z planu jeden pojemnik wyszedł - zawsze coś ;p może uda się jeszcze cokolwiek dorobić, jakieś kotlety na szybko albo zupę krem. U nas się w ogóle nie mrozi jedzenia, ja mam tylko mrożoną dynię i pure z niej, ewentualnie mrożę truskawki zmiksowane albo grzyby. Pewnie wrzucimy jakieś warzywa na patelnię w torebkach, ewentualnie pierogi ze sklepu jak będzie już mocno "gorszy dzień"

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od księgowej mam info takie, że do macierzyńskiego liczy się 80% z wszystkich wpływów, nie tylko podstawa. Wszelkie dodatki nadgodziny itp. Ja mam pensję zawsze w dwóch transzach i mam nadzieję, że będzie ona liczona właśnie po wyliczeniu średniej z całości. Powiedzcie, że moja księgowa ma rację :)
    80% w przypadku mojej deklaracji, że idę od razu na rok. A taki mam plan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 13:32

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to pozazdrościć takiej dobrej organizacji!!

Invis, tak, mam wybór teraz, bo mialam pierwszą cesarkę, więc u nas bez problemu zrobiliby i drugą. Nawet wybierając poród sn musiałabym z tego co wiem, cos tam podpisać, że sama tak chcialam.
    3 tygodnie u Ciebie to już tak....blisko!!:))))))))))))

Invis lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skyonearth86 wrote:
    Ja polecam imbir, cytryna i miód, zalewamy wrzątkiem . Pycha i silnie rozgrzewa !
    Wywaliłabym z tego miód - powyzej 40 stopni traci własciwosci i staje sie zwyklym cukrem. Doby miód lepiej zjesc np ja kanapce :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny ja od księgowej mam info takie, że do macierzyńskiego liczy się 80% z wszystkich wpływów, nie tylko podstawa. Wszelkie dodatki nadgodziny itp. Ja mam pensję zawsze w dwóch transzach i mam nadzieję, że będzie ona liczona właśnie po wyliczeniu średniej z całości. Powiedzcie, że moja księgowa ma rację :)
    80% w przypadku mojej deklaracji, że idę od razu na rok. A taki mam plan

Liczą się wszelkie dodatki, nadgodziny od których były odprowadzane składki.

Heh, to ja mam dobrze - mamusia mi będzie gotować ;)

agagaga lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam "Świeżynki" :)
    Wichrowe, ja to lubię grzańca ale z % :D
    Ja pijam wrzątek + miód + cytryna + dużo imbiru, czasem dodaję torebkę czarnej herbaty.
    Ostatnio dodaję też właśnie domowy sok z malin lub czarnego bzu tak o do herbaty ;)
    Obiady nie mrożę, mieszkamy z moimi rodzicami i rodzeństwem - jedna kuchnia, więc jak matka gotuje to co za różnica czy szykuje dla jednej lub dwóch osób dodatkowo. Próbowaliśmy wpowadzić zasadę - ja gotuję dla mnie i dla męża, ona dla reszty, ale u Niej się nie da :D Uparta jest

Skyonearth86 lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Wywaliłabym z tego miód - powyzej 40 stopni traci własciwosci i staje sie zwyklym cukrem. Doby miód lepiej zjesc np ja kanapce :)

O widzisz, dobrze wiedzieć - dzięki :)

16udskjo1bkad87p.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby traci właściwości, ale lepiej smakuje :P poza tym ja zawsze się kurowałam gorącym mlekiem lub herbą z miodem, zaburzyłaś mój światopogląd :D Ale dobre placebo nie jest zle :) Ja miód na "surowo" dodaję do musli.

Jeśli chodzi o mrożenie jedzenia, ja odpuszczam, bo jestem mało mobilna teraz do gotowania. Ale ten mój leżing to była niezła próba dla mojego męża i okazało się, że naprawdę świetnie gotuje! Np dziś na obiadek miałam przygotowany rosół i curry z kurczakiem :) A z racji, że pierwsze tygodnie z maluszkiem on planuje być z nami w domu, to jakoś się mocno tym nie przejmuję. Poza tym mamy stosunkowo blisko rodziców, więc wierzę, że w razie czego coś tam podrzucą. W czasie ciąży tak nawet robili :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. a propos macierzyńskiego - cieszę się, że liczy się 12 miesięcy sprzed chorobowego, bo 2 miesiące przed chorobowym zmieniłam pracę na gorzej płatną (i to sporo - przeprowadzka do mniejszej mieściny). Dlatego pod tym względem będzie lux :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym sobie serniczka zjadła.. Albo drożdżówkę z serem!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Kanapka z twarogiem i miodem <3 Ale mi smaka narobiłaś ! :D

Kaczorka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Psotka, możliwe że to przez podróż. Też tak mam jak za długo siedzę w ciągu dnia. Wypoczywaj :) a jeszcze zapytam co bierzesz zamiast nospy ? Szczerze to nie mam nic takiego na skurcze w swojej apteczce. :)

Buscopan

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też poili gorącym mlekiem z miodem. I masłem. Dziwne te połączenia :P

Ja pięknie ogarniam łazienke - kosmetyki, biżuteria, akcesoria, pachnidła...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ