X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Bez sensu aktualne nazwisko skoro PESEL się zgadza. Mi zrobili w szpitalu przed operacją i kazali trzymać.
    Mi o tym mówili na sz kole rodzenia i teraz mamaginekolog w którymś lajfie :) może tylko w wawie mają takie wymogi :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Mi o tym mówili na sz kole rodzenia i teraz mamaginekolog w którymś lajfie :) może tylko w wawie mają takie wymogi :)

Jeśli tak faktycznie jest to ten kto to wymyślił jest idiotą i naciągaczem :D

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, bo u mnie to jest ogolnie skomplikowana sytuacja. Pierwsza wizyta bedzie w Polsce, druga czyli prenatalne plus chce robic badania genetyczne, harmony albo nifty beda robione w Niemczech , a jak wroce do siebie to bede chodzic na kontrole w ? wyjawie wieczorem. Na polowkowe bede lecic do Niemiec, potem znowu tutaj u siebie w ? , koncem sierpnia i ppczatkiem wrzesnia nowu bede w Polsce, a porod w Niemczech. My mamy prywatne ubezpieczenie miedzynarodowe, pokrywa kazdy kraj poza USA.Ja juz mam wybranego lekarza prowadzcegoi w Niemczech, on rowniez bedzie mi robil cesarke.

Ogolnie wszystkie badanie bede ja trzymac, a lekarze jak chca niech sobie robia kopie dodatkowa albo przepisuja wyniki. Nic im nie zostawie. Te badania zmienne oczywiscie zrobie, ale grupa krwi toxo czy rozyczka to jest zbedne. Moja ciaza bedzie prowadzona w 3 panstwach....absurd totalny.. Tak wlasnie wyglada moje zycie, wszystko na wariackich papierach, a przeciez jestem "powazna" kobieta co skonczyla 35 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 16:06

1usat5od00spirqc.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, dopisz mi proszę wizytę 4.04 :)
    A co do info o mnie, to w tym roku stuknie mi 30 lat, to moja druga ciąża, drugie dziecko i 4 cykl starań ;)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Jeśli tak faktycznie jest to ten kto to wymyślił jest idiotą i naciągaczem :D
    :D :D :D musisz zapytać u siebie :) może tylko u nas takie cuda panie :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis a ty w Niemczech mieszkasz ?

Czy ktos mieszka na Obczyznie ?

1usat5od00spirqc.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Lilly_Ana u mnie na pierwszym USG wg którego zarodek miał 3,2mm to był 6t2d wg OM a wg USG ten wymiar zrodka odpowiadał 5t6d.

Byłam na USG jeszcze miedzy innymi w 8t0d wg OM a wg USG to był 8t1d także idealnie maluch nadrobil :) Miał wtedy 15,33mm.

Jeśli chodzi o HIV i kile... nie wiem jak kile ale HIV wypada powtórzyć a nie zakładać że nie jest się w grupie ryzyka. Nie od dziś wiadomo że można się zarazić na parę sposobów. Ale to moje zdanie :)

Miałyśmy USG w bardzo podobnych terminach i nasze maluchy chyba podobnie rosną z tego co widzę :)

Odnośnie kiły i hiv - może wyszłam na ignoranta, ale w przypadku tych chorób jestem pewna, że jestem poza czynnikami ryzyka, nie ma potrzeby abym tu pisała dlaczego tak sądzę, tak po prostu jest :)
    Nie zamierzam tych badań robić na własną kieszeń, ale pomęczę gina NFZ o te badania przy następnej wizycie, dla świętego spokoju i żeby w szpitalu mieli pewność że jestem zdrowa ;)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie po weekendzie.

Lilly_Ana no na takie wieści czekałyśmy. Gratulacje.

Pozostałe dziewczyny dzisiaj wizytujące powodzenia.

Afrykanka i ja się dołączam do zgadywania: najbardziej obstawiam Zimbabwe ale dorzucę jeszcze Botswanę i Etiopię.
    Jak już zdradzisz, który to kraj napisz ze dwa słowa skąd się tam wzięłaś :).

Miłego popołudnia dziewczymy.

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam konflikt serologiczny! U mnie A- u męża B+.

A co do karty ciąży to mi ginekolog zlecił badania dopiero jak pojawiło się <3
    I stwierdził, że jak przyjdę z wynikami to założy kartę, bo wcześniej i tak nie ma za bardzo co do niej wpisać :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 16:20

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Jadac na wizytę byłam o wlos od wypadku... ale na szczescie nic sie nie stalo...

No wiec u mnie wyglada na to, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Pecherzyk ciążowy, cialko żółte i zalążki zarodka czyli idealnie to, co powinno byc. Gin nie podawal wieku ciazy itd, badan poki co tez nie mam zleconych. Nastepna wizyta za 2tyg i wtedy juz zwolnienie z pracy. Juz teraz mi chcial dac ze wzgledu na bóle podbrzusza i poronienia ale mam kilka spraw do zamkniecia w pracy wiec do konca tyg chodze, potem biore urlop na tydzień no i wizyta i l4.

Uff, kamień z serca:-) niech szybko zleca te 2 tyg zebym mogla jyz zobaczyc <3

afrykanka, Elutka, ASSA, antonna, Flowwer, Blondik lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis dopisz mi wizyte na 10.04

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mamy zakaz na serduszkowania i zwiekszony duphaston do 3x1 i jakis kwas foliowy o wyższym stężeniu.

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    czesc czesc:):):)

Dopadły mnie mdłości ale nie ranne a wieczorne???? Dziwne zawsze czytalam ze to rano powinny byc no coz jestem jakas inna:P:P:P:P

Kciuki za wizyty dziewczyny przynieście dobre wiadomości i przerwijcie to pasmo złych wieści:)

też mam wieczorne ;) a za dnia jako tako, gdyby nie uciążliwy ból głowy... a kawę odstawiłam, piję inkę.
    Próbuję dodzwonić się do lekarza, umówić na pierwszą wizytę. Kciuki za wizytujące dzisiaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Mi też zlecił kiłę i HIV i przeciwciała tarczycowe, ale zastanawiam się czy to w ogóle robić, bo przeciwciała robiłam przed ciążą i wszystko było ok, teraz tarczyca unormowana, więc nie widzę potrzeby, a czuję się dobrze, a to drogie badanie.

Nie widzę sensu robienia kiły i hiv, jestem poza grupą ryzyka obu chorób, a np. morfologię mam niemalże książkową. A takie choroby chyba odbiłyby się w innych wynikach. Szkoda mi kasy na bezsensowne badania po prostu.

wiesz to nie chodzi o to czy widzisz sens tych badań czy nie to jest panel obowiazkowy w ciazy i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 17:48

Hilary, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Invis a ty w Niemczech mieszkasz ?

Czy ktos mieszka na Obczyznie ?

Nie, mieszkam w Polsce ale przy granicy. Z mężem pracujemy w Niemczech i jesteśmy ubezpieczeni też, więc nierzadko z tego korzystamy.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Aaa mamy zakaz na serduszkowania i zwiekszony duphaston do 3x1 i jakis kwas foliowy o wyższym stężeniu.

Witaj w klubie, też mam zakaz na serduszkowanie, duphaston w tej dawce i kwas foliowy... kwas foliowy biorę właściwie w formie metylowanej. I tak od początku ciąży.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Witaj w klubie, też mam zakaz na serduszkowanie, duphaston w tej dawce i kwas foliowy... kwas foliowy biorę właściwie w formie metylowanej. I tak od początku ciąży.

Invis a ten kwas foliowy w formie metylowanej to jaki bierzesz? i czy on jest na receptę? jeśli możesz podaj proszę nazwę...bo ja będę musiała o taki gina poprosić...a że zamierzam chodzić teraz do zwykłego gina to nie wiem czy on się w takich sprawach orientuje...muszę sobie jeszcze homocysteinę zbadać...ale raczej na bank będę musiała

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie z ciaza wszystko ok 2 dni mlodsza niz wg OM ,serduszko pieknie bije niestety dzis krwawienia byly zamias plamien ,lezenie I leki caly czas.Jakby byly wieksze to szpital niestety .Moze to byc zwiazane z tym nieszczesnym polipem albo z moim tylozgieciem macicy .

antonna, Blondik lubią tę wiadomość

Anetta31
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka, ja biorę preparat witaminowy Femibion Natal 1, zalecony przez genetyka ze względu na optymalny skład i dawki, między innymi oprócz kwasu foliowego w formie metylowanej są inne ważne przy moich mutacjach (MTHFR 677C-T, 12982A-C, PAI-1) witaminy takie jak b6, b12 i D3. Jest bez recepty dostępny pewnie w każdej aptece. Wiem, że niektóre dziewczyny kupują na allegro sam kwas foliowy w formie metylowanej różnych firm i w różnych dawkach, ale mi wystarczy ten preparat, przy tym ma w sobie inne witaminki.

Robiłam oznaczenie homocysteiny i kwasu foliowego. Kwas foliowy wyszedł mi podwyższony ale jedna ginekolog kazała się tym nie martwić. Zobaczymy co powie druga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 18:13

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Same dobre wiadomości :D

U mnie:
    Grupa krwi
    Morfologia krwi
    Glukoza na czczo
    VDRL (kiła)
    TSH
    Toxo IgG (IgM mi nie zleciła)
    Mocz badanie ogólne.

To tyle. Mówiła, że różyczki nie zleca, bo byłam szczepiona za dzieciaka

Ok dziewczyny. Tak Was czytam i... Jakie badania mam jeszcze zrobic oprócz tych co mi kazała???

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ