X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciagle głodna jestem. I najchętniej to bym ciagle nabiał jadła - w kółko a to jogurcik, serek, płatki z mlekiem, kanapki z serem. Kurczę, pierwszy raz miałam taka zła noc. Brzuch twardy jak skala i raz nawet obudziłam sie bo bolał. Wzięłam nospe i przeszło. Ciekawe jak bedzie dzisiaj ;-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    <3
    to ja mam tak: nie mogę tyle żreć bo zaraz dobiję do +20 kg. Ooo, czekolada z orzechami, wpieprzę caluuutkąą!
    Jezu, to też... nie wiem po co slodyczki dokupuję i ciastki. Nie ma to nie ma, są to żrę. Grrrr.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 5 października 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ja tez ciagle głodna jestem. I najchętniej to bym ciagle nabiał jadła - w kółko a to jogurcik, serek, płatki z mlekiem, kanapki z serem. Kurczę, pierwszy raz miałam taka zła noc. Brzuch twardy jak skala i raz nawet obudziłam sie bo bolał. Wzięłam nospe i przeszło. Ciekawe jak bedzie dzisiaj ;-)
    No ja właśnie pokwikuję. Zaraz zamierzam spac dalej. Nie chcę ciągle nospy w siebie ładować :(

A głodna ostatnio jestem ciągle, cała ciążę tak nie mialam. Rosnąć się chyba młodej zachciało...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja macica chyba jest tak leniwa jak moje dziecko - żadnych skurczów nie czuję :p a przynajmniej nie na takiej zasadzie jak to opisała Mietata :p

Z wysokością macierzyńskiego to ja się nie połapię, bo w międzyczasie byłam na L4, miałam premie, jakieś mikro podwyżki. Cudów się nie spodziewam. No ale biorę na rok, żeby mieć przez cały czas względnie stały przypływ gotówki.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:

Oj, ja też ostatnio nabiał wciągam! Stąd wczoraj ten sernik za mną łaził ;)

A dzisiejsza noc sponsorowana była przez pełnię księżyca ;) wg planu ma być dziś z rana :p
    Mnie wprawdzie nic nie ciągnęło, ale bezsenność umęczyła!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Ja dostałam taki leżaczek Tiny Love https://bebito.pl/img/product_media/21001-22000/21267_1.jpg Nie jestem pewna, czy ma wystarczająco sztywną podstawę - muszę sprawdzić.
    To właśnie o ten chodziło. W nim dziecko jest jak w gondoli.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabiał też szamam. Podjadam ciągle ser, jogurty, owsiankę na mleku. Na szczęącoe bezlitosna faza Monte mi minęła, zjadałam kilka dziennie, a to jednak cukru spora ilość.
    Ooo, to może ta pełnia była winna mojemu niespaniu dziś! Obudziłam się po 2:00 do toalety, zasnęłam ponownie po 6:00. Ale znów się obudziłam, mąż mimo, że po cichu, to jednak krzątał się, szykując się do pracy.

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Przychodzę życzyć wam szybkich i bezproblemowych rozwiązań :) wasz miesiąc już za chwilę... myslami będę świętować razem z wami, w końcu miałam tutaj byc...

U nas wszystko dobrze. Rośniemy :) Ruchów jeszcze niestety nie czuje ale liczę, że to juz niebawem.

Buziaki kochane :) :*:*:*:*:*:

moremi, wichrowe_wzgórza, mietata, Skyonearth86, jacky88, KasiaHaBe, Invis, Holibka, Aasha, Natalala, agagaga, Pani Moł, Enna, Biedroneczka83, Majblanca, Mama2kituszek, Asia_89, Zuza2323 lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ! :D
    Ja tam dzisiaj zaczynam dzień od ciasta Raffaello... pyszne, mało słodkie (a myślałam że przesłodziłam)
    Pogoda jest tak depresyjna że szok !
    Tyle dobrego, że po moich herbatkach wczorajszych trochę mi lepiej :)

Holibka lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Dobrze wiedzieć :) Jak szukałam zdjęcia w necie okazało się, że on ma wiele innych możliwość rozłożenia. Mi wystarczy na płasko :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3d1c7bbb5ad.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 07:44

gg64k6nl113tz1vl.png

Wysłany: 5 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokro, ale nie depresyjnie - u mnie jesień dobra na wszystko :)

Zgredek, tak się cieszę, że jest dobrze! :)) czas tak szybko płynie...

Ja mam ochotę na wszystko. Wczoraj byla pizza, w niedzielę chińszczyzna, wciągam kanapeczki z szynką, jogurty, zupy....

I nadal nie śpię, cholerna pełnia. Może ona też mi tak za macicę ciągnie :P

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 5 października 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 dni pozostało u mnie :O

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    30 dni pozostało u mnie :O
    Mnie jutro ten zaszczyt kopnie :D Dzisiaj 31, a pamiętam jeszcze dwie kreski na teście i ten szok na twarzy :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze 48 dni... chciałabym już koniec października

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • mietata Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wam zazdroszczę, ja mam totalny jadłowstręt, właściwie nic nie jem, nie mam na nic ochoty, jak zacznam coś robić, kanapki jakieś danie, to zjem dwa kęsy i koniec...masakra, nie mam w ogóle weny na gotowanie, jedzenie....to nawet nie myślę o jakimś mrożeniu czegokolwiek.

Moremi dzięki za linki. To bardzo ciekawe to co napisane jest w tym wywiadzie, że zazwyczaj rodzice są zdziwieni, że coś z dzieckiem jest nie tak, bo przecież jest ruchliwe etc. kojarzy mi się to z takimi zapewnieniami rodziców pt. "moje dziecko jadło/robiło to i tamta i nic mu nie jest"

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Czyli ten Tiny Love jest OK ?
    A co wydaje sie Wam lepsze: taki leżaczek czy kołyska Mojżesza na kółkach ? Mieszkam w domku i łóżeczko młodego będzie na gorze No ale wiadomo w ciągu dnia człowiek funkcjonuje na dole w salonie i nie wiem co kupić do salonu żeby było praktyczne

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A co wydaje sie Wam lepsze: taki leżaczek czy kołyska Mojżesza na kółkach ? Mieszkam w domku i łóżeczko młodego będzie na gorze No ale wiadomo w ciągu dnia człowiek funkcjonuje na dole w salonie i nie wiem co kupić do salonu żeby było praktyczne

ten leżaczek wygląda jak taka kołyska więc ja bym tego nie dublowała, przynajmniej na razie. Też mam dostawkę ze zdejmowaną gondolką taką i lekkim stelażem, którą mogę swobodnie przenosić w mieszkaniu więc nie będę kupowała nic dodatkowego, przynajmniej przez to pół roku. Zainwestuję w dobrą matę dla malacha i faktycznie będę go kłaść na podłodze, podłoga go nie zje, plus będzie miał dobrą wizualizację kota, więc stymulacja zapewniona :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc tragiczna. Glowa mi peka. Najpierw maz chrapal jak lokomotywa, dostal kilka strzalow i jak juz przestal to syn sie obudzil i ryczal jak opetany... Matko kochana czasami nie rozumiem tego dzieciaka ni cholery. Jak mlody przysnal tamten znowu zaczal chrapac. I doszla zgaga i boksowanie w brzuchu. Wlaczyl mi sie instynkt mordercy. A teraz tylko kawa mnie uratuje... Kaczorka moja bratowa miala w ciazy bardzo spokojna corke nawet razu nie przysadzila jej porzadnego kopniaka i powiem ci ze jest bardzo grzecznym i spkojnym dzieckiem i prawie nie placze, tobie tez takiej zycze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 08:20

c55fflw18twvhf6h.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja bym wybrała to co tańsze. Chyba kosz. W moim mikroskopijnym mieszkaniu jednak łatwiej z Tiny love, bo mogę go złożyć do pudełka i schować za łóżkiem. Mam dokupiony do tego lezaczka materacyk piankowy i rozkładaliśmy go tylko na płasko (brałam go do łazienki albo kuchni), bo tam jednak ciągnie mocno przy podłodze. W pokoju kładłam na podłodze na kocu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robic bo z jednej strony pasowałby mi leżaczek a z drugiej strony niby niezdrowy a muszę cos mieć na dole żeby dziecko w ciągu dnia mogło spać a ja żebym mogą je zabrać ze sobą do kuchni i chyba zdecyduje sie na
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/814f5ecf0c79.jpg

W razie czego w nocy będę mieć przy łóżku jak młody nie będzie chciał spać u siebie a w dzień na dole w salonie. Muszę tylko sprawdzic czy to jest ciężkie i sama przeniosę sobie z góry na dół a później dokupie leżaczek jak będzie trzeba

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ