X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka...ja miałam tylko jeden przepowiadający, ale tego się nie da pomylić z wypinaniem brzuch! U mnie ten przepowiadający czuć było jakby ktoś mi pętle zacisnął na brzuchu, dość bolesne to nawet było...to nie ma kompletnie nic wspólnego ze spinaniem brzucha czy ruchami....ale to mówię z doświadczenia 1 BH, który się u mnie pojawił.

Ja dziś zabrałam się za prasowanie...o chrystusie, nigdy, nigdy w życiu nie wyprasowałam aż tylu rzeczy! teraz wiem, dlaczego nie prasuję....najbardziej nudne, bezproduktywne zajęcie świata....najgorsze, że dopiero jestem w połowie.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku gdy decydujesz sie najpierw na macierzynski 20 tygodni i masz platne 100%, skladajac pozniejszy wniosek o rodzicielski pierwsze 6 tygodni rodzicielskiego jest platne 100%, kolejne tygodnie 60% (tak jak w przypadku gdy byl wczesniej dodatkowy macierzynski 6 tygodni platny 100%), wiec teoretycznie wychodzi to samo. jak bierzesz 80% caly rok badz 26 tyg 100% i reszte 60%. Ktos kto zarabia najnizsza i wybierze opcje najpierw 100% a potem 60% MUSI miec rodzicielski wyrownany do 1000zl netto. A zeby miec nowa podstawe do zasilku trzeba przepracowac 3 miesiace, tak jak tu wspomniano. Ale ja na szkoleniu z ZUS bylam na poczatku roku wiec moglo cos sie zmienic, chociaz staram sie byc na biazaco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 21:03

c55fflw18twvhf6h.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Psotka...ja miałam tylko jeden przepowiadający, ale tego się nie da pomylić z wypinaniem brzuch! U mnie ten przepowiadający czuć było jakby ktoś mi pętle zacisnął na brzuchu, dość bolesne to nawet było...to nie ma kompletnie nic wspólnego ze spinaniem brzucha czy ruchami....ale to mówię z doświadczenia 1 BH, który się u mnie pojawił.

Ja dziś zabrałam się za prasowanie...o chrystusie, nigdy, nigdy w życiu nie wyprasowałam aż tylu rzeczy! teraz wiem, dlaczego nie prasuję....najbardziej nudne, bezproduktywne zajęcie świata....najgorsze, że dopiero jestem w połowie.

Tylko ze u mnie ktg zarejestrowalo dwa dkurcze ktorych ja nie poczulam (lub nie zwrocilam uwagi myslac ze to wypinanie dziecka). Teraz zwracam na to uwage i czasem brzuch mi twardnieje i boli az ciagnie do plecow.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora z tych chust byecie wybraly? Chodzi o kolor :p, nie moge sie zdecydowac.

https://littlefrog.shop/pol_m_Chusty-kolkowe-_Chusty-kolkowe-2m-922.html

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Żeby była nowa podstawa zasiłkowa musisz być w pracy pełne 3 miesiące. Jeśli nie przepracowałaś pełnych trzech miesięcy to podstawa będzie tamta stara
    Z tego co kojarzę, to urlop wypoczynkowy, który miałam przed powrotem do pracy liczy się do podstawy jako "praca". Podwyżki nie miałam to i tak nadal taka sama podstawa.
    Chociaż u mnie to nigdy nic nie wiadomo :D

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łomatko, wszystkie :D grafitowy topaz mi wpadl w oko. Ale zielenie ładne i tęczowa wesoła... ja bym brała pod swoją garderobę po prostu :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem skurczy tych faktycznych nie da się pomylić, przeoczyć. Już kilka koleżanek pierworodek się ze mną o to klocilo a jak przyszlo co do czego to zwracaly mi honor.

Ja też ostatnio mialam na KTG dwa zapisane skurcze których nie czułam. Przypuszczam, że z tego względu że były po prostu delikatne, o małym natężeniu.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, urlop traktuje sie jak prace :-) psotka ja mam dluga tkana sloneczny labradoryt z little frog, ale z drugiej reki. A podobaja mi sie wszystkie wiec tez nie umialabym sie zdecydowac:-P

c55fflw18twvhf6h.png

Wysłany: 4 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, wypinanie to wypinanie. To nie jest niefajne ;) a te cholerne przepowiadające... brr. Gin dziś powiedział, że niestety już tak będzie, ale...oni faceci by tego nie znieśli :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja luteinę też odstawiałam dopiero niedawno, ale szyjka na przestrzeni ostatnich tygodni zaczęła się skracać - gdy jeszcze ją brałam, więc chyba nie ma co się martwić.

Dość aktywny dzień dziś miałam i teraz próbuję sobie znaleźć w miarę dogodną pozycję do snu - no nie ma takiej!
    Poszłam na te badania na antygen HBS i HIV i w laboratorium krew pobierała laska, co się w moim mężu podkochiwała w czasach studenckich, mąż był w lab ze mną. I nie wiem, czy przez przypadek, czy ze stresu, bo trzeciej opcji nie powinnam brać pod uwagę, tak boleśnie wkłuła mi się w żyłę, że został siniak na pół przedramienia i do tego taka kulka-gulka boląca w miejscu wkłucia. Ałł.

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotkakotka utrudnie trochę, bo jest jeszcze jedna fajna i w miarę tania firma
    http://www.lunadream.pl/pl/21-chusty-kolkowe
    Dodatkowo sprawdź na Facebooku na stronach tych firm jakie rabaty oferują na tydzień bliskości. Czasami są nawet 25%. Tydzień bliskości akurat trwa :)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 4 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo ciekawa, co by powiedziało ktg, ale jeśli nie spanikuję albo nie będzie tragedii w samopoczuciu, to dopiero 04.11 jeśli nie urodzę przed terminie :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, a wzory chust to mi skradły serce beżowa jodełka i lniany baryt. :)

Wysłany: 4 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bambusowy baryt tez fajny, neutralny :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skurcze na ktg...nie wiem, nie miałam jeszcze, ale dziewczyny pisały, że ktg rejestruje a same nic nie czują...to nieodczuwalnych skurczy nie liczymy chyba? :)
    Ja tam za przepowiadające biorę tylko te co przepowiadają, znaczy, że coś do mnie mówią, w sensie jest między nami komunikacja, ja go czuję on mnie łapie :) pozostałe niewyczuwalne, no są....niewyczuwalne i tego się trzymam :)

Majblanca lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Madzixxx33 Znajoma

Wysłany: 4 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Czy można dołączyć? Wiem,że to już końcówka i już się dobrze znacie ale mimo wszystko postanowiłam zapytać :)
    Podczytuję forum od jakiegoś czasu i postanowiłam się zebrać w sobie i napisać. Jeśli zgodzicie się na moją obecność wśród Was chętnie napiszę coś o sobie ;)

wichrowe_wzgórza, Mama2kituszek, Mamatobe♥, Majblanca lubią tę wiadomość

w57v9jcgbl02wlvx.png

Wysłany: 4 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Ja go czuję on mnie łapie" :D piękne :D

Jak moja macica tak trenuje, to mam nadzieję, że chociaż będzie sprawna i żwawa ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży miałam jedną noc taką, że jak skurcze mi ruszyły, to byłam pewna, że urodzę. I wtedy przypomniałam sobie, że w szkole rodzenia mówią o tym, żeby pójść pod prysznic. Poszłam i jak minęły, to po miesiącu miałam poród wywoływany.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 4 października 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Moremi - jak to było z tymi bujaczkami? Typu fisher price czy coś. Niezdrowe całkiem? Zdrowe na kilkanaście minut?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzixxx33 wrote:
    Witajcie,
    Czy można dołączyć? Wiem,że to już końcówka i już się dobrze znacie ale mimo wszystko postanowiłam zapytać :)
    Podczytuję forum od jakiegoś czasu i postanowiłam się zebrać w sobie i napisać. Jeśli zgodzicie się na moją obecność wśród Was chętnie napiszę coś o sobie ;)

Zawsze można, dużo osób czyta a niekoniecznie pisze. Kiedy u Ciebie termin?

Witam w imieniu pozostałych dziewczyn <3

Madzixxx33, Skyonearth86 lubią tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ