Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Psotka...ja miałam tylko jeden przepowiadający, ale tego się nie da pomylić z wypinaniem brzuch! U mnie ten przepowiadający czuć było jakby ktoś mi pętle zacisnął na brzuchu, dość bolesne to nawet było...to nie ma kompletnie nic wspólnego ze spinaniem brzucha czy ruchami....ale to mówię z doświadczenia 1 BH, który się u mnie pojawił.
Ja dziś zabrałam się za prasowanie...o chrystusie, nigdy, nigdy w życiu nie wyprasowałam aż tylu rzeczy! teraz wiem, dlaczego nie prasuję....najbardziej nudne, bezproduktywne zajęcie świata....najgorsze, że dopiero jestem w połowie.
-
W przypadku gdy decydujesz sie najpierw na macierzynski 20 tygodni i masz platne 100%, skladajac pozniejszy wniosek o rodzicielski pierwsze 6 tygodni rodzicielskiego jest platne 100%, kolejne tygodnie 60% (tak jak w przypadku gdy byl wczesniej dodatkowy macierzynski 6 tygodni platny 100%), wiec teoretycznie wychodzi to samo. jak bierzesz 80% caly rok badz 26 tyg 100% i reszte 60%. Ktos kto zarabia najnizsza i wybierze opcje najpierw 100% a potem 60% MUSI miec rodzicielski wyrownany do 1000zl netto. A zeby miec nowa podstawe do zasilku trzeba przepracowac 3 miesiace, tak jak tu wspomniano. Ale ja na szkoleniu z ZUS bylam na poczatku roku wiec moglo cos sie zmienic, chociaz staram sie byc na biazaco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 21:03
-
mietata wrote:Psotka...ja miałam tylko jeden przepowiadający, ale tego się nie da pomylić z wypinaniem brzuch! U mnie ten przepowiadający czuć było jakby ktoś mi pętle zacisnął na brzuchu, dość bolesne to nawet było...to nie ma kompletnie nic wspólnego ze spinaniem brzucha czy ruchami....ale to mówię z doświadczenia 1 BH, który się u mnie pojawił.
Ja dziś zabrałam się za prasowanie...o chrystusie, nigdy, nigdy w życiu nie wyprasowałam aż tylu rzeczy! teraz wiem, dlaczego nie prasuję....najbardziej nudne, bezproduktywne zajęcie świata....najgorsze, że dopiero jestem w połowie.
Tylko ze u mnie ktg zarejestrowalo dwa dkurcze ktorych ja nie poczulam (lub nie zwrocilam uwagi myslac ze to wypinanie dziecka). Teraz zwracam na to uwage i czasem brzuch mi twardnieje i boli az ciagnie do plecow. -
78beti wrote:Żeby była nowa podstawa zasiłkowa musisz być w pracy pełne 3 miesiące. Jeśli nie przepracowałaś pełnych trzech miesięcy to podstawa będzie tamta stara
Chociaż u mnie to nigdy nic nie wiadomo-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moim zdaniem skurczy tych faktycznych nie da się pomylić, przeoczyć. Już kilka koleżanek pierworodek się ze mną o to klocilo a jak przyszlo co do czego to zwracaly mi honor.
Ja też ostatnio mialam na KTG dwa zapisane skurcze których nie czułam. Przypuszczam, że z tego względu że były po prostu delikatne, o małym natężeniu.
-
nick nieaktualnyPaulina, ja luteinę też odstawiałam dopiero niedawno, ale szyjka na przestrzeni ostatnich tygodni zaczęła się skracać - gdy jeszcze ją brałam, więc chyba nie ma co się martwić.
Dość aktywny dzień dziś miałam i teraz próbuję sobie znaleźć w miarę dogodną pozycję do snu - no nie ma takiej!
Poszłam na te badania na antygen HBS i HIV i w laboratorium krew pobierała laska, co się w moim mężu podkochiwała w czasach studenckich, mąż był w lab ze mną. I nie wiem, czy przez przypadek, czy ze stresu, bo trzeciej opcji nie powinnam brać pod uwagę, tak boleśnie wkłuła mi się w żyłę, że został siniak na pół przedramienia i do tego taka kulka-gulka boląca w miejscu wkłucia. Ałł. -
Psotkakotka utrudnie trochę, bo jest jeszcze jedna fajna i w miarę tania firma
http://www.lunadream.pl/pl/21-chusty-kolkowe
Dodatkowo sprawdź na Facebooku na stronach tych firm jakie rabaty oferują na tydzień bliskości. Czasami są nawet 25%. Tydzień bliskości akurat trwa-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
A skurcze na ktg...nie wiem, nie miałam jeszcze, ale dziewczyny pisały, że ktg rejestruje a same nic nie czują...to nieodczuwalnych skurczy nie liczymy chyba?
Ja tam za przepowiadające biorę tylko te co przepowiadają, znaczy, że coś do mnie mówią, w sensie jest między nami komunikacja, ja go czuję on mnie łapiepozostałe niewyczuwalne, no są....niewyczuwalne i tego się trzymam
Majblanca lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
Czy można dołączyć? Wiem,że to już końcówka i już się dobrze znacie ale mimo wszystko postanowiłam zapytać
Podczytuję forum od jakiegoś czasu i postanowiłam się zebrać w sobie i napisać. Jeśli zgodzicie się na moją obecność wśród Was chętnie napiszę coś o sobiewichrowe_wzgórza, Mama2kituszek, Mamatobe♥, Majblanca lubią tę wiadomość
-
W poprzedniej ciąży miałam jedną noc taką, że jak skurcze mi ruszyły, to byłam pewna, że urodzę. I wtedy przypomniałam sobie, że w szkole rodzenia mówią o tym, żeby pójść pod prysznic. Poszłam i jak minęły, to po miesiącu miałam poród wywoływany.
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Madzixxx33 wrote:Witajcie,
Czy można dołączyć? Wiem,że to już końcówka i już się dobrze znacie ale mimo wszystko postanowiłam zapytać
Podczytuję forum od jakiegoś czasu i postanowiłam się zebrać w sobie i napisać. Jeśli zgodzicie się na moją obecność wśród Was chętnie napiszę coś o sobie
Zawsze można, dużo osób czyta a niekoniecznie pisze. Kiedy u Ciebie termin?
Witam w imieniu pozostałych dziewczynMadzixxx33, Skyonearth86 lubią tę wiadomość