X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 - chyba bym się nie obraziła za grzeczne dziecko ;)
    W sumie my z mężem mamy spokojną naturę, więc jest szansa :)

Ale widzę, że dzisiejsza noc dla sporej liczby z nas była męcząca.

U mnie od dziś 29 dni do TP. I jakaś głupia myśl w głowie mi się pojawia, że pewnie do tego listopada dociągnę..
    Ale zaczyna mi to być obojętne :p trudno, będzie mały listopadowy skorpionek ;)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Słuchajcie, ja tutaj już żadnych nowych dziewczyn nie zapisuję, bo niedługo i tak się przenosimy. Także jakby co to zapraszam do rejestracji tutaj => HOP.

U mnie noce hmmm... do zniesienia, aczkolwiek nie ukrywam że wstaję do toalety średnio 5-6 razy w nocy. Najgorsze jest chyba wyczołganie się z poduchy ciążowej i z łóżka.

Było zapytania o odczucie gniecenia dziecka przy pozycji pośladkowej- tak, czasami strasznie boję się że mogłabym zgnieść albo coś zrobić tej malutkiej, wypinającej się główce. W ogóle zaczynam się bać, czy wszystko z maluchem w porządku. Czekam niecierpliwie na to USG w przyszłym tygodniu, żeby zobaczyć co tam moja ginekolog wypatrzyła niepokojącego... i trochę się stresuję.

mietata, Aasha, Skyonearth86 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Nie wiem co robic bo z jednej strony pasowałby mi leżaczek a z drugiej strony niby niezdrowy a muszę cos mieć na dole żeby dziecko w ciągu dnia mogło spać a ja żebym mogą je zabrać ze sobą do kuchni i chyba zdecyduje sie na
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/814f5ecf0c79.jpg

W razie czego w nocy będę mieć przy łóżku jak młody nie będzie chciał spać u siebie a w dzień na dole w salonie. Muszę tylko sprawdzic czy to jest ciężkie i sama przeniosę sobie z góry na dół a później dokupie leżaczek jak będzie trzeba
    Jak do spania, to tylko łóżeczko. Chicco jest lekkie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, wygibasy z nogami trzeba urządzać przy poduszce ciążowej :p nie ukrywam, że moja to już jest tak wymemłana.. :p

Invis - ale martwisz się o malucha ze względu na to ostatnie USG czy o to, że siedzi na pupie?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł z czekoladą mam dokladnie to samo haha Już bym chciala się powoli rozpakować bo te kilogramy mnie chyba zaczynają dobijać. Wiem, że część z nich to tylko i wyłącznie moja wina.
    Mietata z chęcią bym trochę jadłowstrętu pożycyzła od Ciebie.

Co do pełni księżyca to co w tym jest. Od kiedy pamiętam, że jak księżyc był w pełni to moje oczy też, jak 5 zł i zero spania, a jak jeszce nie daj boże miesiączka do tego dołączyła to już totalny meksyk był.

Moremi bardzo fajny wywiad.

Pani Moł lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w pochmurny, deszczowy dzień :)
    Ja mam kosz Mojżesza i bujak - mąż przytaszczył, bo szwagierka oferowała, ze pożyczy. Z bujaka nie mam zamiaru korzystać ;)

Ja dziś wizytuję o 15:30, zobaczymy ile waży teraz Emilka i czy dalej długość kości udowej na górnym centylu. Poza tym ciekawi mnie jak moja szyjka i rozwarcie, czy leżenie coś dało.

Wczoraj miałam dzień "mogę rodzić, jestem gotowa, byłabym szczęśliwa gdyby się zaczęło", a dziś "boję się, nie chcę rodzić, jak sobie poradzę", haha :D Mam nadzieję, że jak przyjdzie czas porodu to akurat trafi na ten pozytywny dzień :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ochotę na słodkie, ale na szczęście nie wychodzę z domu, a mąż ma zakaz kupowania słodyczy w tygodniu (w weekendy folguję ;p), więc chcąc nie chcąc ratuję się herbatą z miodem lub kanapką z masłem orzechowym i dżemem :D Nie chcę szaleć, bo po 1 mam skłonność do infekcji, a za dużo cukru niestety sprzyja, a po 2 przytyłam już ze 13-14 kg (dowiem się jutro), i nie chcę tyć więcej ze względu na łakomstwo ;p

Iza, ja też mam wizytę tylko o 16 :) U mojej małej z kolei wychodził brzuszek mniejszy niż powinien o jakieś 2 tyg, ale gin nie zwracała na to szczególnej uwagi. Powiedziała tylko, że ciężko jej ten brzuszek zmierzyć, bo się tak ułożyła. Mam nadzieję, że to był błąd pomiaru i wszystko jest ok. No i mam nadzieję, że znowu mi ciśnienie nie skoczy jak szalone :D

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja miałam ciężka noc..
    Czyli coś jednak musi być z tymi fazami ksieżyca :) słodycze.. ja od początku ciąży ich nie jem a pożeram co chyba odbija się na wadze młodego :D i tak czekam aż mąż mi przywiezie ciacho do kawy z cukierni :D

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodycze też od początku jem :) A teraz mam faze na serki homogenizowane :O
    Z tym że ja tylko +10 miałam na ostatniej wizycie.
    Aasha to trzymam kciuki i oby z brzuszkiem się wynormowało ;) Nasza może mieć długie nogi po mnie ;) Tylko teraz jaki rozmiar mam naszykować do szpitala na wyjście? Chyba najrozsądniej by było z każdego rozmiaru naszykować zestaw :D

Może doświadczone mamy długonogich niemowlaków wypowiedzą się? ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak, serki homo codziennie! mąż kupuje w ilościach hurtowych takie zwykłe z dobrym składem, a ja do tego dosypuję łyżkę kakao. To jest takie pyszne !!:)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moja ma wg doktora kość udową trochę mniejszą, a całą resztę większą. Dziwne to hy bylo w zasadzie, bo ja mam długie nogi i mąż też - może to faktycznie jakieś błędy pomiarowe. Choć ja jako dziecko bardzo długo byłam bardzo mała i drobna, potem nagle urosłam z najmniejszego dziecka w klasie do prawie 180 cm.

Jeszcze co do słodkości, to też wiem, że przez wymuszony spadek aktywności w połączeniu z apetytem na słodycze sama sobie wyhodowałam tych już 18 kg na plusie. Ale pocieszam się, że moje schody w połączeniu z noszeniem wózka, spacery itp będą sprzyjać zrzucaniu tych zapasów :)

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, najlepsze jest to, że przed ciążą ich praktycznie nie jadłam :D A kilka dni temu szłam do sklepu z myślą "pamiętaj o serku homogenizowanym" :D Mi znowu te truskawkowe wchodzą, że ho ho :) Dziś na liście zakupów też mam zapisany serek :D I będę szukała największego jaki jest :D

Ale dziś u Nas pochmurno, w domu ciemno jakby już 17 była :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny ja tez pochlaniam słodycze w sporych ilościach.
    Jak ja bym chciala żeby listopad byl już. Nic mi się nie chce. Dobrze, ze musze córkę do przedszkola wozić bo bym się całkiem z domu nie ruszala. Gdyby nie to ze musze to pewnie bym w pizamie do poludnia chodziła

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry serek nie jest zły. Też zajadam... Mniam.

Po porodzie obowiązkwo wieksza ilość ruchu, koniecznie. Nigdy nie byłam mega koścista, ale BMI zawsze było w normie i od kilku dni nie mogę na siebie patrzeć normalnie... uff to chyba przez tą pogodę mnie na żale wzięło.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja tez przed ciąża w ogole nie jadłam :) dziwne to :P agagaga, mnie z kolei do przebrania sie z piżamy motywuje to, ze mam manie zamawiania przez internet i praktycznie nie ma dnia, zeby nie był u nas kurier - a to z paczka, a to po zwrot. Dlatego codziennie jak tylko wstanę od razu sie ogarniam, bo wstyd tak otwierać na półnago :D

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę całe dnie półnago :P Tzn. wyskakuję z koszulki nocnej i wskakuję w dzienną :P Przynajmniej nic mi brzuszka nie uciska i nie jest mi gorąco ;)

Skusiłam się i zamówiłam mufkę do wózka :) Chyba z tej samej serii co Invis. Mąż w zimę rękawiczek nie nosi to przynajmniej w łapki nie zmarznie :) i ja też przy okazji :P

Kilogramów ostatnio miałam około 15 na plusie. Naiwnie liczę, że szybko znikną po porodzie :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    jacky88 - chyba bym się nie obraziła za grzeczne dziecko ;)
    W sumie my z mężem mamy spokojną naturę, więc jest szansa :)

Ale widzę, że dzisiejsza noc dla sporej liczby z nas była męcząca.

U mnie od dziś 29 dni do TP. I jakaś głupia myśl w głowie mi się pojawia, że pewnie do tego listopada dociągnę..
    Ale zaczyna mi to być obojętne :p trudno, będzie mały listopadowy skorpionek ;)

Kochana u mnie 49 dni i tez mam takie mysli bo brzuch sie bardzo napina nawet musiałąm dziś tate poprosić zeby mi najstarsza przywiózł ze szkoły bo jak pochodze troszke to zaraz skała z brzucha :( po cichu marze żeby jeszcze 3 tyg posiedziała i niech wyłazi :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, trochę mi takie nieprzyjemne myśli po głowie chodzą po tym ostatnim USG właśnie. Lekarka nie wiedziała, co to właściwie w tym brzuszku jest.. eh. W przyszłą środę mam się stawić w szpitalu i jakiś jej kolega mi malucha dokładnie przebada na nowym sprzęcie USG który mają dostać. Mam nadzieję, że mój maluch urodzi się zdrowy i wszystko będzie dobrze.

NOWE FORUM- jakie kategorie widziałybyście tam na tę chwilę? Póki co stworzyłam kategorię OSTATNIA PROSTA w którym są dwa forum- "III trymestr" i "Poród" - jakieś propozycje? Chciałabym zmienić skórkę forum ale jeszcze muszę dojść do tego jak :P W ogóle zaraz otworzę tam w pierwszej kategorii ORGANIZACJA temat co byście najchętniej widziały na forum, jakie kategorii, podfora itd. i będzie można póki co tam podyskutować o tym. Liczę na Waszą pomoc :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez noc do nieczego, nawet Emilka zle spala. Jestem padnieta, bo usnelam ok 1 w nocy a wstac musialam jak zawsze miedzy pon.-pt- o 6.30. zaraz sie zdrzemne, bo w nocy wstawalam i budzilam sie co chwile, a rano corka przed samym wyjsciem do przedszkola poszla do toalety zrobic siku i wrocila gola.....i mowi mama ja jestem golas :) .

Ja ostatni lubie sos tatarski, a do slodkiego mnie nie ciagnie, wole kwasne i slone.

MOREMI widze, ze ty pod wzgledem fotelikow i chust masz takie samo zdanie jak ja. Ja sie "doszkolilam" jesli chodzi o foteliki z fb grupy 8 *, i zamierzam kupic chuste ale najpierw kolkowa. Jest fajna grupa na fb Chusty Polska- nosimy, motamy, wiazemy. Jestesmy chyba wiekowo zblizone ;)

moremi lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, mega. Pewnie w trakcie pojawia sie nam jakieś dodatkowe wątki typu "karmienie piersią", "szczepienia", "pielęgnacja niemowlęcia" itd. Wydaje mi sie, ze w praktyce to wyjdzie. W ogole to przy okazji polecam Wam film "Obdarowani" - wczoraj oglądałam i oczywiscie łezka poleciała. Bardzo ładny film, ciekawa historia :)

Invis lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ