SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 - chyba bym się nie obraziła za grzeczne dziecko ;)
    W sumie my z mężem mamy spokojną naturę, więc jest szansa :)

Ale widzę, że dzisiejsza noc dla sporej liczby z nas była męcząca.

U mnie od dziś 29 dni do TP. I jakaś głupia myśl w głowie mi się pojawia, że pewnie do tego listopada dociągnę..
    Ale zaczyna mi to być obojętne :p trudno, będzie mały listopadowy skorpionek ;)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Słuchajcie, ja tutaj już żadnych nowych dziewczyn nie zapisuję, bo niedługo i tak się przenosimy. Także jakby co to zapraszam do rejestracji tutaj => HOP.

U mnie noce hmmm... do zniesienia, aczkolwiek nie ukrywam że wstaję do toalety średnio 5-6 razy w nocy. Najgorsze jest chyba wyczołganie się z poduchy ciążowej i z łóżka.

Było zapytania o odczucie gniecenia dziecka przy pozycji pośladkowej- tak, czasami strasznie boję się że mogłabym zgnieść albo coś zrobić tej malutkiej, wypinającej się główce. W ogóle zaczynam się bać, czy wszystko z maluchem w porządku. Czekam niecierpliwie na to USG w przyszłym tygodniu, żeby zobaczyć co tam moja ginekolog wypatrzyła niepokojącego... i trochę się stresuję.

mietata, Aasha, Skyonearth86 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Nie wiem co robic bo z jednej strony pasowałby mi leżaczek a z drugiej strony niby niezdrowy a muszę cos mieć na dole żeby dziecko w ciągu dnia mogło spać a ja żebym mogą je zabrać ze sobą do kuchni i chyba zdecyduje sie na
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/814f5ecf0c79.jpg

W razie czego w nocy będę mieć przy łóżku jak młody nie będzie chciał spać u siebie a w dzień na dole w salonie. Muszę tylko sprawdzic czy to jest ciężkie i sama przeniosę sobie z góry na dół a później dokupie leżaczek jak będzie trzeba
    Jak do spania, to tylko łóżeczko. Chicco jest lekkie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, wygibasy z nogami trzeba urządzać przy poduszce ciążowej :p nie ukrywam, że moja to już jest tak wymemłana.. :p

Invis - ale martwisz się o malucha ze względu na to ostatnie USG czy o to, że siedzi na pupie?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł z czekoladą mam dokladnie to samo haha Już bym chciala się powoli rozpakować bo te kilogramy mnie chyba zaczynają dobijać. Wiem, że część z nich to tylko i wyłącznie moja wina.
    Mietata z chęcią bym trochę jadłowstrętu pożycyzła od Ciebie.

Co do pełni księżyca to co w tym jest. Od kiedy pamiętam, że jak księżyc był w pełni to moje oczy też, jak 5 zł i zero spania, a jak jeszce nie daj boże miesiączka do tego dołączyła to już totalny meksyk był.

Moremi bardzo fajny wywiad.

Pani Moł lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w pochmurny, deszczowy dzień :)
    Ja mam kosz Mojżesza i bujak - mąż przytaszczył, bo szwagierka oferowała, ze pożyczy. Z bujaka nie mam zamiaru korzystać ;)

Ja dziś wizytuję o 15:30, zobaczymy ile waży teraz Emilka i czy dalej długość kości udowej na górnym centylu. Poza tym ciekawi mnie jak moja szyjka i rozwarcie, czy leżenie coś dało.

Wczoraj miałam dzień "mogę rodzić, jestem gotowa, byłabym szczęśliwa gdyby się zaczęło", a dziś "boję się, nie chcę rodzić, jak sobie poradzę", haha :D Mam nadzieję, że jak przyjdzie czas porodu to akurat trafi na ten pozytywny dzień :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ochotę na słodkie, ale na szczęście nie wychodzę z domu, a mąż ma zakaz kupowania słodyczy w tygodniu (w weekendy folguję ;p), więc chcąc nie chcąc ratuję się herbatą z miodem lub kanapką z masłem orzechowym i dżemem :D Nie chcę szaleć, bo po 1 mam skłonność do infekcji, a za dużo cukru niestety sprzyja, a po 2 przytyłam już ze 13-14 kg (dowiem się jutro), i nie chcę tyć więcej ze względu na łakomstwo ;p

Iza, ja też mam wizytę tylko o 16 :) U mojej małej z kolei wychodził brzuszek mniejszy niż powinien o jakieś 2 tyg, ale gin nie zwracała na to szczególnej uwagi. Powiedziała tylko, że ciężko jej ten brzuszek zmierzyć, bo się tak ułożyła. Mam nadzieję, że to był błąd pomiaru i wszystko jest ok. No i mam nadzieję, że znowu mi ciśnienie nie skoczy jak szalone :D

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja miałam ciężka noc..
    Czyli coś jednak musi być z tymi fazami ksieżyca :) słodycze.. ja od początku ciąży ich nie jem a pożeram co chyba odbija się na wadze młodego :D i tak czekam aż mąż mi przywiezie ciacho do kawy z cukierni :D

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodycze też od początku jem :) A teraz mam faze na serki homogenizowane :O
    Z tym że ja tylko +10 miałam na ostatniej wizycie.
    Aasha to trzymam kciuki i oby z brzuszkiem się wynormowało ;) Nasza może mieć długie nogi po mnie ;) Tylko teraz jaki rozmiar mam naszykować do szpitala na wyjście? Chyba najrozsądniej by było z każdego rozmiaru naszykować zestaw :D

Może doświadczone mamy długonogich niemowlaków wypowiedzą się? ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak, serki homo codziennie! mąż kupuje w ilościach hurtowych takie zwykłe z dobrym składem, a ja do tego dosypuję łyżkę kakao. To jest takie pyszne !!:)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moja ma wg doktora kość udową trochę mniejszą, a całą resztę większą. Dziwne to hy bylo w zasadzie, bo ja mam długie nogi i mąż też - może to faktycznie jakieś błędy pomiarowe. Choć ja jako dziecko bardzo długo byłam bardzo mała i drobna, potem nagle urosłam z najmniejszego dziecka w klasie do prawie 180 cm.

Jeszcze co do słodkości, to też wiem, że przez wymuszony spadek aktywności w połączeniu z apetytem na słodycze sama sobie wyhodowałam tych już 18 kg na plusie. Ale pocieszam się, że moje schody w połączeniu z noszeniem wózka, spacery itp będą sprzyjać zrzucaniu tych zapasów :)

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, najlepsze jest to, że przed ciążą ich praktycznie nie jadłam :D A kilka dni temu szłam do sklepu z myślą "pamiętaj o serku homogenizowanym" :D Mi znowu te truskawkowe wchodzą, że ho ho :) Dziś na liście zakupów też mam zapisany serek :D I będę szukała największego jaki jest :D

Ale dziś u Nas pochmurno, w domu ciemno jakby już 17 była :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny ja tez pochlaniam słodycze w sporych ilościach.
    Jak ja bym chciala żeby listopad byl już. Nic mi się nie chce. Dobrze, ze musze córkę do przedszkola wozić bo bym się całkiem z domu nie ruszala. Gdyby nie to ze musze to pewnie bym w pizamie do poludnia chodziła

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry serek nie jest zły. Też zajadam... Mniam.

Po porodzie obowiązkwo wieksza ilość ruchu, koniecznie. Nigdy nie byłam mega koścista, ale BMI zawsze było w normie i od kilku dni nie mogę na siebie patrzeć normalnie... uff to chyba przez tą pogodę mnie na żale wzięło.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja tez przed ciąża w ogole nie jadłam :) dziwne to :P agagaga, mnie z kolei do przebrania sie z piżamy motywuje to, ze mam manie zamawiania przez internet i praktycznie nie ma dnia, zeby nie był u nas kurier - a to z paczka, a to po zwrot. Dlatego codziennie jak tylko wstanę od razu sie ogarniam, bo wstyd tak otwierać na półnago :D

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę całe dnie półnago :P Tzn. wyskakuję z koszulki nocnej i wskakuję w dzienną :P Przynajmniej nic mi brzuszka nie uciska i nie jest mi gorąco ;)

Skusiłam się i zamówiłam mufkę do wózka :) Chyba z tej samej serii co Invis. Mąż w zimę rękawiczek nie nosi to przynajmniej w łapki nie zmarznie :) i ja też przy okazji :P

Kilogramów ostatnio miałam około 15 na plusie. Naiwnie liczę, że szybko znikną po porodzie :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    jacky88 - chyba bym się nie obraziła za grzeczne dziecko ;)
    W sumie my z mężem mamy spokojną naturę, więc jest szansa :)

Ale widzę, że dzisiejsza noc dla sporej liczby z nas była męcząca.

U mnie od dziś 29 dni do TP. I jakaś głupia myśl w głowie mi się pojawia, że pewnie do tego listopada dociągnę..
    Ale zaczyna mi to być obojętne :p trudno, będzie mały listopadowy skorpionek ;)

Kochana u mnie 49 dni i tez mam takie mysli bo brzuch sie bardzo napina nawet musiałąm dziś tate poprosić zeby mi najstarsza przywiózł ze szkoły bo jak pochodze troszke to zaraz skała z brzucha :( po cichu marze żeby jeszcze 3 tyg posiedziała i niech wyłazi :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, trochę mi takie nieprzyjemne myśli po głowie chodzą po tym ostatnim USG właśnie. Lekarka nie wiedziała, co to właściwie w tym brzuszku jest.. eh. W przyszłą środę mam się stawić w szpitalu i jakiś jej kolega mi malucha dokładnie przebada na nowym sprzęcie USG który mają dostać. Mam nadzieję, że mój maluch urodzi się zdrowy i wszystko będzie dobrze.

NOWE FORUM- jakie kategorie widziałybyście tam na tę chwilę? Póki co stworzyłam kategorię OSTATNIA PROSTA w którym są dwa forum- "III trymestr" i "Poród" - jakieś propozycje? Chciałabym zmienić skórkę forum ale jeszcze muszę dojść do tego jak :P W ogóle zaraz otworzę tam w pierwszej kategorii ORGANIZACJA temat co byście najchętniej widziały na forum, jakie kategorii, podfora itd. i będzie można póki co tam podyskutować o tym. Liczę na Waszą pomoc :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez noc do nieczego, nawet Emilka zle spala. Jestem padnieta, bo usnelam ok 1 w nocy a wstac musialam jak zawsze miedzy pon.-pt- o 6.30. zaraz sie zdrzemne, bo w nocy wstawalam i budzilam sie co chwile, a rano corka przed samym wyjsciem do przedszkola poszla do toalety zrobic siku i wrocila gola.....i mowi mama ja jestem golas :) .

Ja ostatni lubie sos tatarski, a do slodkiego mnie nie ciagnie, wole kwasne i slone.

MOREMI widze, ze ty pod wzgledem fotelikow i chust masz takie samo zdanie jak ja. Ja sie "doszkolilam" jesli chodzi o foteliki z fb grupy 8 *, i zamierzam kupic chuste ale najpierw kolkowa. Jest fajna grupa na fb Chusty Polska- nosimy, motamy, wiazemy. Jestesmy chyba wiekowo zblizone ;)

moremi lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, mega. Pewnie w trakcie pojawia sie nam jakieś dodatkowe wątki typu "karmienie piersią", "szczepienia", "pielęgnacja niemowlęcia" itd. Wydaje mi sie, ze w praktyce to wyjdzie. W ogole to przy okazji polecam Wam film "Obdarowani" - wczoraj oglądałam i oczywiscie łezka poleciała. Bardzo ładny film, ciekawa historia :)

Invis lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ