X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim wszystkie uciekniecie stąd :) Wy macie wykupiony tutaj jakiś abonament? Ja nie widzę zakładki "Użytkownicy" żeby zobaczyć link Holibki, ani nie wiem jak ustawić suwaczek... do tego trzeba mieć abonament?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra cioteczna jest 6 tyg za mną, a w ogole nie gadamy :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Czemu za szybko? Równie dobrze może mieć tydzien jak i 5 lat, byle był Wam wygodnie :)

Ja planuję jakoś okolice maja.
    Też bym wolała wiosne. Jednak dla takiego miesięcznego dziecka to męczące, kościół, później impreza jakaś, do tego zimno, nie wiadomo jak się ubrać.
    Z moim mężem też miałam spiny odnośnie informowania o ciąży, ja z tych raczej skrytych i na dodatek czarnowidzacych, nie chciałam też by wszyscy wiedzieli że podchodzimy do innych vitro, oczywiście nie wstydzę się tego, ale nie chciałam być źródłem sensacji i plotek, w rodzinie męża nie każdy by to zrozumiał niestety.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Zanim wszystkie uciekniecie stąd :) Wy macie wykupiony tutaj jakiś abonament? Ja nie widzę zakładki "Użytkownicy" żeby zobaczyć link Holibki, ani nie wiem jak ustawić suwaczek... do tego trzeba mieć abonament?

Jak chcesz suwaczek to kliknij w któryś z naszych. Przekieruje Cię do strony z suwaczkami. Tam sobie stworzysz swój. I później będziesz musiała skopiować utworzone linki do zakładki Ustawienia - Społeczność - Twój podpis na forum.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SN vs CC - moj maz tak podswiadomie wolalby dla mnie cc bo nie chcialby zebym meczyla sie tak jak ostatnim razem. W ogole rozwazam czy czy chce zeby byl przy porodzie - patrzenie na cierpienie drugiej osoby i niemoznosc pomocy jest straszna.
    Ja zaczelam SN a skonczylam CC. Tez sie bardzo balam porodu, kto sie nie boi? Ale nawet po ciezkim porodzie ktory mnie spotkal nie rozumiem kobiet ktore wybieraja CC na zyczenie bez wskazan.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzam suwaczek- dzięki Kaczorka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 12:30

Kaczorka lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tez jarala ze mna w ciazy. Dla mnie jest to niewybaczalne i nic mnie nie obchodzi ze kiedys inne czasy byly.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzest planujemy na polowe stycznia, bo moi rodzice ciągle w rozjazdach.
    Tez sie nie chwalę ciąża. W grudniu mojej kuzynce w 38 tc ciąży odkleilo się łożysko i dziecko zmarło. Teraz wszyscy uważają, że nawet wyprawki nie można przygotować wcześniej, bo po co się cieszyć na zapas.
    Uważam, że każdej może się to przytrafić ( ja dowiedziałem się w 12 tyg, że serce przestało bic) i trzeba wierzyć, że wszystko się szczęśliwie skończy.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio gadałam z koleżanką, która mówi że tez chcą dziecko i bierze nawet witaminy. a opowiadając o tym paliła fajkę... heh

Pierworodna 2017

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Alma!!! Ja tu myślałam, że tylko ja i Pernilla jesteśmy z Poznania, a tu nas ktoś cicho podczytywał. Szkoda, że nie ujawniłaś się wczesniej, też rodzę na Polnej, termin w sumie podobny, też z przeszlością polożniczą...

Holibko, wielkie gratki, tez bym chętnie zobaczyła Twoje dzieło!

Wichrowe, a tak z ciekawości zapytam, Twoja rodzina już wie? U mnie najbliźsi dowiedzieli się w sumie odrazu, bo psychicznie nie dawałam rady, plakalam z przerażenia, czy tym razem się uda, no i potrzebowalam ich wsparcia i wyręczenia w niektórych sprawach. Ciut dalszych poinformowałam w okolicy 15 tc. Akurat były moje urodziny i każdy życzył spełnienia TEGO marzenia..

Asienka, wytrzymaj jeszcze troszkę. Pewnie tęsknisz za starszą Córką bardzo.. Ale sama wiesz, wszystko mija, z perspektywy czasu spojrzysz na to, że tak bylo trzeba i już... Na szczescie Córa duża, to i pewnie swoje sprawy ma, jakoś obie dacie radę! Przytulam...

Co do nowego forum, to wydaje mi się, że zaczniemy się rozpakowywać od połowy października, więc może już wtedy?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek Invis juz się przeniosła na zamknięte forum i chyba większośc dziewczyn juz tam siedzi

Pierworodna 2017

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    SN vs CC - moj maz tak podswiadomie wolalby dla mnie cc bo nie chcialby zebym meczyla sie tak jak ostatnim razem. W ogole rozwazam czy czy chce zeby byl przy porodzie - patrzenie na cierpienie drugiej osoby i niemoznosc pomocy jest straszna.
    Ja zaczelam SN a skonczylam CC. Tez sie bardzo balam porodu, kto sie nie boi? Ale nawet po ciezkim porodzie ktory mnie spotkal nie rozumiem kobiet ktore wybieraja CC na zyczenie bez wskazan.

No właśnie mój mąż jest takim typem człowieka, który jak widzi, że coś mi dolega a nie może pomóc, to męczy się jeszcze bardziej.
    I dlatego tak go przeraża wizja porodu.
    Do dziś pamiętam jaki był przytłoczony, gdy roniłam poprzednią ciążę w domu na jego oczach i zwijałam się z bólu przy każdym skurczu a on nie mógł mi ulżyć.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No właśnie mój mąż jest takim typem człowieka, który jak widzi, że coś mi dolega a nie może pomóc, to męczy się jeszcze bardziej.
    I dlatego tak go przeraża wizja porodu.
    Do dziś pamiętam jaki był przytłoczony, gdy roniłam poprzednią ciążę w domu na jego oczach i zwijałam się z bólu przy każdym skurczu a on nie mógł mi ulżyć.

Moj to chyba jeszcze bardziej osiwial po porodzie. Do dzis pameitam jego wzrok kiedy pod koniec juz wisialam na nim i krzyczalam placzac ze juz nie moge. Strasznie mi go zal bylo ze musi na to patrzec.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 6 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha,czyli ja pewnie i tu i tu bede zaglądać póki co:)

Kaczorka, widać, że kochanego masz tego Męża.
    Ja ostatnio poruszyłam temat ewentualnego porodu sn, skoro się Mala odwrociła, a wiem, że Mąż nie chce za bardzo byc przy porodzie, bo robi się autentycznie sino- zielony na widok kropli krwi... no i mnie zaskoczył! Powiedzialam, żeby chociaż był ze mną do pewnego etapu, potem może wyjść, nie będę Go zmuszać. Powiedział, że w życiu by mnie nie zostawił i że będzie mnie pilnował, żeby nic nam sie nie stało. Najwyżej na końcu zamknie oczy. Tylko pępowiny nie chce przecinać. Mi na tym w ogóle akurat nie zależy. Ucieszyłam się:)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Moj to chyba jeszcze bardziej osiwial po porodzie. Do dzis pameitam jego wzrok kiedy pod koniec juz wisialam na nim i krzyczalam placzac ze juz nie moge. Strasznie mi go zal bylo ze musi na to patrzec.

Dlatego też nie naciskam za bardzo na męża - jak ma później mieć traumę.
    A może mu się upiecze, bo młoda dalej się nie chce przekręcić głową w dół.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek mój też nie chciał iść i go do tego nie zmuszalam. Po wizycie mojej mamy jak powiedziała swoje 3 porody bez szczegółów to postanowił być i nas pilnować:)

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy moj tez chce byc ale mysle, ze to tak bardziej z obowiazku mowi, ze chcialby mi pomoc. Ale ja sobie mysle ze moze jednak go poprosze zeby wyszedl.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążą też się nie chwaliłam, wie kikoro najbliższych znajomych, najbliższa rodzina no i ludzie z pracy. Oczywiście jak kogoś spotkam to się nie ukrywam i nie uciekam, ale na fb nie oznajmiałam. Oczywiście informacja się trochę rozeszła, dzwoniły np.kuzynki pooburzane, że nic nie wiedzą i że dowiadują się na końcu itp. Mam znajome, co potrafią w 5 tygodniu rypnąć post na fb W OCZEKIWANIU NA DZIECKO, zupełnie nie mój klimat. Na forum też się bałam uaktywnić, ale przemogłam się po badaniach prenatalnych w okolicach 12.tygodnia. Poprzednio wcale się nie zarejestrowałam a ciążę straciłam. To czy się w międzyczasie zarejestrujemy czy nie nic na to nie poradzi...

Właśnie wypiłam duży kubeł ciepłego mleka z czosnkiem, miodem, kurkumą, masłem i cynamonem, po takim kombo musi mnie przeziębienie opuścić :D

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie ale czemu wy chcecie na to inne forum isc? Szkoda ze stad uciekacie. Troche dziwne jak dla mnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 6 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, oby szybciutko Ci przeszlo..

Kurcze, mam dziś bolesne częste skurcze... Jak mnie złapia, to aż zaciskam zęby...

Psotka, bo lada chwila zaczną sie intymne tematy...Porody się posypią... Może i dzieci będziemy chcialy pokazywać i takie tam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 13:11

3jgx3e3kk4xchmg3.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ