X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszenie jest takie ze jesli okaze sie ze maz pojdzie do pracy to najprawdopodobniej rodzice tego nie przeżyją i pojawia się na święta u nas :p w Wielkanoc moja siostra była w zaawansowanej ciazy i nie ruszali sie z domu w dalekie podroze, więc święta były u nas :) siostra mieszka jakieś 40 km ode mnie.

A do mnie idzie właśnie ptasie mleczko, mezunio poszedł mi kupić. Maluje pokój i chyba szuka sobie zajęcia żeby tylko to malowanie odwlec :p

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Aasha, nic nie wiem o starzejącym się łożysku, ale że wizyta dopiero za 3 tyg? Dziwnie, u mojego doktora od 33+0 (żeby nie było wątpliwości ;)) są co 2 tygodnie wizyty, a potem już nawet co tydzień jak się dzidziuś na świat nie spieszy... Nie przejmuj się za mocno internetami, rozmawiaj z lekarką i oby wszystko było git.

No właśnie tak mam poustawiane te wizyty, bo szyjka zabezpieczona pessarem i najwidoczniej nie ma potrzeby częściej. Ale zadzwonię i dopytam, że mam wątpliwości i czy w takiej sytuacji może nie wciśnie mnie chociaż na KTG w międzyczasie.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) mogę do was dołączyć?
    Termin mam na 29.11, oczekuję córeczki.
    Podczytuje was od pewnego czasu

• agapin Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa, jedyne co można powiedzieć to tylko powodzenia i żebyś była dobrej myśli :) cierpliwości życzę po prostu.

U nas pewnie nie będziemy mieli wyboru, jak iść do mojej mamy - ona nie potrafi znieść innej opcji, pyta o plany na 1-2 miesiące przedni najlepiej oczekuje deklaracji od razu.. no i pewnie u niej wylądujemy, zwłaszcza że ja jednak raczej z tych chujowszych pań domu, więc sama nic nie przygotuję.. chociaż marzy mi się wigilia rodzinna (tylko my, maleństwo i nasze zwierzaki) - może się odważę :)

Dziewczyny, czy któraś z Was - tych które nie mają ślubu z tatusiem dziecka - planuje przed narodzinami załatwienie w urzędzie uznanie ojcostwa? Orientuje się się w temacie, czy to w ogóle coś da w jakiejś problematycznej sytuacji, np. z moim zdrowiem?
    Ja planuję to załatwić, ale zastanawiam się czy to coś w ogóle zmienia, oprócz tego że nie będę musiała latać po urzędach po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 10:25

• agagaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha dzwon do lekarza i nie czytaj internetow :) uspokoi Cie wizyta albo rozmowa.
    Aasienkaa to dla Waszego dobra. Trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze.
    Holibka nie znam się na tym. Wiem tylko, ze tworzysz fajne rzeczy i prowadzisz fajna stronkę. Sprzedaj za grube miliony! Powodzenia :) chcialabym żeby mój mężuś mial takie podejście do indukcji co Ty ;) niestety on jest krolem kuchni i uparl sie że na indukcji gotowal nie będzie :)
    Moja córka tez dzis przyszla do mnie spać. O 2 w nocy. Dawno jej sie nie zdarzyło.
    Nadrabiam Was przy śniadaniu. Kanapki z czeskim pasztetem i salatka śledziowa. Jestem przerażona jak mogę tak mieszać ;D

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, ja bym poszła w procent od sprzedaży tylko żebyś miała jakiś monitoring tego. Bo wtedy realnie zarabiasz na popularności motywu. Jest to oczywiście ryzyko, ale ja bym uwierzyła w siebie i nie sprzedała ryczałtem :) Super babka jesteś, fajnego masz bloga :)

Holibka lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po okropnym wieczorze i nocy. Wiało okropnie, od 20:30 brak prądu, a co za tym idzie internetu ;) Po północy prąd wrócił, a ze snu Nas wyrwał telewizor i światło :D

Co do forum, możemy już tam przejść.

Dziś patrzę na koszulkę do spania i się okazało że w nocy z piersi miałam wyciek, a nie jakąś tam kropkę. Aż mąż zaczął się śmiać.

Ja jeszcze dowiedziałam się, że ilość wód płodowych jest jeszcze w normie, ale nie sprecyzowała ile ich jest.

Co oznacza, że szyjka jest ułożona centralnie???

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:

A do mnie idzie właśnie ptasie mleczko, mezunio poszedł mi kupić. Maluje pokój i chyba szuka sobie zajęcia żeby tylko to malowanie odwlec :p

U mnie też został jeden ale za to największy pokój do malowania i mąż nijak za niego nie może się wziąć. A tak bym chciała już wszystko układać po swojemu...

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jeszcze do temperatury chciałam się odnieść. Na sylwestra byliśmy u znajomych. Maja miała wtedy 2 miesiące. Spała w pokoju z rok starszym kolegą, który akurat miał katar i rodzice nalegali by w pokoju była niższa temperatura ok. 17 stopni. Ok. Przykrywamy Maję i tyle. Tej nocy bardzo się rozkopywała, przewrażliwiona matka, że jest jej zimno. No...pierwszy raz zasnęła o 21 i spała do 5 do karmienia. W domu obniżyliśmy do 19 i od tego dnia, a właściwie nocy Maja przesypiała całe ;)

Druga sytuacja. Pojechaliśmy do cioci i wujka. Mieszkają w domu, w którym zawsze jest trochę chłodniej (nieocieplone mury itp). Tego dnia grzali cały dzień, bo przecież dziecko musi mieć ciepło. Cały wieczór Maja się darła. Do czasu jak otwarli okna, wywietrzyli. Zrobiło się chłodniej. Nie wszystkie dzieci lubią 26 stopni :) ja mam w domu małego ruska ;p

zuzik88, Pani Moł, NW, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Aaa, i zapomniałam dodać, że śniło mi się, że Wichrowe urodziła!! Taką ładną dziewczynkę ;)
    Lubię, bo ładna. Ale nie za termin, Chryste! :D
    A może Ci się śniło, że to był listopad? :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 6 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Jeszcze odnosnie tych grzybów w ciązy to mi sie wydaje ze chodzi o to zeby unikac potencjalnego niebezpieczenstwa , bo jednak zatrucia grzybami sa nadal bardzo czeste, a objawy zatrucia u ciezarnych moga byc pewnie nieco inne (chocby te parametry laboratoryjne które sie ocenia u ciezarnych sa juz z zalozenia w innych zakresach) formy leczenia tez pewnie sa bardziej ograniczone no i zawsze dotycza dwoch osob: matki i płodu.

Teraz rzeczywiscie duzo sie mowi o tym ze nie ma czegos takiego jak dieta karmiacej, wiadomo ze powinna byc pelnowartościowa , urozmaicona i dostarczac odp ilosc kcal, substancji odzywczych.
    O, wyręczyłaś mnie, bo dokładnie to samo chciałam napisać :P

Natomiast dzieci... jednego pieroga za rok moze dostac dla smaku, ale wole uważać. Mimo że mąż oczywiście "jadł grzyby od kołyski" ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Lubię, bo ładna. Ale nie za termin, Chryste! :D
    A może Ci się śniło, że to był listopad? :D

Chyba nie było ściśle określonej daty ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Dziewczyny, wczoraj na badaniu gin powiedziała, ze łożysko zaczęło sie starzec i ze to troche za wczesnie. Zrobiła tez usg dopplerowskie, na którym przepływy wyszły ok. Oczywiscie nie wiem jak to sie stało, ale nie dopytalam o to łożysko, a teraz zaczęłam czytać w internecie (wiem, nie powinnam) i mega sie zestresowałam. Następna wizyte mam dopiero za 3 tyg dopiero, a po tym co przeczytałam boje sie ze to złożyło przestanie prawidłowo funkcjonować wczesniej i cos sie stanie maluszkowi. Oczywiscie zadzwonię dzis do gin dopytać, rozwiać moje wątpliwości, ale w międzyczasie chciałam Was zapytać, czy którejś z Was lekarz stwierdził cos podobnego?

U mnie od 31 tc mam łożysko 3 stopnia z wapnieniami. Wszystkie przepływy ok, mały się rusza i rośnie więc lekarz powiedział że nie ma się czym martwić wizyty mam co 2 tyg

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapin wrote:
    Aasienkaa, jedyne co można powiedzieć to tylko powodzenia i żebyś była dobrej myśli :) cierpliwości życzę po prostu.

U nas pewnie nie będziemy mieli wyboru, jak iść do mojej mamy - ona nie potrafi znieść innej opcji, pyta o plany na 1-2 miesiące przedni najlepiej oczekuje deklaracji od razu.. no i pewnie u niej wylądujemy, zwłaszcza że ja jednak raczej z tych chujowszych pań domu, więc sama nic nie przygotuję.. chociaż marzy mi się wigilia rodzinna (tylko my, maleństwo i nasze zwierzaki) - może się odważę :)

Dziewczyny, czy któraś z Was - tych które nie mają ślubu z tatusiem dziecka - planuje przed narodzinami załatwienie w urzędzie uznanie ojcostwa? Orientuje się się w temacie, czy to w ogóle coś da w jakiejś problematycznej sytuacji, np. z moim zdrowiem?
    Ja planuję to załatwić, ale zastanawiam się czy to coś w ogóle zmienia, oprócz tego że nie będę musiała latać po urzędach po porodzie?

Jest coś takiego jak uznanie dziecka nienarodzonego, ojciec musi udać się do usc z dowodem osobistym i uznać, oczywiście musisz to potwierdzić w ciągu bodajże max 3 miesiące, najlepiej według mnie jak pójdziecie razem :)

Wysłany: 6 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiało mocno. Ja jestem chora jak jest wiatr, nie dziwię się że ludzie świrują wtedy ;) ale i tak spałam jak zabita.

Miałam ciężką rozmowę z mężem :( NAGLE postanowił cały żal na mnie wylać z powodu robienia tajemnicy w ciąży. Przyznał, że do pewnego momentu to było ok, ale teraz już nie jest, od miesiąca mu to przeszkadza, że jestem powalona w drugą stronę. I oczekuje zmiany podejścia. Teraz nagle. Zła jestem i strasznie mi przykro - uważam, że.mógł to sygnalizować wcześniej, dać mi szansę na oswojenie się z tym, że chce mówić o tym wspólnym znajomym. Ja mam na drugie imię "konspira", to moja wybitnie prywatna sprawa. Owszem, mówił że przesadzam, ale to było takie rzucanie :/ i teraz ja nagle mam sie przestawic,bo on sie czuje skrepowany. Najlepsze jest to, ze sam przegina, bo WCALE nie ma w otoczeniu osob, przed ktorymi sie kryje. W pracy wiedza, w zespole wiedza, z kim pisze czy dzwoni - wiedza. A reszta jakas nie uwazam ze jest super ważna. :( no i jestem jak zbita od rana :( zaburzony został mój spokój.
    Jeszze kilka dni temu mówiłam, że fajnie jest - bo na anonimowym forum mogę pojęczeć do dziewczyn z tego samego etapu, co czują to samo itp., a jak ktoś znajomy na fb pyta co u mnie, to flitruję informacje o ciąży i dzięki temu gadam normalnie i o wszystkim, a nie tylko o plci, samopoczuciu i terminie...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 6 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Jest coś takiego jak uznanie dziecka nienarodzonego, ojciec musi udać się do usc z dowodem osobistym i uznać, oczywiście musisz to potwierdzić w ciągu bodajże max 3 miesiące, najlepiej według mnie jak pójdziecie razem :)
    Nawet trzeba razem. Tylko rejestracja dziecka z małżeństwa może być ogarniana przez jednego rodzica.

Swoją drogą, pamietam jak w usc rejestrowalam martwe urodzenie (po poronieniu). Mnie pani mówiła "wyrazy współczucia" a para obok odbierała gratulacje i śpioszki. Dramat. Powinni oddzielać takie miejsca.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, a może to wina nerwów przed porodem? Co jak co, ale faceci na swój sposób też świruja ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu nowych osób się pojawiło :D wysyp :D

Myślę czy dzwonić do lekarza czy mieć to w tyłku, i tak mam termin na 11 listopada.
    Mąż juro jedzie do PL z rana auto odstawić, chyba wole wiedzieć na czym stoję.
    Spać z bólu nie mogę, chociaż rano mi przechodzi odsypiam. :) Może mi hormony szaleją i sobie coś wmawiam, ale kurczę trochę mam stracha.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie albo niewialo albo spałam jak zabita bo nic nie słyszałam. Nawet nie słyszałam jak mąż wstawał do pracy.
    Widzę, ze już większość z Was torby popłakiwała. Ja poczekam jeszcze na koszule aż przyjdą, i wtedy za to się zabiorę :p

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł - u mojej teściowej jest identycznie z tą tylko różnicą, że u niej zamiast kota jest pies, który też zjada z talerzy i nikt na to nie reaguje a do tego ciągle prosi o jedzenie z piskiem i puszcza tragicznie śmierdzące bąki na okrągło ;) teściowa nie używa odkurzacza a w pokojach ma dywany więc pełno jest wszędzie sierści, nawet w talerzu zawsze coś się znajdzie i oczywiście mieszkanie zakopcone fajkami na potęgę. Na szczęście mąż też sobie nie wyobraża naszego dziecka tam zabierać i powiedział, że jeśli będą chcieli to oni nas mają odwiedzić także ja mam problem z głowy ;) przynajmniej na jakiś czas...

Pani Moł lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ