X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś waga pokazała 12kg na plusie, ale podobno tak źle nie wyglądam jak na końcówkę:) rozstępy mam głównie na piersiach i boczkach mimo regularnego oliwienia ciała.
    Mi ostatnio waga zatrzymała się, nawet diabetolog mówiła, że powinna tyć min. 300g/tydz.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja się zalogowałam, i napisałam pierwszy raz dopiero przedwczoraj.
    Chętnie tu zostane, i będę się udzielać jak tylko czas pozwoli. I dodam obiecane zdjęcia, (brzuch, pokoik małej, wózek).
    Choć jak narazie jeszcze nie "ogarnełam" dodawania zdjęć, ale mam nadzieję że do poniedziałku dam radę.

Dziś bierzemy ślub cywilny :)

Choć to dla nas czysta formalność, to lekki stresik jest.
    Znamy się od 8 roku życia, w związku 3 lata, planujemy w przyszłym roku kościelny. Ale postawiłam warunek, że jak Ulka ma mieć nazwisko Taty, to ja nie chcę mieć innego ;)
    Niestety w Poznaniu pogoda fatalna... :(

Mama2kituszek: może się spotkamy na Polnej ;) też się dziwiłam że na tyle osób, tylko Wy dwie z Poznania.

Madzixxx33, Biedroneczka83, Sunshine_111, Katalonia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to wręcz przeciwnie, wciągam jak odkurzacz, zwłaszcza słodycze, które przed ciążą mogły dla mnie nie istnieć. Dziewczyny ponawiam pytanie o małopłytkowość... Ktoś coś się orientuje w temacie, dzisiaj badałam płytki na ciepło i wynik 113, ciągle spadają.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Hej,
    Ja się zalogowałam, i napisałam pierwszy raz dopiero przedwczoraj.
    Chętnie tu zostane, i będę się udzielać jak tylko czas pozwoli. I dodam obiecane zdjęcia, (brzuch, pokoik małej, wózek).
    Choć jak narazie jeszcze nie "ogarnełam" dodawania zdjęć, ale mam nadzieję że do poniedziałku dam radę.

Dziś bierzemy ślub cywilny :)

Choć to dla nas czysta formalność, to lekki stresik jest.
    Znamy się od 8 roku życia, w związku 3 lata, planujemy w przyszłym roku kościelny. Ale postawiłam warunek, że jak Ulka ma mieć nazwisko Taty, to ja nie chcę mieć innego ;)
    Niestety w Poznaniu pogoda fatalna... :(

Mama2kituszek: może się spotkamy na Polnej ;) też się dziwiłam że na tyle osób, tylko Wy dwie z Poznania.
    Wszystkiego najlepszego na nowej drodze:) przede wszystkim udanej pogody:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 09:52

Alma84 lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddałam wymaz gbs do diagnostyki, wczoraj pojawił się wynik w necie, a tam pusto żadnej informacji czy dodatni czy ujemny. Miała tak któraś z Was?
    W poniedziałek jadę na morfologie to dopytam.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik bo niektóre badania trzeba odebrać osobiście bo wiarygodny wynik tylko w oryginale jak np grupa krwi czy taki gbs

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Zuzik bo niektóre badania trzeba odebrać osobiście bo wiarygodny wynik tylko w oryginale jak np grupa krwi czy taki gbs
    Dzięki za info:)

relg3e5eqby9gulb.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, jeśli można spytać, poród na Polnej ze względu na wielowodzie?

gg64k6nl113tz1vl.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Oddałam wymaz gbs do diagnostyki, wczoraj pojawił się wynik w necie, a tam pusto żadnej informacji czy dodatni czy ujemny. Miała tak któraś z Was?
    W poniedziałek jadę na morfologie to dopytam.
    Albo zarejrstrowali Cię jako pacjenta ale nie ma jszcze wyniku.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, pięknego dnia dzisiaj i udanego małżeństwa ;)

Alma84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie róbmy problemu z tego ze cześć sie przenosi. Ja to Ujawniło sie nas teraz sporo, jeśli tylko będziemy chciałyy to będziemy dalej tworzyć to forum.

Mamatobe♥, Katalonia lubią tę wiadomość

atdci09kde76ba3r.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma wszystkiego dobrego :)

Alma84 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Alma, jeśli można spytać, poród na Polnej ze względu na wielowodzie?

Pernilla, tak czy inaczej był by na Polnej. Po pierwsze mam tam lekarza prowadzącego, dwa razy już po kilka dni leżałam na oddziale. No i sama się tam rodziłam.:)
    A mam nadzieję, że w środę przy najbliższej wizycie,dowiem się czy są jakieś wskazania do cc, bo przy wielowodoziu tak bywa. Ale mała od dłuższego czasu główką w dół, więc chciałabym sn ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Alma, pięknego dnia dzisiaj i udanego małżeństwa ;)

Dziękuję ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uwaga, ja jestem juz 15kg na plusie :P ale startowałam z niskim BMI (18,5), a zwykle chyba tak jest, ze im mniej tkanki tłuszczowej sie miało przed ciąża, tym wiecej sie przybiera. Szczególnie sie tym nie martwię, bo poszło mi głownie w brzuch. Poza tym skończy sie połóg, chodakowska i do przodu :P

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alma, i właśnie - udanej ceremonii i wszystkiego dobrego w małżeństwie :)

Alma84 lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps Alma, wszystkiego dobrego :)! Ps2. Kaczuszka, super wieści! Juz bliżej niż dalej!!! Mi pessara nie chcą ściągać dopóki akcja sie sama nie zacznie. Ale jednak pessar wtedy sam spadnie, szew trzeba ściągnąć zeby nic sie tam nie uszkodziło. Poza tym Twój chłopak jest duuuuzy juz. Moja mała jest maleńka, wiec niech tam sobie siedzi. Ale ciagle mnie intryguje kwestia tego łożyska, czemu mamy niby "stare", a przepływy itd sa ok, o co chodzi... przez to ze mam ta świadomość, to teraz gdzies tam z tylu głowy sie stresuje :/

Alma84 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Madzixxx33 Znajoma

Wysłany: 7 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cudownie spałam pomimo lekkiego bólu podczas przekrecania się z boku na bok ale za to musiałam wcześniej wstać bo mamy psa pod opieką i trzeba było o niego zadbać ;)
    Alma wszystkiego dobrego :)

Alma84 lubi tę wiadomość

w57v9jcgbl02wlvx.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ps Alma, wszystkiego dobrego :)! Ps2. Kaczuszka, super wieści! Juz bliżej niż dalej!!! Mi pessara nie chcą ściągać dopóki akcja sie sama nie zacznie. Ale jednak pessar wtedy sam spadnie, szew trzeba ściągnąć zeby nic sie tam nie uszkodziło. Poza tym Twój chłopak jest duuuuzy juz. Moja mała jest maleńka, wiec niech tam sobie siedzi. Ale ciagle mnie intryguje kwestia tego łożyska, czemu mamy niby "stare", a przepływy itd sa ok, o co chodzi... przez to ze mam ta świadomość, to teraz gdzies tam z tylu głowy sie stresuje :/

Stare w sensie ze 3 stopień. Zapewne ktoś kiedyś to ocenił dał jakiś standard i jakoś to opisał i tak już zostało :)

Mi wczoraj jak lekarz pokazywał pepowine na usg koło twarzy to od razu go poprosiłam żeby nie mówił mi takich rzeczy bo potem mam stresa.

Ten szew pewnie ściągnie w 37 a nie 38 bo ma ten urlop a ja powiedziałam że nie ufam już żadnemu lekarzowi. Niby zapewniał że to można przeciąć dopiero jak się zacznie ale uzgodniliśmy że skoro moja szyjka może nie wytrzymać tego i żeby była w miarę sprawna na kolejną ciążę to trzeba ją chronić. Oczywiscie powiedział że przetnie ale musi być spełnione kilka warunków. Gdyby nie to że młody jest duży i jestem po 3 niepowodzeniach i szyjka bez szwu nie funkcjonuje daj zapewne bu się tak łatwo nie zgodził. Są to argumenty na porod w np 38 tc i w sensie ze dopóki wszystko jest ok żeby już na końcówkę nic mnie złego nie spotkało

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • agapin Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Z tego co czytałam tak. Ojciec z chwilą narodzin nabędzie pełne prawo do opieki nad dzieckiem na równi z matką i będzie mógł decydować o procedurach medycznych. Dziecko staje się też spadkobiercą itd.
    Nam Pani w USC poleciła zabrać ten dokument do szpitala.
    Aha, i trzeba mieć ze sobą zaświadczenie o ciąży, ale że my poszliśmy się praktycznie tylko zapytać, jak to wygląda i czy trzeba się umawiać itd, to nie mieliśmy jeszcze nic od lekarza, ale karta ciąży wystarczyła :)

No to Dobrze wiedzieć, bo o to się martwiliśmy odrobinkę. Oczywiście nie zakładałam żadnych dziwactw że na pewno coś mi się stanie, ale jednak należę do osób, co drugą wersję wydarzeń zawsze mają z tyłu głowy. No i trochę zawału dostałam jak pomyślałam że mi się może coś stać, a dziecko będzie wtedy "niczyje" - to absurdalne, w momencie kiedy jest tatuś :)

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ