X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36tc. Jestem ze śląska, to moja druga ciąża. Córka ma dwa lata i 2 m-ce. Ogolnie spodziewam sie drugiej córki. Ciąża do tej pory książkowa... od piątku męczą mnie skurcze BH... nie miałam tego w pierwszej ciąży i te co odczuwam teraz mnie zabijaja... We wtorek wizyta więc zobaczymy co i jak.
    Pierwszy poród SN w 40tc skurcze lekkie ale częste od 13-18 o 17 odeszly mi wody, o 19.30 znieczulenie (błag3ałam o nie), po znieczuleniu super, aż do 21.30. Pełne rozwarcie i o 22 urodziłam ;) Licze ze teraz szybciej ;P
    Pozdrawiam ;)

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abiolek wrote:
    Witam się w 36tc. Jestem ze śląska, to moja druga ciąża. Córka ma dwa lata i 2 m-ce. Ogolnie spodziewam sie drugiej córki. Ciąża do tej pory książkowa... od piątku męczą mnie skurcze BH... nie miałam tego w pierwszej ciąży i te co odczuwam teraz mnie zabijaja... We wtorek wizyta więc zobaczymy co i jak.
    Pierwszy poród SN w 40tc skurcze lekkie ale częste od 13-18 o 17 odeszly mi wody, o 19.30 znieczulenie (błag3ałam o nie), po znieczuleniu super, aż do 21.30. Pełne rozwarcie i o 22 urodziłam ;) Licze ze teraz szybciej ;P
    Pozdrawiam ;)
    Cześć:)
    Miejmy nadzieje, ze każdej z nas poród SN pójdzie lekko:)
    Ja miałam do tej pory 1 bolesny BH. Nic przyjemnego...

relg3e5eqby9gulb.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawialiście się nad mlekiem modyfikowanym poczatkowym, gdyby nie udało się karmienie piersią. Może któraś z Was poleci jakąś firmę z doświadczenia.
    Nie chciałabym w razie problemow kupować pierwszego lepszego.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można skurcze BH przegapić? Lub pomylić z ruchami dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 10:58

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ciągle się zastanawiam co że skurczami. Od 3 miesięcy " napieprza" mnie krocze i plecy. Jakieś takie mam obawy że przy tych wszystkich dolegliwościach przegapie skurcze :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bezskurczowa póki co. Od początku ciąży luteina, nospa i magnez ze względu na bóle brzucha i krocza, a od jakichś trzech tygodni po odstawieniu luteiny wszystkie dolegliwości ustąpiły, żadnych boli, skurczy, itp., dziwna sprawa ;)

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem co to są te skurcze BH ;)

O mleku modyfikowanym nie myślę, ale kiedyś (dawno temu) brat pił NAN PRO i dobrze na niego działało, więc jakby była potrzeba to chyba od tego bym zaczęła.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam piersia, wiec o tym nie mysle, potem kupowalam Bebiko 2, ogolnie bez problemow bylo wiec nie moglam narzekac.
    Bol tak jakby krocza tez mam teraz a przedtem nie kojarze, skurczy BH mozna nie miec, tak jak ja w 1ciazy, ale teraz to one budzily mnie w nocy... wiec nie sposob ich nie zauwazyc (chyba) pozatym czuje je od gory brzucha az do dolu taka fala... bolu i brzuch twardy, niestety trwaja i trwaja, mi daja popalic... Magnez 3 razy i nospa... mam nadzieje ze przejda...
    U mnie to chyba przez to ze majac dwulatke mniej odpoczywam...

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • maniamani8 Nowa

Wysłany: 8 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie witaminy w ciąży? Szukam i szukam koleżanka poleciła mi Prenetale ze względu na przyswajalność i świetny skład. Co wy stosowałyście? http://www.prenatale.pl/suplementy-diety-i-witaminy-dla-kobiet-w-ciazy

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 i 2 bralam femibion.

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ustąpienia mdłości biorę Pregne Plus.

relg3e5eqby9gulb.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Abiolek :) ja tez liczę na poród SN choć nie był mi dany w pierwszej ciąży... ale również błagałam o znieczulenie i je dostałam.
    Zuzik ja planuje karmić piersią ale w razie „w” kupię mleko Nestle Nan HA. Takie podawałam mojemu dziecku i było dobrze tolerowane, wcześniej kupiłam bebilon ale po tym były wymioty. Ale to kwestia indywidualna moim zdaniem nie ma co sie sugerować :) nie kupuje od razu mleka, w sytuacji kryzysowej najwyżej mąż kupi, nastawiam się na kp.
    Co do skurczy to nie da się ich przegapić :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę Pregne plus

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatal duo, ale prawie od początku ciąży dodatkowo żelazo, bo miałam kiepską hemoglobinę, a jak teraz się unormowała to płytki spadły :/

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Li87 Znajoma

Wysłany: 8 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin zalecila suplement Folik mama 2/3, dobrze się po tym czuję. Nie kupuję mm na zapas

f2w3yx8dipkunmbp.png
    Starszy brat 2015 ♡
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 8 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mleko to ja kupiłam Bebilon w gotowej butelce do podania. CTo tak awaryjnie żeby mieć w razie czego. Zamierzam karmić piersią, ale wiadomo moze być różnie.

Witaminy brałam femibion.

atdci09kde76ba3r.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Dziewczyny zastanawialiście się nad mlekiem modyfikowanym poczatkowym, gdyby nie udało się karmienie piersią. Może któraś z Was poleci jakąś firmę z doświadczenia.
    Nie chciałabym w razie problemow kupować pierwszego lepszego.

na początku synek pił bebiko, ale wg mnie ogólnie ciężkie (jakby bardzo treściwe) mleko później pił już do końca bebilon z pro nutra i było wszytsko ok :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę teraz tylko feminovit dha. I kiedyś żelazo sorbifer dulures czy coś takiego na receptę. I mm nie myślę bo mam nadzieje na kp, a jak się nie uda to będę próbować które podpasuje.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Cześć Abiolek :) ja tez liczę na poród SN choć nie był mi dany w pierwszej ciąży... ale również błagałam o znieczulenie i je dostałam.
    Zuzik ja planuje karmić piersią ale w razie „w” kupię mleko Nestle Nan HA. Takie podawałam mojemu dziecku i było dobrze tolerowane, wcześniej kupiłam bebilon ale po tym były wymioty. Ale to kwestia indywidualna moim zdaniem nie ma co sie sugerować :) nie kupuje od razu mleka, w sytuacji kryzysowej najwyżej mąż kupi, nastawiam się na kp.
    Co do skurczy to nie da się ich przegapić :)

Opisz prosze swoj porod. Rozumiem ze zaczelas sn a skonczylas cc?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminy dla ciezarnych z Doppelherza. Kosztuja przynajmniej polowe tego co Femibion a sklad prawie taki sam. Uwazam ze wszystkie te drogie preparaty to chamskie naciaganie ciezarnych - no bo ktora nie chce wszystkiego co najlepsze dla dziecka.

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ