Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 36tc. Jestem ze śląska, to moja druga ciąża. Córka ma dwa lata i 2 m-ce. Ogolnie spodziewam sie drugiej córki. Ciąża do tej pory książkowa... od piątku męczą mnie skurcze BH... nie miałam tego w pierwszej ciąży i te co odczuwam teraz mnie zabijaja... We wtorek wizyta więc zobaczymy co i jak.
Pierwszy poród SN w 40tc skurcze lekkie ale częste od 13-18 o 17 odeszly mi wody, o 19.30 znieczulenie (błag3ałam o nie), po znieczuleniu super, aż do 21.30. Pełne rozwarcie i o 22 urodziłamLicze ze teraz szybciej ;P
Pozdrawiam
-
abiolek wrote:Witam się w 36tc. Jestem ze śląska, to moja druga ciąża. Córka ma dwa lata i 2 m-ce. Ogolnie spodziewam sie drugiej córki. Ciąża do tej pory książkowa... od piątku męczą mnie skurcze BH... nie miałam tego w pierwszej ciąży i te co odczuwam teraz mnie zabijaja... We wtorek wizyta więc zobaczymy co i jak.
Pierwszy poród SN w 40tc skurcze lekkie ale częste od 13-18 o 17 odeszly mi wody, o 19.30 znieczulenie (błag3ałam o nie), po znieczuleniu super, aż do 21.30. Pełne rozwarcie i o 22 urodziłamLicze ze teraz szybciej ;P
Pozdrawiam
Miejmy nadzieje, ze każdej z nas poród SN pójdzie lekko:)
Ja miałam do tej pory 1 bolesny BH. Nic przyjemnego... -
Ja to ciągle się zastanawiam co że skurczami. Od 3 miesięcy " napieprza" mnie krocze i plecy. Jakieś takie mam obawy że przy tych wszystkich dolegliwościach przegapie skurcze
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ja też bezskurczowa póki co. Od początku ciąży luteina, nospa i magnez ze względu na bóle brzucha i krocza, a od jakichś trzech tygodni po odstawieniu luteiny wszystkie dolegliwości ustąpiły, żadnych boli, skurczy, itp., dziwna sprawa3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Ja karmilam piersia, wiec o tym nie mysle, potem kupowalam Bebiko 2, ogolnie bez problemow bylo wiec nie moglam narzekac.
Bol tak jakby krocza tez mam teraz a przedtem nie kojarze, skurczy BH mozna nie miec, tak jak ja w 1ciazy, ale teraz to one budzily mnie w nocy... wiec nie sposob ich nie zauwazyc (chyba) pozatym czuje je od gory brzucha az do dolu taka fala... bolu i brzuch twardy, niestety trwaja i trwaja, mi daja popalic... Magnez 3 razy i nospa... mam nadzieje ze przejda...
U mnie to chyba przez to ze majac dwulatke mniej odpoczywam...
-
Cześć Abiolek
ja tez liczę na poród SN choć nie był mi dany w pierwszej ciąży... ale również błagałam o znieczulenie i je dostałam.
Zuzik ja planuje karmić piersią ale w razie „w” kupię mleko Nestle Nan HA. Takie podawałam mojemu dziecku i było dobrze tolerowane, wcześniej kupiłam bebilon ale po tym były wymioty. Ale to kwestia indywidualna moim zdaniem nie ma co sie sugerowaćnie kupuje od razu mleka, w sytuacji kryzysowej najwyżej mąż kupi, nastawiam się na kp.
Co do skurczy to nie da się ich przegapić
-
Ja prenatal duo, ale prawie od początku ciąży dodatkowo żelazo, bo miałam kiepską hemoglobinę, a jak teraz się unormowała to płytki spadły3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
zuzik88 wrote:Dziewczyny zastanawialiście się nad mlekiem modyfikowanym poczatkowym, gdyby nie udało się karmienie piersią. Może któraś z Was poleci jakąś firmę z doświadczenia.
Nie chciałabym w razie problemow kupować pierwszego lepszego.
na początku synek pił bebiko, ale wg mnie ogólnie ciężkie (jakby bardzo treściwe) mleko później pił już do końca bebilon z pro nutra i było wszytsko ok
-
K@sia wrote:Cześć Abiolek
ja tez liczę na poród SN choć nie był mi dany w pierwszej ciąży... ale również błagałam o znieczulenie i je dostałam.
Zuzik ja planuje karmić piersią ale w razie „w” kupię mleko Nestle Nan HA. Takie podawałam mojemu dziecku i było dobrze tolerowane, wcześniej kupiłam bebilon ale po tym były wymioty. Ale to kwestia indywidualna moim zdaniem nie ma co sie sugerowaćnie kupuje od razu mleka, w sytuacji kryzysowej najwyżej mąż kupi, nastawiam się na kp.
Co do skurczy to nie da się ich przegapić
Opisz prosze swoj porod. Rozumiem ze zaczelas sn a skonczylas cc?
-
Ja biore witaminy dla ciezarnych z Doppelherza. Kosztuja przynajmniej polowe tego co Femibion a sklad prawie taki sam. Uwazam ze wszystkie te drogie preparaty to chamskie naciaganie ciezarnych - no bo ktora nie chce wszystkiego co najlepsze dla dziecka.
Blondik lubi tę wiadomość