SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36tc. Jestem ze śląska, to moja druga ciąża. Córka ma dwa lata i 2 m-ce. Ogolnie spodziewam sie drugiej córki. Ciąża do tej pory książkowa... od piątku męczą mnie skurcze BH... nie miałam tego w pierwszej ciąży i te co odczuwam teraz mnie zabijaja... We wtorek wizyta więc zobaczymy co i jak.
    Pierwszy poród SN w 40tc skurcze lekkie ale częste od 13-18 o 17 odeszly mi wody, o 19.30 znieczulenie (błag3ałam o nie), po znieczuleniu super, aż do 21.30. Pełne rozwarcie i o 22 urodziłam ;) Licze ze teraz szybciej ;P
    Pozdrawiam ;)

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abiolek wrote:
    Witam się w 36tc. Jestem ze śląska, to moja druga ciąża. Córka ma dwa lata i 2 m-ce. Ogolnie spodziewam sie drugiej córki. Ciąża do tej pory książkowa... od piątku męczą mnie skurcze BH... nie miałam tego w pierwszej ciąży i te co odczuwam teraz mnie zabijaja... We wtorek wizyta więc zobaczymy co i jak.
    Pierwszy poród SN w 40tc skurcze lekkie ale częste od 13-18 o 17 odeszly mi wody, o 19.30 znieczulenie (błag3ałam o nie), po znieczuleniu super, aż do 21.30. Pełne rozwarcie i o 22 urodziłam ;) Licze ze teraz szybciej ;P
    Pozdrawiam ;)
    Cześć:)
    Miejmy nadzieje, ze każdej z nas poród SN pójdzie lekko:)
    Ja miałam do tej pory 1 bolesny BH. Nic przyjemnego...

relg3e5eqby9gulb.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawialiście się nad mlekiem modyfikowanym poczatkowym, gdyby nie udało się karmienie piersią. Może któraś z Was poleci jakąś firmę z doświadczenia.
    Nie chciałabym w razie problemow kupować pierwszego lepszego.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można skurcze BH przegapić? Lub pomylić z ruchami dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 10:58

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ciągle się zastanawiam co że skurczami. Od 3 miesięcy " napieprza" mnie krocze i plecy. Jakieś takie mam obawy że przy tych wszystkich dolegliwościach przegapie skurcze :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bezskurczowa póki co. Od początku ciąży luteina, nospa i magnez ze względu na bóle brzucha i krocza, a od jakichś trzech tygodni po odstawieniu luteiny wszystkie dolegliwości ustąpiły, żadnych boli, skurczy, itp., dziwna sprawa ;)

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem co to są te skurcze BH ;)

O mleku modyfikowanym nie myślę, ale kiedyś (dawno temu) brat pił NAN PRO i dobrze na niego działało, więc jakby była potrzeba to chyba od tego bym zaczęła.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam piersia, wiec o tym nie mysle, potem kupowalam Bebiko 2, ogolnie bez problemow bylo wiec nie moglam narzekac.
    Bol tak jakby krocza tez mam teraz a przedtem nie kojarze, skurczy BH mozna nie miec, tak jak ja w 1ciazy, ale teraz to one budzily mnie w nocy... wiec nie sposob ich nie zauwazyc (chyba) pozatym czuje je od gory brzucha az do dolu taka fala... bolu i brzuch twardy, niestety trwaja i trwaja, mi daja popalic... Magnez 3 razy i nospa... mam nadzieje ze przejda...
    U mnie to chyba przez to ze majac dwulatke mniej odpoczywam...

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • maniamani8 Nowa

Wysłany: 8 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie witaminy w ciąży? Szukam i szukam koleżanka poleciła mi Prenetale ze względu na przyswajalność i świetny skład. Co wy stosowałyście? http://www.prenatale.pl/suplementy-diety-i-witaminy-dla-kobiet-w-ciazy

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 i 2 bralam femibion.

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ustąpienia mdłości biorę Pregne Plus.

relg3e5eqby9gulb.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Abiolek :) ja tez liczę na poród SN choć nie był mi dany w pierwszej ciąży... ale również błagałam o znieczulenie i je dostałam.
    Zuzik ja planuje karmić piersią ale w razie „w” kupię mleko Nestle Nan HA. Takie podawałam mojemu dziecku i było dobrze tolerowane, wcześniej kupiłam bebilon ale po tym były wymioty. Ale to kwestia indywidualna moim zdaniem nie ma co sie sugerować :) nie kupuje od razu mleka, w sytuacji kryzysowej najwyżej mąż kupi, nastawiam się na kp.
    Co do skurczy to nie da się ich przegapić :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę Pregne plus

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatal duo, ale prawie od początku ciąży dodatkowo żelazo, bo miałam kiepską hemoglobinę, a jak teraz się unormowała to płytki spadły :/

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Li87 Znajoma

Wysłany: 8 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin zalecila suplement Folik mama 2/3, dobrze się po tym czuję. Nie kupuję mm na zapas

f2w3yx8dipkunmbp.png
    Starszy brat 2015 ♡
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 8 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mleko to ja kupiłam Bebilon w gotowej butelce do podania. CTo tak awaryjnie żeby mieć w razie czego. Zamierzam karmić piersią, ale wiadomo moze być różnie.

Witaminy brałam femibion.

atdci09kde76ba3r.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Dziewczyny zastanawialiście się nad mlekiem modyfikowanym poczatkowym, gdyby nie udało się karmienie piersią. Może któraś z Was poleci jakąś firmę z doświadczenia.
    Nie chciałabym w razie problemow kupować pierwszego lepszego.

na początku synek pił bebiko, ale wg mnie ogólnie ciężkie (jakby bardzo treściwe) mleko później pił już do końca bebilon z pro nutra i było wszytsko ok :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę teraz tylko feminovit dha. I kiedyś żelazo sorbifer dulures czy coś takiego na receptę. I mm nie myślę bo mam nadzieje na kp, a jak się nie uda to będę próbować które podpasuje.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Cześć Abiolek :) ja tez liczę na poród SN choć nie był mi dany w pierwszej ciąży... ale również błagałam o znieczulenie i je dostałam.
    Zuzik ja planuje karmić piersią ale w razie „w” kupię mleko Nestle Nan HA. Takie podawałam mojemu dziecku i było dobrze tolerowane, wcześniej kupiłam bebilon ale po tym były wymioty. Ale to kwestia indywidualna moim zdaniem nie ma co sie sugerować :) nie kupuje od razu mleka, w sytuacji kryzysowej najwyżej mąż kupi, nastawiam się na kp.
    Co do skurczy to nie da się ich przegapić :)

Opisz prosze swoj porod. Rozumiem ze zaczelas sn a skonczylas cc?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminy dla ciezarnych z Doppelherza. Kosztuja przynajmniej polowe tego co Femibion a sklad prawie taki sam. Uwazam ze wszystkie te drogie preparaty to chamskie naciaganie ciezarnych - no bo ktora nie chce wszystkiego co najlepsze dla dziecka.

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ