X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiegoś czasu już nic nie biorę poza żelazem sporadycznie i Wit.D.
    Wyniki mam dobre, młoda rośnie - nie ma co się tak faszerować ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak PsotkaKotka zaczęłam SN i skonczylo sie cc. Zgłosiłam się do szpitala w 41tc bo nic się nie działo. Zaczęli wywoływać kroplówka miałam jeszcze masaże szyjki i po tym zaczęły odchodzić mi wody tzn sączyć sie. Zabrali mnie na porodówkę zaczęły się bardzo bolesne skurcze albedo wytrzymania moglam dowolnie spędzać ten czas tzn na piłce, przy barierkach pod prysznicem itp. Później sprawdzali mi rozwarcie i nic się nie zmieniło zero rozwarcia. Lekarz stwierdzil ze koniec wędrowania i kazał mi leżeć ( to już był inny lekarz - następna zmiana) i tak zaległam na łóżku na lewym boku podpięta non stop do ktg. Zaczął się koszmar skurcze przybrały na sile rozwarcie delikatnie ruszyło. Kiedy była już u mnie tragedia pod katem bólu to zaczęłam błagać o znieczulenie, dały mi dopiero jak doszło do 4 cm. Po znieczuleniu rozwarcie bardzo szybko doszło do 10cm. Zaczely się skurcze parte. Parłam seriami co 10-15 min po czym lekarz stwierdził ze główka nie moze zejść niżej i decyzja - CC. Trwało to 22h. Moje dziecko było niedotlenione. W tym szpitalu nie będę rodzic wybrałam teraz inny mój lekarz prowadzący jest tam ordynatorem i zapewnia ze jeśli nie dojdzie samoistnie do rozwierania to robimy cc.
    Chce próbować sn ale nie za wszelka cenę zdrowia mojego i dziecka

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wlasnie tego sie boje, rodzic dluzej niz teraz... dlatego mam nadzieje ze wszystko pojdzie rownie sprawnie :)

K@sia lubi tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to teraz się nie boje ze będzie długo bo na pewno nie będzie tak w moim przypadku. Moim marzeniem jest poród SN ale jak do 6h nie będzie naturalnego postępu porodu to cc - trudno.
    Ale pocieszam się ze ponoć drugi poród jest łatwiejszy :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od kiedy liczyć początek porodu? Od pierwszych regularnych skurczy?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciazy mam wpisane w ksiazeczce dziecka od pierwszych regularnych skurczy.
    Dzisiaj odpoczywam, maz ogarnia, a ja dalej w pizamie... Nie mam na nic sił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 16:22

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A książeczke zdrowia dziecka to dają w szpitalu czy trzeba sobie kupić?

abiolek lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• Eljotka Koleżanka

Wysłany: 8 października 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książeczkę zdrowia dziecka otrzymuje sie w szpitalu.
    A porod liczy sie od wystąpienia regularnej czynności skurczonej.

Katalonia lubi tę wiadomość

atdci09kde76ba3r.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dostałam w szpitalu ;)

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na SR mówili że poród zaczyna się gdy pojawiają się regularne skurcze co 5 minut.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia piękne imie dla córki, ja już drugi raz próbowałam namówić męża, ale się nie dało. Jak trzecia też będzie córka to już nie odpuszcze ;P

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziekuje. Ja mialam wiele propozycji imion ale maz przystał tylko na to. A jak prosiłam żeby sam coś wymyślił dla corki to zaproponowal Franciszek ... ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to może napiszcie jakie imiona macie wybrane dla dzieci

Pierworodna 2017

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Wiktorię, a będzie Julia ;)

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja na początku ciąży brałam pregnę, w drugim trymestrze femibion 2 op. i teraz wróciłam do pregny bo ma dużo wit. D. Ale generalnie nie biorę tych suplementów codziennie, średnio co drugi dzień. Przecież to tylko suplementy, wyniki mam ok, więc nie ma co przesadzać. Do tego jem magnez 2x1 i od niedawna wieiołek 2x2, w poniedziałek jadę na poszukiwania liści malin ;)

Zaglądałam do październikówek, tam rozpakowywanie na całego!

age.png

age.png
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) a co sądzicie na temat mm z rosmaana babydream 1 ? Ponoć jest warte uwagi.. ma ktoś jakieś doświadczenia?

ckai9jcgrvnthk03.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maniamani8 wrote:
    Jakie witaminy w ciąży? Szukam i szukam koleżanka poleciła mi Prenetale ze względu na przyswajalność i świetny skład. Co wy stosowałyście? http://www.prenatale.pl/suplementy-diety-i-witaminy-dla-kobiet-w-ciazy

Fajny skład ma Femibion Natal 2, tak że dla tych które nie przyzwajają zwykłego kwasu foliowego- jest w nim również metylowana wersja.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie biorę pod uwagę bebilon, nan i hip combiotik. Przed porodem nie kupuje, bo mam nadzieje na kp, ale lepiej wybrać wcześniej żeby mąż odpowiednie kupił w awaryjnej sytuacji. Pewnie szpital tez będzie jakieś polecał, ale lubię być przygotowana wcześniej.
    Jutro mam kolejne ktg. Dziś młody sobie harce urządza a jutro jak na złość znowu się nie ruszy podczas badania:p

relg3e5eqby9gulb.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Hej :) ja na początku ciąży brałam pregnę, w drugim trymestrze femibion 2 op. i teraz wróciłam do pregny bo ma dużo wit. D. Ale generalnie nie biorę tych suplementów codziennie, średnio co drugi dzień. Przecież to tylko suplementy, wyniki mam ok, więc nie ma co przesadzać. Do tego jem magnez 2x1 i od niedawna wieiołek 2x2, w poniedziałek jadę na poszukiwania liści malin ;)

Zaglądałam do październikówek, tam rozpakowywanie na całego!
    Ciekawe ile z nas się rozpakuje w październiku. Ja mam TP na 3.11, ale z ostatnich usg 28-30.10

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do porodu 45 dni i raz myślę że to długo a raz że to już niedlugo. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę córeczkę, zresztą już sobie ja wyobrażam jak leży koło mnie.szkoda że jej buźki na usg nie podejrzalam. Jednego się obawiam, że będę mieć niespodziankę i urodzi się chlopak

abiolek lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ