Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak PsotkaKotka zaczęłam SN i skonczylo sie cc. Zgłosiłam się do szpitala w 41tc bo nic się nie działo. Zaczęli wywoływać kroplówka miałam jeszcze masaże szyjki i po tym zaczęły odchodzić mi wody tzn sączyć sie. Zabrali mnie na porodówkę zaczęły się bardzo bolesne skurcze albedo wytrzymania moglam dowolnie spędzać ten czas tzn na piłce, przy barierkach pod prysznicem itp. Później sprawdzali mi rozwarcie i nic się nie zmieniło zero rozwarcia. Lekarz stwierdzil ze koniec wędrowania i kazał mi leżeć ( to już był inny lekarz - następna zmiana) i tak zaległam na łóżku na lewym boku podpięta non stop do ktg. Zaczął się koszmar skurcze przybrały na sile rozwarcie delikatnie ruszyło. Kiedy była już u mnie tragedia pod katem bólu to zaczęłam błagać o znieczulenie, dały mi dopiero jak doszło do 4 cm. Po znieczuleniu rozwarcie bardzo szybko doszło do 10cm. Zaczely się skurcze parte. Parłam seriami co 10-15 min po czym lekarz stwierdził ze główka nie moze zejść niżej i decyzja - CC. Trwało to 22h. Moje dziecko było niedotlenione. W tym szpitalu nie będę rodzic wybrałam teraz inny mój lekarz prowadzący jest tam ordynatorem i zapewnia ze jeśli nie dojdzie samoistnie do rozwierania to robimy cc.
Chce próbować sn ale nie za wszelka cenę zdrowia mojego i dziecka
-
W sumie to teraz się nie boje ze będzie długo bo na pewno nie będzie tak w moim przypadku. Moim marzeniem jest poród SN ale jak do 6h nie będzie naturalnego postępu porodu to cc - trudno.
Ale pocieszam się ze ponoć drugi poród jest łatwiejszy
-
Hej
ja na początku ciąży brałam pregnę, w drugim trymestrze femibion 2 op. i teraz wróciłam do pregny bo ma dużo wit. D. Ale generalnie nie biorę tych suplementów codziennie, średnio co drugi dzień. Przecież to tylko suplementy, wyniki mam ok, więc nie ma co przesadzać. Do tego jem magnez 2x1 i od niedawna wieiołek 2x2, w poniedziałek jadę na poszukiwania liści malin
Zaglądałam do październikówek, tam rozpakowywanie na całego!
-
maniamani8 wrote:Jakie witaminy w ciąży? Szukam i szukam koleżanka poleciła mi Prenetale ze względu na przyswajalność i świetny skład. Co wy stosowałyście? http://www.prenatale.pl/suplementy-diety-i-witaminy-dla-kobiet-w-ciazy
Fajny skład ma Femibion Natal 2, tak że dla tych które nie przyzwajają zwykłego kwasu foliowego- jest w nim również metylowana wersja.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Jak na razie biorę pod uwagę bebilon, nan i hip combiotik. Przed porodem nie kupuje, bo mam nadzieje na kp, ale lepiej wybrać wcześniej żeby mąż odpowiednie kupił w awaryjnej sytuacji. Pewnie szpital tez będzie jakieś polecał, ale lubię być przygotowana wcześniej.
Jutro mam kolejne ktg. Dziś młody sobie harce urządza a jutro jak na złość znowu się nie ruszy podczas badania:p -
Holibka wrote:Hej
ja na początku ciąży brałam pregnę, w drugim trymestrze femibion 2 op. i teraz wróciłam do pregny bo ma dużo wit. D. Ale generalnie nie biorę tych suplementów codziennie, średnio co drugi dzień. Przecież to tylko suplementy, wyniki mam ok, więc nie ma co przesadzać. Do tego jem magnez 2x1 i od niedawna wieiołek 2x2, w poniedziałek jadę na poszukiwania liści malin
Zaglądałam do październikówek, tam rozpakowywanie na całego!
-
Ja mam do porodu 45 dni i raz myślę że to długo a raz że to już niedlugo. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę córeczkę, zresztą już sobie ja wyobrażam jak leży koło mnie.szkoda że jej buźki na usg nie podejrzalam. Jednego się obawiam, że będę mieć niespodziankę i urodzi się chlopak
abiolek lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024