X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia ja bym sie nie pogniewala z niespodzianki ;) ale wazne zeby zdrowe bylo ;)

Pewnie zleci raz dwa i sie zacznie, ja bym chciala w pazdzierniku urodzic, ale marne szanse termin na 11 listopada, pozatym ostatni porod tez w 40tc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 19:49

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Ciekawe ile z nas się rozpakuje w październiku. Ja mam TP na 3.11, ale z ostatnich usg 28-30.10

Ja mam na 4.11 i z USG w 30 tygodniu też na 04.11.I nie ukrywam, że to by było idealnie :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mleko to słyszałam dobre opinie o hipp, w razie czego to chyba na nie się zdecyduję.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe wzgórza ja dzień po Tobie :)

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam bebiko po bebilonie obie panny mialy, problem z brzuszkim bo tam duzo zelaza I mleko ciezkie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka z rossmana jest kiepski musi byc bardzi ciepla woda bo sie trudno rozpuszcza,

Co do porodu moj pierwszy 3h50 drugi 1h30 za drugim poszlo, piorunem a parte 10min

abiolek lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Co do mleka z rossmana jest kiepski musi byc bardzi ciepla woda bo sie trudno rozpuszcza,

Co do porodu moj pierwszy 3h50 drugi 1h30 za drugim poszlo, piorunem a parte 10min

To ja tez tak chce ;P

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 4 letnia córka to Aleksandra a syn jeszcze bezimienny...! Chyba wybiorę imię jak już będę go tulić bo póki co nie mogę się zdecydować :)
    Ja tak jak Wichrowe termin na 4.11 z OM i USG ale teraz tak strasznie kaszle i smarkam i brzuch mi się napina... jak myślicie chyba od tego nie mogą pojawić się skurcze?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu Igor i Jędrzej, a teraz Milena. Termin z OM 15.11 z USG 11.11 więc u mnie raczej na październik nie zaskoczy chociaż też bym wolała :-)
    nawet jak będzie CC to na pewno w pierwszym tygodniu listopada.

u mnie pierwszy poród 36h zakończony CC po braku postępu, zielone wody, dziecko owinięte pępowiną i dodatkowo z węzłem pełnym na pępowinie.

drugi SN dość szybki w porównaniu z pierwszym aczkolwiek źle go wspominam, wstrętna Pani doktor z tekstem że mi pokaże że można naturalnie (20 miesięcy po CC), kładzenie się na brzuch, wyciskanie małego, pęknięcie szyjki, mały zapalenie płuc 2 tygodnie w szpitalu, też węzeł pełny na pępowinie a ja infekcje miejsc intymnych przez kilka lat.

Mleka nie rozważam żadnego tylko karmienie piersią <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 20:52

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion moje też jest z tych unikatowych - Ingrid, ale bardzo je lubię :-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja piernicze co za hardcore! 36h to ja myślałam ze mialam mega długo ale to już przegięcie... czemu Ci nie zrobili wcześniej cesarki ja myślałam ze za długo u mnie zwlekali.
    A ten drugi poród ... myślałam ze teraz już nie kładą się na brzuchu! Co to w ogóle za metoda i to jeszcze takie powikłania ... mam nadzieje ze teraz inny szpital wybrałaś ?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Iwonka ja piernicze co za hardcore! 36h to ja myślałam ze mialam mega długo ale to już przegięcie... czemu Ci nie zrobili wcześniej cesarki ja myślałam ze za długo u mnie zwlekali.
    A ten drugi poród ... myślałam ze teraz już nie kładą się na brzuchu! Co to w ogóle za metoda i to jeszcze takie powikłania ... mam nadzieje ze teraz inny szpital wybrałaś ?

U mnie porody 14 i 16 lat temu mam też nadzieję że nie stosują takich praktyk.
    Ten pierwszy poród to był koszmar bo leżałam cały czas na porodówce i widziałam co sie dzieje z każdą dziewczyną. Na noc wyciszyli mi akcję, a młody urodził się o 19 następnego dnia po tym jak wody okazały się zielone.

Teraz mam wybór mogę sama wybrac CC lub jeśli w trakcie SN dam znać że pasję też lekarz powiedział że od razu mi zrobią. Sama musze podjąć decyzję. Na razie nie wiem. Chciałabym rano się obudzic i aby było po wszystkim <3

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to duża różnica wieku będzie :) chłopaki będą zabierać siostrzyczkę na spacerki :) No to masz ten komfort tak jak ja ze w razie jak coś pójdzie nie tak to cesarka.
    Psiknelam sobie xylogelem do nosa - wiem ze nie powinno się tego używać w ciąży ale konsultowałam się z lekarzem i powiedział ze jak już naprawdę nic innego nie pomaga to raz na jakiś czas można ... a ja już nie mogłam oddychać i teraz mega ulga i szansa na przespana noc

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Oj to duża różnica wieku będzie :) chłopaki będą zabierać siostrzyczkę na spacerki :) No to masz ten komfort tak jak ja ze w razie jak coś pójdzie nie tak to cesarka.
    Psiknelam sobie xylogelem do nosa - wiem ze nie powinno się tego używać w ciąży ale konsultowałam się z lekarzem i powiedział ze jak już naprawdę nic innego nie pomaga to raz na jakiś czas można ... a ja już nie mogłam oddychać i teraz mega ulga i szansa na przespana noc
    Nos smarowalam maścią majerankowa i stosowałam sól morska jak juz nie mogłam oddychać. Trzymało mnie tydz:(

relg3e5eqby9gulb.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim:) tyle nowych osób, że musiałam dwa razy sprawdzać czy na dobry wątek weszłam :)

Jeśli jest decyzja o przeniesieniu sie na inne forum przeniose się i ja, choć bardziej odpowiadałaby mi grupa na fb :) z fb każdy raczej korzysta (mozna miec tez fikcyjne konto jak ktoś się nie chce ujawnić) i chyba trudniej byłoby nam o sobie zapomnieć :)

Co do mleka, my później używaliśmy Bebilonu, zero problemów :) radzę kupić "jak już" te takie jednorazowe próbki, mleko jets jednak drogie, a dopasowac je trzeba metodą prób i błędów :)

abiolek, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik wszystko to stosowałam ale miałam tak zatkany nos ze tylko buzia oddychałam ( mam Krzywe przegrody) i bym nawet nie zasnęła teraz perspektywa inna. Jeszcze się vicksem nacierałam inhalacje robiłam i zatkany. Ale to pod antybiotyk mi podchodzi bo wydzielina zielona i tez taka wykrztuszam. Jutro lekarz wszystko się okaże

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka, normalnie szok... Niestety trzeba brac pod uwage kazdy scenariusz. Mam nadzieje, ze jednak bardziej optymistycznie bedzie ;)

Kasia ja na nos wode morska i inhalacje, ale meczylo mnie dlugo.

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też walczę z przeziębieniem i w sumie 4 dniem bez prądu po wichurach - w środku miasta. No kosmos z tą eneą.
    Przy kichaniu, kaszlu i wydmuchiwaniu nosa serio się brzuch spina i pobolewa, nic fajnego... Jeszcze ogrzewanie nie działa a przez brak prądu nie miałam jak wysuszyć włosów po kąpieli, czuję, że to nie pomaga na stan zdrowia.
    Mleka też nie kupuję na zapas, bardzo nastawiam się na kp i mam nadzieję, że Matka Natura się na mnie nie wypnie ;)
    Witaminy - stosowałam Mama DHA (teraz rzadziej, ale jeszcze czasem biorę), i naprzemiennie Falvit mama i Prenatal Classic. Ale to pytanie o wotaminy to nie była taka raczej reklama? ;)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł - no co Ty gadasz - 4dni bez prądu? Masakra!! U mnie to by w takiej sytuacji ciepłej wody nie było przy okazji..

Też z grupy przeziębionych jestem :p Ale chyba jakaś łagodniejsza wersja, bo nos zatyka się czasami i gardło pobolewa. Kaszel się nie pojawia :) ale może też dlatego, że nic mi specjalnie do gardła nie spływa.
    Tylko ta głowa.. mogłaby tak nie boleć :/

No i niestety na sam koniec znów jakieś zaparcia zaczęły męczyć :/

A w ogóle to śniło mi się, że urodziłam córkę przez CC ;) i pamiętam, że był to 25 dzień miesiąca :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Realny sen Kaczorka

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ