X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie pakuje poza woda, nawet o jedzeniu za bardzo nie będę myśleć :) Ostatnio położna zrobiła mi kanapki po porodzie :) zależy kiedy się zacznie to ewentualnie zrobię kanapkę bo może nie trafie na taka położną drugi raz :P

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam powoli ogarniać rzeczy do spakowania.niby wiem mniej więcej co zabrać ale zupełnie niewiem w jakich ilościach :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie u lekarza. Moja córka krople do nosa z antybiotykiem a ja antybiotyk do łykania tak myślałam... No nic najważniejsze abym do porodu była zdrowa.
    Tak to jest już jak dziecko przyniesie wirusa z przedszkola.
    Co do pakowania torby to u mnie jeszcze torby nie ma :p z wyprawki do szpitala brakuje mi majtek tych siateczkowych, pampersow i innych do pielęgnacji malucha, cały czas myśle ze mam czas. Jedzenia ani picia nie biorę do szpitala. Aha muszę jeszcze kupić klapki pod prysznic. Ubranek dla malucha nie biorę do szpitala - tam dają ubranka, wezmę tylko na wyjście.
    Kaczorka mi się nie spieszy żeby wcześniej urodzić :) ale mam już serdecznie dość tej ciąży. 25.10 są moje 30ste urodziny i mąż się mnie ostatnio pyta co bym chciała na te urodziny a ja w sumie nawet o tym nie myśle nie mam ochoty ani na imprezy ani na gości.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dopisać. Polecam Wodę termalna do psikania na czas porodu. Mi bardzo pomogła

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze ciąża nie dokuczyła ;) ale chciałabym mieć małą już przy sobie a nie w sobie :p
    Może też dlatego, że nie wiem kiedy się urodzi i w zasadzie najbliższe 25 dni to takie oczekiwanie. A ja lubię mieć wszystko zaplanowane ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Li87 Znajoma

Wysłany: 9 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przekasek to ja wezmę jakies suchary, pieczywo chrupkie, ot takie do pochrupania zapychacze. Ostatnio wchlanialam tego spore ilosci po porodzie, bo ze szpitalnym jedzeniem wiadomo- roznie bywa. Kolezanka z sali tez nie pogardzila ;)

f2w3yx8dipkunmbp.png
    Starszy brat 2015 ♡
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie wole nie zapychać się niczym przed porodem, w szpitalu poprosze o lewatywę i dopóki nie będę mieć synka w rękach to nie planuje jeść
    A po cc jak miałam przy córce to jeszcze chyba 24 h nie jadłam a później kleik przepyszny:/

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę do szpitala ciastka typu musli, wodę, cole na później, kanapkę. I chciałabym zjeść coś konkretnego przed szpitalem. Taki mam plan a czy będę mieć ochotę na jedzenie to nie wiem. Dla dziecka biorę tylko pieluchy, krem na pupcie, mokre chusteczki- tak mówiła położna. Mąż wybierze ciuchy na wyjście i przywiezie. Niech sobie radzi.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie juz ubranka poprane i poprasowane? Ja czekam na slonce i ocieplenie, zebym mogla wywiesic na dworze ale chyba sie nie doczekam i bede rozwieszac w domu.

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Ty czekasz na rozpoczęcie akcji i będziesz mieć cc czy mała się jednak obrocila i będzie sn?

Pierworodna 2017

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Tak PsotkaKotka zaczęłam SN i skonczylo sie cc. Zgłosiłam się do szpitala w 41tc bo nic się nie działo. Zaczęli wywoływać kroplówka miałam jeszcze masaże szyjki i po tym zaczęły odchodzić mi wody tzn sączyć sie. Zabrali mnie na porodówkę zaczęły się bardzo bolesne skurcze albedo wytrzymania moglam dowolnie spędzać ten czas tzn na piłce, przy barierkach pod prysznicem itp. Później sprawdzali mi rozwarcie i nic się nie zmieniło zero rozwarcia. Lekarz stwierdzil ze koniec wędrowania i kazał mi leżeć ( to już był inny lekarz - następna zmiana) i tak zaległam na łóżku na lewym boku podpięta non stop do ktg. Zaczął się koszmar skurcze przybrały na sile rozwarcie delikatnie ruszyło. Kiedy była już u mnie tragedia pod katem bólu to zaczęłam błagać o znieczulenie, dały mi dopiero jak doszło do 4 cm. Po znieczuleniu rozwarcie bardzo szybko doszło do 10cm. Zaczely się skurcze parte. Parłam seriami co 10-15 min po czym lekarz stwierdził ze główka nie moze zejść niżej i decyzja - CC. Trwało to 22h. Moje dziecko było niedotlenione. W tym szpitalu nie będę rodzic wybrałam teraz inny mój lekarz prowadzący jest tam ordynatorem i zapewnia ze jeśli nie dojdzie samoistnie do rozwierania to robimy cc.
    Chce próbować sn ale nie za wszelka cenę zdrowia mojego i dziecka

U mnie tez brak postepu porodu - rozwarcie bylo pelne (ale dlugo to trwalo, od wejscia do szpitala 18h a od pierwszych skurczy (sroda rano) to jakies 60h by sie zrobilo (cc w piatek o 18tej) ale mlody nie schodzil glowka do kanalu, zle sie ustawil. Strasznie sie wymeczylam i ten caly okropny porod i cc przeplacilam silna depresja (ale trwajaca cale szczescie tylko tydzien!).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Madzixxx33 Znajoma

Wysłany: 9 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę pakuję już od dwóch tygodni, heh... Mi położna mówiła że nic nie muszę brać ze sobą (przypominam że poród będzie w Norwegii) oprócz telefonu i ładowarki :D ale wiadomo, że coś tam wezmę ;)

w57v9jcgbl02wlvx.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Dziewczyny, jakiś czas temu pojawił się tutaj temat torby do szpitala, i kilka z Was pisało o Coca-Coli, jako alternatywa dla wody na porodówkę. Też o tym słyszałam, i dodałam do mojej listy.
    Ostatnio poruszyłam ten temat na SR, i położna powiedziała że absolutnie NIE!
    Uzasadniła to tym że każdy poród SN może zakończyć się CC, a potem był by problem ze znieczuleniem. Więc ewentualnie, tylko i wyłącznie po porodzie.

Ciekawe, nie słyszałam o tym. Myślę, że cola to nie alternatywa, ale dodatek do wody. Woda to podobno potrafi litrami schodzić podczas porodu, a Coli to ja planowałam wziąć 0,5 l :) Nie wiem tylko jak to zrobić, bo marzy mi się zimna.

Ja do zakąszenia coś wezmę, pewnie jakieś batoniki muesli, albo nawet takie, co nie udają zdrowych, typu Mars :D W razie czego poproszę męża, żeby mi coś przemycił.

EDIT:
    Wymyśliłam! Pożyczę dzieciowe termoopakowanie do butelek :D Wąska puszka powinna się zmieścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 14:48

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Kaczorka Ty czekasz na rozpoczęcie akcji i będziesz mieć cc czy mała się jednak obrocila i będzie sn?

Tak. Młoda siedzi na dupce. Więc jak się coś zacznie dziać to dopiero wtedy do szpitala. A jak do TP będzie cisza to wtedy w ten dzień mam się zgłosić.
    Nie robią u nas zapisów na CC.
    W sumie sama jestem ciekawa jak to wyjdzie.

A z praniem i prasowaniem bym nie czekała na lepszą pogodę, bo takiej może już nie być :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sąsiedzi niestety już pala śmieciami i jest straszny smród na dworze. Ubranka mam wyprane ale sobie siedzą w koszu i czekają na prasowanie a ja prasować nienawidzę.
    Psotka i teraz planujesz cc czy tak jak ja próbujesz SN?
    Ja po prostu pamietam ze ostatnia rzeczą o której myślałam w czasie i po porodzie to jedzenie. A jak teraz będzie inaczej to mąż skoczy i kupi. Tak samo z torba do szpitala. Biorę minimum, jak coś to mąż dowiezie. Z wyprawki mam tez tylko najpotrzebniejsze rzeczy nie żyjemy w czasach PRL teraz wszystko można dostać odrazu :)
    Ale fakt pieluszki powinnam już kupić i kosmetyki i torbę spakować ...

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Torbę mam spakowaba od 2 tyg. Miałam sny, że rodze i dla spokoju spakowalam:) ciuszki prałat w słoneczne dni. Bałam się prasowania, ale 5 bodziaków to jak 1 koszula męża, wiec szybko idzie. Najgorsze pieluchy są:/
    Byłam dziś na ktg, 1 skurcz mocny. Podobno jak będę takie miała co 10 min to do szpitala. A i chodzić nie mogę tak mnie młodu ciśnie. Pewnie to ja 13 urodze:)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka my juz po USG z wyliczen wyszedł dokładnie termin z OM czyli 23 listopad ale moja ginka i tak sie upiera ze bedzie szybciej :) mała waży 2260g :) wszystko ok na skurcze i twardnienie mam brac aspargin 3x1

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mała połozeni główkowe ufff

torba spakowana brak tylko majtek siateczkowych i wody a no i paluszki plus zelki
    przed poprzednimi porodami dzien przed najadłam sie pizzy hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja majtek siatkowych nie mam. Nie wiem jakie miałabym kupić :p więc szykuję zwykłe bawełniane :)
    Chyba, że mnie uświadomicie jakie konkretnie się nadają. I dodatkowo zmieszczą się na mój tyłek w rozmiarze XL :p

Kurde, oddycham często przez usta i mi strasznie popękały :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka : poparłam jakoś na końcu września korzystając z ladnej pogody. Prasowanie poszło szybko.. zreszta ja przyznaje sie ze uwielbiam prasować i jakoś mnie to relaksuje

atdci09kde76ba3r.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ