Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Takie herbatki na laktacje to chyba po porodzie i jeśli ma się problemy z pokarmem. Ja nic nie będę kombinować. Może wszystko pójdzie gładko a jak nie to położne w szpitalu lub środowiskowa coś doradzi.
Alma84 lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Hej. Jaka ohydna pogoda
jesień na całego.
Tez nie planuje masażu krocza bo nie wiem za bardzo jak a tez nie chce zaszkodzić. Natomiast po kilka razy dziennie ćwiczę mięśnie kegla.
Tez mam napięty brzuch a mój mały czlowiek wcale nie zmienił intensywności kopniaków dalej naparza i pod żebrami i w okolicach pępka.
Miłego dzionka idę kminic co na obiad
-
Ale dziś spałam jak zabita
ogólnie to na nocki nie mam co narzekać. Czasami się zdarzy, że raz wstanę do toalety, a tak przesypiam bez żadnego problemu te 8h.
I takie przemyślenie z wczoraj z ostatniej prostej w tej ciąży; stwierdzenie którę najbardziej mnie wkurza i wytrąca z równowagi, a usłyszałam je parę razy w.zeszłym tygodniu:
"ALE CI OPADŁ BRZUCH!!!"
Aaaaaaaa... Zabiłabym!
Nie wiem dlaczego, bo to normalne na tym etapie, ale potem zawsze mam odczucie że zaraz na porodówke będę jechać...
abiolek lubi tę wiadomość
-
hej ja w pierwszej nie robiłam masażu miałam naciecie, w drugiej robiłam i bardzo pomogło urodziłam bez nacinania szybko doszłam do siebie a teraz tez robie
olejkiem migdałowym
co do brzuch jak chodze cały czas potraf byc twardy a jak łapia na siedząco to 2 min trzyma
-
Witam sie ja po wizycie
wszystko wporzadku, nastepna 31.10.. Ponoc do 11.11 spokojnie pochodze (zalamka). No coz tak ma byc
Odkad biore magnez czuje sie o niebo lepiej bo mi skurcze odpuscily
Alma84 te tekty wkurzajace, ale nie ma co brac tego za bardzo do siebie jako wyznacznik porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 12:04
-
abiolek wrote:Witam sie ja po wizycie
wszystko wporzadku, nastepna 31.10.. Ponoc do 11.11 spokojnie pochodze (zalamka). No coz tak ma byc
Ile maleństwo waży?
Jutro też mam wizytę, i widzę że na tym samym etapie będziemy
I jaką dawke magnezu masz przepisaną?
-
Abiolek to dobrze że maleństwo będzie w brzuszku tyle ile trzeba. Podłączam się pod pytanie o wymiary i wagę z usg
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
abiolek wrote:Witam sie ja po wizycie
Alma84 te tekty wkurzajace, ale nie ma co brac tego za bardzo do siebie jako wyznacznik porodu
ja wizyta 20.10 zobaczymy co bedzie potem GBS i ktg pewniejeszcze z jedna wizyta ok 12.11 -
A oprócz wagi podają Wam Bpd hc fl i AC? Bo bardzo chciałam mieć porównanie co do moich wyników. Mój młody między 31-33 przybrał jakieś 500 g ale między 33-35 już 300 g choć też przewidują 4 kg na termin porodu bo w 35+0 szacowany na 2780 g
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Zuza91 wrote:U mnie wczoraj w 33+5 waga 2 440g. Od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu mała przybrała prawie 600g, aż się boję jej wagi urodzeniowej
licze ze Hania bedzie łaskawa urodzi sie szybciej i nie przekroczy 3500g hehehe -
Kaczuszka86 wrote:A oprócz wagi podają Wam Bpd hc fl i AC? Bo bardzo chciałam mieć porównanie co do moich wyników. Mój młody między 31-33 przybrał jakieś 500 g ale między 33-35 już 300 g choć też przewidują 4 kg na termin porodu bo w 35+0 szacowany na 2780 g
FL= 64,2mm
HC =330
reszte nie pamietam a córcia zel popisała wiec nie chciałm wpisywac z błedem hehe -
Mój lekarz nie podał mi wagi
a ja w poprzedniej ciąży na tym etapie dowiedziałam się o arytmii u córki i skupiłam się wyłącznie na sercu, może przy następnej wizycie.
W 31tc ważyła 1613g podobnie jak moja pierwsza córka (1680), która urodziła się w 40tc z wagą 3300g.
GBS mam za tydzień w szpitalu, ostatnio robili mi przy okazji KTG wiec może i tym razem.
Mam asmag forte, lekarz powiedział, że mogę 2 lub 3 razy dziennie po jednej tabletce. Jak miałam te skurcze to brałam 3 tabletki i chyba tak zostanę bo mi lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 13:08
-
Mój synek w 35t1d 2471 gramów,
bpd 8.94, hc 32.56, AC 30.82, fl 6.36, trochę mnie ta kość udowa martwi, bo odpowiada 32t6d, ale lekarz nic nie mówił na ten temat, główka za to odpowiada 36t6d.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....