X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, ale żartownisia z Waszej córeczki :D

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ja też się boję cesarski, opcja że jestem przytomna a tam mnie tną mi nie pasuje. Zresztą ja nigdy nie leżałam w szpitalu i boję się cewnikow, lewatyw, wenflonow. Za dużo nowości. Nawet zzo się boję więc będę próbować bez, chociaż jak dziewczyny niedawno tu pisały ze o nie BLAGALY to już nie jestem taki chojrak.

Rozumiem Cię bardzo dobrze ;)
    Ja się bardziej boję wizji wenflonu, niż samego porodu ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale wenflony też sa przy porodzie sn.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tez mnienie wyjeli jak juz bylam na swojej sali

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• K@sia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie przy bólu porodowym to już nic nie straszne ani zzo ani wenflony ani nic także spokojnie :)

zuzik88, Alma84, abiolek lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Sunshine, ale żartownisia z Waszej córeczki :D

No dokładnie, ale niech już przestanie się wygłupiać i straszyć i tak już przerażonych rodziców ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    U mnie dzis koniec 34 tygodnia. USG dopiero za 2 tygodnie w srode.

Czy z dziewczyn pozostalych na forum, ktoras ma jeszcze ulozenie posladkowe?

My mamy ułożenie pośladkowe . Termin cesarski na 28 pazdziernika Ale w poniedzialek mam lekarza i czuje ze jednak wczesniej bedzie ponieważ czuje się okropnie brzuch się malina kręgosłup odmówił posłuszeństwa.. .

oczekująca94
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem panikara, samo pobieranie krwi to dla mnie ciezkie przezycie, ale przy bolach porodowych zzo i wenflon to pikus ;)... na kolanach prosilam o zzo, a jak kazali mi isc do zabiegowego po zzo, to myslalam ze nie dojde ;)

Mam bardzo niski prog bolu :) ale przezylam i chce drugi raz SN ;)

K@sia lubi tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że u nas na szczęściewszystko ok. Maciuśjeszcze nie szykuje się do wyjścia i raczej pozwoli mi wyzdrowiec. Waży już 3,5kg:)
    Ufff. Znowu mam gorączkę ale jestem spkojniejsza..

Sunshine_111, K@sia, Alma84, zuzik88 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik to szykuje się duze dziecko :) to może dobije do 4 przy porodzie. Ponoć przy chorobie lepiej jak jest gorączka bo organizm stara się zwalczać chorobę. Ja ostatnio miałam gorączkę 4 lata temu przy karmieniu mojej córki dostałam zastoju pokarmu i 40 stopni. Czułam się jak na haju mąż wiózł mnie do ginekologa i odrazu antybiotyk

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży przeszłam przeziębienie w 1 i 3 trymestrze, ale na szczęście bez gorączki. Najgorszy katar miała w 1 trymestrze. Nie dość, że ciąża zagrożona, bo krwiaczek to ciągle kichanie i kaszel.
    W nocy obudziły mnie dwa skurcze:/ młody teraz czka. A wasze szczęścia ile razy dziennie mają czkawke, bo mój potrafi nawet 6 razy:)

relg3e5eqby9gulb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem szczęśliwa, że przed ciążą trafiły mi się dwie operacje. Dzięki temu jakoś nie boję się pobytu w szpitalu. Wenflon to pikuś, lewatywa jest czasami wybawieniem, cewnik zakładają z reguły już w znieczuleniu.
    No i ból po wszystkim też jest do zniesienia :)

Po dzisiejszej nocy jestem wymęczona. Nos zapchany, więc musiałam oddychać ustami. Przez to boli mnie gardło, głowa i jest totalnie do dupki :/ jeszcze zaczęło mi to wszystko do gardła spływać i pojawia się kaszel.

Miałam w tym tygodniu badania porobić, ale chyba w takiej sytuacji to poczekam.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania przy chorobie to raczej odpada, pewnie wyszło by w moczu, ale nie znam się, ja bym poczekała :)

Moja cudowna dziewczyna miała dzisiaj czkawkę od 4.50 do 5.20... Wykańcza mnie właśnie jak jej się to tak długo ciągnie. Ile razy w ciągu dnia nie wiem, ale minimum raz :)

W ogóle budzę się w nocy i nie potrafię zasnąć, ponoć organizm się przyzwyczaja.. do częstego wstawania :P Tylko najgorsze jest to ze moja córka wstaje rano koło 8,00, a ja wtedy najchętniej bym pospała :P

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 11 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny po przespanej nocy! O dziwo ostatnie dni całkiem dobrze spie. Młody od wczoraj przeciąga sie jakoś mocniej w brzuchu. Ciagle czuje jego stopki.
    Plan na dzisiaj spakować torbę do szpitala. Czas najwyższy ☺️

abiolek lubi tę wiadomość

atdci09kde76ba3r.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam ale niestety nie spałam dobrze praktycznie od 5 już tylko leżałam później o 7 przyszła moja córka i zażyczyła sobie śniadanie i dzień trzeba było zacząć. Kaczorka współczuje ja to samo m

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwłaszcza, że mam jeszcze CRP zrobić, więc też by wyszło ponad normę.. Heh, może do 20.10. się uwinę ;)

U nas czkawka teraz już max raz dziennie. Wcześniej zdarzało się po 3x dziennie ;) i o ile na początku to lubiłam, tak później zaczęły mnie te czkawki irytować :p

Moja Kluska delikatna jest - często łapię ją na tym, że się rusza a ja nie czuję nic, tylko widzę, że brzuch się rusza ;)

W ogóle mój mąż stwierdził, że ona się w niedzielę urodzi :p w sensie, że w tą! Ja jakoś tego nie widzę..

Przespanych nocy zazdroszczę!! Ja dziś w okolicach 2:30 miałam dość i myślałam, że zaraz wstanę i będzie koniec "spania".

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mi właśnie gin kazał crp zrobić jak zaczęłam chorować bo to wskazuje czy jest stan zapalny organizmu. Norma chyba jest do 5 a ja miałam 15 i to właśnie zadecydowało o podaniu antybiotyku wiec uważam ze jak jesteś chora to zrób tylko crp. Oczywiście skonsultuj to jeszcze ze swoim lekarzem :)
    Ostatni post mi urwało a nie wiem co chciałam dopisać :/

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie mam internetu od ponad tyg, a internet na komorce tez slaby, wiec nie mam jak was czytac i nie wiem co u was :( widze, ze nowe forum ruszylo... jeszcze nie mialam jak tam sie rozgoscic, ale dobrze, ze tutaj tez sie jeszcze duzo dzieje

U mnie ok. Maly wazy 2900, u mnie jeszcze wszystko "szczelne", wiec do porodu jeszcze nie spieszno. W pon bylismy zarejestrowac sie w szpitalu i ustalic plan porodu, chic w zasadzie bardziej chodzilo o wypelnienie formularzy i rozmowe z lekarzem, niz o wysluchanie moich zyczen... no coz takie zycie.

Btw. Czy mi sie wydaje, czy u nas na watku jakos wyjatkowo duzo dzieciaczkow ulozonych jest posladkowo?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po niezbyt udanej nocy a to młodszaa to starsza sie budziały mała szlała w brzuchu fikała skurcze BH nie dały spac

co do wenflonu i pobierania krwi jakos daje rade ale przy porodzie z Lili pielegniara pobrała mi 7 fiolek i na 7 mąż zaprotestował ze ja zaraz zemdleje zeby dała spokój bo mam przeciez aktualne badania :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka - powinni Cię po tym czekoladą nakarmić ;)
    Ale 7 fiolek da się przeżyć - skoro dawcy oddają jednorazowo 450ml :p

Charlutek - ja tam się śmieję, że moja młoda nie chce za nietoperza robić i wisieć głową w dół :p
    Woli wystawić mi główkę koło mostka i domagać się głaskania ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ