Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka tak ja poprostu z wrazenia chyba nie dałam juz rad a poza tym juz mnie ta żyła bolała heheh a potem jeszcze jakas lewa praktykanta nie umiała mi wenflona wsadzić heheh wiec przyszła położna i myk był na miejscu
potem potoczyło sie błyskawicznie wszystko czopek, lewatywa kibelek kroplówka zastrzyk i widziałam jak położna szykuje wszystko do porodu wiedziałam ze nie ma odwrotui nie dam rady uciec hehehe
-
Hej dziewczyny, doradzcie gdzie dostanę czapeczkę na dwór dla noworodka. Jest to część wyprawki której mi brakuje, w sklepach same duże czapy a na początek, w tym na wyjście potrzeba chyba tak rozmiar około 38, dobrze myślę?
Starszy brat 2015 ♡ -
Alma84 wrote:oooo, agapin to nie jesteśmy sami
na początku mieliśmy zupełnie inne typy imienia dla dziewczynki (każdy swoje)
i w końcu wydrukowałam całą listę imion żeńskich i po drodze na wakacje stawialiśmy przy każdym punkty od 1 do 5. i tak padło na Ulę
powiem szczerze, że nigdy nie brałam tego imienia pod uwagę, a strasznie mi się spodobało.
w moim otoczeniu kompletnie nie występuję, a wydaje mi się takim normalnym, "nie wymyślnym" imieniemno i rzeczywiście na dalekim miejscu w rankingu imion 2016.
to pozdrowienia od Ulki dla Ulki
To bardzo ciekawy sposób wyboru! Może gdybyśmy taki zastosowali, to szybciej byśmy się zdecydowali, bo u nas decyzja zapadła późno
Też nam się bardzo podoba, przede wszystkim dlatego, że jest normalne, a nie popularne. W swoim życiu znałam 1-2 Ule, także idealnie
My też typowaliśmy wcześniej przeróżne, Ula w ogóle nie była brana pod uwagę, ale w końcu jakimś cudem doszliśmy do kompromisu i do Ulki
Nasza Ula Waszą również pozdrawia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 13:38
Alma84 lubi tę wiadomość
-
K@sia wrote:Li87 ja najbardziej lubię kupować online zobacz ubranka na 5 10 15 i daj na noworodek ja lubię ten sklep zobacz sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 13:40
-
Li87 wrote:Hej dziewczyny, doradzcie gdzie dostanę czapeczkę na dwór dla noworodka. Jest to część wyprawki której mi brakuje, w sklepach same duże czapy a na początek, w tym na wyjście potrzeba chyba tak rozmiar około 38, dobrze myślę?
Też taką grubszą czapeczka kupiłam w H&M. -
Ja dziś zrobiłam ostatnie pranie dla Małej, skarpetki, rajstopki, czapeczki i to co umknęło wcześniej.
cała reszta już poprasowana.
Jutro mam w planach układanie w komodzie tych malutkich ciuszków
IZA92 - to chyba był pomysł od Ciebie, z tymi kartkami z rozmiarami i rodzajem ubranka?
DZIĘKUJE BARDZOmam już wydrukowane i zamierzam skorzystać.
Dziś na 16.50 KTG, na 17.20 wizyta. Trzymajcie kciuki, bo coraz bardziej się denerwuję.
I od wczoraj mam wrażenie jakby mi się wody sączyły. cały czas jakość tak wilgotno...
choć mówiła na ostatniej wizycie, że w moim przypadku jak już to raczej od razu pęknie cały pęcherz i odejdą w całości...
-
K@sia wrote:Wichrowe tez w pierwszej ciąży miałam dodatnie gbs
niestety tydzień w szpitalu i antybiotyk dla maluszka
teraz jeszcze nie mam wyniku, sama ciekawa jestem co z tym gbs... rozważam cesarkę przy dodatnim
A czemu tak długo? Antybiotyk nie zadziałał czy nie zdążył?
nie spodziewam się pierwszego porodu poniżej 4 godzinWięc wcyhodzę z założenia, że strzał pójdzie i jest to podobno wystarczające działanie prewencyjne. CC na pewno byłoby dla mnie i dla dziecka gorszym rozwiązaniem mimo wszystko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:57
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
agapin wrote:
Nasza Ula Waszą również pozdrawia!
Dziękujemy
my tez późno podjeliśmy decyzje co do imienia. tzn ja trochę wcześniej, i czekałam na akceptacje "Mojego"
Dla chłopca imię było wybrane już dawno, i nie było by dyskusji (Adam).
Co do dziewczynki mi od zawsze podobało się Maja, i podoba cały czas. ale do okoła nas jest teraz sporo dziewczynek o tym imieniu, wiec odpuściliśmy. (może kiedyś jeszcze wykorzystamy).
Na początku moim typem była Nina, a męża Michalina.
No ale ostatecznie będzie Ulka
w ogóle wczoraj znalazłam fajną polską firmę produkującą opaski i czapki dla dzieci, i właśnie nazwa się UL&KA, więc się skusiłam i 2 zamówiłamagapin lubi tę wiadomość
-
Melduje i chwale sie dzis rano mój synek postanowił zobaczyc sie z mamusia
my juz rozpakowani
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 15:05
Biedroneczka83, Katalonia, Alma84, Sunshine_111, K@sia, Kaczorka, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Mamatobe♥, jacky88, IZA92, zuzik88, Kaczuszka86, Li87, KasiaHaBe, madzialenka84, pernilla, agagaga, agapin, NW, Katarzynaa, Eljotka, Blondik, Katarzyna87, Asia_89, afrykanka, Natalala, Mama2kituszek, Enna lubią tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Wichrowe bo jak się urodziła moja córka to miała bardzo podwyższone crp także 7 dni musiała dostawać ale nie wiem może również dlatego ze mój poród tak długo trwał?
Może przy „normalnym” porodzie wystarczy jedna dawka antybiotyku. Moze któraś dziewczyna która rodziła już wcześniej tez miała dodatni gbs i się wypowie?