X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe trzymaj ie i dużo odpoczywam Kochan :*** Antoś posiedzi jeszcze na pewno ;)

Agatko nie wiem IDE za małym i nagle trzask słyszę, a ja k.. K.. K.. Ja prdl... Blabla i smieje się patrzę krew tryska no i leci i leci i co patrzę krwiak sie robi pod paznokciem i palec jak parówka na pół rozcięty i kawał mięsa oderwany od paznokcia i pęknięcia wzdluz palca wisi... Wrr posmarowałam emlą to przynajmniej nie czuje go na chwile zawinęłam to się trzyma teraz, chyba sie zasklepiło, wiec palec naprawiony, ale kurde no zdaje się nie dawno jakiś czas temu TŻ w ciąży ten sam palec rozwaliłam i paznokieć zszedł ,dopiero co odrósł i znowu to samo ... ;)

AgataP, pinsleepe lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe,trzymam kciuki,aby wszystko sie ustabilizowalo!Nie denerwuj sie!Czort z nim z tym remontem!Zdrowko Twoje i Antka najwazniejsze!!!!

pinsleepe lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg internetu do bardzo przyzwoity wynik, na belly równo dolna granica zalecanego przyrostu wagi. No cholera, bez przesady. Ale dietka będzie, bo muszę na cukier uważać. Niech mnie gin uważa za spaślaka, to mi wisi. Byle z Antkiem było dobrze.

AgataP, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Pinsleepe trzymaj ie i dużo odpoczywam Kochan :*** Antoś posiedzi jeszcze na pewno ;)

Agatko nie wiem IDE za małym i nagle trzask słyszę, a ja k.. K.. K.. Ja prdl... Blabla i smieje się patrzę krew tryska no i leci i leci i co patrzę krwiak sie robi pod paznokciem i palec jak parówka na pół rozcięty i kawał mięsa oderwany od paznokcia i pęknięcia wzdluz palca wisi... Wrr posmarowałam emlą to przynajmniej nie czuje go na chwile zawinęłam to się trzyma teraz, chyba sie zasklepiło, wiec palec naprawiony, ale kurde no zdaje się nie dawno jakiś czas temu TŻ w ciąży ten sam palec rozwaliłam i paznokieć zszedł ,dopiero co odrósł i znowu to samo ... ;)

łomatko Ty to masz talent :) ale ja sobie kiedys dwa razy malego palca u reki drzwiami od samochodu przycielam,drugi raz zaraz po tym jak mi sie zdazyl zagoic :P masakra

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe kochana najadłaś się stresu dzisiaj!!! ale nie martw się, wszystko będzie dobrze, z resztą jesteśmy już bardzo daleko...i jest coraz bezpieczniej dla dzidzi:) I co za lekarz że twierdzi iż 7kg na tym etapie to dużo? Ja przytyłam już 20kg i nikt nie twierdzi że to dużo, ok, ja mam dwójkę dzieci ale tak czy siak to wychodzi 10kg na dziecko...głowa do góry kochana! trzymam kciuki za Was:*

A tak a propo miałaś jakieś bóle czy jak? że Cię pod ktg podłączyli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 21:46

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam talent do pechowych akcji, no widzisz to samo, tego samego palca załatwiłam chyba z trzy miesiące temu..

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe ale się porobiło, wspieram Kochana, ale Ty powiedz mi czułaś te skurcze czy to było twardnienie? Tyle Ci się nazbierało tych przykrości, musisz się oszczedzać już nie dużo zostało, męża masz dobrego to Ci pomoże.

pinsleepe, AgataP lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe,odpoczywaj i się nie denerwuj.Trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe współczuję nerwów, wierzę że Antoś posiedzi jeszcze w brzuszku a te skurcze to tylko fałszywy alarm, moja koleżanka miała tak od 14 tyg(o ile dobrze pamiętam)dostała leki i normalnie donosiła Alicję więc głowa do góry, a Ty miałaś rutynowe badania w szpitalu dzisiaj że tam trafiłaś?
    Pati bidulko, ja ostatnio jak się walnęłam w palca to już myślałam że złamany ale na szczęście przeszło, a najlepsze jest to że walnęłam się o wannę jak do niej właziłam. Synu się rozpycha, ubranka wiszą i cieszą moje oko, piękny widok. Wiecie małe dziecko to raczej w jednym ubranku dnia nie przechodzi, bo to albo uleje albo kupa wypłynie więc będziemy przebierać naszych księciuniów i księżniczki :p

xpatiiix3, pinsleepe lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe trzymam za Ciebie kciuki. Wierzę w to, że będzie dobrze.

Ja znów cały dzień zagoniona, włączył mi się syndrom wicia gnizada, masakra cały czas sprzętam, bo wszędzie widzę brud.

Kurcze 7kg. to za dużo? Ja też tyle przytyłam od początku ciąży i nie uważam że to dużo. Nawet ostatnio usłyszałam kilka kompelentów, że jestem szczupła w ciąży.

Dziś zwiozłam kolejne ciuchy do domu normalnie masakra ile już tego mam, niestety ja jeszcze nie mogę prać i prasować ciuszków bo sypialnia nie gotowa, ale myślę, że kwestia dwóch tygodni i zacznę wszytsko ogarniać.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my chyba takie roztargnione przez ciążę. A mi właśnie się wypycha rękoma macha po spojeniu dziwnie takie śmieszne uczucie .. ;)

A mi się dzisiaj nie udało brata doprosić o przestawienie mebli... Ehh znowu śpimg razem i jak zwykle mama z brzegu prawie spada a synu na środku rozpierdzielony albo w poprzek i skopuje mamę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 22:09

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja jestem strzanie roztargniona, czasem boję się wsiąść za kierownicę. Cały czas mam nadzieje, że po ciązy to zniknie.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczera mam być.??

...u mnie "po" było gorzej niż w ciąży.. A najgorzej w szkole czy cos o wszystkim zapomniałam tylko mały się liczył, a ja potrafiłam popołudniu albo wieczorem jeść śniadanie nawet... Także mowie różnie to jest chociaż niektórym przechodzi z chwila porodu ,mnie to roztargnienie nie dotyczyło tylko w ciąży a najgorsze było po niej, dopiero z czasem przeszło gdzieś po 2-3 miesiącach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 22:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o skurcze, to odczuwam to jako twardnienie. Normalnie macica ma czynność skurczową ok. 20 i powiem Wam, że od 30 już czuję napięcie. Jak się "wsłucham" w brzuch, to czuję jak narasta i puszcza, ale podobno niektóre kobiety tego nie czują. KTG wykonuje się w tym szpitalu rutynowo u każdej pacjentki po skończonym 22 tygodniu. Dziś byłam planowo, chociaż wczoraj się źle czułam, więc dobrze trafiłam. Jeśli macie wątpliwości, to chyba trzeba będzie zapisywać godziny, bo regularne zawsze bardziej niepokoją. Pewnie niedługo też będziecie miały.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie robią przeterminowanym albo w szpitalu, ja w tamtej ciąży planowego nie miałam wcale tylko na IP i przed samym porodem na patologii...;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe trzymam kciuki za Was &&&

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dziwne... Ja miałam też w gabinecie ( i teraz będę jeździć na zmianę do gabinetu i do szpitala, min. 1 w tygodniu).

Dzięki za wsparcie, dziewczyny :) Lecę spać, po tym relanium trochę mnie muli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 22:43

AgataP lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś chyba zrozumialam o co Wam chodzilo jak pisalyscie o bolu w kroczu jak po dluuugim i intensywnym pukanku... Ja tez teraz jestem tam cala obolala... Czuje jakbym tam miala obite i siniaki... Co to za cholerstwo??

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety chyba żałują... Nie wiem czemu tak..

Dotty spytaj córy czemu Co to zrobiła hehe chyba temu ze wszytko tam tak ukrwione jest moja to jak bardzo nisko i przy czkawcemi tam poobija to czuje się tam obolała ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 22:56

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawa jestem czy dzisiaj zasne przed 1.00 w nocy...
    teraz niby jestem senna ale pewnie z chwila jak dotkne poduszki oczy mi sie szeroko otworza ...masakra wlasnie pije melise z sokiem malinowym z melisa..wiecej juz melisy w melisie nie moge miec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 23:16

Goplana lubi tę wiadomość

‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ