Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się starałam znaleźć jakieś mądre informacje na temat diety matki karmiącej i szczerze mówiąc chyba tylko w Polsce nic nie można. Ja mam zamiar jeść wszystko (oczywiście zdrowo) i jak coś będzie szkodziło, to dopiero wtedy będę eliminować. Kolki podobno nie mają związku z tym, co je matka. Nie podam źródeł, bo nie chce mi się szukać, ale tylko w necie czytałam
AgataP, mada_lena, ÓptimusPrime, Maga31, ewelina_d, zupaztytki, Madlen222, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się dziś
Noc miałam ciężką ciągle się budziłam bo miałam mega realistyczne sny! Których aż się bałam! Nie pamiętam dokładnie o co chodziło.. ale jakie duchy czy coś w tym stylu. Może trochę to głupie
No i nic takiego wieczorem nie oglądałam więc nie wiem skąd to...
Odespałam w dzień.. po 15 się obudziłam
Ciekawe co będę dziś w nocy robić
Mąż wrócił z pracy obrał ziemniaki.. ja zrobiłam miesko i dopiero co zjedliśmy.. bardziej to chyba kolacja ale byłooo pycha!
Co do forum.. to i ja się zżyłam przynajmniej raz dziennie wejść muszę
Chociaż zazwyczaj jest to częściej.. i piszecie z taką szybkością, że nieraz nie mam kiedy tego ogarnąc
Ja kiedyś byłam w grupie na FB - blogowej (prowadziłam kiedyś bloga... i tu od razu odpowiedź dla jednej z WAS- polecam bloggera) ale grupa się rozpadła jak zaczęły sie afery.. ta tej nie lubi bo jest bardziej za tamtą o takie tam.. ale z półtora roku istniała..
Teraz obecnie jestem na grupie Żony 2013 - z forum dla ślubujących w 2013 się przeniosłyśmy na FB bo tak wygodniej
Teraz te forum bardziej ciążowo-dzieciowe się zrobiło bo z 80% dziewczyn albo ma dzieci albo w ciązy jest
No ale z nimi nie idzie pogadać jak z Wam.. bo jednak każda jest na innym etapie ciąży.. lub już nie jest.. i być może nie pamięta jak to było...
Co do naszego forum i grupy na FB - więc są plusy i minusy.. na dzień dzisiejszy mamy czas i możemy wchodzić.. zobaczymy jak będzie z dzieciaczkami.. bo nie oszukujmy się, że z FB jest łatwiej.. np. wejście z telefonu to nie problem a tu jednak trzeba zmieniać strony.. nadrabiać.. telefon wariuje (chyba, że tylko mój?!) napisze coś.. on mi wykasuje wszystko.. więc może i dlatego tak rzadko się udzielam bo częściej jestem z telefonu.. a jak tam mam coś pisać to wrrrr....
No i ja jakiś większych objawów ciążowych nie mam.. więc i pisać o czym nie mam
Nic mnie nie boli.. (no nieraz kość ogonowa chodź ostatnio jest lepiej pfu..pfu..), nie krwawię, nie mam skurczy i takie tam - cieszę się bardzo.. ale jak czytam, że duuużo z Was ma takie akcje to się zastanawiam czy ze mną wszystko ok
Jeśli chodzi o Małego.. to jak kiedyś potrafiłam odczytać jak leży (albo mi się wydawało) tak teraz nie wiem nic!
Zazwyczaj czuję falowanie w okolicy pępka.. rzadko nad, od wczoraj czuję jakieś majstrowanie jakby przy jajnikach.. niekiedy czuję czkawkę w cipce... a niekiedy gdzieś w okolicy pępka.. czuję, że coś wypycha nieraz tuż pod żebrami ale nie wiem co to.. mam nadzieje, że nóżki
i czosnek uwielbiam i ja! Dodaję do wszystkiego tak samo jak mieloną paprykę.. głównie słodką.. ale ostrą też
Cebula też jest pycha... omomomomomom
i zjadłabym teraz gofra!
Niestety moja gofrownica coś źle grzeje.. ;/
więc muszę się obejść smakiemzupaztytki, mada_lena, Maga31, Madlen222, AgataP, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
a jeśli chodzi o dietę mamy karmiącej to właśnie gdzieś czytałam, że kolki to nie są od jedzenia mamy a od nie dokońca rozwiniętego układu pokarmowego dziecka (ile w tym prawdy nie wiem) i właśnie, że takie dietki to tylko w polsce są.. i że jeśli jemy to teraz to te smaki trafiają też do dziecka.. wiec je zna i nie ma sensu rezygnować z nich w czasie karmienia.. no ale każdy robi jak uważa.. ja osobiście mam zamiar karmić jak długo się da.. (w granicach rozsądku
) i jeść praktycznie wszystko..
AgataP, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
hej, jestesmy w domu. szyjka ma 30 mm, zamknieta. przepisali mi luteine, zelazo, magnez. dostalam sterydy, co srode kontrola u lekarza. chcialam Was nadrobic, ale przeczytalam 7 stron i jakos nie dam rady. mam lezec oczywiscie. We wtorek Mala wazyla kilogram.
dziekuje za kciuki...
mam nadzieje, ze u Was wszystko ok...
trzymajcie sie.
mada_lena, Paju, KasiaKa, Madlen222, Lavendula, AgataP, zupaztytki, ÓptimusPrime, pinsleepe, ewelina_d, Rybka Nemo, xpatiiix3, Goplana, maaartinka, Mamadomina, KUNIAK, Agusia ;), Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Polecam dziewczynki jeszcze książkę i film - Niebo istnieje.. naprawdę
Koleżanka mi poleciła.. (która swoją drogą poroniła dopiero co..)
obejrzałam zwiastun filmu - https://www.youtube.com/watch?v=FUIo2Pi5sd8
i mnie rozczulił!
Polecam po samym zwiastunie.. ale już zabieram się za czytanie książki.. w pdf (chodź nie lubię takiej wersji) i później zabieram się za oglądanie filmu -
yellow
była u mnie kumpela na herbatce, rzadko jest w Pl więc miło mi że o mnie pamiętam, tymbradziej że znamy się jedynie dlatego że poleciła mi ją kiedyś koleżanka żeby zastępowała mnie w sklepie, akurat miała wakacje na studiach więc miała czas i tak nam zostało że spotykamy się czasem na plotkach :p zapraszam na galaretkę do mnie ja mam 5 pojemników z owocami świeżo zrobionej i właśnie jedno opyliłam
sos czosnkowy lubię bardzo, ale na początku ciąży mi śmierdział, na szczęście teraz jest ok
na SR położna nam powiedziała że kobieta karmiąca może jeść wszystko i nawet powinna, jak widzisz reakcję i podejrzewasz na co to eliminować i takie podejście mi odpowiada
)) zrobiłam sobie spis art od sprzedawcy na all i wydamy z 300 zł na same higieniczne pierdoły. Ewelina ile płaciłaś za dzidziusia? ja też sobie zamówię na allegro proszek 1,5kg kosztuje 16,79 a płyn do prania 13,49. Mnie dzisiaj biodro boli, a raczej kręgosłup pewnie i moja rwa kulszowa...
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kupiłam sobie nowy czajnik
kolorek mnie urzekł :] coś miałam napisać i cholera nie pamiętam co...aaaaa przyszedł mi ten olejek migdałowy więc mogę się masować tam gdzie potrza, chociaż jakoś tego nie widzę....zamówiłam też olej kokosowy ale on taki twardy jest to dobrze?? ktoś się orientuje? w ogóle wiecie co jakoś mam tak ostatnio że umyję rano głowę, i później czuję że mi skóra głowy brzydko pachnie, włosy nie są tłuste ale skóra jakoś nawala i nie wiem czy może jakąś maskę zarzucić czy co?? nie wiem co to za cholera..
Madlen222, ÓptimusPrime, AgataP, Strupka, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ja też się zżyłam, ale często podczytuje Was w ciągu dnia an telefonie i nie piszę, bo mi nie bardzo lubię
A co do czosnku ja też lubię i mój Młody nigdy po nim cyca nie odmówił.
A ogólnie teraz mam mega ochotę na pizzę, pierwsza zachcianka od dawna.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny