Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka, dziś znów mam problemy z dostępem do netu, więc piszę dopiero teraz. Dalej przeglądam zdjęcia i wybieram te do wywołania;
również stwierdziłam, że brakuje mi wyjazdów weekendowych w góry i wypadów na rower...No i w tym sezonie to na nartach raczej nie pojeżdżęNo ale jeszcze trochę i na wiosnę małego do nosidełka włożymy i podreptamy po górach w końcu
Przyznam się bez bicia, że również codziennie muszę do Was zaglądać
Oj, widzę, że trochę się podziało...
Trzymam kciuki dziewczyny by wszystko było dobrze! Jeszcze tylko 2 miesiące przed nami! Damy radę!
xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Witam lasencje listopadowe:)
Madalenka trzymam kciukasy, widzę że weszłyśmy chyba w najgorszy trymestr, ale już niedługo, kto jak kto ale my damy radę
Ja też muszę przyznać, że bardzo się z Wami zżyałam, co prawda należę do tych co mało się udzielają, ale czytam Was cały czas. Mój mąż też czasem zadaje mi pytanie co u Was słychać.
Mnie też czasem boli krocze i to bardzo, na dodatek na wargach sromowych mam żylaki, które też czasem dają popalić więc niekiedy to jestem cała obolała. Ale bliżej niż dalej do rozwiązania więc się nie martwię.
mada_lena lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Hehe widzę, że każda z nas ma tak samo, ja czytam zanim wyjdę z łóżka, nawet jak miałam teraz bezsenne noce, czytałam jak się budzilam
ale dziś mam lobuziaka w brzuchu cieszy się z mamą na powrót taty
oj będzie się działo hihi.
Magda_lena nie martw się będzie dobrze dużo lez i odpoczywaj, hormony są burzliwe, słaby przykład mi codziennie leci troszkę krwi z nosa, wcześniej zdarzało mi się to rzadko...mada_lena lubi tę wiadomość
-
Hej, laski
Ja dziś mam już znacznie lepszy humor. Może to po relanium
Byłam rano na szkoleniu z diety dla cukrzyków. Prowadziła pielęgniarka z diabetologii w tym samym szpitalu. Jak z nią pogadałam, to się zdziwiła, co ja w ogóle tam robię. Po pierwszej godzinie miałam cukier 191, ale po 2 120 i było widać, że nie chce podważać słów lekarza, ale u nich na oddziale byłabym potraktowana jako zdrowa. Pomiar po pierwszej godzinie jest orientacyjny i służy głównie do tego, żeby ocenić spadek. Jeśli ktoś ma małą różnicę między 1szą i 2gą godziną, to źle. Glukometr mam i będę korzystać, bo lepiej dmuchać na zimne. Dieta, którą pani nam przedstawiła w składzie jest bardzo podobna do tego, co jem na co dzień, tylko będę jadła więcej posiłków. Moim zdaniem nie do przejedzenia to jest. Jeśli któraś będzie zainteresowana, to oczywiście się podzielę.
Ze szkolenia odebrał mnie tata, zrobił zakupy i wniósł do domu. Moja mama już 3 razy dzwoniła, żeby się dowiedział, co mogę jeść, bo przecież trzeba biedne dziecko nakarmićTeściowa dzwoniła, czy już obiad jadłam. Trzeba przyznać, że wparcie rodziny mam naprawdę spore.
Madalena, co się robi w tym tygodniu?! Nie dziwię się, że się zdenerwowałaś, nawet jeśli to nie z szyjki, to strasznie stresująca sytuacja. Mam nadzieję, że już nie wróci!
Dziewczyny, Madlen opisuje twardnienia podobnie jak ja, a nie miała skurczy w ktg. U mnie były. Moim zdaniem wniosek taki, że warto nawet trochę naściemniać, żeby Was podłączyli. Jak będą w zapisie, to może chociaż będą Was częściej kontrolować.
Mamadomina, jeśli ból jest z zęba a nie z kieszonki (a z kieszonki raczej da się wytrzymać), paracetamol wiele nie da a jakieś płukanki czy coś to zupełnie nic. Jak Cię Twój dentysta nie przyjmie (swoją drogą ciężarnej z bólem odmówić to trochę dziwnie, my nigdy nie odsyłamy), to przejdź się na pomoc doraźną na NFZ, w zasadzie albo trzeba ten ząb zatruć, albo otworzyć i wtedy do poniedziałku dotrwasz. My na razie na wyprawkę liczymy ok. 3500 (w tym używany wózek za 750), ale bardzo dużo dostaliśmy. Nie liczę kosztów remontu i mebli, bo urządzamy kompletnie pusty pokój i musimy nawet grzejnik kupić nowy.
Też się cieszę, że na Was trafiłam, bo jednak są rzeczy, które tylko inna ciężarna zrozumieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 17:10
Agusia ;), Madlen222, AgataP, mada_lena, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadalenka, będzie dobrze, nie bój żaby! Pewnie lekarka coś naruszyła podczas badania, wszystko tam teraz takie delikatne, że najmniejszy podmuch coś może zepsuć
Fidelissa, też ostatnio narzekam na bóle podbrzusza, pachwin i krocza, szczególnie jak pęcherz jest przepełniony.
Ostatnio Goplana chyba wspomniała o kupnie zestawu ciuszków na allegro i muszę się pochwalić, że też udało mi się wylicytować pakę 140 sztuk ubranek (rozmiary od 0-6 m), wszystkie cudne, niektóre w ogóle nienoszone, z papierowymi metkami, porządne firmy. No cudo po prostu! Wyszło niecałe 2 zł za sztukę. Połowa jest już poprana i zastanawiam się, jak nasza komoda je wszystkie pomieści, bo do tego dochodzi jeszcze kilka sztuk kupionych w smyku:D
Dziewczyny, macie rację - atmosfera na forum jest super! Przeglądałam kilka wątków listopadowych na innych portalach, ale nigdzie nie jest tak fantastycznie, jak tutaj! Może w przyszłości też jakaś grupa na fb?
A tak w ogóle, to zeżarłam właśnie placuszki owsiano-bananowe z domową konfiturą z malin i nutellą, popiłam mlekiem i taaaak mi dobrzeAgusia ;), AgataP, mada_lena, Lavendula, xpatiiix3, Maga31, Paju, Nata, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej skarbeczki:* Madalenko biedna nastresowałaś się ale bedzie dobrze napewno, trzymam kciuki:*
Pinsleepe super ze humorek lepszy.
Ja tez sie do Was bardzo przywiazałam i szczerze to moje wielkie kolezanki czy siostry cioteczne wcale sie nie interesuja maja ciaza samopoczuciem w ogole jakos kontakt osłabł...za fb jestem jak najbardziej !
Ja musze przyznac ze juz nie wytrzymuje z bólu tego spojenia aż łzy lecąNoc tragiczna, kazdy obrót na drugi bok sprawiał taaaki ból. Rano ciut lepiej to pojechałam z mezem na miasto pochodzilismy tylko troszke po sklepach i ja juz nie wytrzymuje do tej pory jest coraz gorzej. Jak leze w bezruchu tylko jest dobrze ale tak sie nie da caly czas ehh
mada_lena, zupaztytki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też już chyba jestem uzależniona od Was. Może tak często nie piszę ale czytam kilka razy dziennie. Jeszcze godzina do wizyty. Matko denerwuje się.... Ale nie nakręcam się. Musi być dobrze. Całą ciążę czuje się ok, Młody rośnie więc musi być dobrze.
AgataP, Madlen222, Agusia ;), ewelina_d, zupaztytki, Lavendula, ÓptimusPrime, Maga31, Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Evik wrote:Hej skarbeczki:* Madalenko biedna nastresowałaś się ale bedzie dobrze napewno, trzymam kciuki:*
Pinsleepe super ze humorek lepszy.
Ja tez sie do Was bardzo przywiazałam i szczerze to moje wielkie kolezanki czy siostry cioteczne wcale sie nie interesuja maja ciaza samopoczuciem w ogole jakos kontakt osłabł...za fb jestem jak najbardziej !
Ja musze przyznac ze juz nie wytrzymuje z bólu tego spojenia aż łzy lecąNoc tragiczna, kazdy obrót na drugi bok sprawiał taaaki ból. Rano ciut lepiej to pojechałam z mezem na miasto pochodzilismy tylko troszke po sklepach i ja juz nie wytrzymuje do tej pory jest coraz gorzej. Jak leze w bezruchu tylko jest dobrze ale tak sie nie da caly czas ehh
Evik sprobuj galaretek jak Vivi radzi.
Moze mama, teściowa zrobi Ci "zimne nóżki"
Współczuje Ci bolu, ale juz niedługo. Kurczę damy rade !!!! -
talia22 wrote:Ja też już chyba jestem uzależniona od Was. Może tak często nie piszę ale czytam kilka razy dziennie. Jeszcze godzina do wizyty. Matko denerwuje się.... Ale nie nakręcam się. Musi być dobrze. Całą ciążę czuje się ok, Młody rośnie więc musi być dobrze.
Bedzie! Kciuki mocno &&&&talia22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja też zanim tu dotarłam to przyglądałam się innym forom listopadówek i to nie było to, co tutaj:). Rodzina jest aż "za bardzo", a koleżanki mają swoje życie i prace i w ogóle się nie interesują...
Ubranka prawie poprane, ten płyn do prania Dzidziuś tak PIĘKNIE pachnie, że masakra! normalnie małym dzieckiem!już chcę Haniutkę ze mną w takich momentach!
Dziś pierwszy raz robiłam masaż krocza, nie powiem, wielka przyjemność to to nie jest... w sumie dobrze, że już zaczynam, może doprowadzę jakoś się do poziomu elastyczności:)
I trochę sobie poszukuję ubranek na OLX i allegro w paczkach, raczej na zimę, welurków i polarków, bawełny starczy... poczułam się zmobilizowana:).
pinsleepe - relanium rozaniela troszkę, więc może mieć coś wspólnego z twoim samopoczuciem:)
Rozważałam dziś zalety i wady FB na później i wydaję mi się, że chyba opcja forum bardziej mi się podoba. Można w jednym poście pisać wielowątkowo...a na FB to wiadomo jak się pisze:).AgataP, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:kurcze dziewczyny gdzie założyć fajnego bloga można??? Zeby jakos wygladał graficznie bo szukam szukam i dupa jakos malo wyraźne znajduje:( z tak mi się nudzi że chętnie bym coś naskrobała na blogu:)
Wizualna strona nigdzie nie jest doskonała z defaulta, ale tu jest kopalnia templejtów: http://btemplates.com
Wystarczy ściągnąć kod, wkleić w odpowiednie miejsce i gotowe:). -
AgataP wrote:Lavendula co takiego?
http://allegro.pl/gluck-elegancka-posciel-w-grochy-3-elementowa-i4502012894.html
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-groszki-szare-do-lozeczka-60x120cm.html
coś w ten deseń -
druga fajniejsza - nie przepadam za słowem elegancka - ta kokardka od razu by miała wylot ;P
DZIĘKI !!!
.L