X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/pampersy-newborn-happy-baby-firmy-bella-i4462640174.html może któraś mama się skusi :p mam pytanie trzeba zwracać uwagę na gramaturę tetrówek? nie chciałabym żeby mi się rozlazły w praniu :p
    łatwiej czasem coś powiedzieć o swoich problemach bo jest się poniekąd anonimowym, a koleżanki to różnie powiesz że masz sraczkę a one Cię wyśmieją że co Ty sobie myślałaś że ciąża to urlop czy co...ja z moimi tak nie gadam na ten temat bo te co mają dzieci to rzadko się widzimy a te co częściej to bezdzietne jeszcze :-)
    Ta babeczka milionerka za każdym razem super w ciąży wygląda, widziałam ją kiedyś w ddtvn :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 14:18

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny z Wami to konie kasc :) taka jedna wielka rodzina listopadowek :)

Wrzesniowki zalozyly sobie grupe na faceboku :) juz nie sa takie anonimowe wzgeldem siebie :) pewnie tak sie zżyły ze teraz chca miec staly kontakt :)

przesprzątalam sie..o ile ktos kiedys cos takiego zrobil,ja sie przesprzatalam,boli mnie kregoslup od schylania sie,mam jeszcze tyle do sprzatania a nie daje rady fizycznie..az sie poplakalam..z tej niemocy

..a teraz sprztam tysiac razy dokladniej szoruje najmniejsze rzeczy ,taka faza...normalnie chora jestem jak nie wytre czegos a tu nagle takie zalamanie fizyczne..masakra...siedze i ryczeeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 14:25

xpatiiix3, Maga31, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko z przyjaciółka na tematy związane z ciaza i siostra. Z reszta sporadycznie. Inna sprawa, ze teraz unikam ludzi i znajomych. Wkurzają mnie, łatwo wybucham, potem przeżywam bez sensu.
    Jakis czas temu była w ddtvn relacja z jej domu. Podziwiam. Do tego jak z niej lasencja.
    My tez rzecz jasna bedziemy miały raz dwa talie osy :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Fidelisa ja się izoluję własnie, bo wszystko zaczyna mnie denerwować i tak mi dobrze w zasadzie. Jestem bardzo podatna na nerwy i łatwo mnie słowem zranić. Wszystko przeżywam zaraz i analizuję, więc trochę unikam osób, które wiem, że mogą mój spokój zaburzyć. Co do wózków ja mam wózek Bebetto Luca.

Madalenka to stres Ci się udziela, czekam na info po wizycie.
    Bardzo ładny:)

Viviana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Fidelissa mi glukoza wyszła po 1h 164 a po 2h 149 i nic mi gin nie powiedziala..
    Nie chce sie mądrzyć ale popatrz na normy czy to nie za dużo?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Cześć Fidelissa , fajnie ze zajrzałas,ja mam genetyczne 15.09 a my chyba termin mamy podobny 14 .11?ile teraz wazy twój dzidz? Bo moja jakaś gigantyczna jest ,prawie 1,5 kg! A twojej wagi zazdraszczam :/ ja tyje teraz średnio 1 kg na tydzień,niedługo pęknę :(( Pinsleepe , trzymaj sie kochana , ale będzie dobrze jesteś pod dobra opieka i to najważniejsze ,a i my powoli wkraczamy w coraz bezpieczniejsze tygodnie :) Mamadomina ja mam tylko komplet ubranek 56 i 62 , wpłacona zaliczkę na wózek i zamówione mebelki do pokoju , reszty pierdol jeszcze nie ogarnelismy... Ale sie nie przyznam ile poszło bo to nieprzyzwoite jest :) hihihi
    Termin mam 11.11:)
    Niewiem ile wazy dowiem sie 5 września.
    Ja schudłam 6 kg:)

Mam dopiero pare ubranek....mebelki oglądałam ale na razie nic....

Kwoty o których piszecie masakryczne :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 14:45

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku madalenka co to dzisiaj się dzieje ale to pewnie po badaniu i jest ok, bo mus i być :**

Ja to tez zżyta z Wami ,z lutówkami 2013 tak zajebicie nie było jak z Wami, jesteście super zajebiste laski i fakt faktem jak to mowicie tylko konie kraść i cieszy mnie ,ze nikt nikogo nei osadza i że potrafimy tutaj i wspierać nawzajem <3 ja dnia bez Was nie moge przezyc czasem nawet zanim wstane z łóżka już pisze albo czytam Was ;) znając życie to będę z Wami rodzic jak z lutówkami hahah poród z telefonem w reku, ale j to uwielbiam relacje na żywo świetni się to czyta heheh jakby to Nas osobiście dotyczyło taki emocje są hehe juz niedługo Nas to czeka ;) <3

Maaartinka tak ja fidelissa pisze u mnie to już byś była na dietce..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 14:47

Fidelissa, AgataP, mada_lena, Viviana, Lavendula lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Nie chce sie mądrzyć ale popatrz na normy czy to nie za dużo?
    No właśnie wiem dlatego podpytuje jak ci powychodziło.. Chyba powinnam skonsultować to jeszcze z jakimś gin..

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Hej Wam :)

Mi też wyszły wyższe cukry i lekarz mówi, że spoko.
    Fidelissa, Ty na badaniu miałaś po 1h wyższy niż 180?

My wybraliśmy i zamówiliśmy tapetę do pokoju Młodego, chcemy wytapetować jedną ścianę, a resztę pomalować.
    Wybraliśmy taką:
    d250f708929eec59624bb799336ed315.jpg

I jak ze wszystkim szukaliśmy tapety w cenie do 50zł za rolkę, a wyszło że kupujemy za 79zł za rolkę... Czemu mnie to nie dziwi...? :P

U mnie zaczęła się faza na słodkie, właśnie opierniczyłam pół opakowania wafelków. Muszę się pilnować żeby mi w tyłek nie poszło ;)

Ja mam usg prenatalne 9.09.
    Co do upławów to u mnie też obficie, bez wkładki ani rusz. Średni komfort :/

Tak około 200....

Śliczna tapeta:)

qq87j44jhto0od0f.png

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasem jak widzę kobiete z brzuszkiem, na moje oko w naszym stadium, to sie zastanawiam czy to może jakas listopadówka

AgataP, Maga31, Mamadomina, mada_lena, Viviana, Lavendula, Milaszka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka mam to samo :p http://allegro.pl/czapeczka-rekawiczki-szalik-5-kol-0-6-mies-i4485421926.html może którejś podpasuje, robię listę zakupów od tego gościa, spisuje co chcę i ceny i nad tym też pomyślę chociaż szalik hm...zobaczymy :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada-Lena masakra ....leż będzie dobrze.:) może odpocząć musisz:)
    A propos zęböw
    Ja miałam jazdę z wyrastającą 8 na urlopie....dostałam apap i płyn eludril ze strzykawka do płukania dziąseł i zęba i pomogło...

Ja tez mam leżeć...jak w weekend mylam na wsi kafelki po remoncie to aż mi niedobrze było....słaba jestem

Czy któraś tez ma takie bóle podbrzusza, pachwin i wzgórka łonowego.?

W nocy jak wstaje na siusiu czy rano to masakra...ledwo wstaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:23

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Mada-Lena masakra ....leż będzie dobrze.:) może odpocząć musisz:)
    A propos zęböw
    Ja miałam jazdę z wyrastającą 8 na urlopie....dostałam apap ie łudził ze strzykawka do płukania dziąseł i zęba i pomogło...

Ja tez mam leżeć...jakby weekend mylam na wsi kafelki pi remoncie to aż mi niedobrze było....słaba jestem

Czy któraś tez ma takie bóle podbrzusza, pachwin i wzgórka łonowego.?

W nocy jak wstaje na siusiu czy rano to masakra...ledwo wstaje...

podbrzusza nie az tak ale pachwin i wzgorka lonowego to jest masakra,wzgorek boli przy samym dotyku i taki podpuchniety jest.

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP no właśnie.....

Na pocieszenie wielkie lody bym zjadła a tu nic....

AgataP lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi osemkami to same problemy. Ja pozbyłam sie wszystkich, niestety dopiero jak całe wyrosły, wiec też sie trochę namęczyłam.
    A mój mężu ma nawet dziewiatke, taki to z niego atawistyczny egzemplarz ;)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze lepiej mam tak zapuchniete tam, że jakby mi dziecko juz głową na wyjście napierało, nie mogę kucac bo czuje jakby mi miało cos wypaść..?! Takie dziwne uczucie...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody czasem tak wierzga rączkami, że mam wrażenie że wystają przez szyjkę do pochwy. Okropne uczucie, przeraża mnie to.

AgataP lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to.. ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wrazenie ze moja ma 4 rece i 4 nogi bo czuje ja doslownie wszedzie czasami i jak kiedys myslalam ze ma glowe na dole to teraz juz nie wiem nic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:34

xpatiiix3, ewelina_d, Lavendula, mada_lena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łomatkobosko co mi jest caly dzien to ja bym dzisiaj plakala..tak bez powodu...ale za to jak intensywnie..az sie zanosze...sama nie wiem czemu rycze...

wlasnie ogladam informacje na Polsat news,w Wenezueli beda skanowac odcisk palca bys za duzo chleba i innych towarow nie kupil(oni nadal maja kartki).Paranoja jakas.

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ