X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki,
    nie mogę, nie nadążam, od paru dni mam wrażenie, że wszystkie gdzieś z przodu, a ja w rozdeptanych trampkach zamykam maraton. Z jęzorem na wierzchu oczywiście :D:D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam poleżeć i chyba zaraz spać pójdę, mąż na piwku z kolegami.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mojemu czosnek nie smakowal jeżeli chodzi o pokarmy takie stałe no problem może być czosnek w nich i zje, ale jak ja w ciąży ani po nie jadlam i pojechałam np do M rodzicow jego mama wiecznie kupe czosnku do szybkiego dawala to musiałam ze sobą mm brać bo cycka nie tknął po prostu to mleko było oblesne fuuuuuj sam probowalam z M hahaha i doszlismy do wniosku ze nie będziemy małego męczyć i przez weekendy sciagalam jak u niego byłam, no bo glupio mi było udawać hrabiankę i powiedzieć ze sama sobie ugotuje albo żeby robiła bez czosnku bo ja nie mogę.. ;) a jak kiedys mnie wkuuurwiła i to tak, ze myslalam ze ja zrugam z miejsca, mały miał 4miesace a ta rura stara jadła kanapkę z jakąś kiełbasa żywiecką.. Przezula i małemu do buzi ja pierdziele jaka aferę zrobiła i od razu wycianelam mu z buzi i przed nią na stół rzucilam tym... A dopiero co wprowadzać mu wtedy zaczelam owoce i warzywa...

Lkc super ,ze wróciłaś juz do Nas i lepiej odpoczywam teraz dużo :**

Ale lecicie z tematem ;) hehe

A i jeszcze jedno problem z pekajacymi dloniami... Jak pojechałam nad morzę przeszło zupełnie po powrocie odstawilam thyrozol i z dniem JAK zaczelam go przyjmować znowu od wieczora ręce spekaly strasznie... I pieką... Teraz juz wiem ze to tabsy na tarczycę...;/ pogadam z endo na ten temat, na pewno dlatego kremy mnie nie ratowały smaruje od tych paru dni non stop ale nie daje rady nawet ten krewm który ostatnio mi pomagal a dzisiaj juz znowu t suche plamy na dłoniach d krwi zaczęły pękać i piec... ;(

U Nas jutro imprezka urodzinowa brata ;)

Dobrej nocki moje miłe...!! :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 22:46

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milej nocki dziewczyny :)
    zvzgad.jpg

xpatiiix3, Lavendula, talia22, ÓptimusPrime, misiaczk25, maaartinka, KUNIAK, Strupka, RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasnąć grubo po 1:oo, zaliczyć w nocy 3x wc, koszmar senny i o 5:30 już nie spać... Kto zabił mojego Wewnętrznego Śpiocha!!!!! Śpiochu... WRÓÓÓÓÓĆ!!!!

Mamadomina, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, a ja w nocy mialam pobudke ale to tylko dlatego, ze sie przez sen glosno smialam hehehe, dzis samopoczucie jest super, jak nowonarodzona, takze bardzo mnie to cieszy

zupaztytki, Nata lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :) ja tez nie mogę bez was żyć! Bardzo się ciesze ze was wszystkie mam :)

Noc wyjątkowo przespana, dzisiaj jedziemy odebrać monitor oddechu a wieczorkiem koncercik :) juz nie mogę się doczekać :)

Wczoraj aż poplakalam się przez ta moja glukozę bo juz sama nie wiedziałam co robić i myśleć ale akurat wcześniej z pracy przyszedł mój M i jak to mężczyzna popatrzył na mnie ogarnął na spokojnie sytuacje a potem mocno przytulil. A ja rozplakalam się jeszcze bardziej :)
    Skonsultowalismy to z innym gin a nawet dwoma :) i mam się niczym nie przejmować normy zostały bardzo podniesione do góry wiec nawet nie jestem przy skrajnych granicach :) i nie mam podstaw do martwienia się :) a skoro moja gin i dwóch innych tak mówią to na pewno tak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 08:17

Goplana, RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ponownie znad koktajlu banan,gruszka&pietruszka :)
    Chyba muszę częściej pijać sobie takie mixy, bo najlepiej mi teraz przechodzi dieta płynna przez te pełności i duszności. Może któraś zna jakieś inne przepisy albo stronkę z fajnymi zdrowymi shakeami albo smoothies? drzewo-tanczy.gif

Wczoraj jak sobie golnęłam szkalneczkę przed snem, to pierwszy raz od nie wiem kiedy nie musiałam wstawać na pierwsze śniadanie o 4 :)
    Ech, dzisiaj ostatni dzień z mężulkiem i zostaję słomianą wdową na 2 tygodnie 0what.gif, trzeba go dobrze wykorzystać ;)
    Miłego dnia Kangurki!

xpatiiix3, Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja usunęłam dopiero o 2.30 i wstałam o .7.30. Chyba to za sprawą wczorajszej półgodzinnej drzemki w ciągu dnia. Ale nie czuję się specjalnie nie wyspana.
    Zapomniałam wam wczoraj napisać, że sobie oparzyłam brzuch wczoraj. Gotowałam zupę, odkryłam pokrywkę i położyłam ją obok. Sięgnęłam po przeprawy i brzuchem dotknęłam do tej pokrywki. Ajajaj! Bolało, bo ta skóra cieniutka, teraz mam krechę prawie jak po cesarce.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też niewyspana, spałam, a raczej próbowałam z okładem z lodu. Niby bardzo nie rwie ale tak ćmi, ząb czy dziąsło - dowiem sie w poniedziałek.

Zaraz zabieram się za sprzątanie, mąż na 4 godziny w pracy, jak wróci ruszamy albo do Torunia albo na Szymbark, zobaczymy.

Miłego dzionka

Paju lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;**

No i mamy 31 tydzień ciąży dotarłam do skończonych 30 w końcu no to mamy z górki powoli ;) juz 3/4 za Nami w końcu ;)

Niezbyt wyspana ,dopiero rano na siusiu ;) No i co więcej napisać mam ,dzionek się dobrze zapowiada, oprócz tego, ze wczoraj wrócił psychol i wkurwia mnie na sam widok jeszcze siedzi od rana u Nas ,wrr dobrze że za tydzień już do szkoły wraca ni wyobrazam sobie całego dnia w szkole i że będzie tu przychodził pod moją nieobecnosc niby to za miesiąc a już się trzęse o Marcelunia, ze pajac przy babci mu krzywdę zrobi, po tym co wczoraj widzialam jak na Naszego brata młodszego się rzucił z łapami (za nic) jak furiat jakiś ,normalnie z takim szaleństwem w oczach nie panował nad sobą, a dobrze, że na miejscu byłam ,bo jeszcze by tragedia była... ;/ i jak tu spokojnie nawet do drugiego pokoju wyjść na chwile nie można ,no juz gnojek go poszcz6pał a babcia co do Marcela oczywiście czego wiszczsz przygłupie, no cudownie po prostu, było dobrze wszystko ,a ten wrócił i się znowu zacznie, awantury z babcia itd...

Brrryyy Kasiula lepiej żeby szybko sie zagoiło auć .. ;/

2qjymw0.jpg

Miłego dnia...! :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 09:01

zupaztytki, misiaczk25, ÓptimusPrime, sisiiii, Lavendula, Goplana, Viviana, Strupka, RewolucjaSięDzieje, Madlen222, AgataP, blue00, e_v_e lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, śliczna, młoda, luzacka mamusia z ciebie. Dzieci lubią mieć ładne mamy. A ja znowu brzuchem o coś zahaczyłam, no nie mogę się przyzwyczaić, że już mi tak wystaje i zapominam o nim.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuje Kasku ;* ja tez hahah śmieje się ze Nelcia to mi wszystko ze stołu zmiata jak coś robię do jedzenia i się obróce to zapominam odsunąć się od stołu i wszystko sruu na ziemie ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziewczyny któ¶a ma tą dietę cukrzycową po której schudła? Ja usyszałam wczoraj że musze pilnować wagi, ze narazie jest ok ale największy wzrost przed nami i mam uważać no i chętnie zmodyfikuje moją dietę pod kątem tej cukrzycowej. Co do serduszka to okazało się wszystko w porządku, tylko bez sensu mnie zestresowali. Bąbel tak jak pisałam ma 1360 g. rośnie ładnie:)

zupaztytki, maaartinka, KasiaKa, xpatiiix3, Goplana, Nata, santoocha, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Madlen222, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa mi wczoraj M powiedział jak wchodzilismy do centrum handlowego ze wypadaloby żebym stawała dalej od drzwi bo brzuchem zachacze :/ i chyba nad tym nie panuje bo od drzwi zostało mi kilka milimetrow, a przeciez w brzuchu jest jego syn.. mila rada :) a drzwi do centrum są automatyczne kręcone :) przy przeszkodzie się zatrzymują :P

KasiaKa, xpatiiix3, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od rana :) Mąż mi powiedział, że śnił mu się dziś pierwszy uśmiech Antka do nas :D Taki był rozanielony! Aż się wzruszyłam!!!

Talia, wrzucę zarys tej diety. Ogólnie to jest chyba najzdrowsza dieta z możliwych. Pani nam podała chore ilości (przytyłabyś jak nic, więc podam ogólne zasady). Mam zapisane ręcznie, biorę się za przepisywanie i wkleję :)

ÓptimusPrime, maaartinka, talia22, zupaztytki lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    Przespalam nocke ok, wstalam przed 9, ale kleja mi się oczy.

Mam pytanko, co sadzicie o lozeczku na kolkach? Bedzie bezpieczne dla dziecka? Oczywiscie sa blokowane te kolka.... :) bo wlasnie na olx jest okazja fajne lozeczko, ale z kolkami I siezastanawiam, czy stabilne bedzie? Czy bezpieczne?

Dzieki

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-)

Dzisiaj idziemy na wesele, muszę się normalnie zaorac, jakaś maseczke zrobić... i spakować bo po weselu śpimy u teściów, do nich zdecydowanie bliżej... już widzę mine mojego męża jak zobaczy ile muszę wziąć. Ale w czymś spać muszę i w co się jutro ubrać, i czym się umyć, posmarować i umalowac:-)

Też zauważyłam, że muszę większa uwagę zawracać na to, że mam brzuch:-). Klasycznie w kuchni najbardziej przytulam się do blatu i odkrywam zdziwiona, że kiedyś był bliżej ;) i moja malutka walczy o miejsce, niech coś nacisnie na brzuch, to zasadza kopa i już wiadomo, że nie można:)

Miłego dnia!

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Poradźcie mi proszę, bo wy lepiej te wszystkie kosmetyki znacie. Tym razem potrzebuje jakiegoś kremu do twarzy dla mnie! Masakra z tą moją skórą, ogólnie jak rano wstaje to mam smalec na twarzy, tłusta niesamowicie, zwłaszcza na nosie, ale jak umyję twarz i wytrę to sucha jak wiór, że aż się łuszczy... Nie mogę się umalować bo takie farfocle się robią jak nakładam podkład gąbką...

I teraz nie wiem czym ją smarować. Może coś polecacie ?

nxbhnwz.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ja dziś tez zrywalam się w nocy. Obudziły mnie kopniaki mojego synka:)) Na szczęście udało się zasnąć i trochę pospac. Dzisiaj jesteśmy umowieni z położna z Centrum Damiana ,żeby przybliżyła nam co wchodzi w skład tak drogiego pakieciku CC w Damianie. Zobaczymy tez sale, w której się leży po CC i oddział. W końcu jakaś decyzje trzeba będzie podjąć.

Miłego dnia mamusie:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 21:09

zupaztytki lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ