X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki,
    nie mogę, nie nadążam, od paru dni mam wrażenie, że wszystkie gdzieś z przodu, a ja w rozdeptanych trampkach zamykam maraton. Z jęzorem na wierzchu oczywiście :D:D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam poleżeć i chyba zaraz spać pójdę, mąż na piwku z kolegami.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mojemu czosnek nie smakowal jeżeli chodzi o pokarmy takie stałe no problem może być czosnek w nich i zje, ale jak ja w ciąży ani po nie jadlam i pojechałam np do M rodzicow jego mama wiecznie kupe czosnku do szybkiego dawala to musiałam ze sobą mm brać bo cycka nie tknął po prostu to mleko było oblesne fuuuuuj sam probowalam z M hahaha i doszlismy do wniosku ze nie będziemy małego męczyć i przez weekendy sciagalam jak u niego byłam, no bo glupio mi było udawać hrabiankę i powiedzieć ze sama sobie ugotuje albo żeby robiła bez czosnku bo ja nie mogę.. ;) a jak kiedys mnie wkuuurwiła i to tak, ze myslalam ze ja zrugam z miejsca, mały miał 4miesace a ta rura stara jadła kanapkę z jakąś kiełbasa żywiecką.. Przezula i małemu do buzi ja pierdziele jaka aferę zrobiła i od razu wycianelam mu z buzi i przed nią na stół rzucilam tym... A dopiero co wprowadzać mu wtedy zaczelam owoce i warzywa...

Lkc super ,ze wróciłaś juz do Nas i lepiej odpoczywam teraz dużo :**

Ale lecicie z tematem ;) hehe

A i jeszcze jedno problem z pekajacymi dloniami... Jak pojechałam nad morzę przeszło zupełnie po powrocie odstawilam thyrozol i z dniem JAK zaczelam go przyjmować znowu od wieczora ręce spekaly strasznie... I pieką... Teraz juz wiem ze to tabsy na tarczycę...;/ pogadam z endo na ten temat, na pewno dlatego kremy mnie nie ratowały smaruje od tych paru dni non stop ale nie daje rady nawet ten krewm który ostatnio mi pomagal a dzisiaj juz znowu t suche plamy na dłoniach d krwi zaczęły pękać i piec... ;(

U Nas jutro imprezka urodzinowa brata ;)

Dobrej nocki moje miłe...!! :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 22:46

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milej nocki dziewczyny :)
    zvzgad.jpg

xpatiiix3, Lavendula, talia22, ÓptimusPrime, misiaczk25, maaartinka, KUNIAK, Strupka, RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasnąć grubo po 1:oo, zaliczyć w nocy 3x wc, koszmar senny i o 5:30 już nie spać... Kto zabił mojego Wewnętrznego Śpiocha!!!!! Śpiochu... WRÓÓÓÓÓĆ!!!!

Mamadomina, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, a ja w nocy mialam pobudke ale to tylko dlatego, ze sie przez sen glosno smialam hehehe, dzis samopoczucie jest super, jak nowonarodzona, takze bardzo mnie to cieszy

zupaztytki, Nata lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :) ja tez nie mogę bez was żyć! Bardzo się ciesze ze was wszystkie mam :)

Noc wyjątkowo przespana, dzisiaj jedziemy odebrać monitor oddechu a wieczorkiem koncercik :) juz nie mogę się doczekać :)

Wczoraj aż poplakalam się przez ta moja glukozę bo juz sama nie wiedziałam co robić i myśleć ale akurat wcześniej z pracy przyszedł mój M i jak to mężczyzna popatrzył na mnie ogarnął na spokojnie sytuacje a potem mocno przytulil. A ja rozplakalam się jeszcze bardziej :)
    Skonsultowalismy to z innym gin a nawet dwoma :) i mam się niczym nie przejmować normy zostały bardzo podniesione do góry wiec nawet nie jestem przy skrajnych granicach :) i nie mam podstaw do martwienia się :) a skoro moja gin i dwóch innych tak mówią to na pewno tak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 08:17

Goplana, RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ponownie znad koktajlu banan,gruszka&pietruszka :)
    Chyba muszę częściej pijać sobie takie mixy, bo najlepiej mi teraz przechodzi dieta płynna przez te pełności i duszności. Może któraś zna jakieś inne przepisy albo stronkę z fajnymi zdrowymi shakeami albo smoothies? drzewo-tanczy.gif

Wczoraj jak sobie golnęłam szkalneczkę przed snem, to pierwszy raz od nie wiem kiedy nie musiałam wstawać na pierwsze śniadanie o 4 :)
    Ech, dzisiaj ostatni dzień z mężulkiem i zostaję słomianą wdową na 2 tygodnie 0what.gif, trzeba go dobrze wykorzystać ;)
    Miłego dnia Kangurki!

xpatiiix3, Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja usunęłam dopiero o 2.30 i wstałam o .7.30. Chyba to za sprawą wczorajszej półgodzinnej drzemki w ciągu dnia. Ale nie czuję się specjalnie nie wyspana.
    Zapomniałam wam wczoraj napisać, że sobie oparzyłam brzuch wczoraj. Gotowałam zupę, odkryłam pokrywkę i położyłam ją obok. Sięgnęłam po przeprawy i brzuchem dotknęłam do tej pokrywki. Ajajaj! Bolało, bo ta skóra cieniutka, teraz mam krechę prawie jak po cesarce.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też niewyspana, spałam, a raczej próbowałam z okładem z lodu. Niby bardzo nie rwie ale tak ćmi, ząb czy dziąsło - dowiem sie w poniedziałek.

Zaraz zabieram się za sprzątanie, mąż na 4 godziny w pracy, jak wróci ruszamy albo do Torunia albo na Szymbark, zobaczymy.

Miłego dzionka

Paju lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;**

No i mamy 31 tydzień ciąży dotarłam do skończonych 30 w końcu no to mamy z górki powoli ;) juz 3/4 za Nami w końcu ;)

Niezbyt wyspana ,dopiero rano na siusiu ;) No i co więcej napisać mam ,dzionek się dobrze zapowiada, oprócz tego, ze wczoraj wrócił psychol i wkurwia mnie na sam widok jeszcze siedzi od rana u Nas ,wrr dobrze że za tydzień już do szkoły wraca ni wyobrazam sobie całego dnia w szkole i że będzie tu przychodził pod moją nieobecnosc niby to za miesiąc a już się trzęse o Marcelunia, ze pajac przy babci mu krzywdę zrobi, po tym co wczoraj widzialam jak na Naszego brata młodszego się rzucił z łapami (za nic) jak furiat jakiś ,normalnie z takim szaleństwem w oczach nie panował nad sobą, a dobrze, że na miejscu byłam ,bo jeszcze by tragedia była... ;/ i jak tu spokojnie nawet do drugiego pokoju wyjść na chwile nie można ,no juz gnojek go poszcz6pał a babcia co do Marcela oczywiście czego wiszczsz przygłupie, no cudownie po prostu, było dobrze wszystko ,a ten wrócił i się znowu zacznie, awantury z babcia itd...

Brrryyy Kasiula lepiej żeby szybko sie zagoiło auć .. ;/

2qjymw0.jpg

Miłego dnia...! :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 09:01

zupaztytki, misiaczk25, ÓptimusPrime, sisiiii, Lavendula, Goplana, Viviana, Strupka, RewolucjaSięDzieje, Madlen222, AgataP, blue00, e_v_e lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, śliczna, młoda, luzacka mamusia z ciebie. Dzieci lubią mieć ładne mamy. A ja znowu brzuchem o coś zahaczyłam, no nie mogę się przyzwyczaić, że już mi tak wystaje i zapominam o nim.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuje Kasku ;* ja tez hahah śmieje się ze Nelcia to mi wszystko ze stołu zmiata jak coś robię do jedzenia i się obróce to zapominam odsunąć się od stołu i wszystko sruu na ziemie ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziewczyny któ¶a ma tą dietę cukrzycową po której schudła? Ja usyszałam wczoraj że musze pilnować wagi, ze narazie jest ok ale największy wzrost przed nami i mam uważać no i chętnie zmodyfikuje moją dietę pod kątem tej cukrzycowej. Co do serduszka to okazało się wszystko w porządku, tylko bez sensu mnie zestresowali. Bąbel tak jak pisałam ma 1360 g. rośnie ładnie:)

zupaztytki, maaartinka, KasiaKa, xpatiiix3, Goplana, Nata, santoocha, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Madlen222, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa mi wczoraj M powiedział jak wchodzilismy do centrum handlowego ze wypadaloby żebym stawała dalej od drzwi bo brzuchem zachacze :/ i chyba nad tym nie panuje bo od drzwi zostało mi kilka milimetrow, a przeciez w brzuchu jest jego syn.. mila rada :) a drzwi do centrum są automatyczne kręcone :) przy przeszkodzie się zatrzymują :P

KasiaKa, xpatiiix3, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od rana :) Mąż mi powiedział, że śnił mu się dziś pierwszy uśmiech Antka do nas :D Taki był rozanielony! Aż się wzruszyłam!!!

Talia, wrzucę zarys tej diety. Ogólnie to jest chyba najzdrowsza dieta z możliwych. Pani nam podała chore ilości (przytyłabyś jak nic, więc podam ogólne zasady). Mam zapisane ręcznie, biorę się za przepisywanie i wkleję :)

ÓptimusPrime, maaartinka, talia22, zupaztytki lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    Przespalam nocke ok, wstalam przed 9, ale kleja mi się oczy.

Mam pytanko, co sadzicie o lozeczku na kolkach? Bedzie bezpieczne dla dziecka? Oczywiscie sa blokowane te kolka.... :) bo wlasnie na olx jest okazja fajne lozeczko, ale z kolkami I siezastanawiam, czy stabilne bedzie? Czy bezpieczne?

Dzieki

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-)

Dzisiaj idziemy na wesele, muszę się normalnie zaorac, jakaś maseczke zrobić... i spakować bo po weselu śpimy u teściów, do nich zdecydowanie bliżej... już widzę mine mojego męża jak zobaczy ile muszę wziąć. Ale w czymś spać muszę i w co się jutro ubrać, i czym się umyć, posmarować i umalowac:-)

Też zauważyłam, że muszę większa uwagę zawracać na to, że mam brzuch:-). Klasycznie w kuchni najbardziej przytulam się do blatu i odkrywam zdziwiona, że kiedyś był bliżej ;) i moja malutka walczy o miejsce, niech coś nacisnie na brzuch, to zasadza kopa i już wiadomo, że nie można:)

Miłego dnia!

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Poradźcie mi proszę, bo wy lepiej te wszystkie kosmetyki znacie. Tym razem potrzebuje jakiegoś kremu do twarzy dla mnie! Masakra z tą moją skórą, ogólnie jak rano wstaje to mam smalec na twarzy, tłusta niesamowicie, zwłaszcza na nosie, ale jak umyję twarz i wytrę to sucha jak wiór, że aż się łuszczy... Nie mogę się umalować bo takie farfocle się robią jak nakładam podkład gąbką...

I teraz nie wiem czym ją smarować. Może coś polecacie ?

nxbhnwz.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ja dziś tez zrywalam się w nocy. Obudziły mnie kopniaki mojego synka:)) Na szczęście udało się zasnąć i trochę pospac. Dzisiaj jesteśmy umowieni z położna z Centrum Damiana ,żeby przybliżyła nam co wchodzi w skład tak drogiego pakieciku CC w Damianie. Zobaczymy tez sale, w której się leży po CC i oddział. W końcu jakaś decyzje trzeba będzie podjąć.

Miłego dnia mamusie:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 21:09

zupaztytki lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ