X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik sto lat sto lat niech żyje żyje nam:)najlepszego kochana i samych wspaniałych dni.

Evik lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, 100 lat! Żeby się wszystko do rozwiązania ładnie układało a poród był szybki i znośny!

Evik lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, Spełnienia marzeń!:)

Evik lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja dołączam. 100 lat, spełnienia marzeń !!!!

Evik lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eviczku sto lat!!! przede wszystkim szybkiego porodu i zdrowiutkiej dzidzi:) Spędź ten dzień wyjątkowo i miło:)

Evik lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:)

Talia jak się cieszę, że wszystko ok:) tak myślałam, że Cię dziad niepotrzebnie tylko nastraszył. Swoją drogą Ci lekarze to widzę lubią czasami straszyć, a nie powinni w ciąży!

Ja dzisiaj wyspana, całą noc i ranek lał deszcz a ja miałam otwarte okno i tak fajnie świeże powietrze od deszczyku wchodziło do sypialni:) uwielbiam.

Vivianka ja mam to samo. Do wieczora jeszcze czuję się dobrze, ale wieczory są tragiczne! Macica pod piersiami twarda aż głębokiego oddechu nie mogę wziąć, kichnąć, ziewnąć , nic...jak już jestem po posiłku to koniec. Czuję jeden wielki ucisk. Czasami to aż się boję że nie będę miała jak oddychać:/

Goplanka mam to samo co Ty! jak jem to wszytsko ląduje na moim brzuchu:/ ale to dlatego że po pierwsze muszę siedzieć dalej od stołu a po drugie nie mogę siedzieć w kącie prostym bo mnie dzieci kopią i muszę jeść oparta w kącie rozwartym. hehe...ech ta ciąża....

Pati śliczny masz ten brzusio i naprawdę jest duży:) mój w ciągu dalszym jest o wiele mniejszy od Twojego.

My z mężem dzisiaj mieliśmy podobne sny. Jemu się śniło że mieliśmy już dzieci i one całą noc spały a on mnie budzi i pyta czy one nie muszą czasem zjeść i że dlaczego tak śpią cały czas. Mi z kolei śniło się na odwrót, że ja się marwiłam że śpią i pytałam go czy je obudzić na jedzonko. hehe... śmiesznie.

Ja zaraz jadę do sklepu po kapustę bo dzisiaj kapuśniak robię taki z boczusiem, taką mam ochotę. Nigdy nie robiłam, będę dziś debiutować:) A na drugie będę dusić karkóweczkę w sosie:)
    Mąż pojechał po nasze nowe autko z kolegą. Dość daleko bo prawie 200km w jedną stronę więc pewnie wróci późno. Ale super, że w końcu będziemy mieli nowy samochodzik i duży:)

Miłego dnia mamuśki:)

talia22, Evik, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja przezyłam horror rano,obudził mnie straszny ból brzucha,poszłam do toalety
    wszystko odbyło się normalnie,wstałam i po nogach pociekła mi krew:/
    I to tyle krwi że poleciało na podłogę w łazience:/
    Normalnie zawał murowany:/
    Jak zaczęłam sprawdzać skąd ta krew to troche sie uspokoiłam bo to.. z pupy nie z szyjki.
    No ale co to mogło być hemoroidy?? W sumie nic mnie Tam nie boli?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam kobietki za zyczenia kochane jestescie:):*
    Madlen!!:D zeszłej nocy miałam bardzo podobny sen ze moja dzidzia jest juz z nami spi w łóżeczku i sie nie budzi na jedzenie> Była taka sliczna i miala lekki usmieszek na buzi a ja nie wiedzialam czy sie cieszyc ze tak slodko spi czy martwic ze nie budzi sie na jedzonko:D:D

Madlen222 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eviku sto lat!!

Evik lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Kuniak ale mnie wystraszyłaś czytałam biegiem Twój post zeby dojsc do konca ze to jednak nie z szyjki! To mogabyc hemoroidy wg mnie owszem. Moja mam sie z nimi boryka od dawna i czesto leci jej krew bez bólu

KUNIAK lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik w dniu urodzin zycze Wam wszystkiego co najlepsze!!

Evik lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik spełnienia marzeń, szczęśliwego rozwiązania i dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :)

Evik lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak o matko ja tez bym malo co na zawał nie zeszła... Hemoroidy mają to do siebie ze pękają czasem same z siebie... U mnie po porodzie przez nie rzeźnia była jak na dwójkę się wybierałam to juz płacz był i siedzialam modlilam się żeby juz bylo po wszystkim to był ból gorszy niż poród...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    o matko Kuniak ale mnie wystraszyłaś czytałam biegiem Twój post zeby dojsc do konca ze to jednak nie z szyjki! To mogabyc hemoroidy wg mnie owszem. Moja mam sie z nimi boryka od dawna i czesto leci jej krew bez bólu
    nie miałam pojecia że to może być tyle krwi:/ Raczej myślałam ze hemoroidy bolą/pieką plus kilka kropli krwi.
    A to wyglądało na prawde strasznie:(

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Kuniaku ja bym chyba padła! Współczuje stresu... dobrze że zachowałaś zimną krew :p ja pewnie z nerwów już bym nie szukała źródła tylko była w drodze do szpitala...

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak to pewnie hemoroidy ale tez mnie wystraszylas jak zaczelam czytac.

Evik sto lat i latwego porodu !! :)

Pati piekny brzuszek :)

Madlen ja uwielbiam zupy moj tez u nas w domu zupy to podstawa a kapusniak ulubiony zaraz po ogorkowej i szczawiowej :) oj chyba dzisiaj zupe zrobie.

Ja w noc sie przebudzilam kolo 4 i polazlam gwiazdy ogladac :) cieplo sie ubralam,wytargalam po schodach teleskop(jakos) i tak siedzialam za domem ladne 2 godziny ;) piekne niebo bylo.Teraz za to wstalam godzine temu :P i ladnie slonce swieci idziemy z piesełem na dlugiego spacera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 12:44

RewolucjaSięDzieje, Madlen222, Evik, KUNIAK, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, współczuję, musiałaś przeżyć niezły stres, ale z dwojga złego dobrze że nie z szyjki. Teraz wszystko jest bardziej ukrwione, to może hemoroidy, a może zrobiła Ci się tam jakaś ranka. I teraz się naruszyła.

relg9vvjdzp246mx.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eviku,

wszystkiego, czego zapragniesz!:):):*

Lemon-Ras_eahqpwp.jpg

Evik lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tak ogórkowa i szczawiowa to też nasze ulubione zupy! I jeszcze do tego żurek! to nasz top zup! kapuśniak uwielbiam też ale zapomniłam o tej zupie:D teraz mi się przypomniało. Ale chce zjeść taki mega kwaśny!!!

Super że sobie te gwiazdy oglądałaś:) ale że miałaś na to siły o 4 nad ranem...WOW! podziwiam:) Ty chyba naprawdę nie możesz usiedzieć w jednym miejscu:)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    O matko Kuniaku ja bym chyba padła! Współczuje stresu... dobrze że zachowałaś zimną krew :p ja pewnie z nerwów już bym nie szukała źródła tylko była w drodze do szpitala...
    Wczoraj byłam pierwszy raz na szkole rodzenia..i babka uczyła nas jak zachować zimną krew ..w kazdej sytuacji,może pomogło:)

A i info dla tych które planują kupić monitor oddechu dla swoich maluchów(ja też planowałam,teraz w sumie już nie wiem)

Jest podobno niezbędny przy wcześniaku, przy zdrowym,terminowym dzieciaczku owszem przydatny ale...
    1.czesto powoduje niepotrzebną panikę u rodziców,np często włącza się gdy materac w łóżeczku jest zbyt gruby.
    Tzn przy monitorze powinien mieć do 3 cm i być piankowy

Ja w sumie zamówiłam do łóżeczka 7 cm materacyk kokos+lateks więc monitor wogóle by wariował!

2.Do tego ta płytka pod materac jest węższa niż szer łóżeczka i gdy dzieciaczek się jakoś przesunie/ przeturla na bok monitor wyje...a niektórzy rodzice podobno rozpoczynają reanimację oddechową..czyniąc więcej szkód niż pożytku

Ale niewątpliwie przy zachowaniu rozsądku,przydatny gadzet:) więc już sama niewiem

RewolucjaSięDzieje, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ