X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik sto lat sto lat niech żyje żyje nam:)najlepszego kochana i samych wspaniałych dni.

Evik lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, 100 lat! Żeby się wszystko do rozwiązania ładnie układało a poród był szybki i znośny!

Evik lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, Spełnienia marzeń!:)

Evik lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja dołączam. 100 lat, spełnienia marzeń !!!!

Evik lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eviczku sto lat!!! przede wszystkim szybkiego porodu i zdrowiutkiej dzidzi:) Spędź ten dzień wyjątkowo i miło:)

Evik lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:)

Talia jak się cieszę, że wszystko ok:) tak myślałam, że Cię dziad niepotrzebnie tylko nastraszył. Swoją drogą Ci lekarze to widzę lubią czasami straszyć, a nie powinni w ciąży!

Ja dzisiaj wyspana, całą noc i ranek lał deszcz a ja miałam otwarte okno i tak fajnie świeże powietrze od deszczyku wchodziło do sypialni:) uwielbiam.

Vivianka ja mam to samo. Do wieczora jeszcze czuję się dobrze, ale wieczory są tragiczne! Macica pod piersiami twarda aż głębokiego oddechu nie mogę wziąć, kichnąć, ziewnąć , nic...jak już jestem po posiłku to koniec. Czuję jeden wielki ucisk. Czasami to aż się boję że nie będę miała jak oddychać:/

Goplanka mam to samo co Ty! jak jem to wszytsko ląduje na moim brzuchu:/ ale to dlatego że po pierwsze muszę siedzieć dalej od stołu a po drugie nie mogę siedzieć w kącie prostym bo mnie dzieci kopią i muszę jeść oparta w kącie rozwartym. hehe...ech ta ciąża....

Pati śliczny masz ten brzusio i naprawdę jest duży:) mój w ciągu dalszym jest o wiele mniejszy od Twojego.

My z mężem dzisiaj mieliśmy podobne sny. Jemu się śniło że mieliśmy już dzieci i one całą noc spały a on mnie budzi i pyta czy one nie muszą czasem zjeść i że dlaczego tak śpią cały czas. Mi z kolei śniło się na odwrót, że ja się marwiłam że śpią i pytałam go czy je obudzić na jedzonko. hehe... śmiesznie.

Ja zaraz jadę do sklepu po kapustę bo dzisiaj kapuśniak robię taki z boczusiem, taką mam ochotę. Nigdy nie robiłam, będę dziś debiutować:) A na drugie będę dusić karkóweczkę w sosie:)
    Mąż pojechał po nasze nowe autko z kolegą. Dość daleko bo prawie 200km w jedną stronę więc pewnie wróci późno. Ale super, że w końcu będziemy mieli nowy samochodzik i duży:)

Miłego dnia mamuśki:)

talia22, Evik, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja przezyłam horror rano,obudził mnie straszny ból brzucha,poszłam do toalety
    wszystko odbyło się normalnie,wstałam i po nogach pociekła mi krew:/
    I to tyle krwi że poleciało na podłogę w łazience:/
    Normalnie zawał murowany:/
    Jak zaczęłam sprawdzać skąd ta krew to troche sie uspokoiłam bo to.. z pupy nie z szyjki.
    No ale co to mogło być hemoroidy?? W sumie nic mnie Tam nie boli?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam kobietki za zyczenia kochane jestescie:):*
    Madlen!!:D zeszłej nocy miałam bardzo podobny sen ze moja dzidzia jest juz z nami spi w łóżeczku i sie nie budzi na jedzenie> Była taka sliczna i miala lekki usmieszek na buzi a ja nie wiedzialam czy sie cieszyc ze tak slodko spi czy martwic ze nie budzi sie na jedzonko:D:D

Madlen222 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eviku sto lat!!

Evik lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Kuniak ale mnie wystraszyłaś czytałam biegiem Twój post zeby dojsc do konca ze to jednak nie z szyjki! To mogabyc hemoroidy wg mnie owszem. Moja mam sie z nimi boryka od dawna i czesto leci jej krew bez bólu

KUNIAK lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik w dniu urodzin zycze Wam wszystkiego co najlepsze!!

Evik lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik spełnienia marzeń, szczęśliwego rozwiązania i dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :)

Evik lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak o matko ja tez bym malo co na zawał nie zeszła... Hemoroidy mają to do siebie ze pękają czasem same z siebie... U mnie po porodzie przez nie rzeźnia była jak na dwójkę się wybierałam to juz płacz był i siedzialam modlilam się żeby juz bylo po wszystkim to był ból gorszy niż poród...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    o matko Kuniak ale mnie wystraszyłaś czytałam biegiem Twój post zeby dojsc do konca ze to jednak nie z szyjki! To mogabyc hemoroidy wg mnie owszem. Moja mam sie z nimi boryka od dawna i czesto leci jej krew bez bólu
    nie miałam pojecia że to może być tyle krwi:/ Raczej myślałam ze hemoroidy bolą/pieką plus kilka kropli krwi.
    A to wyglądało na prawde strasznie:(

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Kuniaku ja bym chyba padła! Współczuje stresu... dobrze że zachowałaś zimną krew :p ja pewnie z nerwów już bym nie szukała źródła tylko była w drodze do szpitala...

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak to pewnie hemoroidy ale tez mnie wystraszylas jak zaczelam czytac.

Evik sto lat i latwego porodu !! :)

Pati piekny brzuszek :)

Madlen ja uwielbiam zupy moj tez u nas w domu zupy to podstawa a kapusniak ulubiony zaraz po ogorkowej i szczawiowej :) oj chyba dzisiaj zupe zrobie.

Ja w noc sie przebudzilam kolo 4 i polazlam gwiazdy ogladac :) cieplo sie ubralam,wytargalam po schodach teleskop(jakos) i tak siedzialam za domem ladne 2 godziny ;) piekne niebo bylo.Teraz za to wstalam godzine temu :P i ladnie slonce swieci idziemy z piesełem na dlugiego spacera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 12:44

RewolucjaSięDzieje, Madlen222, Evik, KUNIAK, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, współczuję, musiałaś przeżyć niezły stres, ale z dwojga złego dobrze że nie z szyjki. Teraz wszystko jest bardziej ukrwione, to może hemoroidy, a może zrobiła Ci się tam jakaś ranka. I teraz się naruszyła.

relg9vvjdzp246mx.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eviku,

wszystkiego, czego zapragniesz!:):):*

Lemon-Ras_eahqpwp.jpg

Evik lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tak ogórkowa i szczawiowa to też nasze ulubione zupy! I jeszcze do tego żurek! to nasz top zup! kapuśniak uwielbiam też ale zapomniłam o tej zupie:D teraz mi się przypomniało. Ale chce zjeść taki mega kwaśny!!!

Super że sobie te gwiazdy oglądałaś:) ale że miałaś na to siły o 4 nad ranem...WOW! podziwiam:) Ty chyba naprawdę nie możesz usiedzieć w jednym miejscu:)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    O matko Kuniaku ja bym chyba padła! Współczuje stresu... dobrze że zachowałaś zimną krew :p ja pewnie z nerwów już bym nie szukała źródła tylko była w drodze do szpitala...
    Wczoraj byłam pierwszy raz na szkole rodzenia..i babka uczyła nas jak zachować zimną krew ..w kazdej sytuacji,może pomogło:)

A i info dla tych które planują kupić monitor oddechu dla swoich maluchów(ja też planowałam,teraz w sumie już nie wiem)

Jest podobno niezbędny przy wcześniaku, przy zdrowym,terminowym dzieciaczku owszem przydatny ale...
    1.czesto powoduje niepotrzebną panikę u rodziców,np często włącza się gdy materac w łóżeczku jest zbyt gruby.
    Tzn przy monitorze powinien mieć do 3 cm i być piankowy

Ja w sumie zamówiłam do łóżeczka 7 cm materacyk kokos+lateks więc monitor wogóle by wariował!

2.Do tego ta płytka pod materac jest węższa niż szer łóżeczka i gdy dzieciaczek się jakoś przesunie/ przeturla na bok monitor wyje...a niektórzy rodzice podobno rozpoczynają reanimację oddechową..czyniąc więcej szkód niż pożytku

Ale niewątpliwie przy zachowaniu rozsądku,przydatny gadzet:) więc już sama niewiem

RewolucjaSięDzieje, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ