Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaKa wrote:Kochana, lepiej pomyśl o kolacji bo z obiadem sie nie wyrobisz
Spoko Maroko, już mam pod kontrolą wszystko, dostaną kuraka w sosie morelowym z ryżem brązowym, a ja dożrę rybę z wczoraj i mogę działać dalej
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualnyKuniak ja ten monitor kupilam jesli bedzie mnie straszyl za czesto bez pwoodu to zrezygnuje i oddam siostrze do PL ale dla swietego spokoju wole miec,bo ja panikara jestem...jeszcze bede nad lozkiem koczowac cale noce
Madlen my ogolnie kwasnie w domu lubimy nasza ogorkowa prawie kwasna jak kapusniak jestno poszlam ogladac gwiazdy bo zazwyczaj w IRL nie ma takich warunkow do obserwacji i jak tylko sie pojawia ladne niebo to korzystam,takie moje hobby bo studiowalam astronomie,nie dane mi niestety pracowac w zawodzie a gwiazdy kocham.
A spac w nocy nie moge ostatnio,najlepiej spi mi sie po 9.00 rano ;( a w nocy zero zmeczenia...maskara
wlasnie babka w TV robi babeczki slodkie...miammmmWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:00
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Kuniaczku ja byłam zdecydowana na monitor ale tez od jakiegos czasu zaczelam sie zastanawiac i teraz chyba nie bede kupowała za wczasu tylko jak urodze w terminie to jeszcze sie zastanowie. Dzidziulek bedzie spal zaraz obok mnie a ja mam tak płytki sen...nie wiem naprawde nie wiem ale odlozylam to na pozniej
-
Evik, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń
My dziś zaczynamy 27 tydzień - 7 miesiąc, juupi, synek dalej się wypina i kombinuje coś w brzuszku.... nie wiem ale mam jakoś dziś doła, nic mi się nie chcę... hmmm chyba muszę zjeść coś słodkiego na poprawę humoru....mada_lena, zupaztytki, Evik, AgataP, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Evik spełnienia marzen
Pati wyglądasz super, brzuszek masz naprawde ładny
Kuniak nie martw sie. U mnie hemoroid wyskoczył nie wiem kiedy i tez podkrwawia bezboleśnie zupełnie. Ale współczuje sytuacji...
U mnie kicha od wczoraj plamienie brunatne, jakies klucie w szyjce. Do tego mama i maz strzelają fochy
Dobrze ze malutka umila mi czas wciskając nóżek pod prawe żebrowiercipieta
xpatiiix3, Evik, AgataP lubią tę wiadomość
-
Evik - szczescia i latwego porodu:)
Dzisiaj moge sie spokojnie nazwac odkurzaczem... zjadlam juz 4 posilki, a jeszcze obiad u tesciow i potem na wesele... masakra!
dzis zlozylam wszystkie poprane ubranka i moge stwierdzic, ze najmilsza bawelne ma zdecydowanie Smyk, na drugim miejscu Ewa Klucze, stawke zamykaja Pinokio i Primark. Z tymi dwoma to bez plynu do plukania sie nie obejdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:47
Evik, xpatiiix3, AgataP, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Agata no my też takie kwaśne zupki uwielbiamy:D
Kochana Ty to widzę wszechstronnie uzdolniona jesteś!!! super jak ludzie mają wiele pasji! cenię to bardzo.
Kuniaku ja właśnie słyszałam o tych monitorach to co napisałaś. I dlatego też się zastanawiam. Mam nadzieję, że moje dzieci urodzą się w terminie i chyba też pominę ten zakup. U mnie to wydatek rzędu 1000zł więc nie mało a wydać pieniądze w błoto to trochę szkoda. Też jestem okropna panikara ale jeszcze gorzej będzie jak ten monitor zacznie wyć bez powodu, wtedy to ja chyba na zawał padnę i jeszcze mi pokarm zaniknie przez ten stres. Sama nie wiem...Wstrzymam się z tym zakupem do porodu.
Ja właśnie wróciłam z zakupów i zabieram się za gotowanie ale najpierw dokońćzę mrożone macchiato:)xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość
-
Kuniak, ale akcja... Z dwojga złego lepiej, że hemoroid niż z szyjki, ale może mogłabyś coś stosować?
Jak któraś obczai temat hemoroidów, to chętnie się zapoznam. W sensie co stosować i czy w ogóle coś to daje. Jeszcze mnie nie dopadły, ale wyglądam ich równo intensywnie, jak rozstępów
Jeśli chodzi o monitor oddechu, to są jeszcze takie przypinane do ubranka czy pieluszki, bez płytek. My też mamy bardzo gruby materac, więc dobrze wiedzieć, że się nie sprawdzają w takich warunkach. Raczej z tego nie zrezygnujemy.
Madalena, może zadzwoń do gina? Bo jakiś fatalny ten tydzień i lepiej dmuchać na zimne.AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvik, i ode mnie wszystkiego najfantastyczniejszego! Oby poród Ci lekkim był
Kuniak, też stawiam na hemoroidy, a jakieś problemy z zaparciami odnotowujesz?
Agata, hehe, też jestem taką panikarą, że już siebie widzę stojącą nad lóżeczkiem małego przez całą noc i nachylającą się nad nim, żeby sprawdzić, czy oddycha. Normalnie, jak mojego męża głowa boli, to nie potrafię zasnąć, aż on nie zaśnie, dopiero wtedy się uspokajamAle monitora nie kupujemy, muszę jakoś dać radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:51
Evik, AgataP lubią tę wiadomość
-
A propos monitorow oddechu - ja bede miala, bo dostane, ale po przeczytaniu tego artykulu zaczelam sie zastanawiac czy byloby warto kupowac.
http://pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/show.html?id=57412
Dosc dobrze opisuje ryzyko i jak go uniknac.
a tu jest wypisana grupa zwiekszonego ryzyka:
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/dzieciece-choroby/1243-nagla-smierc-loeczkowa-niemowlat-sids-jak-zapobiegac.htmlMaga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Chyba trzeba zadzwonić do gina...mam nadzieje, ze jest tak jak pisze Pati.
Monitor kupuje. Najwyżej sprzedam jesli okaże sie zbędny. Ale ja mam zboczenie zawodowe. Mycie rak, dezynfekcja, monitorowanie parametrów
xpatiiix3, AgataP, pinsleepe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madalenka no możesz zawsze dla świętego spokoju zadzwonić
a z tym myciem rak to i ja mam no inawsze każdemu zwracalam uwagę jak chciał dotknąć Marcela czy myl ręce jak nie tam jest łazienka heheh takie przyzwyczajenie jak robie kanapki nawet to myje 3-5 razy ręce zależy co jeszcze na kanapkach jest
mada_lena lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel