X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam pecha w tej ciąży. Może was pociesze... Dzisiaj mój rodzony mąż kopnął mnie w małego palca u nogi. Spuchł jak balon i zaczyna sinieć. Oczywiście ledwo robię kilka kroków do toalety. Możliwe że złamany ale nie jadę nigdzie do żadnego szpitala. Walę to. Tylko przed chwilą stałam sobie spokojnie w kuchni i ten sam rodzony mąż zasadził mi kolejnego kopa w tego samego palca. Jezuu. Jaki ból. Teraz tak sie boje że chodzę w takich grubaśnych kapciach z pomponami a jest sierpień i trochę mnie grzeją ale trudno

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matko jaki felerny dzień... A mi brat przestawił juz meble z kolega ;D huuuuura mogę składać w końcu rzeczy małej jutro poprasuje ja marcyś będzie spał ;) ale ie nżarłam oczywiście insuliny wzielam i cukier ok,a ja umieram na wzdęcie brzuch mnie do ziemi ciągnie jeszcze kolacja dla Marcela kąpiel i klade Go spać będzie dzisiaj spał sam zobaczymy jak to będzie ;) hehe czy nie przejdzie do mnie do łóżka ale ma obok wiec co to było się przeturlac ;) a ja się rozpierdziele od dawien dawna jak królowa i licze na pierwsza przespana nocke ;) Meble nie do kompletu ale mam to w dupie hahah miały być do Marcysia pokoju ale kurde wicie co wyszło więcej miejsca niż sie spodziewalam jakoś lozeczko zmieszcze ale ciasno ja ch.. Będzie ;)

Paju lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po 2 tygodniach :)

Mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze i wszystkie mamuśki jeszcze nierozpakowane. Niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości ;/ za dużo tego :P

Ja powoli wracam do rzeczywistości i pora zabierać się za wyprawkę :) moja mała chyba cieszy się z powrotu do domku, bo wariuje jak szalona :D

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ładnie kochany mój śpi już słodko na swoim łóżku i ja mam całe łóżko dla siebie ;) czekałam na to poltorej roku :P hehe ciekawe jak w nocy będzie czy bez pobudek się uda ;o ahh... Jak miło w końcu mieć z powrotem swoje łóżko ;D

Paju, ÓptimusPrime, anusiaa90, Madlen222, AgataP, mada_lena, Amnezja lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Cześć ;)
    Sto lat Evik! ;*

Moja wyprawka nabrała kolorów, przyjaciółki dostarczyły sporą ilość ubranek i tutaj mam problem. Kilka z nich ma żółte plamy po oliwce, które wylazły mimo, iż ubranka były przez przyjaciółki wyprane i wyprasowane... Nie wiecie czym to potraktować? Dodam, że wybielacz nie usunął ich całkowicie a te ubranka są śliczne, nawet jeden kombinezon jest zażółcony na karczku;(

Moja teściowa gotowała w garnku takie ciuszki po oliwkach w proszku zwykłym. Koniecznie wygotowac . Plamy zeszly. Widziałam na własne oczy:)) Później można jeszcze raz wyprac w proszku dla dzidziusia

r5bup6u.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Notuj pilnie i zdaj relację :) To mój wariant awaryjny... choć czasami nawet wysuwa się na pierwszy plan :)

Ponotowalam wszystko i mi się w głowie zakrecilo od tych kwot. Ta cena,która podają na stronie nie zawiera wszystkiego.

A jaki wariant jeszcze bralas pod uwagę?

r5bup6u.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostaje już oczopląsu od tego allegro już sama nie wiem jakie chce to łóżeczko, jaką pościel nic juz nie wiem. Oj ciężki ten III trymestr.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem chyba sama gotowa na rozstania może i ciasno w jednym łóżku, ale nie ma się do kogo przytulić i tak jakoś smutno jednak ,a Marcelo dalej smacznie śpi na swoim łóżku, ojj chyba to jednak ja sie musze przyzwyczaić do samotnego zasypiania a nie Marcypanek jak to mówi moja babcia ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 22:41

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma pytanie dotyczace cukrzycy ciazoej bo wlasnie u mnie wyszla. Mierze na czczo,i godzine po sniadaniu,obiedzie i kolacji. Tak mi kazali w poradni diabet. i troche to wszystko dziwne dla mnie.
    Godzine po kolacji 148,a dwie godziny po 119,pozniej nie mierzylam . Poszlam spac ,nic nie pilam ,nie jadlam ,a rano odrazu jak zmierzylam to 130. Tj mozliwe? Skad to sie wzielo przez noc?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Ponotowalam wszystko i mi się w głowie zakrecilo od tych kwot. Ta cena,która podają na stronie nie zawiera wszystkiego.

A jaki wariant jeszcze bralas pod uwagę?

Ja póki co planuję SN na Żelaznej ze swoją położną. W razie jakichkolwiek zmian typu - nie przyjmą mnie lub położna będzie chciała dać za siebie zastępstwo, no i oczywiście inne wskazania - biorę cesarkę prywatnie, i tu myślałam właśnie o Damianie.
    Czyli ile trzeba sobie przygotować?

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Ma pytanie dotyczace cukrzycy ciazoej bo wlasnie u mnie wyszla. Mierze na czczo,i godzine po sniadaniu,obiedzie i kolacji. Tak mi kazali w poradni diabet. i troche to wszystko dziwne dla mnie.
    Godzine po kolacji 148,a dwie godziny po 119,pozniej nie mierzylam . Poszlam spac ,nic nie pilam ,nie jadlam ,a rano odrazu jak zmierzylam to 130. Tj mozliwe? Skad to sie wzielo przez noc?
    Glukoza jest cały czas wytwarzana w wątrobie pod wpływem różnych hormonów np. glukagon, kortyzol itp. więc poziom glukozy we krwi nie zależy tylko od tego ile wystrzeli insuliny z trzustki, i szczególnie tyczy się to ciąży, która charakteryzuje się dominacją tych "słodkich" hormonów :). Powoduje to nierzadko właśnie cukrzycę ciążową.
    No jakoś musisz sobie radzić, dobierając odpowiednie węglowodany do kolacji - aby uwalniały się jak najwolniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 23:50

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik - Wszystkiego o czym marzysz! Szybkiego i bezbolesnego porodu, no i zdróweczka dla Was!
    6ujipsmkg3zq_t.jpg

Evik lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciliśmy z posiedzenia u siostry ciotecznej męża.
    Mąż ululany śpi w drugim pokoju, a ja mam czas pobuszować na allegro :D

To my dziś (właściwie to wczoraj) popołudniu (27+5)
    2aeb8a27b7acf906gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 00:03

Goplana, mada_lena, maaartinka, Agusia ;), xpatiiix3, Viviana, Nata, zupaztytki, anusiaa90, Rybka Nemo, Madlen222, Amnezja, Mamadomina, Strupka, Maga31, Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na nogach. Właśnie odprawiłam męża w 2 tygodniową delegację.
    Jakoś się kompletnie tym rozkleiłam 0cray.gif
    Hormony na pewno mi w tym nie pomagają i nie mogę się uspokoić. Mam wrażenie, że łączy mnie z nim teraz więź wręcz warunkująca oddychanie.
    Ech, aż musiałam sobie zapodać krople do nosa :/, Aloszka nie jest na pewno z całej tej sytuacji zadowolony...

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry brzuszki. My tez juz nie śpimy. Głupi sen mialam.chcial mnie pocałować skiba z big cyca i uciekalam. Jakas czarna wolga do tego.Az wstałam z twardym brzuchem. Dramat. Skad te sny?
    Goplana 2tyg szybciochem zleca, zobaczysz:) juz my tutaj sie postaramy o to zeby krople do nasa poszły w kat. Aloszka zapewne woli jak mama jest radosna :)
    Wczoraj wpadła do nas kolezanka na chwilke, koło 18 a posiedzielismy do 23 :) nie wiem kiedy zlecialo :)
    I wydało sie że moja kicia ma adoratora. Kot sąsiadów przechodzi do nas prżez dziurke. Jest piękny. Nie wiem co to za rasa ale przystojniak z niego. A ona co? Sprzedała mu kilka szybkich i do domu :D cnotka ;)

santoocha, Goplana, maaartinka, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Amnezja, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już niestety krece się w łóżku a chętnie bym jeszcze pospala.. Nie lubie tak rano wstawać..

Nastka nie jesteś sama z tym allegro..na lozeczko nie umiem się jeszcze zdecydować nie wiem co jest potrzebne a co nie.. Do tego jeszcze pokazywalam wczoraj M spiworki do wózka otulacze itp to najpierw jak zaczelam ten temat to stwierdził ze za chwile wszystko kupie łącznie z niepotrzebnym rzeczami bo przecież na allegro jest tego pełno a potem stwierdził ze przecież to wszystko co poksazalam jest niezbędne i potrzebne.. Switna rada.. I dalej z tym wszystkim jestem w czarnej d..
    A wy kupujecie spiworek do wózka?

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana 2 tyg zleca szybciej niż myślisz :) dasz rade! :)

Goplana lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A wy kupujecie spiworek do wózka?

Ja kupiłam - już nawet wyprany :)

* Oby zleciały jak najszybciej...

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralas jaskis taki cieplejszy czy z wełna w środku?

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak nie mogłam się doczekać na trzeci trymestr no i mam, już jestem. I teraz jakoś zaczynam się bać porodu. Naszczęście jeszcze mam pracę i jakoś nie myślę tylko o tym. Ale ciekawe, jak długo jeszcze w tej pracy wytrzymam.

‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ