X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wybralas jaskis taki cieplejszy czy z wełna w środku?
    Polarowy, ocieplany.
    Coś takiego:
    śpiworek

maaartinka, Lavendula, sisiiii, ewelina_d lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :D

Kto by pomyslal, ze taki maly stwor brzuszny ma tyle sily!

Poszlam spac o 2 bo ogladalismy film, obudzilam sie o 7.30 i tak na prawde nie wiedzialam czemu.. ale zaraz poczulam :D
    Brzuch mega krzywy!
    Taaaaak sie wypychal, ze myslalam ze skora zaraz peknie :D
    Bol rozczagania sie wszystkiego niezly... promieniowal az do plecow.. nagrywalam przez 10 minut, zeby miec na pamiatke te meki :D
    Z 5 razy rozczaganie.. pomiedzy kopniaki.. cuuudooownieee... ale czemu o 7 rano?! :D

Agusia ;), RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Eee i nie było tak źle o 4 i 6 wstał ;) wiec jako tako wyspana ;)

Alka masz dwie mniejsze kolacje w odstępie ok.trzech godzin rano wyjdzie lepszy wynik np o 19-20 i o 22-23 2 kanapki tak samo obiad spróbuje sobie rozdzielać raz jedno danie po godzinie sprawdź jak cukier jak ok to drugie jedz czasem niestety trzeba częściej ale jak ptaszek poziubć a jak nie to insulinę dadzą.. ;)

Hahahhh Mój Marceliński to mnie powala na kolana babcia dal kiść winogron z ogrodu naszego no i mały zabrał mi i rwal po gronku i dla mnie do buzi aja sobie leże jak królowa heheh i całe mi dal i mówi brawo mama nie ma, jeszcze wyniósł gałązki do kosza ,kochany brzdacul ;)

Miłego dzionka ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 08:46

misiaczk25, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już się witam - choć wstaliśmy już jakiś czas temu ale dziś noc męcząca - wzdęcia mnie męczyły ale synek spał całą noc, komarów brak więc nie jest źle.. dziś się wybieramy do ikei - dziewczyny co wy macie z ikei? bo nie wiem na co zwracać uwagę a będziemy raczej ten raz dziś a potem długo już nie i nie chce czegoś przegapić fajnego..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    U nas swiezo I pochmurne, ale wole tak, niz upaly, brrrr!
    Kocham jesien :) zawsze na jesien gdzies wyjezdzalismy na urlop. W tym roku bedzie mi tego brakować... :(
    Wiecie, od kilku dni mam tak jakby mniej ruchliwe to moje dziecko. Czyzby juz za mało miejsca? A jak juz jest, to raczej odczucie plynnego delikatnego plywania lub bardzo delikatne pukanie niz kopy...wolalam kopy...I to mocne rozciaganie brzucha... Macie tak??
    Mada_lena, ja tez mialam sen dzis o samochodzie, ale nie Volga, tylko czerwony Mustang. Uwielbiam mustangi.... pod kazda z 3 plstaci :) :konia, jeansow I samochodow...

AgataP lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaaa, znalazłam moje wymarzone mebelki do pokoju Szymka!!!!
    Oczywiście przekraczają budżet, ale... ;)
    fcbba08c8587419fa938e2a687921ee0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 09:13

Goplana, caśka, Marzena27, sisiiii, Viviana, Rybka Nemo, Amnezja, Mamadomina, AgataP, Strupka, Dotty84 lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 trymest nawiększy ciężar :D obyśmy tylko rpzed śniegiem zdażyły, w 1 ciązy rodziłam w styczniu i oczywiście musiałam zaliczyć glebę na sniegu, cale szczescie ze spadłam jak kot na 4 łapy :D

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Łaaaaa, znalazłam moje wymarzone mebelki do pokoju Szymka!!!!
    Oczywiście przekraczają budżet, ale... ;)
    fcbba08c8587419fa938e2a687921ee0.jpg

Zawsze można kupować po jednym mebelku, ja tak kompletowałam raz meble... a potem mama sie wkurzyła i w koncu mi dokupila wszystko co chcialam :D bo bym chyba ze 3 lata kompletowala.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Izia ja mam stół do przewijania ten za 80 zł, dmuchany przewijak, wanienke i zestaw pojemników do zawieszenia na stole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:04

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby można... byle by do listopada zdążyć z łóżeczkiem i komodą, szafa na razie i tak będzie mu zbędna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 09:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nadzieje, ze zdazymy urodzic przed sniegiem i czeka na nas piekna, ciepla jesien. Przeraza mnie plucha i slisko.
    Santoocha a z jakiej firmy te mebelki?

• Nata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Santocha śliczny brzusio :-) ja zaraz zabieram się za robienie śniadanka bo leki już wzięte pól h temu. Patrycja ja też nie mam mebli do kompletu. Tzn nasze sa w kolorze jesionu a młodego białe. Ta komoda z biedry trochę mnie rozczarowała,strasznie płytkie te szuflady kuźwa. Pochmurno dzisiaj i tak jesiennie.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.viko-meble.pl/kolekcja-kitty-cat-1315.html

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny :)

Alka, jeśli chodzi o pomiary glikemii, to ja mierzę od wczoraj i już mi się dziwne wydają (ale chyba przesadzam, bo dopiero 5 zrobiłam). Mam glukometr po dziadku, ale organizuję nowy i wtedy będę miała porównanie. Mi każą mierzyć 1,5 po posiłku (myślę, że tak lepiej, bo wyższe wartości by mnie stresowały). Tak jak Pati pisze, są dwie kolacje, jedna o 19 a druga pół godziny przed snem (1 WW, najlepiej kanapka) i ta druga jest obowiązkowa. Wiesz, jak ogarniemy lepiej dietę, to pewnie będziemy te wartości lepiej kontrolować. Poczekaj kilka dni.

A jak synek? Dowiedziałaś się czegoś więcej?

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, bosko się prezentujecie!
    Izia, my mamy ikeowskie łóżeczko, materacyk, prześcieradełka, podkład pod prześcieradło, śpiworek, okrycia kąpielowe, ręczniczki, komodę, wanienkę i plastikowy kosz na pieluszki :D

santoocha lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, tu Zombie.. właśnie wstałam i dobudzam się kawą. Noc masakra... Zasnęłam około 2:00 łaskawie, dziecię słodko kopało, chyba znów jest poprzecznie. Ok. 4 obudziły mnie bóle w okolicy żołądka/ pod żebrami, schodzące do okolic pępka - takie skurcze mrowienie i pieczenie w jednym, nie mogłam się podnieść, oddychać, zgiąć się. Gdyby były umiejscowione niżej, już bym była w taxi na IP. Poszłam do WC - tam spotkałam dawno nie spotkanego znanego - zatwardzenie. [ czy ten ból to mogły być jelita ? wzdęcia i zatrawdzenie ?? ] Zanim się pozbierałam - to w 100 procentach się obudziłam, oczy jak pięć złotych, znów nie mogłam zasnąć, znaleźć odpowiedniej pozycji.... czy tak już będzie do końca ?? Ja chcę w nocy spać - ŚPIOCHUUU, wracaj - odstąpię Ci "większą połowę łózka"

miłej niedzieli
    .L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 10:07

• santoocha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi też dokuczają zatwardzenia. Co prawda udaje mi się załatwić codziennie, ale od kiedy biorę żelazo jest ciężej...
    Dlatego postanowiłam jeść natkę pietruszki i brać żelazo 1xdziennie zamiast 2x.
    Wczoraj zrobiłam sobie koktajl banan-maliny-pietruszka, mam go jeszcze trochę do wypicia. Ale samą pietruszkę też lubię, więc po prostu będę sobie sypała na wierzch kanapek. Świeży oddech murowany! :D

A jeszcze co do zaparć, na mnie nieźle działa zjedzenie minimum 2 jabłek dziennie.

• Evik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, jeszcze raz chce podziekowac Wam za wczorajsze zyczenia urodzinowe:* Baardzo dizekuje:*
    U mnie wróciły zaparcia ałłł! Ból spojenia ciąg dalszy nie ma dnia bez płaczu boli dosłownie non stop.Na szczescie jutro wizyta u ginka zobacze co i jak.
    My mebelki mamy tu takie beżowo niebieskie typowo do pokoju może bardziej młodzieżowego ale okleimy je na bialo i beda akurat:) a Z ikei łóżeczko materac wanienka przescieradla przewijak podklady kinkiecik pojemniki chyba wszytsko:)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Zepsułam sobie niedziele. Wczoraj wieczorem podczas rutynowego smarowania brzucha, piersi, nogi, pośladki, zauważyłam 3 małe lecz głębokie rozstępy, które zrobiły mi się uwaga - przez pozycję od spania, śpię podparta o poduchę na lewym boku, cały ciężar ląduje więc na jednym biodrze, ostatnio fakt bolało mnie poniżej kości biodrowej ale nie skojarzyłam tego. Rozstępy są poniżej bioder. Szczerze to zachciało mi się wyć, ale Mała tańcowała w brzuchu i dałam radę, jednak czuję się jakaś zbrakowana, a wiem, że to dopiero początek. Nie umiem sobie tego przetłumaczyć.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka ja wczoraj równiez zauwazylam nowe rozstepy! Miałam tylko trzy kreski po prawej stronie brzucha na dole a teraz mam i po lewej i na gorze kazdej ze stron, doznalam szoku wczoraj ale chyba to oleje;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ