Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana wrote:Ja póki co planuję SN na Żelaznej ze swoją położną. W razie jakichkolwiek zmian typu - nie przyjmą mnie lub położna będzie chciała dać za siebie zastępstwo, no i oczywiście inne wskazania - biorę cesarkę prywatnie, i tu myślałam właśnie o Damianie.
Czyli ile trzeba sobie przygotować?
Dokładnie wygląda to tak:
CC - 9550
3 doby x 580 zl
morfologia u mamy i noworodka - 35zl
gazometria krwi u noworodka - 30zl
Przedporodowa kons anestezjologa - 120zl
Przedporodowa kon neonatologiczna - 90zl
Oplata za leki i materiały medyczne - od 100 do 300zl
Razem wychodzi ok 11800
Tak,ze te ceny co SA podawane na stronie to taka "sciema" .Goplana lubi tę wiadomość
-
Wow, kosmos!
Za taką cenę można maluchowi 2 pełne wyprawki zafundować!
Kurna chyba podniosę ceny za cesarkę u psów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 10:19
Goplana, Madlen222, Marzena27, Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
A ja zabieram się za sprzątanie nuuuudzi mi się jak cholerka, ale deszczowa pogoda i syndrom wicia gniazda się załączył
w sumie to juz zaczelam, muszę swoje i Marcysia ubrania tylko z prania po składać do szafki i lecimy z ubraniami małej Neli
Livia
Nela
Marcel
-
santoocha wrote:Wow, kosmos!
Za taką cenę można maluchowi 2 pełne wyprawki zafundować!
-
nick nieaktualnySisiiii, masakra, ale kwoty!! Ja jestem zdecydowana na cc w Bielsku i koszt tam to 2300 zł, do tego dokupimy pakiet pobytu męża w tym samym pokoju po porodzie (500 zł) i zapłaci się za konsultację ginekologiczną i anestezjologiczną, w sumie wyjdzie ok. 3000 zł.
Evik, na jakie łóżeczko i materac zdecydowaliście się w Ikea? My mamy łóżeczko Sundvik i materac Vyssa Skönt. -
sisiiii wrote:No właśnie. Ceny z kosmosu. Może i warunki super, bo cisza i spokój, skaczą nad Toba ,ale można za mniejsza kwotę chocby w Łodzi. Muszę jeszcze popytac w tej Łodzi ,w Salve.
W salve sn 3200, cc 3900. Bede dzwoniła umawiać sie na wizyte kwalifikacyjna w tym tyg. Wypytam o wszystko.
sisiiii lubi tę wiadomość
-
pinsleepe wrote:Hej, dziewczyny
Alka, jeśli chodzi o pomiary glikemii, to ja mierzę od wczoraj i już mi się dziwne wydają (ale chyba przesadzam, bo dopiero 5 zrobiłam). Mam glukometr po dziadku, ale organizuję nowy i wtedy będę miała porównanie. Mi każą mierzyć 1,5 po posiłku (myślę, że tak lepiej, bo wyższe wartości by mnie stresowały). Tak jak Pati pisze, są dwie kolacje, jedna o 19 a druga pół godziny przed snem (1 WW, najlepiej kanapka) i ta druga jest obowiązkowa. Wiesz, jak ogarniemy lepiej dietę, to pewnie będziemy te wartości lepiej kontrolować. Poczekaj kilka dni.
A jak synek? Dowiedziałaś się czegoś więcej?
Dzieki,kolejne złamania nie doszly,ta nozka zlamana od miesiaca nie rosnie...10 wrzesnia kolejne badania...Mam nadzieje,ze to nie bedzie to,ze tj jakis przypadek ktorego lekarze nie znaja...
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Viviana wrote:Witam i ja. Zepsułam sobie niedziele. Wczoraj wieczorem podczas rutynowego smarowania brzucha, piersi, nogi, pośladki, zauważyłam 3 małe lecz głębokie rozstępy, które zrobiły mi się uwaga - przez pozycję od spania, śpię podparta o poduchę na lewym boku, cały ciężar ląduje więc na jednym biodrze, ostatnio fakt bolało mnie poniżej kości biodrowej ale nie skojarzyłam tego. Rozstępy są poniżej bioder. Szczerze to zachciało mi się wyć, ale Mała tańcowała w brzuchu i dałam radę, jednak czuję się jakaś zbrakowana, a wiem, że to dopiero początek. Nie umiem sobie tego przetłumaczyć.
Vivi nie martw sie. Nie jest powiedziane ze bedzie ich wiecej.
Ja mam rozstępy z czasów nastoletnich i pewnie lada moment pojawia sie ciazowe.Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
mada_lena wrote:W salve sn 3200, cc 3900. Bede dzwoniła umawiać sie na wizyte kwalifikacyjna w tym tyg. Wypytam o wszystko.
O to super. To jak cos się dowiesz to daj znać. Ciekawi mnie czy ta cena 3900 zawiera wszystko, czy się dodatkowo płaci za inne "przyjemności"Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 10:45
-
zupaztytki wrote:Sisiiii, masakra, ale kwoty!! Ja jestem zdecydowana na cc w Bielsku i koszt tam to 2300 zł, do tego dokupimy pakiet pobytu męża w tym samym pokoju po porodzie (500 zł) i zapłaci się za konsultację ginekologiczną i anestezjologiczną, w sumie wyjdzie ok. 3000 zł.
Evik, na jakie łóżeczko i materac zdecydowaliście się w Ikea? My mamy łóżeczko Sundvik i materac Vyssa Skönt.
A Ty chodzisz do tego szpitala na wizyty do jakiegos ginekologa? Czy po prostu umowisz się dopiero na ewentualna konsultacje w sprawie CC? -
nick nieaktualnysisiiii wrote:A Ty chodzisz do tego szpitala na wizyty do jakiegos ginekologa? Czy po prostu umowisz się dopiero na ewentualna konsultacje w sprawie CC?
We wrześniu zadzwonię, żeby umówić się na wizytę kwalifikującą do porodu na październik, a potem stawię się w wyznaczonym terminie na rozwiązanie. Tak to się tam właśnie odbywa -
sisiiii wrote:O to super. To jak cos się dowiesz to daj znać. Ciekawi mnie czy ta cena 3900 zawiera wszystko, czy się dodatkowo płaci za inne "przyjemności"
Dopytamz tego co czytałam w @ to wynika, ze to cena za cały pakiet. Za porod, pobyt 3 dni, podstawowe bad dziecka w pierwszej dobie, leki, sprzęt itd. Nawet jesli w trakcie zadecydują o cc jednak wiekszosc dziewczyn pisało o tym, ze nie dopłacaly.
Ja chyba zdecyduje sie na cc z racji tego, ze zapowiada sie u mnie na ponad 4kg kluseczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 11:47
-
sisiiii wrote:O to super. To jak cos się dowiesz to daj znać. Ciekawi mnie czy ta cena 3900 zawiera wszystko, czy się dodatkowo płaci za inne "przyjemności"
Podobno wszystko.Bo część refunduje NFZ. Gdybyś była nieubezpieczona to 6900.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 11:48
mada_lena, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Masakra ile a mam tych ubranek,,, i wyszło ze jedno pranie jeszcze do zrobienia tylko a borów mam na miesiąc bez prania... :OOo hehe butów rajstopek skarpetek bluzeczek spodenek masakra a najwięcej pajacow a myslalam ze ma za malo co d Zeo wyszło ze mam ich więcej niż bodow na 56-62 mam ponad 30szt 68 ponad 20szt a pajacow prawie 50... Część odlozylam wybralam najładniejsze bo za dużo tego było aż... A nie będę sobie roboty więcej robiła z prasowaniem no i mam aż 5kombinezonow na zimę różnej grubości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 11:50
mada_lena, Amnezja, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Zakupiłam wczoraj płyn Dzidziuś ale nie wiem co w nim upiorę bo ilość ubranek dla Tysia mnie powala
Planowałam wczoraj coś kupić dla małego ale byłam tak zdecydowana,że wróciłam tylko z płynem do prania
xpatiiix3, sisiiii, santoocha lubią tę wiadomość