Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Dokładnie, w sekundę jest taka masakra, że zaczyna się bieg do lodówki i wielkie poszukiwania ;):D
    Ostatnio małż mnie dopadł na gorącym uczynku, jak łapczywie pochłaniałam tuńczyka ;D

chyba właśnie mi otworzyłaś czas na drugie śniadanie :)

RewolucjaSięDzieje, scindapsus lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    chyba właśnie mi otworzyłaś czas na drugie śniadanie :)

Eeee, o tym samym pomyślałam :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    jak skopiowac ten link?

Ja normalnie kopiuję i wklejam w nowej karcie i mi działa

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • scindapsus Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja idę na szamanko :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 12:17

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    i ja idę na szamanko :D :D

smacznego dziewuszki :D

• Evik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No!Ale super widze ze jest tu jednak i sporo pozytywnie nastawionych kobietek!:)Aż odrazu milej się czyta:** Ja sie tak sniadania nażarłam (jajecznicy) ze minely juz 2 godz a jeszcze mnie trzyma z łózka się zgarnąc nie moge a tu zaraz obiad, taka byłam napalona na ta kaczke a jajka jeszcze siedzą w żołądku!!!:D Miłego dnia kochane

Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się przeziębiłam.. jakieś sposoby na chorobę dla ciężarówek? ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie pochlonelam budyn:-) na szczescie objad mam gotowy :-)
    zreszta jak meza nie ma to jest zdecydowanie latwiej z tym.

wiecie ze ja jeszcze w pizamach leze?? :-) co za lenistwo :-)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojoj ale fajne to:
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Aneta&year=2014&month=11&day=13&babycount=1

moj wyglada jak jaszczurka:)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png

Wysłany: 23 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a ja się przeziębiłam.. jakieś sposoby na chorobę dla ciężarówek? ;)

Herbata z lipy, ciepłe, ale nie gorące mleko z miodem (najlepiej z mleczkiem pszczelim), czosnek!

A poza tym są zestawy dla ciężarnych, Prenalen (syrop, tabletki do ssania i spray do nosa) :)

Dużo witaminek i odpoczynek :)

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Rewoucja :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png

Wysłany: 23 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ja wlasnie pochlonelam budyn:-) na szczescie objad mam gotowy :-)
    zreszta jak meza nie ma to jest zdecydowanie latwiej z tym.

wiecie ze ja jeszcze w pizamach leze?? :-) co za lenistwo :-)

Korzystaj, to Twój czas :)

karmelek lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Ja sie z wami zegnam.

Od wczoraj wylatuja ze mnie ogromne skrzepy. Nie mam juz nadzieji. A nawet jak we wtorek okazaloby sie, ze jeszcze nie wszystko stracone, to ja juz nie wracam do Was.

Nie chce nikogo dolowac, nie chce zeby ktos zle sie czul. Nie wiedzialam, ze takie fora sa tylko po to, zeby opisywac swoje radosci. :(

W pierwszej ciazy bylam na innym forum i tam to inaczej dzialalo, wtedy nie mialam zadnych problemow i obaw, cieszylam sie ciaza,ale byly tez dziewczyny z problemami i watpliwosciami, a wszystkie bylysmy dla siebie i sie wspieralysmy. Nie rozumiem tego, co sie tu dzieje... Niejedna z Was jest po stracie i powinna zrozumiec strach, jaki towarzyszy kolejnej ciazy...

Lekarz wie co mowi? Czasami jest jakies takie bardzo silne przeczucie, ktorego nie da sie zignorowac... ja takie mialam, mimo ze uslyszalam tydzien temu, ze wszystko jest ok. Robilam wszystko co bylo w mojej mocy, zeby utrzymac te dluuugo wyczekiwana ciaze... Dziekuje za wszystkie mile slowa i pocieszenia, bo nie moge powiedziec, ze takich nie dostalam, ale... uwazam, ze dziewczyny po przejsciach i zyjace w niepewnosci do nastepnej wizyty powinny byc potraktowane inaczej, a slowa jakie czasami w ich strone padaly byly niemile. To tak jak powiedziec komus kto kilka lat stara sie o dziecko powiedziec "daj se na luz", czy "przestan o tym myslec". Tak sie po prostu nie da, im dluzej sie nie udaje tym bardziej tego pragniemy... Wiecej zrozumienia dziewczyny!!!

Trzymam kciuki za Was wszystkie. Bardzo Wam kibicuje. Mam nadzieje, ze w Listopadzie bede czytac o waszych pieknych, rozowiutkich i zdrowych w kazdym calu dzidziusiach...

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc

Wysłany: 23 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aliss, nie zgodzę się. Tu nie chodzi o to, żeby było wiecznie różowo i żeby latało confetti, wiadomo, że są tutaj dziewczyny, które albo zmagały się z wieloletnimi problemami z zajściem w ciążę, albo takie, które mają w ciąży ciężkie zawirowania.

Chodzi o to, żeby nie szukać problemów tam, gdzie ich nie ma. Wszystko w ciemnych barwach, same najgorsze scenariusze. Wszystkie potem wpadają w grobowy nastrój i widzą wszystko w ciemnych barwach. Ja naprawdę rozumiem, że dziewczyny po stratach mają "alert" podniesiony, ale czasami staje się to obsesją! I nie jest to dobre ani dla nich, ani dla dzieci.

Poczytaj dobrze, co napisała czarna, rozpoczynając tą dyskusję, nikt nie neguje wspierania i pomocy na forum, ale czasami trzeba wpuścić trochę światła do jaskini. Niestety.

I przykre jest to, że uważasz, że hasło "wrzuć na luz" jest niemiłe. Każdy kij ma dwa końce i nie sądzę, że nie mam w sobie empatii skierowanej dla dziewczyn, które zmagają się z jakimiś smutami.

Mniej dramatyzmu Aliss i mniej pożegnań ;) Ściskam!

Lavendula, Czarnaa94, Evik, KocieOczy lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w środe do ginka ide... fajnie by było jakby była fasolka :D no i serduszko ale to może być za wcześnie :)

ckai3e3k2pedhvnb.png

Wysłany: 23 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja w środe do ginka ide... fajnie by było jakby była fasolka :D no i serduszko ale to może być za wcześnie :)

Moim zdaniem - będzie widoczne:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:))))))))))))))))))))))

Pełna radości szczęśliwości i uśmiechu i wszystko naraz:) Ale się cieszę zaraz Wam napiszę dlaczego. Jestem po wizycie, u mnie jest ok. znów słyszałam i widziałam moje kochane serduszko. Z dzidzią jest ok:))).
    Krwawienie które u mnie występuje to bardzo częste zjawisko po criotransfeze, na dodatek cały czas jestem sztucznie podtrzymywana lekarstwami, ale niestety skrzepy będą wychodzić ze mnie jeszcze kilka dni. L4 na dwa tygodnie, a więc wizyta z 11 kwietnia przesunęła się na 7. Gdyby coś się działo z dzidzią od razu telefon do doktorka. Dziękuję Wam kochane za miłe słowa, a Ciebie Aliss rozumiem. Ja nadal trzymam kciuki za Ciebie i tak jak na moim przykładzie będzie wszystko dobrze.

Jejku ale jestem szczęśliwa. :)

blue00, RewolucjaSięDzieje, scindapsus, Paju, karmelek, Goplana, Evik, Lavendula, santoocha, KocieOczy, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Aliss wiedziałam że tak będzie. Wybacz ale mnie zdenerwowałaś, czy umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałam że NIE MÓWIĘ O DZIEWCZYNACH KTÓRE FAKTYCZNIE MAJĄ PROBLEMY BO PO TO TU JESTEŚMY ŻEBY SIĘ WSPIERAĆ I TRZYMAM ZA WAS KCIUKI. MÓWIŁAM O TYCH U KTÓRYCH WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU, A PANIKUJĄ I WKRĘCAJĄ SOBIE GŁUPOTY. Na prawdę, jaśniej się nie da. I tego też się spodziewałam, gadania że Was nie rozumiem bo ja nie straciłam dziecka. Więc co powinnam je stracić żeby Was rozumieć? Wybacz, ale nie rób ze mnie takiej która Ci ubliżyła, bo nic takiego nie zrobiłam. Może przeczytaj mój post jeszcze raz i tym razem ze zrozumieniem. Dziękuję, dobranoc.

Paju, Evik, KocieOczy, anusiaa90 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo super wieści!!! Strasznie się cieszę, na prawdę :) A jednak mimo wszystko warto mieć nadzieję :) <3

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudowne wiesci rybko :D :D, ciesze sie razem z toba, przeczuwalam, ze to nie dzidzius krwawi, teraz jak juz wiesz bedziesz spokojniejsza

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ