Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swan ale wystarczyło, że piłaś coś w nocy albo sikałaś - że była różnica między zrobieniem jednego testu a drugiego.. ja zawsze robiłam tak że od 21 nie piłam i nie sikałam do samego rana i robiłam test - tylko wtedy jest w miarę wiarygodny - poczekaj spokojnie na bete i nie stresuj się bo to napewno nie pomaga - ja też mam ochote chodzić na bete co dwa dni i sprawdzać czy wszystko ok bo wizyta dopiero za 2 tygodnie ale póki co się powstrzymuje i staram się pozytywnie cierpliwie czekać..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczyny dzisiaj siedze w domu - mąż w pracy do samego wieczora więc jestem sama z synkiem, teść coś przeziębiony więc się do niego nie zbliżamy, teściowa zajęta sobą - chciałabym odpocząć ale jest tyle zaległosci w domu że chyba będe musiała coś ogarnąć a póki co od rana jezdzę pociągiem i układam puzzle z synkiem..

Evik, mada_lena lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Swan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj test robilam w ciagu dnia, ok 30 min od wizyty w toalecie. Dzis wstalam do lazienki o 1 a nie pilam od 18. A test o 5 zrobilam. Oj juz nie patrze niego. Czekam do jutra na bete.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    ja się pozwolę podpiąć z pytaniem :) - ile wyniesie zaiłek L4 jeżeli: pracuję u mojego pracodawcy ponad 4 lata, stawka najniższa krajowa, umowa na czas nieokreślony, ale w tym roku byłam w sumie 2 miesiące na urlopie bezpłatnym... czy te urlopy popsują średnią [liczona jest z 12 miesięcy?] z góry dzięki za wszelką pomoc :)

dostaniesz 100% podstawy, czyli to co masz na umowie, bez premii, dodatków itp. i jesli nie wykorzystałaś urlopu, to dostaniesz ekwiwalent za niego, ot jedyna premia ;)

a ten urlop wlicza się jako nieskładkowy do wysługi lat i do emerytury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 09:55

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Wczoraj test robilam w ciagu dnia, ok 30 min od wizyty w toalecie. Dzis wstalam do lazienki o 1 a nie pilam od 18. A test o 5 zrobilam. Oj juz nie patrze niego. Czekam do jutra na bete.

też zrobiłabym jeszcze jeden, u mnie dwa pierwsze były ledwo widoczne (robiłam je dzień po dniu), trzeci też (w odstępie 3 dni), troszkę ciemniejszy, ale starałam się nie wstawać do toalety w nocy, choć to u mnie norma, przemęczyłam się, bo jak ciśnie, to spać nie można i czwarty nie dawał już wątpliwości (po tygodniu od terminu @). Poza tym wynik najlepszy jest do 5 minut po zrobieniu, potem już nie, bo może zjaśnieć, utlenic się itp. Głowa do góry,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 10:08

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, czy ciąża wg OM może być o 3 tygodnie młodsza niż wg USG?
    Jeśli owulacja była 22 dnia cyklu, czyli właśnie te 4,5 tygodnia przed USG, to jest OK?

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być, u mnie jest różnica 6 dni. Rozpiętość owulacji w kilku ostatnich cyklach miałam między 15, a 22 dniem, do tego tez dochodzi implantacja, która zachodzi od 6 do 12 dni od zapłodnienia, więc daje to całkiem sporo dni.

8809cc9767.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka,po wizycie juz jestes?

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    A powiedzcie mi, czy ciąża wg OM może być o 3 tygodnie młodsza niż wg USG?
    Jeśli owulacja była 22 dnia cyklu, czyli właśnie te 4,5 tygodnia przed USG, to jest OK?

Hej,ja juz nie wiem,nie mysle poprostu ,za duzo tego tez sie martwie,a powiedz mi czy mi sie wydaje czy usunełas suwaczek ?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pierwsze wyraźniejsze mdłości, bez kolorowej mozaiki, ale uciążliwe dziadostwo, przed jedzeniem, po jedzeniu... blee

Evik, Lavendula lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Hej,ja juz nie wiem,nie mysle poprostu ,za duzo tego tez sie martwie,a powiedz mi czy mi sie wydaje czy usunełas suwaczek ?

Usunęłam, bo pogłupiałam już. Suwaczek zrobiłam sobie wg ostatniej miesiączki, można liczyć też wg owulacji, jak się ma długie cykle, a z USG wyszło 4/5 tydzień... Więc już sama nie wiem.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Może być, u mnie jest różnica 6 dni. Rozpiętość owulacji w kilku ostatnich cyklach miałam między 15, a 22 dniem, do tego tez dochodzi implantacja, która zachodzi od 6 do 12 dni od zapłodnienia, więc daje to całkiem sporo dni.

Tak, tylko 6 dni, a 3 tygodnie, to jest różnica.
    Dobrze, że dziś mąż wraca, to jemu będę mędziła.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ale mamy pochmurny deszczowy dzionek. Ja w łózeczku a mężus znow sniadanko szykuje taki u nas rytuał weekendowy:D No a teraz mam poranne mdlosci wiec juz w ogole smiga jak szalony:D Pati Twoje posty sa zawsze bardzo pozytywne i uwielbiam cie czytac!:D tez dzis idziemy na obiadek do mamci bedzie kaczka z buraczkami uwielbiam:D:D
    Co do bety to ja po 3 pozytywnych testach nie bylam ani raz i nie zamierzam sie denerwowac. W poniedzialek mam wizyte i choc zdaje sobie sprawe ze bedzie za wczesnie by cos zobaczyc to rowniez nie mysle sie strwsowac i szkodzic dzidziusiowi. Trzeba troche wyluzowac i cieszyc sie ciaza, zer nam sie udalo i mamy szanse byc mamusiami a nie myslec, przemyslac i gdybac...Do rozwiazania kupa czasu, w paranoje moznaby popasc...

mada_lena, xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Usunęłam, bo pogłupiałam już. Suwaczek zrobiłam sobie wg ostatniej miesiączki, można liczyć też wg owulacji, jak się ma długie cykle, a z USG wyszło 4/5 tydzień... Więc już sama nie wiem.

Tak samo u mnie,gin mowil,ze 4 tydz,czekam do wizyty do srody,spadam bo do kosciola na 11

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:

Tak samo u mnie,gin mowil,ze 4 tydz,czekam do wizyty do srody,spadam bo do kosciola na 11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rowniez po trzech pozytywnych testach odpuscilam bete i powiem,ze dobrze mi z tym :)

Evik, Goplana lubią tę wiadomość

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Rybka, wez sobie nospe, a nie masz zadnego progesteronu pod reka?

Zażywam cały czas 3x 2 tabletki duphastonu,3x2 tabl. estoferm i 3x1 tabl. no-spa

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wizyta?

• karmelek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka a kiedy masz tego lekarza??

my jeszcze w lozku lezymy :-) maz dzwonil juz z 5razy:-) i kazal mi wypoczywac:-)
    wiec postanowilam sie go sluchac.

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Tak, tylko 6 dni, a 3 tygodnie, to jest różnica.
    Dobrze, że dziś mąż wraca, to jemu będę mędziła.

Jeśli miałaś owulacje np. 22 dnia i jajo zagnieździło się między 6 a 12 dniem, to od OM masz już rozpiętość od 28 do 34 dni... czyli wtedy kiedy powinna być następna @ dopiero zagnieździło się jajo. Czyli ok miesiąca różnicy między OM a zagnieżdżeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 10:56

8809cc9767.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ