Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
swan ale wystarczyło, że piłaś coś w nocy albo sikałaś - że była różnica między zrobieniem jednego testu a drugiego.. ja zawsze robiłam tak że od 21 nie piłam i nie sikałam do samego rana i robiłam test - tylko wtedy jest w miarę wiarygodny - poczekaj spokojnie na bete i nie stresuj się bo to napewno nie pomaga - ja też mam ochote chodzić na bete co dwa dni i sprawdzać czy wszystko ok bo wizyta dopiero za 2 tygodnie ale póki co się powstrzymuje i staram się pozytywnie cierpliwie czekać..
-
a ja dziewczyny dzisiaj siedze w domu - mąż w pracy do samego wieczora więc jestem sama z synkiem, teść coś przeziębiony więc się do niego nie zbliżamy, teściowa zajęta sobą - chciałabym odpocząć ale jest tyle zaległosci w domu że chyba będe musiała coś ogarnąć a póki co od rana jezdzę pociągiem i układam puzzle z synkiem..
Evik, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Wczoraj test robilam w ciagu dnia, ok 30 min od wizyty w toalecie. Dzis wstalam do lazienki o 1 a nie pilam od 18. A test o 5 zrobilam. Oj juz nie patrze niego. Czekam do jutra na bete.
-
Lavendula wrote:ja się pozwolę podpiąć z pytaniem - ile wyniesie zaiłek L4 jeżeli: pracuję u mojego pracodawcy ponad 4 lata, stawka najniższa krajowa, umowa na czas nieokreślony, ale w tym roku byłam w sumie 2 miesiące na urlopie bezpłatnym... czy te urlopy popsują średnią [liczona jest z 12 miesięcy?] z góry dzięki za wszelką pomoc
dostaniesz 100% podstawy, czyli to co masz na umowie, bez premii, dodatków itp. i jesli nie wykorzystałaś urlopu, to dostaniesz ekwiwalent za niego, ot jedyna premia
a ten urlop wlicza się jako nieskładkowy do wysługi lat i do emerytury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 09:55
-
Swan wrote:Wczoraj test robilam w ciagu dnia, ok 30 min od wizyty w toalecie. Dzis wstalam do lazienki o 1 a nie pilam od 18. A test o 5 zrobilam. Oj juz nie patrze niego. Czekam do jutra na bete.
też zrobiłabym jeszcze jeden, u mnie dwa pierwsze były ledwo widoczne (robiłam je dzień po dniu), trzeci też (w odstępie 3 dni), troszkę ciemniejszy, ale starałam się nie wstawać do toalety w nocy, choć to u mnie norma, przemęczyłam się, bo jak ciśnie, to spać nie można i czwarty nie dawał już wątpliwości (po tygodniu od terminu @). Poza tym wynik najlepszy jest do 5 minut po zrobieniu, potem już nie, bo może zjaśnieć, utlenic się itp. Głowa do góry,Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 10:08
-
Może być, u mnie jest różnica 6 dni. Rozpiętość owulacji w kilku ostatnich cyklach miałam między 15, a 22 dniem, do tego tez dochodzi implantacja, która zachodzi od 6 do 12 dni od zapłodnienia, więc daje to całkiem sporo dni.
-
nick nieaktualny
-
Mysz86 wrote:A powiedzcie mi, czy ciąża wg OM może być o 3 tygodnie młodsza niż wg USG?
Jeśli owulacja była 22 dnia cyklu, czyli właśnie te 4,5 tygodnia przed USG, to jest OK?
Hej,ja juz nie wiem,nie mysle poprostu ,za duzo tego tez sie martwie,a powiedz mi czy mi sie wydaje czy usunełas suwaczek ?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
U mnie dziś pierwsze wyraźniejsze mdłości, bez kolorowej mozaiki, ale uciążliwe dziadostwo, przed jedzeniem, po jedzeniu... blee
Evik, Lavendula lubią tę wiadomość
-
alka89 wrote:Hej,ja juz nie wiem,nie mysle poprostu ,za duzo tego tez sie martwie,a powiedz mi czy mi sie wydaje czy usunełas suwaczek ?
Usunęłam, bo pogłupiałam już. Suwaczek zrobiłam sobie wg ostatniej miesiączki, można liczyć też wg owulacji, jak się ma długie cykle, a z USG wyszło 4/5 tydzień... Więc już sama nie wiem. -
scindapsus wrote:Może być, u mnie jest różnica 6 dni. Rozpiętość owulacji w kilku ostatnich cyklach miałam między 15, a 22 dniem, do tego tez dochodzi implantacja, która zachodzi od 6 do 12 dni od zapłodnienia, więc daje to całkiem sporo dni.
Tak, tylko 6 dni, a 3 tygodnie, to jest różnica.
Dobrze, że dziś mąż wraca, to jemu będę mędziła. -
Dzien dobry ale mamy pochmurny deszczowy dzionek. Ja w łózeczku a mężus znow sniadanko szykuje taki u nas rytuał weekendowy:D No a teraz mam poranne mdlosci wiec juz w ogole smiga jak szalony:D Pati Twoje posty sa zawsze bardzo pozytywne i uwielbiam cie czytac! tez dzis idziemy na obiadek do mamci bedzie kaczka z buraczkami uwielbiam:D:D
Co do bety to ja po 3 pozytywnych testach nie bylam ani raz i nie zamierzam sie denerwowac. W poniedzialek mam wizyte i choc zdaje sobie sprawe ze bedzie za wczesnie by cos zobaczyc to rowniez nie mysle sie strwsowac i szkodzic dzidziusiowi. Trzeba troche wyluzowac i cieszyc sie ciaza, zer nam sie udalo i mamy szanse byc mamusiami a nie myslec, przemyslac i gdybac...Do rozwiazania kupa czasu, w paranoje moznaby popasc...mada_lena, xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość
-
Mysz86 wrote:Usunęłam, bo pogłupiałam już. Suwaczek zrobiłam sobie wg ostatniej miesiączki, można liczyć też wg owulacji, jak się ma długie cykle, a z USG wyszło 4/5 tydzień... Więc już sama nie wiem.
Tak samo u mnie,gin mowil,ze 4 tydz,czekam do wizyty do srody,spadam bo do kosciola na 11Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Mysz86 wrote:Usunęłam, bo pogłupiałam już. Suwaczek zrobiłam sobie wg ostatniej miesiączki, można liczyć też wg owulacji, jak się ma długie cykle, a z USG wyszło 4/5 tydzień... Więc już sama nie wiem.
Tak samo u mnie,gin mowil,ze 4 tydz,czekam do wizyty do srody,spadam bo do kosciola na 11Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
nick nieaktualny
-
blue00 wrote:Rybka, wez sobie nospe, a nie masz zadnego progesteronu pod reka?
Zażywam cały czas 3x 2 tabletki duphastonu,3x2 tabl. estoferm i 3x1 tabl. no-spaMarzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualny
-
Mysz86 wrote:Tak, tylko 6 dni, a 3 tygodnie, to jest różnica.
Dobrze, że dziś mąż wraca, to jemu będę mędziła.
Jeśli miałaś owulacje np. 22 dnia i jajo zagnieździło się między 6 a 12 dniem, to od OM masz już rozpiętość od 28 do 34 dni... czyli wtedy kiedy powinna być następna @ dopiero zagnieździło się jajo. Czyli ok miesiąca różnicy między OM a zagnieżdżeniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 10:56