Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aliss,dziekuje Ci,martwie sie bo u mnie nawet zarodka nie ma,ale nie dopuszczam zlych mysli...
Masz mozliwosc udac sie do lekarza? jak nie prywatnie to do szpitala,musza Cie przyjac ,a wtedy sie wszystkiego dowiesz i bd wiedziała na czym stoisz
Chociaz powiem Ci,ze moja siostra tez miala bole,zemdlala kilka razy i dluuugo krwawila ,mowila,ze nie sama krwia,ale grudkami takimi,ale udało sie. Ma sliczna coreczke,wierze z całego serdusza,ze i Tobie sie uda. Jestem z Toba,tule mocniutkoAlisss lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
alka89 wrote:Aliss,dziekuje Ci,martwie sie bo u mnie nawet zarodka nie ma,ale nie dopuszczam zlych mysli...
Masz mozliwosc udac sie do lekarza? jak nie prywatnie to do szpitala,musza Cie przyjac ,a wtedy sie wszystkiego dowiesz i bd wiedziała na czym stoisz
Chociaz powiem Ci,ze moja siostra tez miala bole,zemdlala kilka razy i dluuugo krwawila ,mowila,ze nie sama krwia,ale grudkami takimi,ale udało sie. Ma sliczna coreczke,wierze z całego serdusza,ze i Tobie sie uda. Jestem z Toba,tule mocniutko
Prywatnie to mnóstwo zachodu u mnie. Musiałabym jechać 2,5 godz w jedna stronę i wydać cała swoją tygodniowe na wizytę. Poza tym Nie sadze, ze w moim stanie to dobry pomysł. Powinnam leżeć, jak tylko wstaje brzuch strasznie boli. Co ma byc to i tak będzie i nikt mi tu nie jest w stanie pomoc. W szpitalu byłam wczoraj i nic, kazali leżeć i przyjść we wtorek o 10 na usg. Taki kraj... -
nick nieaktualnyNata wrote:alka żeby iść na L4 na ciąże musisz mieć przepracowane 90 dni, wiem bo tak miałam poprzednio...
"Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Po porodzie przysługuje pracownicy prawo do zasiłku macierzyńskiego na czas równy okresowi urlopu macierzyńskiego." -
Dziewczyny, bardzo Wam współczuję, tak nie powinno być, wszystkie czekamy na nasze maleństwa i wszystko powinno być dobrze. Niestety nie zawsze tak jest, i nie mamy wyjścia trzeba to przeżyć i żyć dalej.To bardzo trudne, nawet ja- zawsze twarda i zaprawiona przez los, niestety w tej kwestii nie dawałam rady psychicznie. Nie teraz to później, maleństwo będzie, a my musimy się wspierać, bo tylko to można zrobić.
A teraz pytanie z innej beczki. Czy Wy wierzycie w różne przesądy i zabobony ciążowe? Ja nie wierzę, bo to dla mnie jest jakieś chore i średniowieczne, ale wiem, że są przesądne dziewczyny. Miałam być chrzestną dla mojej malutkiej ślicznej siostrzenicy, bardzo się cieszyłam i moja siostra też, aż tu przyszła jej teściowa i poinformowała wszystkich, że absolutnie nie mogę być chrzestną, bo jestem w ciąży. To jest śmieszne, bo kogo się pytam, to nikt nie wie dlaczego, ale nie powinnam być. -
KasiaKa, dzięki za miłe słówka, Ja już nie mam chyba łez żeby płakać, to co się dzieje.
Kasia ja uważam, że nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś była chrzestną co to za jakieś głupie gadanie, nie rozumiem. Teściowe to zawsze mają coś do gadania.Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
alka89 wrote:Sorki,ze dopiero teraz ,ale zasnelam wczoraj i nie zdrazylam sie pozegnac
Tak ,mierzyl ma 10 mm i mowil,ze ciaza 4 tygodniowa,pewnie liczyl od zaplodnienia ,a nie ost @...chyba -
Mysz86 wrote:A mnie trochę niepokoi, bo poprzednim razem jak poszłam w 7 tygodniu, to ciąża też wyglądała na 5 tydzień. Teraz poszłam w 8 tygodniu i ciąża też wygląda na 4/5 tydzień. Mam nadzieję, że urośnie i na następnej wizycie będzie już dobrze, a ta różnica wynika z tej bardzo później owulacji.
-
Alisss wrote:Ja już nie mam złudzeń , mam normalny okres, do tego brzuch boli jak nigdy dotąd, a jak idę do łazienki sie przewinac to czuje jakby mnie ktoś nożem tam Ciachal w środku. Czekam do wtorku zeby zobaczyć czy sie wszystko oczyscilo...
Alisss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:To ja się wtrącę żeby nie było niepotrzebnego stresu
"Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Po porodzie przysługuje pracownicy prawo do zasiłku macierzyńskiego na czas równy okresowi urlopu macierzyńskiego."
Wtrace sie tak niechcacy, kolezanka Nata ma poniekad racje, 3 miesieczny okres wyczekiwania na przejscie na zwolnienje(tzw karencja) obowiazuje przy umowach zlecenie,dzialalnosci gospodarczej itd.
Przy umowie o prace jesli byla ciaglosc zatrudnienia i skladek mozna od razu, jesli nie- 30 dni okres wyczekiwania
Niestety nie kazdy ma mozliwosc podjecia pracy na umowe o prace co daje wieksza doze bezpieczenstwa ale dziewczyny,ktore nie maja umowy o prace a np. Umowe zlecenie-jak najbardziej jest mozliwosc zwolnienia i macierzynskiego;-)nutka lubi tę wiadomość
-
KasiaKa ja też słyszałam wersję, że dziewczyna w ciąży nie może być druhną na ślubie. Takie przesądy i dla mnie są średniowieczne, przecież to idiotyzm i nie wiem jak można komuś taką przykrość robić. "nie będziesz chrzestną bo jesteś w ciąży". To jak wykluczanie ciężarnych ze społeczeństwa i życia rodzinnego...
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie widziałam. Usg umówiłam sobie na 7tc, tak zeby był zarodek i serduszko. Nie chciałam patrzeć wcześniej na puste pęcherzyki.
Aliss, Nemo dużo siły Wam życzę. Nie traćcie nadziei. Moja koleżanka urodziła się mimo, że jej mama miała silne krwawienia w momentach spodziewanych miesiączek (i tak do 5 miesiąca ciąży). Oby to nie był koniec Waszych ciąż.