Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, jak tutaj się smutno zrobiło. Trzymam kciuki za nas wszystkie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss,dziekuje Ci,martwie sie bo u mnie nawet zarodka nie ma,ale nie dopuszczam zlych mysli...
    Masz mozliwosc udac sie do lekarza? jak nie prywatnie to do szpitala,musza Cie przyjac ,a wtedy sie wszystkiego dowiesz i bd wiedziała na czym stoisz
    Chociaz powiem Ci,ze moja siostra tez miala bole,zemdlala kilka razy i dluuugo krwawila ,mowila,ze nie sama krwia,ale grudkami takimi,ale udało sie. Ma sliczna coreczke,wierze z całego serdusza,ze i Tobie sie uda. Jestem z Toba,tule mocniutko

Alisss lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka żeby iść na L4 na ciąże musisz mieć przepracowane 90 dni, wiem bo tak miałam poprzednio...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliss mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! trzymam kciuki za nas wszystkie bo wydaje mi się, że 90% z nas codziennie ma jakieś obawy czy aby na pewno dany ból jest ok itp...damy radę mam nadzieję!!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Aliss,dziekuje Ci,martwie sie bo u mnie nawet zarodka nie ma,ale nie dopuszczam zlych mysli...
    Masz mozliwosc udac sie do lekarza? jak nie prywatnie to do szpitala,musza Cie przyjac ,a wtedy sie wszystkiego dowiesz i bd wiedziała na czym stoisz
    Chociaz powiem Ci,ze moja siostra tez miala bole,zemdlala kilka razy i dluuugo krwawila ,mowila,ze nie sama krwia,ale grudkami takimi,ale udało sie. Ma sliczna coreczke,wierze z całego serdusza,ze i Tobie sie uda. Jestem z Toba,tule mocniutko

Prywatnie to mnóstwo zachodu u mnie. Musiałabym jechać 2,5 godz w jedna stronę i wydać cała swoją tygodniowe na wizytę. Poza tym Nie sadze, ze w moim stanie to dobry pomysł. Powinnam leżeć, jak tylko wstaje brzuch strasznie boli. Co ma byc to i tak będzie i nikt mi tu nie jest w stanie pomoc. W szpitalu byłam wczoraj i nic, kazali leżeć i przyjść we wtorek o 10 na usg. Taki kraj...

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss - bo też i dobrze mówisz, nie bardzo można Ci pomóc na tym etapie - jak ma być dobrze, to będzie. Odpoczywaj, śpij, leż. Postaraj się nie denerwować. Trzymam za Ciebie kciuki, bądź dzielna.

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    alka żeby iść na L4 na ciąże musisz mieć przepracowane 90 dni, wiem bo tak miałam poprzednio...
    To ja się wtrącę żeby nie było niepotrzebnego stresu :P

"Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Po porodzie przysługuje pracownicy prawo do zasiłku macierzyńskiego na czas równy okresowi urlopu macierzyńskiego."

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam współczuję, tak nie powinno być, wszystkie czekamy na nasze maleństwa i wszystko powinno być dobrze. Niestety nie zawsze tak jest, i nie mamy wyjścia trzeba to przeżyć i żyć dalej.To bardzo trudne, nawet ja- zawsze twarda i zaprawiona przez los, niestety w tej kwestii nie dawałam rady psychicznie. Nie teraz to później, maleństwo będzie, a my musimy się wspierać, bo tylko to można zrobić.
    A teraz pytanie z innej beczki. Czy Wy wierzycie w różne przesądy i zabobony ciążowe? Ja nie wierzę, bo to dla mnie jest jakieś chore i średniowieczne, ale wiem, że są przesądne dziewczyny. Miałam być chrzestną dla mojej malutkiej ślicznej siostrzenicy, bardzo się cieszyłam i moja siostra też, aż tu przyszła jej teściowa i poinformowała wszystkich, że absolutnie nie mogę być chrzestną, bo jestem w ciąży. To jest śmieszne, bo kogo się pytam, to nikt nie wie dlaczego, ale nie powinnam być.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa, dzięki za miłe słówka, Ja już nie mam chyba łez żeby płakać, to co się dzieje.

Kasia ja uważam, że nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś była chrzestną co to za jakieś głupie gadanie, nie rozumiem. Teściowe to zawsze mają coś do gadania.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Sorki,ze dopiero teraz ,ale zasnelam wczoraj i nie zdrazylam sie pozegnac
    Tak ,mierzyl ma 10 mm i mowil,ze ciaza 4 tygodniowa,pewnie liczyl od zaplodnienia ,a nie ost @...chyba
    wszystko będzie dobrze alka trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki żeby było wszystko ok

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    A mnie trochę niepokoi, bo poprzednim razem jak poszłam w 7 tygodniu, to ciąża też wyglądała na 5 tydzień. Teraz poszłam w 8 tygodniu i ciąża też wygląda na 4/5 tydzień. Mam nadzieję, że urośnie i na następnej wizycie będzie już dobrze, a ta różnica wynika z tej bardzo później owulacji.
    może była później owulka? musimy być dobrej myśli

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss wrote:
    Ja już nie mam złudzeń , mam normalny okres, do tego brzuch boli jak nigdy dotąd, a jak idę do łazienki sie przewinac to czuje jakby mnie ktoś nożem tam Ciachal w środku. Czekam do wtorku zeby zobaczyć czy sie wszystko oczyscilo...
    przykro mi bardzo alisss :(

Alisss lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka wielki przytulas dla Ciebie <3

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To ja się wtrącę żeby nie było niepotrzebnego stresu :P

"Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Po porodzie przysługuje pracownicy prawo do zasiłku macierzyńskiego na czas równy okresowi urlopu macierzyńskiego."

Wtrace sie tak niechcacy, kolezanka Nata ma poniekad racje, 3 miesieczny okres wyczekiwania na przejscie na zwolnienje(tzw karencja) obowiazuje przy umowach zlecenie,dzialalnosci gospodarczej itd.
    Przy umowie o prace jesli byla ciaglosc zatrudnienia i skladek mozna od razu, jesli nie- 30 dni okres wyczekiwania :)
    Niestety nie kazdy ma mozliwosc podjecia pracy na umowe o prace co daje wieksza doze bezpieczenstwa ;-) ale dziewczyny,ktore nie maja umowy o prace a np. Umowe zlecenie-jak najbardziej jest mozliwosc zwolnienia i macierzynskiego;-)

nutka lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa ja też słyszałam wersję, że dziewczyna w ciąży nie może być druhną na ślubie. Takie przesądy i dla mnie są średniowieczne, przecież to idiotyzm i nie wiem jak można komuś taką przykrość robić. "nie będziesz chrzestną bo jesteś w ciąży". To jak wykluczanie ciężarnych ze społeczeństwa i życia rodzinnego...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nemo,aliss. .trzymam kciuki, póki usg nie potwierdzi straty szansa jest.

Mysza,Alka czy tylko my nie widziałyśmy jeszcze serduszka?
    Teraz to i ja zaczynam się martwić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 20:15

gg64l6d8uplrbvce.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie widziałam, ale ja nawet zarodka nie widziałam:P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja rowniez, dopiero 10.04 usg

• santoocha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie widziałam. Usg umówiłam sobie na 7tc, tak zeby był zarodek i serduszko. Nie chciałam patrzeć wcześniej na puste pęcherzyki.

Aliss, Nemo dużo siły Wam życzę. Nie traćcie nadziei. Moja koleżanka urodziła się mimo, że jej mama miała silne krwawienia w momentach spodziewanych miesiączek (i tak do 5 miesiąca ciąży). Oby to nie był koniec Waszych ciąż.

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ