Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysz86 wrote:Gratuluję Czarna.
Zastanawiałam się co tam u Ciebie, bo mamy tak samo, 7 tyg i 6 dni. Ja wczoraj widziałam tylko zarodek w pęcherzyku i to na dodatek ciąża wygląda na 4/5 tydzień... Więc jak to jest, ze niektóre z nas widzą serduszko, a inne nie...[/QU
To za wcześnie, żeby lekarz Ci powiedział... Jeśli jest ciąża, 4 czy 5tygodniowa, to trzeba czekać i sprawdzić za jakiś czas jak sie rozwinie. Lekarz nie jest jasnowidzem, żeby z kropki na monitorze USG zawyrokować, że wszystko bedzie OK.Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Czarnaa94 wrote:Mysz mój Kropek sporo większy jest, tydzień różnicy to dużo więc nie martw się na następnej wizycie na pewno zobaczysz serduszko
Poprzednim razem tez było tak, że poszłam w 7 tyg, a ciaża była 5 tygodniowa... Dziwne, to, czy moja lekarka inaczej liczy, czy jak? Bo wy chodzicie w 7 tygodniu i macie na usg ciażę 7-tygodniowa...alka89 lubi tę wiadomość
-
Czarnaa94 wrote:Mysz mój Kropek sporo większy jest, tydzień różnicy to dużo więc nie martw się na następnej wizycie na pewno zobaczysz serduszko
Gratuluje,ja w srode ide,wiec moze zarodek zobacze chociaz,a jak nie to robie bety zeby zobaczyc czy rosnie dobrzeCzarnaa94 lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Mysz86 wrote:Trzymam sie myśli, że to przez tą owulację. Miałam ja 22 dnia cyklu.
Ja tez myslę że to może być sprzęt,
Jak chodziłam do poprzedniej ginki,to sugerowała że poprzednia ciaża moze być blizniacza,bo czasem jak ułozyła inaczej ten "wziernik" to widziała dwa pęcherzyki,potwierdziła to inna lekarka ,ale w tej samej przychodni.
Dopiero jak znalazłam obecną,to okazało się że mam specyficzną budowę macicy
która ma jakieś załamanie na górnej ściance i pęcherzyk na usg rzucał jakiś dziwny cień
A było to widać tylko na jakimś super sprzecie. -
Czarna gratuluje serducha
alka to czekamy na wieści z wizyta co i jak tam u fasola słychać i kiedy zachce mu się wyjść
A ja lecę robić obiadek dzisiaj canneloni czy jak to sie pisze hehe niedługo siostra z ciotką przyjedzie na obiad i w sumie sie wstrzymałam z babcią i powiem im dzisiaj przy obiedzie o dzidzisiu drugim, bo mamuśka i bracia wiedzą już hehe maluchy to się cieszą ,że drugi dzidiziuś będzie, a i może ciotkę zarażę fluidkami i też zaciąży heheCzarnaa94 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Mysz86 wrote:Poprzednim razem tez było tak, że poszłam w 7 tyg, a ciaża była 5 tygodniowa... Dziwne, to, czy moja lekarka inaczej liczy, czy jak? Bo wy chodzicie w 7 tygodniu i macie na usg ciażę 7-tygodniowa...
Mi moj gin tlumaczyl,ze ciaza jest mlodsza o dwa tyg albo i wiecej,zalezy od zagniezdzenia,tylko liczy sie od ost @ dlatego mowi sie,ze 7 tydzien,a w rzeczywistosci ciaza ma 5 tyg bo do zaplodnienia doszlo 2 tyg po @ lub pozniejTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka89 wrote:Mi moj gin tlumaczyl,ze ciaza jest mlodsza o dwa tyg albo i wiecej,zalezy od zagniezdzenia,tylko liczy sie od ost @ dlatego mowi sie,ze 7 tydzien,a w rzeczywistosci ciaza ma 5 tyg bo do zaplodnienia doszlo 2 tyg po @ lub pozniej
Oby faktycznie tak było w moim przypadku. To by się zgadzało.
Nie mam komu marudzić, więc marudzę Wam, bo mąż pojechał znów w delegacje. Ale jest szansa, że w pryszłym tygodniu będzie bliżej domu, więc może będzie wracał wieczorami do domu. -
alka89 wrote:Mi moj gin tlumaczyl,ze ciaza jest mlodsza o dwa tyg albo i wiecej,zalezy od zagniezdzenia,tylko liczy sie od ost @ dlatego mowi sie,ze 7 tydzien,a w rzeczywistosci ciaza ma 5 tyg bo do zaplodnienia doszlo 2 tyg po @ lub pozniej
no bo tak jest ale rzadko która kobieta wie kiedy dokładnie była owu a co dopiero zagnieżdzenie wiec przyjęło się liczyć i wszystkich tak samo czyli od OM - i wszyscy lekarze z którymi miałam do czynienia tak liczą - zresztą opisy tyg ciąży w necie itd też tak liczą czasem tylko w nawiasach podają czas faktyczny ciąży..scindapsus lubi tę wiadomość
-
Ja już nie mam złudzeń , mam normalny okres, do tego brzuch boli jak nigdy dotąd, a jak idę do łazienki sie przesunąć to czuje jakby mnie ktoś nożem tam Ciachal w środku. Czekam do wtorku zeby zobaczyć czy sie wszystko oczyscilo...
-
izia wrote:no bo tak jest ale rzadko która kobieta wie kiedy dokładnie była owu a co dopiero zagnieżdzenie wiec przyjęło się liczyć i wszystkich tak samo czyli od OM - i wszyscy lekarze z którymi miałam do czynienia tak liczą - zresztą opisy tyg ciąży w necie itd też tak liczą czasem tylko w nawiasach podają czas faktyczny ciąży..
W sumie to jak wchodzę na mój dziennik, to mi pokazuje, że wiek płodu: 4 tydzień.alka89 lubi tę wiadomość
-
Ja już nie mam złudzeń , mam normalny okres, do tego brzuch boli jak nigdy dotąd, a jak idę do łazienki sie przewinac to czuje jakby mnie ktoś nożem tam Ciachal w środku. Czekam do wtorku zeby zobaczyć czy sie wszystko oczyscilo...
-
Mysz86 wrote:Trzymam sie myśli, że to przez tą owulację. Miałam ja 22 dnia cyklu.
Myślę, że to przez owulację. Moja OM to 24.01, owulacja w 26 dc gdybym tak chciała liczyć byłabym w 9tyg, owulacja byłaby w 4 tyg ciąży !! Ustaw sobie licznik w ustawieniach od ostatniej miesiączki, program Ci sztucznie obliczy OM [dwa tygodnie wstecz] i wtedy powinien Ci wyjść prawdziwy wiek ciąży, mnike się sprawdziło, potwierdził Gin. Pięknego Weekendu Ci życzę !! -
Alisss wrote:Ja już nie mam złudzeń , mam normalny okres, do tego brzuch boli jak nigdy dotąd, a jak idę do łazienki sie przewinac to czuje jakby mnie ktoś nożem tam Ciachal w środku. Czekam do wtorku zeby zobaczyć czy sie wszystko oczyscilo...
.... tak mi przykro... Przytulam! -
Lavendula wrote:Myślę, że to przez owulację. Moja OM to 24.01, owulacja w 26 dc gdybym tak chciała liczyć byłabym w 9tyg, owulacja byłaby w 4 tyg ciąży !! Ustaw sobie licznik w ustawieniach od ostatniej miesiączki, program Ci sztucznie obliczy OM [dwa tygodnie wstecz] i wtedy powinien Ci wyjść prawdziwy wiek ciąży, mnike się sprawdziło, potwierdził Gin. Pięknego Weekendu Ci życzę !!
O faktycznie, zmieniłam sobie na liczenie ciąży wg ostatniej owulacji i pokazuje wiek płodu 4 tygodnie, ale wiek ciaży 6 tyg i 6 dni.Lavendula lubi tę wiadomość
-
Alisss wrote:Ja już nie mam złudzeń , mam normalny okres, do tego brzuch boli jak nigdy dotąd, a jak idę do łazienki sie przewinac to czuje jakby mnie ktoś nożem tam Ciachal w środku. Czekam do wtorku zeby zobaczyć czy sie wszystko oczyscilo...
Nadzieja umiera ostatnia,moze jeszcze bedzie dobrze,tule mocno i trzymam kciuki zeby sie okazalo,ze ten okres to nic zlego...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.