Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    A mnie trochę niepokoi, bo poprzednim razem jak poszłam w 7 tygodniu, to ciąża też wyglądała na 5 tydzień. Teraz poszłam w 8 tygodniu i ciąża też wygląda na 4/5 tydzień. Mam nadzieję, że urośnie i na następnej wizycie będzie już dobrze, a ta różnica wynika z tej bardzo później owulacji.

Moze pozniej do zagniezdzenia doszlo czy cos,jiedy masz wizyte?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam bo nie lubie czekac tak dlugo...

Mambella lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości jednak wracają, do tego kręci mi się w głowie...

Alisss jak się czujesz dzisiaj??

Rybka a Ty??

• asia099 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Pomorza, prawie na samej górze, konkretnie Władysławowo, a najbliższa większa miejscowość to Gdynia i tam się leczyłam, więc nie wiem co wpiszesz na pierwszej stronie :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Ja jestem z Pomorza, prawie na samej górze, konkretnie Władysławowo, a najbliższa większa miejscowość to Gdynia i tam się leczyłam, więc nie wiem co wpiszesz na pierwszej stronie :)

Pytalas wczesniej skad jestem ,okolice Lęborka,ja leczyłam sie w Gdańsku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 09:51

• karmelek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 widzę ze idziemy dzień w dzień z maluszkami :)

• izia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja jestem z małopolski - małego miasta ale chyba każdy go zna - Wadowice :)

mnie też już brzuch nie boli - biorę solidną dawkę magnezu no i wyleczyłam grzyba - jedynie co to jest wzdęty wielki zwłaszcza jak coś zjem i im późniejsza godzina tym jest większy

wogóle to teraz nie wiele objawów mam - piersi jedynie bolą i są takie "inne" no ale w poprzednej ciąży rozkręciło się w 7-8 tc dokładnie to co piszecie - mdłości i mdlenia - nie mogłam być w żadnym skupisku ludzi bo odrazu mi się robiło słabo i czarno przed oczami..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem karmelek, dzięki. Całą noc przespałam jak zabita, rano krew nadal się pojawiła, jestem załamana. Napisałam sms t lekarza i czekam na odpowiedź bo nie wiem co mam robić. jak długo nie będzie odpisywał to zadzwonię.

Ja mam paskudne mdłości, cyce bolą i jestem zajebiście senna, więc nie mam pojęcia skąd ta krew. Cały czas mam nadzieje, że to wszystko prze usg , a że z dzidzią jest ok.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. to ja teraz zaczynam się martwić czemu ten brzuch mnie tak pobolewa??
    zaraz jadę sobie magnez kupić, miałam nic dodatkowo nie lykać ale może faktycznie pomoże?
    boję się bo ostatnio w 8tyg też mnie brzuch tak bolał i wyszło jak wyszlo :(

Rybka zadzwoń do lekarza! powiedz mi dużo tej krwi masz? czy ona taka zmieszana ze śluzem jest?

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzwonił do mnie lekarz. Po takim criotransferze to normalne, na dodatek zażywam bardzo dużo hormonów które powodują, ze wszystko jest delikatne. Mam dziś cały dzień leżeć nie chodzić, nigdzie nie jeździć, a jutro na 12.00 przyjechać na wizytę. Jak on to powiedział wszystko sobie wyjaśnimy. Mówiłam mu, że nadal mam mdłości, a że brzuch mnie nie boli, a on bo pewnie tam się nic poważnego nie stało. Ponad 24 godziny czekania, cały czas same łzy napływają mi do oczu.

karmelek, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka nemo - super wieści - to leż leż leż i odpoczywaj - będzie dobrze :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Oddzwonił do mnie lekarz. Po takim criotransferze to normalne, na dodatek zażywam bardzo dużo hormonów które powodują, ze wszystko jest delikatne. Mam dziś cały dzień leżeć nie chodzić, nigdzie nie jeździć, a jutro na 12.00 przyjechać na wizytę. Jak on to powiedział wszystko sobie wyjaśnimy. Mówiłam mu, że nadal mam mdłości, a że brzuch mnie nie boli, a on bo pewnie tam się nic poważnego nie stało. Ponad 24 godziny czekania, cały czas same łzy napływają mi do oczu.

Wszystko na pewno w porzadku bedzie,mowie Ci

• alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak to jest z dostawaniem kasy,jak dlugo ,ile...?
    Umowe mam od wczoraj na miesiac na okres probny,ale przedluza mi na czas nieokreslony ,najnizsza krajowa mam

• karmelek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka na L4 dostajesz 100% wyplaty, jeżeli masz stalą stawkę to nie ma problemu jeśli zmienna to chyba wyliczają średnia z trzech ostatnich miesięcy. nie wiem w takim wypadku ile musisz przepracować żeby ci się L4 należało? a jak długo? do porodu, potem przechodzisz na zasiłek macierzyński i zależy od tego na jak długo pójdziesz i na co się zdecydujesz ;)

• izia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli umowa będzie na czas nieokreślony to dostajesz na l4 tyle ile masz pensji na umowie bez premii itd - z tego co piszesz najniższą - po porodzie decydujesz czy idziesz na roczny macierzyński na rocznym dostajesz albo przez rok 80% pensji albo pół roku 100% a potem pół roku 60% - potem możesz wybrać wszystkie zaległe urlopy itd i wracasz do pracy i nie mogą cię ot tak zwolnić.. z tego co wiem to tak to teraz wygląda

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    alka na L4 dostajesz 100% wyplaty, jeżeli masz stalą stawkę to nie ma problemu jeśli zmienna to chyba wyliczają średnia z trzech ostatnich miesięcy. nie wiem w takim wypadku ile musisz przepracować żeby ci się L4 należało? a jak długo? do porodu, potem przechodzisz na zasiłek macierzyński i zależy od tego na jak długo pójdziesz i na co się zdecydujesz ;)

Bedzie stala stawka ciagle,jak najdluzej bede brala bo to tak zalatwilam sobie(nie pracuje),zeby isc na l4 trzeba miec 30 dni przepracowane ,to wiem

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:)
    Ja dzisiaj niestety w pracy,pewnie gdzies do 16,17.

Alka,karmelek, mi księgowa powiedziała że biorą średnią z ostatnich 6 przepracowanych msc ,
    Kiedyś było z 3 ostatnich (ale za duzo pojawiło sie umów gdzie laski odchodziły po 3 msc na l4 i podobno zmienili)
    Choć szczerze mam nadzieję że to wasza wersja jest prawdziwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 10:37

gg64l6d8uplrbvce.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Ci przedłużą na czas nieokreślony, to możesz iść na macierzyński.
    u mnie tak koleżanka zrobiła. Na studiach dorabiałyśmy na umowę o dzieło w fundacji. Zaszła w ciąże, poszła do pracy do przedszkola, popracowała, dostała umowę na czas no i poszła na zwolnienie, bo tak należy ci się tylko do rozwiazania

Na L4 dostajesz 100% możesz być na nim do rozwiązania.
    Potem możesz iść na 4miesięczny lub roczny macieżrzyński, jeśli na roczny to deklarujesz, czy chcesz przez pół roku dostawać 100% a potem pół roku 60%, czy cały okres 80%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 10:44

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:

Trzymaj się Nemo,musi być dobrze!
    To co Ci powiedział lekarz trzyma się kupy,więc nie pozostaje ci nic innego jak mu wierzyc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 10:40

gg64l6d8uplrbvce.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    czesc dziewczyny:)
    Ja dzisiaj niestety w pracy,pewnie gdzies do 16,17.

Alka,karmelek, mi księgowa powiedziała że biorą średnią z ostatnich 6 przepracowanych msc ,
    Kiedyś było z 3 ostatnich (ale za duzo pojawiło sie umów gdzie laski odchodziły po 3 msc na l4 i podobno zmienili)
    Choć szczerze mam nadzieję że to wasza wersja jest prawdziwa.

To by bylo nie mozliwe bo jak ktos teraz zacznie prace to przeciez niektorzy ani 3 mscy nie przepracuja...musze do zusu zadzwonic w pon i zapytac

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ