Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza jest,znikam,bede jak sie uspokoi

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Moja lekarka powiedziała, że to 4/5 tydzień i jest za wcześnie na sprawdzanie czy serduszko bije.
    Kiedyś nie było USG i też kobiety w ciąży chodziły. Zła jestem na siebie trochę, że poszłam tak szybko.

Będzie ok. Wiem z własnego doświadczenia że o cierpliwość w takiej sytuacji trudno ale 11 zobaczysz swoją Fasolkę z pięknie bijącym serduchem. Trzymaj się cieplutko.. a tak na marginesie masz rację, usg nie było kobiety w ciąży zachodziły i normalnie rodziły, w międzyczasie w polu tyrały

f2w343r88uf9xtcb.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale znowu nabazgrałyście :D

fajnie jak jest co czytać zaraz 100 stron będzie oby tak dalej mamuśki :)

sylvi super betka :D

Swan witaj powtarzaj po 48 lub 72h tak jak dziewczyny mówią :)

Aliss przykro mi, ale może jeszcze jest jakaś nadzieja.?? Nie usuwam Ciebie jeszcze z listy, wierzę, że jednak fasolka się utrzyma, trzymaj się mocno kochana..! :***

Jula22 pewnie podmienili wyniki i jakaś pani cieszyła się z Twojego szczęścia... szkoda ludzi przez takie pomyłki...

Rybka gratulacje, to leż duuuuuużo tylko siusiu i nic więcej niech mężuś do łóżka przynosi, postaraj się jak najbardziej ograniczyć ruchy i z pupą do góry leż np poduche pod pupe :) tak w pierwszej ciąży jak byłam dziewczynie z forum radził lekarz ,żeby z pupą do góry :)

A i taka ciekawostka co lekarz to inne zdanie mój mówił, dwie filiżanki kawy dziennie mogę wypić skoro ciąża nie jest zagrożona :P

Mysz no to fajnie :) nie ma się co tam martwić wszystko jest ok niedługo pochwalisz się Nam pięknym serduchem na zdj z usg :D

My już w łóżku punkt 20 synek zasnął trzymając mnie za rękaw od szlafroka :D

Idę ja pooglądać sobie TV jeszcze hehe ,bo jakoś na sen mnie jeszcze nie goni jestem zmęczona caaaaaaaaałymi dniami, ale jakoś wieczorem jak już chcę kłaść się spać nie goni mnie wcale na sen... ajj...

Jula222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    a ktory masz tydzien? Bo nie jestem na bierzaco

Według OM 7 tyg. i 5 dni. Ale z USG to 4/5 tydzień. Lekarka mówi, że tak może być, szczególnie, że owulację miałam bardzo późno, bo 22 dnia cyklu.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie boli brzuch i jajnik i ciągnie mnie tak u wejścia do pochwy :/
    ale może dlatego że dwa dni ostatnie miałam w pracy męczące, ale dość tego czekam do czwartku i chyba idę na L4
    teraz latam co chwile i sprawdzam jaki mam ten śluz.. świruję a byłam taka spokojna..

Teraz jeszcze muszę jechać męża odwieźć na busa, a tak nie lubię sama potem wracać :/ jeszcze on mi na tydzień do Wloch wyjeżdżano po prostu świetnie :/

Aliasss trzymam kciuki za was :*

Rybka może to po tym badaniu coś Ci lekarz uszkodził? może to jakaś rana czy zadrapanie?? leż i wypoczywaj dużo!!

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Będzie ok. Wiem z własnego doświadczenia że o cierpliwość w takiej sytuacji trudno ale 11 zobaczysz swoją Fasolkę z pięknie bijącym serduchem. Trzymaj się cieplutko.. a tak na marginesie masz rację, usg nie było kobiety w ciąży zachodziły i normalnie rodziły, w międzyczasie w polu tyrały

Nie miałam na myśli czasów, kiedy kobiety tyrały w polu i w polu rodziły, ale czasy naszych mam. Moja mama i teściowa opowiadały, że w ich czasach, to lekarz koło 5/6 miesiaca dopiero przykładał trąbkę do brzucha i słuchał bicia serduszka...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek właśnie nie wiem czy badanie miało wpływ, Cały czas się pocieszam, że tak i że z dzidzią jest wszystko ok.
    Dzięki za miłe słowa.

karmelek lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore sa po stratach... jak Wasi mezowie radzili sobie z ta sytuacja???
    Ja jestem zawiedziona, leze i placze, a on ciagle gdzies jezdzi, ludziom pomaga, a ze mna go nie ma.... Poklocilismy sie, bo mu wyrzucilam, ze go potrzebuje, zeby mnie wspieral, zeby ze mna byl,a on ze nie bedzie siedzial i sie uzalal...wlasnie poszedl na silownie.

A wydawal sie byc taki szczesliwy, ze bedziemy miec druga dzidzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 20:40

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci muszą odreagować, mój poszedł też sobie i zostawił mnie samą jak mu powiedziałam, że niestety, ale nic z tego nie będzie... No więc on pewnie też musi sobie sam to wszystko przemyśleć, zobaczysz będzie dobrze :*

Lavendula lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Według OM 7 tyg. i 5 dni. Ale z USG to 4/5 tydzień. Lekarka mówi, że tak może być, szczególnie, że owulację miałam bardzo późno, bo 22 dnia cyklu.

Nie wiem,inne maja zarodki chociaz widoczne ,a ja nic,a lekarz nic nie mowil,ze moze byc cos nie tak,cytuje; o jest ciaza,4 tyg,pecherzyk 10 mm,teraz na nastepnej wizycie bedziemy obserwowac jaka bedzie. Ja nie skumalam i zapytalam,a jaka ma byc,blizniacza? On na to,nie czy bedzie sie rozwijac i czy nie bedzie pustego jaja...
    Kurcze,chyba by uprzedzil gdyby cos bylo nie tak...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka na pewno będzie dobrze.! :* tym swoim zamartwianiem się szkodzisz fasolce... odpuść troszkę myśli o tym, może jakaś relaksująca kąpiel, romantyczna kolacja z mężem ,a może sobie gdzieś wyjdźcie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    alka na pewno będzie dobrze.! :* tym swoim zamartwianiem się szkodzisz fasolce... odpuść troszkę myśli o tym, może jakaś relaksująca kąpiel, romantyczna kolacja z mężem ,a może sobie gdzieś wyjdźcie :)

On nad ranem wyjechal (delegacje) ,bedzie jutro. Nie denerwuje sie wlasni,o dziwo,tylko rozmyslam,ale jestem jakos dziwnie spokojna,w srode wizyta,wiec wytrzymam,ale dziwi mnie to,ze nic nie widac

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież widać pęcherzyk.. heeeeeeej będzie dobrze zobaczysz, jeszcze będzie Nam tu pisać szczęśliwa w przyszłym tygodniu, że serducho zobaczyłaś.! :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to za wczesnie? Na serduszko pewnie tak,ale zarodek? Hmm.
    Ostatnia @ 07.02,dnia 18 bylam na usg i byl pecherzyk 18 mm,od 23 do 25 mielismy sie starac,a 27 pecherzyka nie bylo,tzn ,ze pekl i od tego czasu luteina...

wiem,ze juz to pisalam ,ale musialam...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj w porządku ,że przypominasz :)
    hmm myślę, że dzidziusia już będzie widać u mnie w 6skończone był pecherzyk z ciałkiem żółtym i kropek ciupci ledwo zauważalny hmm to było 26dni po owu, więc chyba zależy od sprzętu na 99,9% zobaczysz fasola na następnej wizycie :D

ps. mierzyła ginka pęcherzyk ciążowy.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 21:32

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Uwaga Uwaga.!!!

Dobiłyśmy 30...! ^^
    Na razie góruje 6 listopad mamy 5 listopadóweczek :D

Mi lekarz dziś powiedział 2 listopad, ale według ostatniej @, a owu było dopiero w 20 dc, więc zostaję przy 6 listopada. A jaka będzie ostateczna data to się i tak okaże...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monija85 wrote:
    Hej kobitki
    I ja dołącze... choć baaardzo nieśmiało

11.02 miałam ostatnią miesiączkę...
    10.03 robiłam test ( łącznie 4) pozytywne

14 poszłam na pierwszą wizytę... lekarz powiedział że pęcherzyk jest tyci tyci i mam przyjsc za 3 tyg.
    wczoraj plamiłam i pojechałam na ostry dyzur... tam lekarka powiedziala ze jest czysciutko a na usg malutki pęcherzyk. dzis byłam u swojego gina po l4 zrobił mi usg i powiedzial ze pęcherzyk jest malusi mam zrobic Hcg.. zrobiłam wynik w poniedziałek... strasznie się boję

pierwszą ciąże poroniłam... z drugiej mam 6letnią córeczkę (tez z listopada)

trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Trzymam kciuki, napewno będzie wszystko w porządku, tylko się nie przemęczaj. Dzieciątko chce przyjść na świat w listopadzie, jak jego siostrzyczka :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Hej dziewczyny
    znow sie nakrecam,powiedzcie mi w ktorym tygodniu widac zarodek?

Ja w 5t 2d nie widziałam, a dziś w 7t 2d jest - 11 mm.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Witam. Powiedzcie mi prosze czy beta 38.2 w 10 dniu po owu jest ok? Pytam bo miesiac temu poronilam i teraz bardzo sie boje czy jest ok...

Jest ok, bo ja w 11 dpo miałam 28, ale ważne żebyś po 48 h zrobiła badanie ponownie.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Nie wiem,inne maja zarodki chociaz widoczne ,a ja nic,a lekarz nic nie mowil,ze moze byc cos nie tak,cytuje; o jest ciaza,4 tyg,pecherzyk 10 mm,teraz na nastepnej wizycie bedziemy obserwowac jaka bedzie. Ja nie skumalam i zapytalam,a jaka ma byc,blizniacza? On na to,nie czy bedzie sie rozwijac i czy nie bedzie pustego jaja...
    Kurcze,chyba by uprzedzil gdyby cos bylo nie tak...

Niestety nie ma innej rady, jak wyczekać do następnej wizyty. Ja też się troszkę stresowałam, najpierw był tylko pęcherzyk 9,2mm, ale po dwóch tygodniach odetchnęłam. Głowa do góry, trzeba myśleć pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 22:51

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ