X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga Uwaga.!!!

Dobiłyśmy 30...! ^^
    Na razie góruje 6 listopad mamy 5 listopadóweczek :D

Viviana, mada_lena, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana no a właśnie też miałam już czarno przed oczami w sklepie jak byłam... To norma ja prawie całą pierwszą ciążę miałam tak, często słabłam, a nawet mdlałam w zatłoczonych miejscach... a z tym parciem na pęcherz nie jest tak źle jeszcze, u mnie tyłozgięcie, więc mocno nie ciśnie w pęcherz, chociaż często i sporo siusiam :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzę Pati, że i mnie to się będzie zdarzać, ostatnio zrobiło mi się duszno w sklepie, a w banku to już musiałam usiąść hehe, no i czasem idę drogą to jakaś kręta się robi, ale ja mam niskie ciśnienie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no zawroty głowy to cholerstwo hahhaa czasami a mnie się patrzą jak na pijaną ,bo potrafię się o własne nogi potykać i przez te zawirowania w głowie to rzuca na boki nawet i na ściany wpadam :P z tymi dusznościami to tak już jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:15

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wynik, bo dopiero wczoraj pobralam. Z tym, ze podejrzewam jaki moze byc. Obym juz miała P/ciała. Jestem pielęgniarka, wciąż obracam sie w otoczeniu ludzi chorych i nawet jakis czas temu mialam objawy podobne do grypy plus charakterystyczne dla cytomegalowirusa powiekszeńie i bolesnosc węzłów chłonnych. Jaki miałaś wynik?
    Znalazłam takie informacje
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/cytomegalia-wyniki-badan-igg-i-igm-co-oznaczaja,200_4267.html

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja o ciąży zamierzam powiedzieć wszystkim dopiero w święta wielkanocne. Ostetnim razem jak zoabaczyłam 2 kreski na teście i powiedziałam mamie to już cała rodzina wiedziała.. A jak robiłam betę w labolatorium u mojej ciotki to już dalsza rodzina też się dowiedziała...Byłam wtedy na mamę bardzo zła tym bardziej jak poroniłam pokłuciłam się z nią i powiedziałam jej że przez to że wygadała wszystkim że jestem w ciąży teraz cierpie bo każdy dowiedział się o mojej porażce;/

Porażce!?!?!?
    Jaka to porażka? Kobieto jaki Ty miałaś wpływ na utrzymanie tej ciąży?
    To już bardziej powinno się traktować jako nieszczęśliwy wypadek i każdy normalny człowiek będzie Ci współczuł.
    Zdarza sie, tak jak przydarzają się choroby i wypadki - i żadne to porażki przeież!
    Miejcie litość nad sobą, bo to zwariować idzie inaczej...

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co tam przeczytałam to powinnam mieć wyniki z IgM i z IgG żeby stwierdzić jak to jest z tym wirusem. IgM muszę dopiero zrobić, a w IgG mam coś takiego: >500,00 U/ml

Pod wynikiem napisane jest:
    <0,5 niereaktywny
    >=-,05<1,0 niejednoznaczny
    >=1,0 reaktywny

Tak się zastanawiam jak to odczytać, bo nie wiem czy jest to możliwe żebym miała aż tak wysoki wynik

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny zobaczenia dzieciaków i usłyszenia serduszek. Ja dopiero we wtorek, juz sie nie mogę doczekać:))

Pari, sama widzisz mama doszła do siebie:))

My rodzicom powinny jak we wtorek sie potwierdzi na usg. Reszcie na święta:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    z tego co tam przeczytałam to powinnam mieć wyniki z IgM i z IgG żeby stwierdzić jak to jest z tym wirusem. IgM muszę dopiero zrobić, a w IgG mam coś takiego: >500,00 U/ml

Pod wynikiem napisane jest:
    <0,5 niereaktywny
    >=-,05<1,0 niejednoznaczny
    >=1,0 reaktywny

Tak się zastanawiam jak to odczytać, bo nie wiem czy jest to możliwe żebym miała aż tak wysoki wynik

Jęsli opócz tego w klasie igM będą poniżej normy, to znaczy że kiedyś przechorowałaś cytomagalię, i sprawę olewasz.
    Jeśli wynik w klasie IgM jest reaktywny to znaczy, że infekcja wirusem CMV jest aktywna - co w ciąży wróży kłopoty.

BTW - czemu odrazu Ci nie zrobił IgM...? Podstawa.

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak już wcześniej pisałam lekarz jest beznadziejny i już więcej się do niego nie wybiorę. Mam już umówiona wizytę u innego i mam nadzieje, że z tym złapię lepszy kontakt. Generalnie sporo ludzi go poleca i ma dobre opinie w internecie. Do tego poszłam tylko ze względu na finanse, bo miałam darmową wizytę i zniżki na wszystkie badania, które pokrywał ubezpieczyciel, jednak wolę już zapłacić więcej, ale być spokojna.

rwi37s6.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam napisać to co juz napisała Goplana. Zrob IgM. I koniecznie zmień lekarza.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdę się w poniedziałek, a do tego czasu mam zamiar się niczym nie martwić i odpoczywać

mada_lena lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest, że idziecie na wizytę w 5 tygodniu i już widzicie bijące serduszko...?
    U mnie na USG widać bardzo wczesną ciążę, ale wygląda na 4/5 tydzień. Lekarka powiedziała, że skoro miałam owulację 22 dnia cyklu, to może tak być. Powiedziała, żeby być dobrej myśli i przyjść za 2-3 tygodnie. Umówiłam się za 3, czyli na 11 kwietnia.
    Poprzednim razem też było tak, że w 7 tygodniu ciąża wyglądała na 5 tydzień.
    Ale najważniejsze, że umiejscowiona jest w macicy, bo wkręcałam sobie ciążę pozamaciczną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 18:14

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • monija85 Nowa

Wysłany: 21 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki
    I ja dołącze... choć baaardzo nieśmiało

11.02 miałam ostatnią miesiączkę...
    10.03 robiłam test ( łącznie 4) pozytywne

14 poszłam na pierwszą wizytę... lekarz powiedział że pęcherzyk jest tyci tyci i mam przyjsc za 3 tyg.
    wczoraj plamiłam i pojechałam na ostry dyzur... tam lekarka powiedziala ze jest czysciutko a na usg malutki pęcherzyk. dzis byłam u swojego gina po l4 zrobił mi usg i powiedzial ze pęcherzyk jest malusi mam zrobic Hcg.. zrobiłam wynik w poniedziałek... strasznie się boję

pierwszą ciąże poroniłam... z drugiej mam 6letnią córeczkę (tez z listopada)

trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze

RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość

• monija85 Nowa

Wysłany: 21 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz... chyba mamy podobną sytuację

ja wiem kiedy dokładnie zmajstrowalismy brzdąca... 1 marca czyli... w 19 dniu cyklu... i tylko to mnie trzyma przy nadziei dlaczego pęcherzyk jest malusi...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam rozgość się monija85 :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    znow sie nakrecam,powiedzcie mi w ktorym tygodniu widac zarodek?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    odebrałam bete i jest 1194 a było 532 czyli jest dobrze : a nawet bardzo :) w środę idę do dżina na kolejne usg i zobaczymy jak sie małe rozwija :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie, kobiety, ale lecicie z koksem, ciężko nadążyć, jak się nie odświeża co jakiś krótki czas :)

Rybka_Nemo - jak po spotkaniu z ginem?

Scindapsus - witaj w klubie, nie dość, że mnie sienny męczy, to zaczęły się na nowo cyrki z AZS :/

Mysza - widzisz! wszystko dobrze, a małż zdążył wrócić z pracy, żeby Ci towarzyszyć?

Co do reszty: podziwiam aktywne, bo ja na myśl o jeździe na rowerze, czy energicznym spacerze dostaję już mdłości. Przez ostatnie dni najlepiej przykryć łeb kocem i obudzić się jak przejdą ;)

A u mnie o ciąży wie mąż, 3 koleżanki z pracy i 2 najbliższych przyjaciół. Rodzicom i teściom nie mówię na razie nic, bo od razu zaczną się cyrki, a w tym stanie "ducha" wolę wszystkiego unikać, a już tym bardziej wielogodzinnych pogawędek przez telefon, czy NIE DAJ BOŻE odwiedzin brrrr :D
    Najgorszy jest brzuch i cycki jak z po solidnej dawce silikonu, trzeba się jakiś czas w te oversizy ubierać, dobrze, że moda jest po mojej stronie ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie żadni rodzice też jeszcze nie wiedzą, chcę mieć potwierdzenie z usg:) póki co wiedzą oprócz narzeczonego tylko jeden jego kolega i moje dwie koleżanki

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ