Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga Uwaga.!!!

Dobiłyśmy 30...! ^^
    Na razie góruje 6 listopad mamy 5 listopadóweczek :D

Viviana, mada_lena, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana no a właśnie też miałam już czarno przed oczami w sklepie jak byłam... To norma ja prawie całą pierwszą ciążę miałam tak, często słabłam, a nawet mdlałam w zatłoczonych miejscach... a z tym parciem na pęcherz nie jest tak źle jeszcze, u mnie tyłozgięcie, więc mocno nie ciśnie w pęcherz, chociaż często i sporo siusiam :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzę Pati, że i mnie to się będzie zdarzać, ostatnio zrobiło mi się duszno w sklepie, a w banku to już musiałam usiąść hehe, no i czasem idę drogą to jakaś kręta się robi, ale ja mam niskie ciśnienie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no zawroty głowy to cholerstwo hahhaa czasami a mnie się patrzą jak na pijaną ,bo potrafię się o własne nogi potykać i przez te zawirowania w głowie to rzuca na boki nawet i na ściany wpadam :P z tymi dusznościami to tak już jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:15

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wynik, bo dopiero wczoraj pobralam. Z tym, ze podejrzewam jaki moze byc. Obym juz miała P/ciała. Jestem pielęgniarka, wciąż obracam sie w otoczeniu ludzi chorych i nawet jakis czas temu mialam objawy podobne do grypy plus charakterystyczne dla cytomegalowirusa powiekszeńie i bolesnosc węzłów chłonnych. Jaki miałaś wynik?
    Znalazłam takie informacje
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/cytomegalia-wyniki-badan-igg-i-igm-co-oznaczaja,200_4267.html

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja o ciąży zamierzam powiedzieć wszystkim dopiero w święta wielkanocne. Ostetnim razem jak zoabaczyłam 2 kreski na teście i powiedziałam mamie to już cała rodzina wiedziała.. A jak robiłam betę w labolatorium u mojej ciotki to już dalsza rodzina też się dowiedziała...Byłam wtedy na mamę bardzo zła tym bardziej jak poroniłam pokłuciłam się z nią i powiedziałam jej że przez to że wygadała wszystkim że jestem w ciąży teraz cierpie bo każdy dowiedział się o mojej porażce;/

Porażce!?!?!?
    Jaka to porażka? Kobieto jaki Ty miałaś wpływ na utrzymanie tej ciąży?
    To już bardziej powinno się traktować jako nieszczęśliwy wypadek i każdy normalny człowiek będzie Ci współczuł.
    Zdarza sie, tak jak przydarzają się choroby i wypadki - i żadne to porażki przeież!
    Miejcie litość nad sobą, bo to zwariować idzie inaczej...

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co tam przeczytałam to powinnam mieć wyniki z IgM i z IgG żeby stwierdzić jak to jest z tym wirusem. IgM muszę dopiero zrobić, a w IgG mam coś takiego: >500,00 U/ml

Pod wynikiem napisane jest:
    <0,5 niereaktywny
    >=-,05<1,0 niejednoznaczny
    >=1,0 reaktywny

Tak się zastanawiam jak to odczytać, bo nie wiem czy jest to możliwe żebym miała aż tak wysoki wynik

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny zobaczenia dzieciaków i usłyszenia serduszek. Ja dopiero we wtorek, juz sie nie mogę doczekać:))

Pari, sama widzisz mama doszła do siebie:))

My rodzicom powinny jak we wtorek sie potwierdzi na usg. Reszcie na święta:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    z tego co tam przeczytałam to powinnam mieć wyniki z IgM i z IgG żeby stwierdzić jak to jest z tym wirusem. IgM muszę dopiero zrobić, a w IgG mam coś takiego: >500,00 U/ml

Pod wynikiem napisane jest:
    <0,5 niereaktywny
    >=-,05<1,0 niejednoznaczny
    >=1,0 reaktywny

Tak się zastanawiam jak to odczytać, bo nie wiem czy jest to możliwe żebym miała aż tak wysoki wynik

Jęsli opócz tego w klasie igM będą poniżej normy, to znaczy że kiedyś przechorowałaś cytomagalię, i sprawę olewasz.
    Jeśli wynik w klasie IgM jest reaktywny to znaczy, że infekcja wirusem CMV jest aktywna - co w ciąży wróży kłopoty.

BTW - czemu odrazu Ci nie zrobił IgM...? Podstawa.

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak już wcześniej pisałam lekarz jest beznadziejny i już więcej się do niego nie wybiorę. Mam już umówiona wizytę u innego i mam nadzieje, że z tym złapię lepszy kontakt. Generalnie sporo ludzi go poleca i ma dobre opinie w internecie. Do tego poszłam tylko ze względu na finanse, bo miałam darmową wizytę i zniżki na wszystkie badania, które pokrywał ubezpieczyciel, jednak wolę już zapłacić więcej, ale być spokojna.

rwi37s6.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam napisać to co juz napisała Goplana. Zrob IgM. I koniecznie zmień lekarza.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdę się w poniedziałek, a do tego czasu mam zamiar się niczym nie martwić i odpoczywać

mada_lena lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest, że idziecie na wizytę w 5 tygodniu i już widzicie bijące serduszko...?
    U mnie na USG widać bardzo wczesną ciążę, ale wygląda na 4/5 tydzień. Lekarka powiedziała, że skoro miałam owulację 22 dnia cyklu, to może tak być. Powiedziała, żeby być dobrej myśli i przyjść za 2-3 tygodnie. Umówiłam się za 3, czyli na 11 kwietnia.
    Poprzednim razem też było tak, że w 7 tygodniu ciąża wyglądała na 5 tydzień.
    Ale najważniejsze, że umiejscowiona jest w macicy, bo wkręcałam sobie ciążę pozamaciczną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 18:14

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • monija85 Nowa

Wysłany: 21 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki
    I ja dołącze... choć baaardzo nieśmiało

11.02 miałam ostatnią miesiączkę...
    10.03 robiłam test ( łącznie 4) pozytywne

14 poszłam na pierwszą wizytę... lekarz powiedział że pęcherzyk jest tyci tyci i mam przyjsc za 3 tyg.
    wczoraj plamiłam i pojechałam na ostry dyzur... tam lekarka powiedziala ze jest czysciutko a na usg malutki pęcherzyk. dzis byłam u swojego gina po l4 zrobił mi usg i powiedzial ze pęcherzyk jest malusi mam zrobic Hcg.. zrobiłam wynik w poniedziałek... strasznie się boję

pierwszą ciąże poroniłam... z drugiej mam 6letnią córeczkę (tez z listopada)

trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze

RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość

• monija85 Nowa

Wysłany: 21 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz... chyba mamy podobną sytuację

ja wiem kiedy dokładnie zmajstrowalismy brzdąca... 1 marca czyli... w 19 dniu cyklu... i tylko to mnie trzyma przy nadziei dlaczego pęcherzyk jest malusi...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam rozgość się monija85 :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    znow sie nakrecam,powiedzcie mi w ktorym tygodniu widac zarodek?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    odebrałam bete i jest 1194 a było 532 czyli jest dobrze : a nawet bardzo :) w środę idę do dżina na kolejne usg i zobaczymy jak sie małe rozwija :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie, kobiety, ale lecicie z koksem, ciężko nadążyć, jak się nie odświeża co jakiś krótki czas :)

Rybka_Nemo - jak po spotkaniu z ginem?

Scindapsus - witaj w klubie, nie dość, że mnie sienny męczy, to zaczęły się na nowo cyrki z AZS :/

Mysza - widzisz! wszystko dobrze, a małż zdążył wrócić z pracy, żeby Ci towarzyszyć?

Co do reszty: podziwiam aktywne, bo ja na myśl o jeździe na rowerze, czy energicznym spacerze dostaję już mdłości. Przez ostatnie dni najlepiej przykryć łeb kocem i obudzić się jak przejdą ;)

A u mnie o ciąży wie mąż, 3 koleżanki z pracy i 2 najbliższych przyjaciół. Rodzicom i teściom nie mówię na razie nic, bo od razu zaczną się cyrki, a w tym stanie "ducha" wolę wszystkiego unikać, a już tym bardziej wielogodzinnych pogawędek przez telefon, czy NIE DAJ BOŻE odwiedzin brrrr :D
    Najgorszy jest brzuch i cycki jak z po solidnej dawce silikonu, trzeba się jakiś czas w te oversizy ubierać, dobrze, że moda jest po mojej stronie ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie żadni rodzice też jeszcze nie wiedzą, chcę mieć potwierdzenie z usg:) póki co wiedzą oprócz narzeczonego tylko jeden jego kolega i moje dwie koleżanki

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ