X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to i ja trzymam kciukasy dopiero doczytałam, umyka mi dużo rzeczy...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście godzinne spotkanie u męża w pracy zamieniło się w spotkanie, które nie wiadomo ile będzie trwało... Jeszcze się okaże, że będę musiała sama jechać do lekarza. Grrr...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie denerwuj się myszka :-) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-) wklejajcie fotki z waszymi fasolkami :-)) ja mam dzisiaj mega mdłości, ale jakoś wmusiłam w siebie jedzenie, najlepiej jeść często ale w małych ilościach. Dzisiaj dzień wolny więc mogę się poobijać :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucilo od słodyczy.
    A tak to apetyt rano kiepski, ale trzeba zjeść, by mdlości nie zlapały, a najlepiej mi wchodzi kolacja.
    Mysz trzymam kciuki za wizytę .

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie rowniez odrzucilo od slodyczy co wrecz mnie cieszy,bo sie od nich uwolnic nie moglam :) :),za to niestety az nadmiar zwiekszony mam apetyt,spacerek zaliczony,jestem nad wyraz naladowana pozytywna energia :)

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie o pierwszej ciąży nikt nie wiedział,
    dopiero jak wylądowałam w szpitalu to wszyscy wszystko wiedzieli. Teraz bylo inaczej bo przy in vitro nie obyło się bez komplikacji więc jak odebralam wynik bety to powiedzieliśmy najbliższym, akurat miałam wtedy imieniny więc w jednym miejscu miałam ich wszystkich.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viviana i blue00 mam to samo - jak potrafiłam zjeść tabliczkę dobrej czekolady w pół godziny tak ostatnio siedzi obok mnie i siedzi i siedzi dalej - jedną kostkę ułamałam i odłożyłam - pochłaniam za to jogurty pitne i wogóle wszystko co do picia (a potem brzuch wielki i pęcherz wiecznie chce siku) - i też rano nie mam jakoś apetytu - wogóle sama nie wiem co bym zjadła - wieczorem jest lepiej ale wtedy nie mam chęci na stanie nad garnkami i tu jest problem i jadam co ktoś zrobi ;p

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dużo piję, soki, wody, i trochę mleka nawet. Poza tym jogurty też mi podchodzą i banany.
    A słodkie zawsze uwielbiałam, oj codziennie coś musiało być, a teraz leży czekolada, cukierki, nawet nie ruszę hehe :)
    A tak konkretnie nie mam na nic ochoty specjalnie, no warzyw jem więcej, staram się jeść to co przynosi korzyści dzidzi póki mdłości udaje się oszukać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza,w pol godziny?hehe ja potrafilam zjesc cala nim ktos by sobie swoja otworzyl :p

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem z jedzeniem ryb. nigdy ich nie lubiłam i nadal na sama mysl mnie mdli a wiem ze to jest maleństwu potrzebne :(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    ja mam problem z jedzeniem ryb. nigdy ich nie lubiłam i nadal na sama mysl mnie mdli a wiem ze to jest maleństwu potrzebne :(

Jakie to wszystko jest dziwne:))
    Ja nigdy nie jadłam ryb a teraz aż ślinka mi cieknie na ich widok,
    myśle że organizm sam nam daje znać czego potrzebuje,i pewnie w swoim czasie i u Ciebie się upomni o coś.Chyba niema co się zmuszać do czegoś czego nie lubimy:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty. Wszystko w porządku dzidzia ma 5 mm, serduszko ślicznie biło. Jejku wzruszyłam sie;)

Viviana, xpatiiix3, Rybka Nemo, KocieOczy, KUNIAK, Czarnaa94, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super bardzo się cieszę że wszystko ok. Gratki ;-)

mada_lena lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serduszek!!! A pozostałym życzę cierpliwości, na pewno je za niedługo zobaczycie :)

My jutro powiemy teściom, właśnie wróciłam z 2 godzinnego spacerku po lesie i zahaczyłam o sklep to zrobię na jutro raffaello :) - sama chyba go nie będę jeść bo do słodyczy również mnie nie ciągnie.
    Moja mama domyśliła się, że jestem w ciąży jak tylko mnie zobaczyła :)(wiedziała, ze się staramy, no i nie mogłam zaprzeczyć bo mi się oczy śmiały ;) ), na szczęście poprosiłam ją by nikomu z rodziny jeszcze nie mówiła i dotrzymuje obietnicy. siostry też już wiedzą. Reszta dowie się w święta wielkanocne :)
    Oczywiście w pracy już wiedzą bo musiałam powiedzieć, skoro siedzę na L4 ;)

pozdrawiam i życzę miłego pierwszego dnia wiosny :)

cca44ba626766aa954fa0bf2c0febe1f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

KUNIAK, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez gratuluje ♥ ♥ ja to musze jeszcze tyyyle czekac

• talia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że między datą z okresu - 6 tyg i 6 dni a tego z usg 5 tyg i 3 była aż taka różnica. bo teraz zaczynam się zastanawiać czy może za wolno nie rośnie czy coś... ah te baby zawsze znajdą powód do zmartwień ...

f2w343r88uf9xtcb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze owu mialas pozniej stad ta rozbieznosc

• Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia nie stresuj się zależy kiedy owu i kiedy było zagnieżdżenie.

talia22 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ovu to u mnie różnie bywało więc nie wiem ale tak sobie liczę że skoro zagnieżdzenie następuje od 7 - 10 dni po ovu to może się zgadzać ...

f2w343r88uf9xtcb.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam te legginsy dzisiaj fajne sa akurat na lato fajne będa, bo takie cienkie w miare :D więc tyłek nie powinien się pocić i będę mogła je nosić od zaraz bo faktycznie są jak dla mnie przylegające i rozciągliwe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 13:34

Czarnaa94, Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ