Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to i ja trzymam kciukasy dopiero doczytałam, umyka mi dużo rzeczy...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście godzinne spotkanie u męża w pracy zamieniło się w spotkanie, które nie wiadomo ile będzie trwało... Jeszcze się okaże, że będę musiała sama jechać do lekarza. Grrr...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie denerwuj się myszka :-) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-) wklejajcie fotki z waszymi fasolkami :-)) ja mam dzisiaj mega mdłości, ale jakoś wmusiłam w siebie jedzenie, najlepiej jeść często ale w małych ilościach. Dzisiaj dzień wolny więc mogę się poobijać :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucilo od słodyczy.
    A tak to apetyt rano kiepski, ale trzeba zjeść, by mdlości nie zlapały, a najlepiej mi wchodzi kolacja.
    Mysz trzymam kciuki za wizytę .

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie rowniez odrzucilo od slodyczy co wrecz mnie cieszy,bo sie od nich uwolnic nie moglam :) :),za to niestety az nadmiar zwiekszony mam apetyt,spacerek zaliczony,jestem nad wyraz naladowana pozytywna energia :)

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie o pierwszej ciąży nikt nie wiedział,
    dopiero jak wylądowałam w szpitalu to wszyscy wszystko wiedzieli. Teraz bylo inaczej bo przy in vitro nie obyło się bez komplikacji więc jak odebralam wynik bety to powiedzieliśmy najbliższym, akurat miałam wtedy imieniny więc w jednym miejscu miałam ich wszystkich.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viviana i blue00 mam to samo - jak potrafiłam zjeść tabliczkę dobrej czekolady w pół godziny tak ostatnio siedzi obok mnie i siedzi i siedzi dalej - jedną kostkę ułamałam i odłożyłam - pochłaniam za to jogurty pitne i wogóle wszystko co do picia (a potem brzuch wielki i pęcherz wiecznie chce siku) - i też rano nie mam jakoś apetytu - wogóle sama nie wiem co bym zjadła - wieczorem jest lepiej ale wtedy nie mam chęci na stanie nad garnkami i tu jest problem i jadam co ktoś zrobi ;p

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dużo piję, soki, wody, i trochę mleka nawet. Poza tym jogurty też mi podchodzą i banany.
    A słodkie zawsze uwielbiałam, oj codziennie coś musiało być, a teraz leży czekolada, cukierki, nawet nie ruszę hehe :)
    A tak konkretnie nie mam na nic ochoty specjalnie, no warzyw jem więcej, staram się jeść to co przynosi korzyści dzidzi póki mdłości udaje się oszukać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza,w pol godziny?hehe ja potrafilam zjesc cala nim ktos by sobie swoja otworzyl :p

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem z jedzeniem ryb. nigdy ich nie lubiłam i nadal na sama mysl mnie mdli a wiem ze to jest maleństwu potrzebne :(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    ja mam problem z jedzeniem ryb. nigdy ich nie lubiłam i nadal na sama mysl mnie mdli a wiem ze to jest maleństwu potrzebne :(

Jakie to wszystko jest dziwne:))
    Ja nigdy nie jadłam ryb a teraz aż ślinka mi cieknie na ich widok,
    myśle że organizm sam nam daje znać czego potrzebuje,i pewnie w swoim czasie i u Ciebie się upomni o coś.Chyba niema co się zmuszać do czegoś czego nie lubimy:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty. Wszystko w porządku dzidzia ma 5 mm, serduszko ślicznie biło. Jejku wzruszyłam sie;)

Viviana, xpatiiix3, Rybka Nemo, KocieOczy, KUNIAK, Czarnaa94, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super bardzo się cieszę że wszystko ok. Gratki ;-)

mada_lena lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serduszek!!! A pozostałym życzę cierpliwości, na pewno je za niedługo zobaczycie :)

My jutro powiemy teściom, właśnie wróciłam z 2 godzinnego spacerku po lesie i zahaczyłam o sklep to zrobię na jutro raffaello :) - sama chyba go nie będę jeść bo do słodyczy również mnie nie ciągnie.
    Moja mama domyśliła się, że jestem w ciąży jak tylko mnie zobaczyła :)(wiedziała, ze się staramy, no i nie mogłam zaprzeczyć bo mi się oczy śmiały ;) ), na szczęście poprosiłam ją by nikomu z rodziny jeszcze nie mówiła i dotrzymuje obietnicy. siostry też już wiedzą. Reszta dowie się w święta wielkanocne :)
    Oczywiście w pracy już wiedzą bo musiałam powiedzieć, skoro siedzę na L4 ;)

pozdrawiam i życzę miłego pierwszego dnia wiosny :)

cca44ba626766aa954fa0bf2c0febe1f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

KUNIAK, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez gratuluje ♥ ♥ ja to musze jeszcze tyyyle czekac

• talia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że między datą z okresu - 6 tyg i 6 dni a tego z usg 5 tyg i 3 była aż taka różnica. bo teraz zaczynam się zastanawiać czy może za wolno nie rośnie czy coś... ah te baby zawsze znajdą powód do zmartwień ...

f2w343r88uf9xtcb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze owu mialas pozniej stad ta rozbieznosc

• Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia nie stresuj się zależy kiedy owu i kiedy było zagnieżdżenie.

talia22 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ovu to u mnie różnie bywało więc nie wiem ale tak sobie liczę że skoro zagnieżdzenie następuje od 7 - 10 dni po ovu to może się zgadzać ...

f2w343r88uf9xtcb.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam te legginsy dzisiaj fajne sa akurat na lato fajne będa, bo takie cienkie w miare :D więc tyłek nie powinien się pocić i będę mogła je nosić od zaraz bo faktycznie są jak dla mnie przylegające i rozciągliwe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 13:34

Czarnaa94, Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ