X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana fajna kierowniczka :/

Lavendula lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ciąży zamierzam powiedzieć wszystkim dopiero w święta wielkanocne. Ostetnim razem jak zoabaczyłam 2 kreski na teście i powiedziałam mamie to już cała rodzina wiedziała.. A jak robiłam betę w labolatorium u mojej ciotki to już dalsza rodzina też się dowiedziała...Byłam wtedy na mamę bardzo zła tym bardziej jak poroniłam pokłuciłam się z nią i powiedziałam jej że przez to że wygadała wszystkim że jestem w ciąży teraz cierpie bo każdy dowiedział się o mojej porażce;/ powiedziałam jej że jak będę w następnej ciąży to dopiero jak skończe 1 trymestr to ją o tym powiadomie... Stwierdziłam że lepiej poczekac do świąt wtedy będa u mnie moi rodzice i tesciowie to wspólnie wszystkim powiemy będę wtedy w 11 tyg to będę już spokojniejsza...
    Wyzwanie mam na początku kwietnia bo muszę powiadomić moją "pustą" szefową o tym że zamierzam przejść na chorobowe w polowie kwietnia... ta kobieta ma tak dziecinny rozum że ciężko mi się będzie z nią dogadać. Do tego odsierpnia zamyka ten interaes a ja umowe mam do sierpnia więc musze wykorzystać to co mi się należy

Fidelissa, Paju lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę dziś sobie w domu, wzięłam urlop i na 14:40 mam wizytę. Strasznie się denerwuję. Dobrze, że mąż wrócił i pojedzie ze mną. Teraz pojechał do pracy, ale tylko na godzinkę na jakieś spotkanie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie. Ciąża młodsza niż myślałam bo 5 tygodni i 3 dnia. Ale serducho już pikało.... na usg straszna kruszyna ale jest:) no i pani doktor stwierdziła że na chwilę obecną a wszystko spoko nie przemęczać się oszczędzać ...

mada_lena, Viviana, Aga89, Lavendula, Fidelissa, sylvi, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia gratuluje:) dbajcie o siebie:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,witam, dzisiaj już lepiej mamuśka wyluzowała już pozytywnie hehe pytała o wizyte czy była czy wszystko w porządku i jak tarczyca moja i jak się czuje i tak dalej hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulacje serduszek :) piękne zdjęcia :) ja na swoje muszę czekać do 7dmego więc jeszcze mega długo..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulacje serduszek :) piękne zdjęcia :) ja na swoje muszę czekać do 7dmego więc jeszcze mega długo..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam ,witam, dzisiaj już lepiej mamuśka wyluzowała już pozytywnie hehe pytała o wizyte czy była czy wszystko w porządku i jak tarczyca moja i jak się czuje i tak dalej hehe :D

Ja powiedzieliśmy moim rodzicom o poprzedniej ciąży, to mama wyglądała na obrażoną, nawet nie przestała jeść kolacji i spytała z fochem, czy zrobiliśmy to z premedytacją... Przypomnę, że miałam 27 lat i 4,5 roku byłam mężatką, utrzymywaliśmy się sami i to bez najmniejszego problemu, studia skończyliśmy i oboje mamy pracę. Ale moja mama już taka specyficzna jest.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też powiedzieliśmy teściom ale szału nie było - tak jakoś bez większych emocji- milczący byli - raczej jakby w szoku bo chyba myśleli że planujemy jedynaka.. jeszcze powiemy moim rodzicom ale to już wiem że mama będzie przeszczęśliwa - ma już 3 wnuków i czeka na wnuczkę i może nam się uda bo zrobiliśmy wszystko od dni, suplementów diety, baa nawet kalendarz chiński i księżycowy pokazuje dziewczynkę więc jak będzie chłopak to się będę śmiać że się nieźle przebił..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    my też powiedzieliśmy teściom ale szału nie było - tak jakoś bez większych emocji- milczący byli - raczej jakby w szoku bo chyba myśleli że planujemy jedynaka.. jeszcze powiemy moim rodzicom ale to już wiem że mama będzie przeszczęśliwa - ma już 3 wnuków i czeka na wnuczkę i może nam się uda bo zrobiliśmy wszystko od dni, suplementów diety, baa nawet kalendarz chiński i księżycowy pokazuje dziewczynkę więc jak będzie chłopak to się będę śmiać że się nieźle przebił..[/QUOT]

Moi teściowie z kolei bardzo się ucieszyli, a najbardziej teściowa. Bardziej niż moi rodzice. I jak straciłam ciążę, to tez teściowa potrafiła mnie bardziej wesprzeć, tym, że nie gadała głupio, tylko przytuliła i wysłuchała. Bo moja mama tylko miała pretensje, że ja się przejmuję...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooooł to patrze nie tylko u mnie, ale na szczęście mojej już przeszło :)

My dzisiaj teściówce powiemy hehe :D ale ona mówiła mi ,że chce wnuka mieć bardzo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 10:06

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    moje żółte plamienie wczoraj sprawiło mi przykrą niespodziankę... tylko jeden raz, pojawiło się baaaardzo jasno brązowe/beżowe/ale bardziej żółtawe plamienie na wkładce (jakbyście pędzelkiem maznęły po niej) i tyle, potem już czysto, dzisiaj czysto... postanowiłam nie iść do gina ale tam zadzwonię chyba zapytać... :/

ja też tak miałam jednorazowo, potem już nic, po lekkiej panice uspokoiłam się i czekamy dalej do wizyty i obserwuję. U mnie to się pojawiło w okolicach owulacji, która miałaby nastąpić.

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o pierwszej ciąży powiedziałam dosłownie wszystkim komu sie dalo tak sie cieszylam. Jednak w 13 tyg dowiedzialam sie ze serduszko nie bije. Teraz wie tylko moja mama i teściowa z siotrą męża(są z daleka wiec fama tu nie pojdzie)nie mam zamiaru mówić wczesniej niz w 13 tyg a nawet pozniej az sami sie zorientuja:) Ja znow ze spaniem mam problem jak sie klade po 22 ok 23 to nie moge zasnac, budze sie w nocy jest mi niewygodnie i w ogole, dopiero jak mąż rano pojdzie do pracy to sie troche przespie tak dobrze:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zaczyna dopadać kichanie... alergiczne... :( Ginka powiedziała, że dopiero koło 12 tygodnia, jak się już uformują organy, to możemy pomyśleć o czymś przeciwalergicznym, masakra przede mną... oby hormony troszkę zelżyły uciążliwości... póki co zostaje woda morska... ehh i wapno...

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zastrzegłam żeby jeszcze nie rozpowiadać nikomu - no ale mieszkamy z teściami więc głupio było tak przechodzić obok codzień i trzymać to w tajemnicy .. no a mojej mamie powiemy bo jak teściowa wie to mama powinna tymbardziej..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    Widzę że wiele z was pierwszy stres ma już za soba,i widziała serduszka.
    Ja czekam jeszcze 6 dni na wizytę..oj po weekendzie to już będzie się dłuzyło:)

O pierwszej ciąży nie powiedzieliśmy nikomu,i bardzo się cieszę łatwiej wtedy przejsc przez stratę,nikt nic nie wie to i nie przypomina tej sytuacji .

A teraz mam ochotę powiedzieć wszystkim:)i to odrazu:)Już wiele razy gryzłam się w język :))
    Mam nadzieję że to dobry znak(choc nie powiedzieliśmy jeszcze nikomu,poza moją najbliższą przyjaciółką)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 10:26

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie tak na prawdę wiedzą już wszyscy, bo fama po szkole posza :P trudno hehe ale przynajmniej znowu luzy w szkole będę miała i lepsze oceny hhaha :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poza mną i mężem wiedzą moja koleżanka z pracy, moja przyjaciółka i moi rodzice. Moi rodzice nie dowiedzieliby się, gdybym nie poszła do nich po odebraniu wyniku drugiej bety... A byłam tak zdołowana, że postanowiłam powiedzieć.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Siedzę dziś sobie w domu, wzięłam urlop i na 14:40 mam wizytę. Strasznie się denerwuję. Dobrze, że mąż wrócił i pojedzie ze mną. Teraz pojechał do pracy, ale tylko na godzinkę na jakieś spotkanie.

Trzymam kciuki!!!
    A jak wrócisz to pisz co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 10:38

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ