X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jeszcze godzina. Brzuch z nerwów mnie boli, jestem tak zestresowana... Masakra.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Jejku, jeszcze godzina. Brzuch z nerwów mnie boli, jestem tak zestresowana... Masakra.

Mysz, wyluzuj... będzie dobrze, i tak na nic wpływu nie mamy, Szkoda się stresować <3 Pochwal się po wizycie jak było !

• izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny właśnie mi się zrobiło gorąco - chciałam zdjąć sweter i w opiętej bluzce i legginsach wyglądam naprawdę dziwnie - brzuch wystaje - każdy kto stoi obok pomyśli że coś jest na rzeczy albo że tak się obżeram, że mi brzuch wystaje (a jestem szczuplutka więc brzuch jakoś mi nie pasuje) .. a jak wy się ubieracie do pracy? czy ktoś wam już zwrócił uwagę na wasz wygląd czy tylko mnie się wydaje, że wyglądam ciążowo a inni tego nie widzą?..

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny właśnie mi się zrobiło gorąco - chciałam zdjąć sweter i w opiętej bluzce i legginsach wyglądam naprawdę dziwnie - brzuch wystaje - każdy kto stoi obok pomyśli że coś jest na rzeczy albo że tak się obżeram, że mi brzuch wystaje (a jestem szczuplutka więc brzuch jakoś mi nie pasuje) .. a jak wy się ubieracie do pracy? czy ktoś wam już zwrócił uwagę na wasz wygląd czy tylko mnie się wydaje, że wyglądam ciążowo a inni tego nie widzą?..

też mi jest strasznie gorąco.. mam sweterek luźny i pod spodem top obcisły. Nie mam odwagi się rozebrać bo do tego w topie mam duży dekolt (do tej pory moje piersi nie były za duże) i moje piersi by raziły w oczy :D

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    też mi jest strasznie gorąco.. mam sweterek luźny i pod spodem top obcisły. Nie mam odwagi się rozebrać bo do tego w topie mam duży dekolt (do tej pory moje piersi nie były za duże) i moje piersi by raziły w oczy :D

przynajmniej by ci nikt na brzuch nie zwracał uwagi :p

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale brzuch tez mam większy:D

3jgxskjohz999gbw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah mi dzisiaj ustąpili w kolejce w sklepie, bo kurtkę miałam rozpiętą :P a bebzun sterczy jaki u mnie :P hehe

No i zasłabłam dzisiaj już dwa razy ta pogoda nie jest dobra na spacery...

a i ukradłam borówek pojemniczek ze sklepu hehe zapomniałam się, dopiero jak rozpakowałam zakupy w domu to sie skapnęłam, że nie zapłaciłam za to... :P jestem taka roztrzepana teraz, że szok normalnie prawdziwe zaćmienia ciążowe miewam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 15:35

mada_lena, Aga89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ciesze że to piątek i już blisko do 16 :) zaraz do domu :) ukochany dziś przyjeżdza na weekend:P Niestety nigdy nie może być za dobrze, jutro mam szkołe na 8 rano :(

Pati te witaminy pomagają :) ale w moim przypadku tylko na pół dnia. Dziś u siebie w sklepie widziałam sok jednodniowy świeżo wyciskany jabłkowo-imbirowy. Chyba bede go musiała kupic :D

3jgxskjohz999gbw.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tez mnie tak wydelo, ze wyglądam jakbym piłkę połknęła :)
    Pati ja tez dzis zaliczyłam małe zasłabnięcie na spacerze. Fajńie i ciepło, ale za szybko to ciepło...
    Aga miłego wieczorku z mezem:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam na rowerze :) Pięknie było !! :)

mada_lena lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja ledwo spacer pokonałam tak sie mecze, a ty na rowerku smigasz:) zazdroszczę energii :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Jejku ja ledwo spacer pokonałam tak sie mecze, a ty na rowerku smigasz:) zazdroszczę energii :)

śmiganie to stan trochę naciągany, to było spacerowe pedałowanie :)

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

• asia099 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jestem mega szczęśliwa i odetchnęłam z ulgą, moja fasolka ma 11 mm i serduszko bije jak szalone :) Super uczucie.
    Życzę tego każdej z Was :)

karmelek, xpatiiix3, mada_lena, Viviana, Lavendula, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)

Ostatnio mało tutaj zaglądałam i ciężko będzie nadrobić zaległości. W każdym razie wczoraj byłam na wizycie i moje maleństwo jest troszkę młodsze niż liczyłam, ma 6 tyg i 2 dni, mierzy 6,2mm, serduszko już bije, jednak nie mogłam go usłyszeć... Generalnie czas zmienić lekarza, bo ten mój jest beznadziejny, totalnie olewa to co się do niego mówi i nic sobie z tego nie robi.

U mnie w pracy już wszyscy wiedzą o ciąży, najbliższa rodzina i znajomi też. Wiem dobrze, że mogę na nich liczyć, bo zarówno moi rodzice jak i teście stracili swoje maleństwa i doskonale wiedzą, że lepiej poczekać z uświadomieniem reszty rodziny.

Wiecie coś może na temat cytomegalowirusa (CMV Igm)? Wynik wyszedł mi dużo ponad normę i lekarz kazał powtórzyć badania. Nie wiem czy jest się czym martwić czy raczej nie ma czym. Może któraś z Was miała z tym styczność ?

mada_lena, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati możesz dopisać mnie do listy.

Ania 23 l, 2cs - termin 6 listopad

rwi37s6.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mnie tez możecie dopisać
    Magda 28l 2cs termin 6 listopada

Anusia niestety nie wiem co dalej jesli chodzi o cytomegalie. Tez czekam na wynik. Musze doczytać, albo mezulka dopytam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:01

anusiaa90 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    Izba dzisiaj rozmawialiśmy o urlopach i koleżanka spytała- jestes w ciazy?

Tez mi sie gorąco zrobiło

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiu gratuluje serducha :**

mada_lena to fakt za szybko moja babcia się wystraszyła dobrze, że z Nią byłam bo bym upadła już a z małym byłam... ajj chyba nie dane mi już chodzenie na samotne spacery na razie przynajmniej...

aga fajna sprawa u mnie z tych soków tylko ananas marchew i jabłko i czasami grejfrut się zdarzy :P mi już w sumie mdłości odeszły chyba tfu tfu ,że by nie klrakać w tamtej ciąży tez mnie długo nie trzymały (parę dni) już każdym dniem mi odchodzi a dzisiaj w sumie dobrze się czuję tylko te słabniecia się zaczęły teraz... ale z tym bebzunem moim wydętym to może zaczną ustępowac miejsca w autobusach bo sobie nie wyobrażam śmigać już na stojąco komunikacją miejską hehe :P ...bo w pierwszej ciąży często słabłam w autobusach i potrafiłam siadać na ziemi i dopiero jak się coś działo ktoś ustępował...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:04

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    O mnie tez możecie dopisać
    Magda 28l 2cs termin 6 listopada

O proszę mamy taką samą datę i z tego co widzę jeszcze kilka innych dziewczyn :)

Czyli rozumiem też masz problem z wynikiem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:03

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś zawroty, raz też jak robiłam obiad miałam mroczki.
    No i okropne parcie na pęcherz - czy Wy też już odczuwacie?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ