Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jeszcze godzina. Brzuch z nerwów mnie boli, jestem tak zestresowana... Masakra.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Jejku, jeszcze godzina. Brzuch z nerwów mnie boli, jestem tak zestresowana... Masakra.

Mysz, wyluzuj... będzie dobrze, i tak na nic wpływu nie mamy, Szkoda się stresować <3 Pochwal się po wizycie jak było !

• izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny właśnie mi się zrobiło gorąco - chciałam zdjąć sweter i w opiętej bluzce i legginsach wyglądam naprawdę dziwnie - brzuch wystaje - każdy kto stoi obok pomyśli że coś jest na rzeczy albo że tak się obżeram, że mi brzuch wystaje (a jestem szczuplutka więc brzuch jakoś mi nie pasuje) .. a jak wy się ubieracie do pracy? czy ktoś wam już zwrócił uwagę na wasz wygląd czy tylko mnie się wydaje, że wyglądam ciążowo a inni tego nie widzą?..

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny właśnie mi się zrobiło gorąco - chciałam zdjąć sweter i w opiętej bluzce i legginsach wyglądam naprawdę dziwnie - brzuch wystaje - każdy kto stoi obok pomyśli że coś jest na rzeczy albo że tak się obżeram, że mi brzuch wystaje (a jestem szczuplutka więc brzuch jakoś mi nie pasuje) .. a jak wy się ubieracie do pracy? czy ktoś wam już zwrócił uwagę na wasz wygląd czy tylko mnie się wydaje, że wyglądam ciążowo a inni tego nie widzą?..

też mi jest strasznie gorąco.. mam sweterek luźny i pod spodem top obcisły. Nie mam odwagi się rozebrać bo do tego w topie mam duży dekolt (do tej pory moje piersi nie były za duże) i moje piersi by raziły w oczy :D

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    też mi jest strasznie gorąco.. mam sweterek luźny i pod spodem top obcisły. Nie mam odwagi się rozebrać bo do tego w topie mam duży dekolt (do tej pory moje piersi nie były za duże) i moje piersi by raziły w oczy :D

przynajmniej by ci nikt na brzuch nie zwracał uwagi :p

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale brzuch tez mam większy:D

3jgxskjohz999gbw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah mi dzisiaj ustąpili w kolejce w sklepie, bo kurtkę miałam rozpiętą :P a bebzun sterczy jaki u mnie :P hehe

No i zasłabłam dzisiaj już dwa razy ta pogoda nie jest dobra na spacery...

a i ukradłam borówek pojemniczek ze sklepu hehe zapomniałam się, dopiero jak rozpakowałam zakupy w domu to sie skapnęłam, że nie zapłaciłam za to... :P jestem taka roztrzepana teraz, że szok normalnie prawdziwe zaćmienia ciążowe miewam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 15:35

mada_lena, Aga89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ciesze że to piątek i już blisko do 16 :) zaraz do domu :) ukochany dziś przyjeżdza na weekend:P Niestety nigdy nie może być za dobrze, jutro mam szkołe na 8 rano :(

Pati te witaminy pomagają :) ale w moim przypadku tylko na pół dnia. Dziś u siebie w sklepie widziałam sok jednodniowy świeżo wyciskany jabłkowo-imbirowy. Chyba bede go musiała kupic :D

3jgxskjohz999gbw.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tez mnie tak wydelo, ze wyglądam jakbym piłkę połknęła :)
    Pati ja tez dzis zaliczyłam małe zasłabnięcie na spacerze. Fajńie i ciepło, ale za szybko to ciepło...
    Aga miłego wieczorku z mezem:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam na rowerze :) Pięknie było !! :)

mada_lena lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja ledwo spacer pokonałam tak sie mecze, a ty na rowerku smigasz:) zazdroszczę energii :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Jejku ja ledwo spacer pokonałam tak sie mecze, a ty na rowerku smigasz:) zazdroszczę energii :)

śmiganie to stan trochę naciągany, to było spacerowe pedałowanie :)

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

• asia099 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jestem mega szczęśliwa i odetchnęłam z ulgą, moja fasolka ma 11 mm i serduszko bije jak szalone :) Super uczucie.
    Życzę tego każdej z Was :)

karmelek, xpatiiix3, mada_lena, Viviana, Lavendula, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)

Ostatnio mało tutaj zaglądałam i ciężko będzie nadrobić zaległości. W każdym razie wczoraj byłam na wizycie i moje maleństwo jest troszkę młodsze niż liczyłam, ma 6 tyg i 2 dni, mierzy 6,2mm, serduszko już bije, jednak nie mogłam go usłyszeć... Generalnie czas zmienić lekarza, bo ten mój jest beznadziejny, totalnie olewa to co się do niego mówi i nic sobie z tego nie robi.

U mnie w pracy już wszyscy wiedzą o ciąży, najbliższa rodzina i znajomi też. Wiem dobrze, że mogę na nich liczyć, bo zarówno moi rodzice jak i teście stracili swoje maleństwa i doskonale wiedzą, że lepiej poczekać z uświadomieniem reszty rodziny.

Wiecie coś może na temat cytomegalowirusa (CMV Igm)? Wynik wyszedł mi dużo ponad normę i lekarz kazał powtórzyć badania. Nie wiem czy jest się czym martwić czy raczej nie ma czym. Może któraś z Was miała z tym styczność ?

mada_lena, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati możesz dopisać mnie do listy.

Ania 23 l, 2cs - termin 6 listopad

rwi37s6.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mnie tez możecie dopisać
    Magda 28l 2cs termin 6 listopada

Anusia niestety nie wiem co dalej jesli chodzi o cytomegalie. Tez czekam na wynik. Musze doczytać, albo mezulka dopytam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:01

anusiaa90 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    Izba dzisiaj rozmawialiśmy o urlopach i koleżanka spytała- jestes w ciazy?

Tez mi sie gorąco zrobiło

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiu gratuluje serducha :**

mada_lena to fakt za szybko moja babcia się wystraszyła dobrze, że z Nią byłam bo bym upadła już a z małym byłam... ajj chyba nie dane mi już chodzenie na samotne spacery na razie przynajmniej...

aga fajna sprawa u mnie z tych soków tylko ananas marchew i jabłko i czasami grejfrut się zdarzy :P mi już w sumie mdłości odeszły chyba tfu tfu ,że by nie klrakać w tamtej ciąży tez mnie długo nie trzymały (parę dni) już każdym dniem mi odchodzi a dzisiaj w sumie dobrze się czuję tylko te słabniecia się zaczęły teraz... ale z tym bebzunem moim wydętym to może zaczną ustępowac miejsca w autobusach bo sobie nie wyobrażam śmigać już na stojąco komunikacją miejską hehe :P ...bo w pierwszej ciąży często słabłam w autobusach i potrafiłam siadać na ziemi i dopiero jak się coś działo ktoś ustępował...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:04

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    O mnie tez możecie dopisać
    Magda 28l 2cs termin 6 listopada

O proszę mamy taką samą datę i z tego co widzę jeszcze kilka innych dziewczyn :)

Czyli rozumiem też masz problem z wynikiem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:03

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś zawroty, raz też jak robiłam obiad miałam mroczki.
    No i okropne parcie na pęcherz - czy Wy też już odczuwacie?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ