Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jestem 32 dzień po owulacji.
    Pati nie przejmuj się ja postanowiłam powiedzieć rodzicom dopiero w świeta bede w 11 tygodniu wtedy
    A ja czuje że to będzie chłopak <3

mada_lena, Paju lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti hehe u mnie też pewnie drugi syn :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Ja też byłam u Pana doktora bo nie wytrzymałam.
    Widziałam Naszego okrucha... 5mm i bijące 128 serduszko...
    Coś niesamowitego!
    Wiek ciąży wg USG 6t 2d - równo tydzień różnicy z OM. Termin wstępnie 11.11 :)
    Jestem spokojniejsza.. kolejna wizyta 01.04 po L4 i kontrolnie zobaczyć jak się będzie okruch miał :) Ufff..

Cudownie, Kocie, tak się cieszę :)

KocieOczy, KUNIAK lubią tę wiadomość

• asia099 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka
    Nie zamartwiaj się, to jeszcze nic pewnego, jest jeszcze dość wcześnie, żeby stwierdzić brak zarodka. Dużo odpoczywaj i staraj się wyluzować. Wiem, że w takiej sytuacji jest ciężko.

Co do płci, tak naprawdę jest mi obojętne byle by dzieciątko było zdrowe, jednak bardzo chciałabym mieć dwójkę a konkretnie parkę.Ja miałam inseminację w dzień owulacji, więc podejrzewam że będzie chłopczyk.

Sylvi
    Czasem tak jest, że zarodek jest mniejszy niż powinien, a potem rośnie w normie. Wszystko będzie ok.

Alka89
    Ja pytałam o to skąd jesteś, to kawałek drogi ode mnie, ja jestem w Władysławowa i w Gdyni się leczyłam.

Co do przytulanek, lekarz powiedział - funkcjonować normalnie, współżyć jak wcześniej. Ale jakoś czekamy na serduszko, i niech się maluch zadomowi... Mąż nie protestował, gdy powiedziałam, że w I trymestrze damy sobie na luz. Zresztą, jemu się chyba udziela moja senność, też pada po całym dniu.

Alisss
    Spokojnie, wielkości pęcherzyków mogą być różne. Napewno jest w porządku.

Karola84
    Gratulacje :) Super wieści.

KocieOczy
    Napewno powinnaś dużo odpoczywać i się nie przemęczać.

Monique
    Ja idę jutro na wizytę na 13. Jak o tym pomyślę, to bardzo się denerwuję. Ale jestem dobrej myśli.

desou
    Myślę, że brązowy lub czerwony byłby czymś, czym trzeba byłoby się martwić.

Santocha
    Może masz rację, ale kiedyś nie było takich problemów z zajściem w ciążę, więc każda gdy w tej ciąży już jest to o nią dba. Ale, fakt faktem, nie dajmy się zwariować.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 ja wczoraj byłam 33dpo. (Owu w 19dc)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak u Was ze snem, ja usypiam już koło 20, w nocy kilka razy się budzę, a ok.godz. 5 już nie mogę spać
    Okti - super, że jest serduszko :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja też chodzę spać z kurami - 20/21 i pobudka między 3 a 4 rano niestety :/ Na początku więcej spałam w ciągu dnia ogólnie, teraz tylko czasami się zdrzemnę ale już nie codziennie.

Viviana lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam pobudke juz o polnocy bo tak mi na pecherz juz dawalo, i nie powiem z jakim burczeniem brzucha sie zmagalam hehe

• talia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja właściwie od początku nie spałam w dzień ale godz. 21 jestem nieprzytomna. jak ostatnio posiedziałam do 23 to następnym dzień zupełnie nie kontaktowałam
    Miłego dnia Dziewczyny:)

f2w343r88uf9xtcb.png

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Ja już nie śpię i denerwuje się dzisiejsza wizytą. Boję się że jest coś nie tak bo piersi nie bolą tak jak bolały:-( Pati głowa do góry, mamie przejdzie. Zobaczysz jeszcze będzie się cieszyła Twoim malenstwem.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje serduszek:):) piękne Wasze fasolki:)
    Ja dzis ide podglądać co u mnie w brzuszku slychac:)
    Ja tez bardzo szybko padam. Wczoraj byliśmy u teściowej, chcieliśmy troche posiedzieć ale ok20.30 ja juz spałam na siedząco:)
    Pati nie denerwuj sie. Ludzie sa tacy, ze uwielbiają sie wpier....c w życie innych. Nic tego nie Zmieni. A z mama zawsze idzie sie dogadać. Ochłonie to pogadacie.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Pati, Kocie oczy, Okti wspaniale wieści!!!!! Cieszę sie razem z Wami.

Pati, dziewczyny maja racje, mamie przejdzie i będzie sie cieszyć razem z Tobą i jeszcze dużo pięknych chwil przed Wami.
    Moja mama bardzo sie cieszy, aż za bardzo, ostatnio strasznie sie zdenerwowalam, bo powiedziałam jej o ciazy w tajemnicy, prosiłam zeby nikomu nie mówiła, bo te plamienia itd, ale wygadala wszystkim... Co chwile ktoś do mnie dzwoni z geatulacjami a ja jestem wściekła. Także widzisz i tak złe i tak niedobrze...

Ja dziś wezmę sobie wolne... Prawie wcale nie spalam w nocy do tego nadal plamie i doszły skorcze i bol pleców okropny i żołądka tez. Wszystko mnie dziś boli... Czekam do 8,30 i dzwonię do GP. Mam nadzieje ze skierują mnie na usg i coś już zobaczę. Dziś 29 dpo, miałam pójść w przyszłym tyg ale nie dam rady, chce już to sprawdzić...

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss wrote:
    Moja mama bardzo sie cieszy, aż za bardzo, ostatnio strasznie sie zdenerwowalam, bo powiedziałam jej o ciazy w tajemnicy, prosiłam zeby nikomu nie mówiła, bo te plamienia itd, ale wygadala wszystkim... Co chwile ktoś do mnie dzwoni z geatulacjami a ja jestem wściekła. Także widzisz i tak złe i tak niedobrze...
    Mam dokładnie to samo. Wściekłam się jak zaczęli do mnie dzwonić!

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze:)
    Rybka na która masz wizytę?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    meh3jahh0eqf_t.jpg
    Moja kruszyneczka kochana <3

Śliczna kruszynka:)

monalisa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss wrote:

U mnie mama też się bardzo cieszy ale zabroniłam jej mówić komukolwiek!!! Cała aż się trzesie żeby się juz chwalić bo poraz pierwszy babcią zostanie... ale wie jakie "piekło" by ją czekało jakby komuś powiedziała :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w środę. Widziałam serduszko:) L4 na 3 tygodnie, może do tego czasu dolegliwości złagodnieją.
    Lavendula wrote:
    Cudownie, Kocie, tak się cieszę :)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Ja byłam w środę. Widziałam serduszko:) L4 na 3 tygodnie, może do tego czasu dolegliwości złagodnieją.

a ile dni po owulacji byłas? i jakie dolegliwości mialas ?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:55

• Viviana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Kocie Oczy i Alis, ja jestem na L4 i wyobraźcie sobie, że do mnie też dzwonili, ale się wkurzyłam, a moja kierowniczka poinformowała o ciąży mojego tatę, a chcieliśmy powiedzieć na spokojnie. To jest szczyt.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ