Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowy do góry ! Będzie wszystko dobrze :)

Alisss jesteśmy z Tobą, 3mam mocno kciuki ;*

Alisss lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Nie wiem,inne maja zarodki chociaz widoczne ,a ja nic,a lekarz nic nie mowil,ze moze byc cos nie tak,cytuje; o jest ciaza,4 tyg,pecherzyk 10 mm,teraz na nastepnej wizycie bedziemy obserwowac jaka bedzie. Ja nie skumalam i zapytalam,a jaka ma byc,blizniacza? On na to,nie czy bedzie sie rozwijac i czy nie bedzie pustego jaja...
    Kurcze,chyba by uprzedzil gdyby cos bylo nie tak...

Przecież to za wcześnie, żeby lekarz Ci powiedział, czy będzie dobrze, czy nie. Jeśli jest ciąża, 4 tygodniowa, to trzeba czekać i sprawdzić za jakiś czas jak sie rozwinie. Lekarz nie jest jasnowidzem, żeby z kropki na monitorze USG zawyrokować, że wszystko bedzie OK. Mi moja lekarka powiedziała, żebym przyszła za 2-3 tygodnie, bo wcześniej i tak nie ma sensu (wg OM byłam w 7t i 5d, a wg USG 4/5 tydzień). Wiem, że to trudne, ale trzeba czekać.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam :)

my lexcimy zrobić śniadanko, no i po mdłościach dzisiaj zero hehe tfu tfu oby tak dalej ,bo zaczęłam 9tydzień :)

Czarna trzymam kciuki za wizytę.! :** dawaj znać Nam co i jak :D

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi o dziwo mdlosci dzis rano nie dokuczaja :-) az znow sie martwie czy to napewno dobrze :/ wczoraj bolal mnie okropnie brzuch, ale dzis jak narazie jest ok, troche ciagnie, ale moze to normalne?? was tez bola brzuchy???

mąż juz w drodze, nie bedzie go tydzien :/ a ja zamiast zobie pospac to sie obudzilam bo mi sie jakies glupoty snia!! synek jeszcze spi to powinnam korzystac, a tu nic z tego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch nie boli ale moze to byc zasluga nospy, ktora biore 3x1, no i piersi tez mnie nie bola, ale nie przejmuje sie tym, one nie zawsze musza bolec.

Lavendula lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się nie chce iść do roboty. a dzisiaj od 9 do 19..wrrr

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz w szkole ale nie mam odwagi wejsc do sali bo strasznie mnie mdli i nie wiem czy kibelka zaraz nie bede musiala odwiedzic

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na farcie bez mdłości :))

Lavendula lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja dzisiaj na farcie bez mdłości :))

przeszły do mnie - powiększa mi się kolekcja Ptactwa z Pięknymi Ogonami ;) ech.... :)

xpatiiix3, blue00 lubią tę wiadomość

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Moze to za wczesnie? Na serduszko pewnie tak,ale zarodek? Hmm.
    Ostatnia @ 07.02,dnia 18 bylam na usg i byl pecherzyk 18 mm,od 23 do 25 mielismy sie starac,a 27 pecherzyka nie bylo,tzn ,ze pekl i od tego czasu luteina...

wiem,ze juz to pisalam ,ale musialam...
    Alka ja tez mialam ostatnia @ 07.02 takze jestesmy na tym samym etapie w 5 tc 4d wg Ovu bylam na usg i tez tylko pecherz plodowy widać nic więcej wiec moze tak ma byc i za tydzien pokaże sie juz zarodek...

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a'propos, czy można pić herbatki miętowe i inne ziołowe napary ?

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moje hormony dały o sobie znać w najmniej odpowiednim momencie. Śpiewm w chórze (sopran) ;), mieliśmy przesłuchanie do koncertu, wszystkim sopranom poszło raczej kiepsko i w normalnej sytuacji zagryzłabym zęby,ale tak sie zdenerwowałam, że przez godzinę ryczałam nie mogąc przestać płakać, jechałam przez miasto i ryk na całego, masakra jakaś. Byle bzdet, a moje hormony tragedie narodową robią 8).

Mnie mdłośco na czczo męczą, ale od środy mam przy łóżku paluszki sezamowe więc szybki gryz i jest lepiej ;)

Mam pomysł może na 1 stronie przy naszych nickach i terminach dopiszmy skąd jesteśmy, będzie łatwiej odnaleść, ja jakby co Wrocław :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 08:56

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus ja jestem za oki to zaczynamy wpisywać :D

Lavendula ojj a ja dzisiaj bardzo dobrze się czje tylko mdłości ewoluoway w okropne zawroty głowy czuje się jak pijana i muszę zbadać chyba bilirubinę... kuźwa chyba jednak będę miała znowu cholestazę a te leki kosztują majątek, mam zażółcone białka w oczach...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do herbatek pewnie, że tak ale nie wszystkie :) muszisz sprawdzić które zioła można ale rumianek mięta melisa lipa chyba tak

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i już edytowałam Nas :) A Ty scindapsus moja imienniczka :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z Lublina,jeszcze mam 35 lat(ale w maju sie to zmieni :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 09:13

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja tez dzis bez większych mdlosci ;) za to wstałam w nocy o 3 i pochlonelam banana:D tak mi sie zachciało ;)
    miłego dnia dziewczyny

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Ja dzis mam poranne mdłości ale to akurat mi nie przeszkadza czekałam na nie:P Brzuch mnie nie boli w zaden inny sposob jak wieczorami od wzdęcia.Teraz leżę w łózeczku i czekam aż mężuś skonczy przygotowywać śniadanko:) Tylko gdzie te słonce?! Mamy dzis plany a tu pochmurno!:P

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    ajj w porządku ,że przypominasz :)
    hmm myślę, że dzidziusia już będzie widać u mnie w 6skończone był pecherzyk z ciałkiem żółtym i kropek ciupci ledwo zauważalny hmm to było 26dni po owu, więc chyba zależy od sprzętu na 99,9% zobaczysz fasola na następnej wizycie :D

ps. mierzyła ginka pęcherzyk ciążowy.?

Sorki,ze dopiero teraz ,ale zasnelam wczoraj i nie zdrazylam sie pozegnac
    Tak ,mierzyl ma 10 mm i mowil,ze ciaza 4 tygodniowa,pewnie liczyl od zaplodnienia ,a nie ost @...chyba

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie trochę niepokoi, bo poprzednim razem jak poszłam w 7 tygodniu, to ciąża też wyglądała na 5 tydzień. Teraz poszłam w 8 tygodniu i ciąża też wygląda na 4/5 tydzień. Mam nadzieję, że urośnie i na następnej wizycie będzie już dobrze, a ta różnica wynika z tej bardzo później owulacji.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ