Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
karmelek wrote:rybka a kiedy masz tego lekarza??
my jeszcze w lozku lezymy maz dzwonil juz z 5razy:-) i kazal mi wypoczywac:-)
wiec postanowilam sie go sluchac.
A ja mężowi napisałam, że szukam informacji o tym, czy ciąża wg USG może być 3 tygodnie młodsza niż wg miesiączki i że jeszcze ta beta mi się nie podoba... Opieprzył mnie w odpowiedzi, że skoro lekarka powiedziała, ze tak może być i żeby się nie przejmować, tylko czekać, to po co ja siedzę w internecie i głupoty czytam... -
scindapsus wrote:Jeśli miałaś owulacje np. 22 dnia i jajo zagnieździło się między 6 a 12 dniem, to od OM masz już rozpiętość od 28 do 34 dni...
I tego postaram się trzymać.
Ale zawsze myślałam (i wypowiedzi na forach mnie w tym utwierdzały), że jak się jest w 8 tygodniu od ostatniej miesiączki, to i z USG lekarz powie, że ciąża wygląda na 8 tydzień... Po prostu myślałam, że to się zawsze zgadza ze sobą. -
Ale przecież w 5 dniu cyklu dzidzi jeszcze nie ma, ja zazwyczaj jestem w połowie @ wszystko idzie przez ta metodę obliczania ciąży, to jakieś pozostałości z zarania dziejów, "zapłodnienie + 2 tygodnie od ostatniej @", a że owu wypada różnie u różnych kobitek stąd te zawirowania... ale cóż nie zmienimy tego liczmy od owu, to i spokojność będziemy miały...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:03
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Witajcie ja dziś bez mdłości kolejny poranek:) ale apetyt nie wrócił...mam nadzieje, ze to juz koniec rewelacji żołądkowych:)
Szkoda ze dziś pada mieliśmy w planach grilla, posiedzieć na sloneczku a tu nic z tego...
Kurcze mysz skoro lekarz ci mówi ze jest ok, to po co się zadreczasz???
Nie czytaj nie szukaj nic ci to nie da. Każda ciąża rozwija się we własnym tempie. Moja tez jest młodsza niż wynika z OM. Ale lekarka powiedziała ze jest ok to znaczy ze jest OK.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:03
xpatiiix3, Evik, Goplana lubią tę wiadomość
-
Evik miło mi, bo ja zawsze staram się myśleć bardzo pozytywnie, chociaż zdarzają się i dołki i już nie dopuszczam do głowy myśli, że ma być źle, bo teraz co ma się spierdzielić niby jak serducho bije jak szalone mamcia szczęśliwa hehe a obiadki u mamci to jest to co księżniczki mamusi uwielbiają najbardziej hihi a z resztą piękny dzionek, piękna pogoda mdłości znowu nie mam ,no to co tu smęcić tylko na spacerek lecieć Masz racje, zero stresu i szczęśliwa mamusia = szczęśliwy dzidziuś ))
No lecę sobie włoski zrobić w końcu, bo Marcelino poszedł spać No to i się ogarnąć trzeba hehe jak ja nie wiem sama już co mi się chce heheh bo niby jestem głodna a na nic nie mam ochoty i jak tu zrozumieć kobiety heheh Bo wiecie, że ja sama już siebie nie rozumiem Ojj i od wczoraj mój Radzio, czasem T od Tuman (jak mnie zdenerwuje) już mnie tak nie drażni, więc chyba powoli humorki idą w siną dal... No oby, oby...
Miłego dnia, ja już zgłodniałam na samą myśl o obiadku hehe a to dopiero na 14RewolucjaSięDzieje, Evik lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
mysz no wlasnie wyluzuj w takim razie!! juz teraz i tak nie masz wplywu na nic!! teraz tylko mozesz dbac o siebie i wypoczywac i czekac kolejnej wizyty! stres moze tylko zaszkodzic rozwojowi ciazy. odpusc troche bo jestes nakrecona okropnie!! znajdz sobie jakies zajecie i ie czytaj juz nic w tym internecie
-
Wybaczcie dziewczyny, będę Was trochę podczytywać, ale już nie tak często. Niestety nie ma tu miłej atmosfery, a ja mam zamiar cieszyć się tą ciążą, a nie wkręcać jakieś głupoty. Żeby nie było, nie mówię tu o dziewczynach które niestety mają problemy bo po to tu jesteśmy żeby Was wspierać i trzymam za Was mocno kciuki. Mówię szczerze, nie chce mi się czytać dziewczyn u których jest wszystko w porządku, a wkręcają sobie jakieś głupoty bo to się udziela. Możecie mnie znielubić za ten mój egoizm w tej chwili, proszę bardzo ale robię to co najlepsze dla mojej kochanej dzidzi. Nie sprzyja jej na pewno jak się naczytam i mnie potem brzuch z nerwów boli. Mam dobry humor i nie mam zamiaru go sobie psuć Wszystkiego dobrego dziewczyny!
niecierpliwa21, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Evik, Paju, Goplana, santoocha, anusiaa90, KocieOczy lubią tę wiadomość
-
Czarnaa94 wrote:Wybaczcie dziewczyny, będę Was trochę podczytywać, ale już nie tak często. Niestety nie ma tu miłej atmosfery, a ja mam zamiar cieszyć się tą ciążą, a nie wkręcać jakieś głupoty. Żeby nie było, nie mówię tu o dziewczynach które niestety mają problemy bo po to tu jesteśmy żeby Was wspierać i trzymam za Was mocno kciuki. Mówię szczerze, nie chce mi się czytać dziewczyn u których jest wszystko w porządku, a wkręcają sobie jakieś głupoty bo to się udziela. Możecie mnie znielubić za ten mój egoizm w tej chwili, proszę bardzo ale robię to co najlepsze dla mojej kochanej dzidzi. Nie sprzyja jej na pewno jak się naczytam i mnie potem brzuch z nerwów boli. Mam dobry humor i nie mam zamiaru go sobie psuć Wszystkiego dobrego dziewczyny!
Też sobie takie bobo zrobiłam z tej stronki moje jescze przypomina obcego:D heh ale i tak go bardzo mocno KochamCzarnaa94, Paju lubią tę wiadomość
-
Dokładnie czarna94 , zamiast sie cieszyć i z ciąży i wiosną za oknem (może akurat nie dziś) to szukacie dziury w całym.
Lekarze w większości przypadków wiedzą co mówią, widzieli miliony zarodków i płodów więc warto im zaufać a nie stawiać diagnozy samemu.
A internet moim osobistym zdaniem jest kiepskim źródłem informacji jeśli chodzi o tak indywidualne sprawy jak ciąża i rozwój dziecka - każda z nas jest inna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:47
Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Evik, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
scindapsus wrote:dostaniesz 100% podstawy, czyli to co masz na umowie, bez premii, dodatków itp. i jesli nie wykorzystałaś urlopu, to dostaniesz ekwiwalent za niego, ot jedyna premia
a ten urlop wlicza się jako nieskładkowy do wysługi lat i do emerytury.
czyli te dwa miesiące bezpłatnego nie rzutują ....
bardzo dziękuję za odpowiedź
Miłej niedzieli !!
choć słonka dziś trochę mniej !!
-
Zgadzam się!
Czasami się zastanawiam o co biega, jak nie ma ciąży, jest źle, a jak już jest, to też źle, bo może zawsze być gorzej Wrzućmy na luz, naprawdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:57
scindapsus, Czarnaa94, Evik, Lavendula, Goplana lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Evik - przez Ciebie ślina mi cieknie na myśl o kaczce, muszę jutro gnać do sklepu i kupić jakąś dorodną sztukę. O rany, ale mam ochotę!!!!!
... ja tak wczoraj zareagowałam na jakąś reklamę jajek w TV, natychmiast poszły dwa ma miękkoRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Lavendula wrote:... ja tak wczoraj zareagowałam na jakąś reklamę jajek w TV, natychmiast poszły dwa ma miękko
Dokładnie, w sekundę jest taka masakra, że zaczyna się bieg do lodówki i wielkie poszukiwania
Ostatnio małż mnie dopadł na gorącym uczynku, jak łapczywie pochłaniałam tuńczykaLavendula, scindapsus, Evik, blue00, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.