Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    rybka a kiedy masz tego lekarza??

my jeszcze w lozku lezymy :-) maz dzwonil juz z 5razy:-) i kazal mi wypoczywac:-)
    wiec postanowilam sie go sluchac.

A ja mężowi napisałam, że szukam informacji o tym, czy ciąża wg USG może być 3 tygodnie młodsza niż wg miesiączki i że jeszcze ta beta mi się nie podoba... Opieprzył mnie w odpowiedzi, że skoro lekarka powiedziała, ze tak może być i żeby się nie przejmować, tylko czekać, to po co ja siedzę w internecie i głupoty czytam...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Jeśli miałaś owulacje np. 22 dnia i jajo zagnieździło się między 6 a 12 dniem, to od OM masz już rozpiętość od 28 do 34 dni...

I tego postaram się trzymać.
    Ale zawsze myślałam (i wypowiedzi na forach mnie w tym utwierdzały), że jak się jest w 8 tygodniu od ostatniej miesiączki, to i z USG lekarz powie, że ciąża wygląda na 8 tydzień... Po prostu myślałam, że to się zawsze zgadza ze sobą.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież w 5 dniu cyklu dzidzi jeszcze nie ma, ja zazwyczaj jestem w połowie @ ;) wszystko idzie przez ta metodę obliczania ciąży, to jakieś pozostałości z zarania dziejów, "zapłodnienie + 2 tygodnie od ostatniej @", a że owu wypada różnie u różnych kobitek stąd te zawirowania... ale cóż nie zmienimy tego liczmy od owu, to i spokojność będziemy miały...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:03

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dziś bez mdłości kolejny poranek:) ale apetyt nie wrócił...mam nadzieje, ze to juz koniec rewelacji żołądkowych:)
    Szkoda ze dziś pada mieliśmy w planach grilla, posiedzieć na sloneczku a tu nic z tego...
    Kurcze mysz skoro lekarz ci mówi ze jest ok, to po co się zadreczasz???
    Nie czytaj nie szukaj nic ci to nie da. Każda ciąża rozwija się we własnym tempie. Moja tez jest młodsza niż wynika z OM. Ale lekarka powiedziała ze jest ok to znaczy ze jest OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:03

xpatiiix3, Evik, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik miło mi, bo ja zawsze staram się myśleć bardzo pozytywnie, chociaż zdarzają się i dołki i już nie dopuszczam do głowy myśli, że ma być źle, bo teraz co ma się spierdzielić niby jak serducho bije jak szalone mamcia szczęśliwa hehe a obiadki u mamci to jest to co księżniczki mamusi uwielbiają najbardziej hihi :) a z resztą piękny dzionek, piękna pogoda mdłości znowu nie mam ,no to co tu smęcić tylko na spacerek lecieć :D Masz racje, zero stresu i szczęśliwa mamusia = szczęśliwy dzidziuś :)))

No lecę sobie włoski zrobić w końcu, bo Marcelino poszedł spać :) No to i się ogarnąć trzeba hehe jak ja nie wiem sama już co mi się chce heheh bo niby jestem głodna a na nic nie mam ochoty i jak tu zrozumieć kobiety heheh :D Bo wiecie, że ja sama już siebie nie rozumiem :P Ojj i od wczoraj mój Radzio, czasem T od Tuman (jak mnie zdenerwuje) już mnie tak nie drażni, więc chyba powoli humorki idą w siną dal... :D No oby, oby...

Miłego dnia, ja już zgłodniałam na samą myśl o obiadku hehe a to dopiero na 14 :P

RewolucjaSięDzieje, Evik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz no wlasnie wyluzuj w takim razie!! juz teraz i tak nie masz wplywu na nic!! teraz tylko mozesz dbac o siebie i wypoczywac i czekac kolejnej wizyty! stres moze tylko zaszkodzic rozwojowi ciazy. odpusc troche bo jestes nakrecona okropnie!! znajdz sobie jakies zajecie i ie czytaj juz nic w tym internecie

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczął się 3 miesiąc :)

A oto moje bobo :D

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&year=2014&month=11&day=2&babycount=1

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie dziewczyny, będę Was trochę podczytywać, ale już nie tak często. Niestety nie ma tu miłej atmosfery, a ja mam zamiar cieszyć się tą ciążą, a nie wkręcać jakieś głupoty. Żeby nie było, nie mówię tu o dziewczynach które niestety mają problemy bo po to tu jesteśmy żeby Was wspierać i trzymam za Was mocno kciuki. Mówię szczerze, nie chce mi się czytać dziewczyn u których jest wszystko w porządku, a wkręcają sobie jakieś głupoty bo to się udziela. Możecie mnie znielubić za ten mój egoizm w tej chwili, proszę bardzo ale robię to co najlepsze dla mojej kochanej dzidzi. Nie sprzyja jej na pewno jak się naczytam i mnie potem brzuch z nerwów boli. Mam dobry humor i nie mam zamiaru go sobie psuć :) Wszystkiego dobrego dziewczyny!

niecierpliwa21, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Evik, Paju, Goplana, santoocha, anusiaa90, KocieOczy lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Wybaczcie dziewczyny, będę Was trochę podczytywać, ale już nie tak często. Niestety nie ma tu miłej atmosfery, a ja mam zamiar cieszyć się tą ciążą, a nie wkręcać jakieś głupoty. Żeby nie było, nie mówię tu o dziewczynach które niestety mają problemy bo po to tu jesteśmy żeby Was wspierać i trzymam za Was mocno kciuki. Mówię szczerze, nie chce mi się czytać dziewczyn u których jest wszystko w porządku, a wkręcają sobie jakieś głupoty bo to się udziela. Możecie mnie znielubić za ten mój egoizm w tej chwili, proszę bardzo ale robię to co najlepsze dla mojej kochanej dzidzi. Nie sprzyja jej na pewno jak się naczytam i mnie potem brzuch z nerwów boli. Mam dobry humor i nie mam zamiaru go sobie psuć :) Wszystkiego dobrego dziewczyny!
    Jestem tego samego zdania nie dajmy się zwariować...
    Też sobie takie bobo zrobiłam z tej stronki moje jescze przypomina obcego:D heh ale i tak go bardzo mocno Kocham <3

Czarnaa94, Paju lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie czarna94 , zamiast sie cieszyć i z ciąży i wiosną za oknem (może akurat nie dziś) to szukacie dziury w całym.
    Lekarze w większości przypadków wiedzą co mówią, widzieli miliony zarodków i płodów więc warto im zaufać a nie stawiać diagnozy samemu.
    A internet moim osobistym zdaniem jest kiepskim źródłem informacji jeśli chodzi o tak indywidualne sprawy jak ciąża i rozwój dziecka - każda z nas jest inna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:47

Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Evik, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ginka powiedziała "Nie czytać internetu, nie słuchać "życzliwych" cioć, babć!!!" ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    dostaniesz 100% podstawy, czyli to co masz na umowie, bez premii, dodatków itp. i jesli nie wykorzystałaś urlopu, to dostaniesz ekwiwalent za niego, ot jedyna premia ;)

a ten urlop wlicza się jako nieskładkowy do wysługi lat i do emerytury.

czyli te dwa miesiące bezpłatnego nie rzutują ....

bardzo dziękuję za odpowiedź

Miłej niedzieli !!
    choć słonka dziś trochę mniej !! :)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Zgadzam się!
    Czasami się zastanawiam o co biega, jak nie ma ciąży, jest źle, a jak już jest, to też źle, bo może zawsze być gorzej ;) Wrzućmy na luz, naprawdę :)

keep-calm_erapnsx.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:57

scindapsus, Czarnaa94, Evik, Lavendula, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    No i zaczął się 3 miesiąc :)

A oto moje bobo :D

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&year=2014&month=11&day=2&babycount=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak skopiowac ten link?

Wysłany: 23 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik - przez Ciebie ślina mi cieknie na myśl o kaczce, muszę jutro gnać do sklepu i kupić jakąś dorodną sztukę. O rany, ale mam ochotę!!!!! :):):)

Lavendula, Evik lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    jak skopiować ten link?
    Też próbowałam i wychodzi mi to co tobie...

8809cc9767.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, usuwasz wszystkie bzdety - link ma się zaczynać od http, a kończyć na 1

8809cc9767.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Evik - przez Ciebie ślina mi cieknie na myśl o kaczce, muszę jutro gnać do sklepu i kupić jakąś dorodną sztukę. O rany, ale mam ochotę!!!!! :):):)

... ja tak wczoraj zareagowałam na jakąś reklamę jajek w TV, natychmiast poszły dwa ma miękko :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    ... ja tak wczoraj zareagowałam na jakąś reklamę jajek w TV, natychmiast poszły dwa ma miękko :)

Dokładnie, w sekundę jest taka masakra, że zaczyna się bieg do lodówki i wielkie poszukiwania ;):D
    Ostatnio małż mnie dopadł na gorącym uczynku, jak łapczywie pochłaniałam tuńczyka ;D

Lavendula, scindapsus, Evik, blue00, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ