Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhe hej Pati no to ladna dziewczyna sie szykuje !
Strupka ladnie zdjecie
ja wroclam z zakupow raptem 4 rzezcy kupilam,nie chce mi sie targac wiecej,pogoda okropna leje,wieje i zimno..brrr
siedze z psem pod kocem i musze zaczac ogarniac dom i szykowac obiad....perfekcyjna pani domu joptwojumać,zawsze moj hippis ogaranial i gotowal(wrzucla raczej wszytsko do parownika) bo ja pracowalam dluzej i zazwyczaj wieczorem wracalam,ja to robilam na weekend jak mialam wolne,a teraz co musze schowac swoja feministyczna dume do kieszeni ...no wcale mi to gotowanie i ogarnianie nie przeszkadza jakos wybitnie, ale checi brak...lenistwo ciazowe daje o sobie znac jednak...moze dzis odpuszcze i zabiore go na obiad do knajpy...
Przeraza mnie wizja siedzenia w domu...to juz 2 tydzien sie zaczal; a ja kombinuje czy moze jeszcze wroce do pracy...ale juz dostalam decyzje z urzedu o moim macierzynskim ze mi przyznali od 1 .09 wiec pipa pipa musze siedziec.
Zwariuje ,predzej do wariatkowa trafie niz na porodowke...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 14:46
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Szok szok szok urodze ponad 4kg klocucha...
wymiary na 32-33tydzien... Mała waży 1810g.?!?!?!?! Jakim cudem nie wiem +/- 225g powiedział ze to wina cukrzycy, któraś mi wykrakała na poczatku klocucha ze urodze.?! Hehehh teraz to chyba zaczne sobie załatwiać skierowanie na CC mimo strachu jeżeli ona mi za miesiąc będzie ważyła dużo dużo więcej to ja ide na serio mimo strachu nie wypcham takiego kloca sama... Moi bracia po 4100-4200 się rodzili ehh może to z genami tak i mamy ciąża tez cukrzycowa była temu bracia tac duzi... A szyjka bez zmian wiec jest ok
mówił ze wytrzyma i donosze na pewno do końca września a potem to juz bez lipy
bo moja w 28 tyg 1441,a ty jestes 2 tyg przed nami
Swoją drogą przy dziecku ponad 4 kg nic chyba specjalnie załatwiać nie trzeba,przynajmniej moja lek.powiedziała mi kiedyś ze nie jest wariatka i nie każe nikomu rodzić o własnych siłach 4kg klocka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 14:59
xpatiiix3, mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo my już też po wizycie. Wszystko w porządku, dziecko leży sobie w poprzek brzucha i wcale mu się nie chce na razie głową w dół wisieć. Ale ma jeszcze czas. No a że wszystko w porządku, to w podróż służbową jutro mogę jechać. Prawie cały dzień w samochodzie, ale co tam, dam radę.
anusiaa90, xpatiiix3, Viviana, Madlen222, ewelina_d, AgataP, Strupka, zupaztytki, mada_lena, Goplana, Lavendula, sisiiii, Nata, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Pati dobrze, że zdrowa, a waga jeszcze może się zmienić. Wiesz dobrze, że maluchy rosną swoim tempem i jeszcze może zwolnić. Także mam nadzieje, że Nelcia pozwoli Ci urodzić sn
Polecicie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro ? Najlepiej takiego, który ma wszystko ;pxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati, nie zazdroszczę. A też ostatnio myślałam, czy Antek się nie zrobi klocek. Na szkoleniu z diety nam powiedzieli, że widać, kto się dobrze odżywiał, bo jak ktoś miał wysoki cukier, to potem ludzika michelin rodzi.
Mi się wydaje, że na tej diecie dużo nie przytyję a nawet mam wrażenie, że schudnę, więc ciekawa jestem, jaki duży będzie synuś. Ostatnio miał 1500, jestem kilka dni do tyłu wobec Ciebie.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
gratulacje udanych wizyt dziewczyny takie wieści czyta się najlepiej
Moja tydzień temu miała 1200g ciekawe czy dzisiaj sie pokaze i czy duzo przybrala na wadzexpatiiix3, zupaztytki, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc raz jeszcze!
Nadrobilam Was, poki mnie ie bylo tyyyyyle sie dzialo!
Pati, Nelis Gigantus, ale wiesz, moze blad w pomiarach, eh?..
Pozostalym Mamusiom tezgratuluje wizyt, cieszsze sie, ze Bobaski sa zdrkwe
Ja jakos niemam sil dzis, poszlam na pedikir, a tam mi kurier paczke przyniósł I wiecie co? Sprzedawca a) powrzucal wszystko byle jak do worka, b) zamowilam olejek oillatum za 30 zl, a on prawie caly sie rozlal, pobrudzil mi skarpetki dla mojego Pilkarzyka, wszystkotluste. Jestem wściekła!
Pozniej poszlam do przechodni, a lekarz na urlopie
Pozniej poszlam na poczte, elity spolecznej o dziwo nie bylo, ale bylajakas baba, kt wcisnela sie bez kolejki bo cos tam (ja juz dzis bylam, ja tylko po....), kolo ok.30 I baba po 40 przede mna, kt się odwrocila do m ie, a jak zobaczyla brzuch to jak wrzatkiem oblana odwrocila sie I juz sie nie krecila postronach, tylko stala na bacznasc patrzac przed siebiePoszlam se usiasc, bostrasznie mnie brzuch ciagnal, a jak znowu moja kolejka, babka w okienku mi trzas! Zamknela "wlaz" przed moim nosem, bo komputer cos tam cos tam...bezcenne! Bo za chwile chyba zobaczyla brzuch I oh, miracle! Komputer samoistnie sie odwiesil po kliknieciu enter!
Kupilam po drodze tez cieplejszy polarowy pajac I taki cieplejszy bawelniany, jakas czapeczke za 6zl cieplejsza I raptem zaplacilam 100
Ale chciaclam, aby Mlody mial kilka rzeczy nkwych, bo wszystmo w lumpach I od kogos kupuje. Tezkupilam otulaczek za 20 zl na olx, I jeszcze fajny koc, otulacz, spiwor w jednym za 60zl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:43
AgataP, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamusie gratuluje dobrych wiesci. Pati witaj w lubie cc
U nas tez ok. Kluseczka nadal. Szyjka 4 cm, zamknieta, wody w normie lozysko ok. Krwawienie było z szyjki.
Ale mała owinęła sie pępowina.... Jutro usg III trymestru wiec sprawdza dokładnie co i jak, przepływy sa w normie, wiec moze sie odkręci na co liczę, bo zawału dostanę. No i cięcie max 37 tydzien.
Niedlugooooo:)zupaztytki, AgataP, Viviana, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Lavendula, sisiiii, Madlen222, maaartinka, Nata, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOptimus kochana to masz dzisiaj taki dzien jak ja wczoraj...na szczescie to minie,dzien sie skonczy i bedzie ok.
Mnie dzisiaj w Aldim przepuscila mloda dziewczyna mimo obiekcji jej matki starej bzdziagwy ktora miala pelny wozek a jej corka miala tylko pare rzeczy i trzymala jej miejsce ale jak mnie zobaczyla to sie super zachowala i mowi zebym poszla pierwsza bo ja mialam tylko chleb i jabłka w rece.
To mi poprawilo troszke nastroj ,ale juz sie wyplaty doczekac nie moge bo wyczyscilam konto do cna...a wyplata w srode...(to sa uroki dostawania wyplaty co 2 tygodnie...raz ci straczy raz ci nie starczy..bo raz wydatki male a raz wieksze...ehh tak zle i tak niedobrze...wyplato wplywaj na konto !!!szybko!!)
jade wlasnie w srode po becik do takiej laski ktora tu handluje PL rzeczami dla dzeciakow i ma te beciki po 8 eur wiec nie jest tak zle
potem skocze kupic sobie kozaki..bo u nas brrr 3 stopnie wieczorami i rano..i porobie reszte wyprawki do szpitala dla siebie i malej...no i musze malej kurtke kupic .mam nadzieje ze juz maja w sklepach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 16:04
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Optimus wymiary są +/-225g ,wiec licze że to jednak te 1600g jest hehe
Agata heheh ja to jakby mi wody odeszły i taki szybki poród jak pierwszy to pewnie bym nawet do szpital nie dojechała ,może nawet bym z Domu wyjsc nie zdążyła ;P bo przed odejściem wód te skurcze miałam co 5min i nie były takie mocne, a 40min później w 5min wyparlam mojego klocuszka 3250.. Wiec boje się ze jak zaczne rodzić szybciej niż będą chcieli wywołać to po prostu nie zdążę dojechać na porodowke... Ehh.. No i ze jak klocuch będzie to nie dam rady sama...
Madalenka no to ładnie ,szybko księżniczkę będziesz miała, patrzę sporo nas październikowych, oby tancereczka się odkręciła z tej pępowinya u mnie też z szyjki plamienia były ostatnie mówił że mała musiała napierac główką i pękło jakieś naczynko bo rozwarcie zaledwie o 2-3mm się powiększyło na USG mierzone, i takie na palec jest mówił, jak zbadał, ale że mogę z nim pochodzić śmiało z miesiąc jak nie lepiej ,bo szyjka się nie skróciła, a i w razie żywej krwi bądź bolesnych skurczy na IP a tak to się nie martwić, bo powinna donosić do bezpiecznej granicy i uznał, że jednak te sterydy nie ma co pchać mi, że będzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 16:25
ÓptimusPrime, mada_lena, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyA pro pos ciecia. Wczoraj tam pisalyscie o tych prywatnych szpitalach I zaczelam tM z moim gadac, ze sie boje, zemoze jednak ciecie... on na to, no ty to masz zachcianki, to dla mnie nowosc! Poza tym jak ty bedsziesz z blizna chodzila, a fuj! (jakbym lazila z pepkiem na wierzch!)A tak w ogóle, z twoimi gabarytami, to (przepraszam) pierdniesz I ci wyleci....
Romantyka....qwa mć..AgataP lubi tę wiadomość
-
Madalena - o, a czemu tak wcześnie? Trzymam kciuki, aby się odkręciła czem prędzej i więcej takich psikusów nie robiła
Optimus - subtelność to nie jest jego mocną stroną
Gratuluję dorodnych dzidziuchów, przynajmniej hipotrofia im nie grozi
ÓptimusPrime, mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:A pro pos ciecia. Wczoraj tam pisalyscie o tych prywatnych szpitalach I zaczelam tM z moim gadac, ze sie boje, zemoze jednak ciecie... on na to, no ty to masz zachcianki, to dla mnie nowosc! Poza tym jak ty bedsziesz z blizna chodzila, a fuj! (jakbym lazila z pepkiem na wierzch!)A tak w ogóle, z twoimi gabarytami, to (przepraszam) pierdniesz I ci wyleci....
Romantyka....qwa mć..
Ma chłop szczescie ze trafił na CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 16:35
ÓptimusPrime, mada_lena, zupaztytki, Strupka lubią tę wiadomość
-
Optimus - czasem to mi sie slabo robi, jak czytam, co ten twoj chlop wyczynia i wygaduje...
Mojemu odwidzialo sie tapetowanie. I teraz dostalam misje wynalezc farbe/y i naklejke na sciane. patrze na te naklejki i mi sie ulewa z tej slodyczy...ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Wrr było dać mu przez łeb, a R to ćpun zaj***ny... W życiu nie dam mu się do dziecka dotknąć już się nie dziwie że coś się z Nim dziać zaczęło i z jego pamecia jak napierdziela trawki i inne świństwa.. ;/ ależ mnie dzisiaj zgotował pajac głupi... Debilowi odechcialo się za granicą być i musiałam znowu tego ćpuna za drzwi wyrzucić szkoda że tego nie nagrałam bym miała dowody jeszcze bezczelnie mi w twarz powiedział ze będzie sobie palił i ćpał ile będzie chciał że mu nic nie zabronie ogólnie to przyszedł i zaczął jakieś chore jazdy mi robić... ;oo i ze wymyślam tylko wiecznie i jestem materialistka (widziałam ze się pogórzy...), to powiedzial amze nic od niego nie chce i sama sobie poradze a on będzie płacił na dziecko i tak...Livia
Nela
Marcel