Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNastka nie strasz,jestem dokladnie w tym samym tyg i dniu co ty...prosze cie wez sie legnij kobieto i odpocznij a nie talerze rozbijasz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:40
Lavendula, mada_lena, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
To dobrze Nata łykaj, łykaj kochana
magnez rzecz jasna
Dziewczyny ja twardość odczuwam tak, ze mega napina sie sama macica. Brzuch wtedy ciagnie, dno macicy widac gołym okiem, z reszta cała macice widac wtedy jak na dłoni. I za chwilke puszcza. Odkąd biore spazmoline to mialam ze 3-4 razy takie wyczuwalne spięcia. Po wysiłku, spacerze.
Evik ja tez czuje czasem napięcie w podbrzuszu, pobolewa mnie wlasnie jak zmieniam pozycje itp. Ale chyba wszystko ok. Obstawiam wiezadla no bo szyjka mi sie nie skróciła.
AgataP lubi tę wiadomość
-
Mada_lena śliczny uśmiech
Moja macica tez leniwa nic nie ćwiczy.. A wiecie czy to tak może być czy potem sa jakieś tego skutki np przy porodzie?
Wczoraj pralam ręcznie w wannie i tez żadnego twardnienia nic.. Mimo wysilkuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:46
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Witam Was:)
U mnie znów paskudna pogoda nadal pada, nie lubię tak bo mi ciągle zimno. Rano byłam na zakupach, a teraz wygrzewam się pod kocykiem. Obiad ugotowany więc co mi tam, kiedyś trzeba odpocząć.
Mnie Aspargin też pomaga i to bardzo, zero twardnień zero skurczy. Jeśli chodz i ruchy to czasem chciałabym je czuć tak jak Wy opisujecie. Ja mam łożysko na przedniej ścianie więc jak to lekarz powiedział ruchy stłumione bo tak jak by mała w poduszkę waliła.AgataP, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Ja pier.... napisałam mega długiego posta i się usunęło...nie cierpię tego!!!
A więc w skrócie:
Madalena śliczne zdjęcie, malutka tak pięknie się uśmiecha, wzruszające:)
Goplanka niestety wagą to ja pobijam wszystkie:) Tydzień temu na wizycie było +20kg, teraz jest już na pewno więcej bo ja ciągle głodna jestem i wiecznie jem. Za tydzień we wtorek mam wizytę więc pewnie znowu zobaczę jakiś dodatek w wadze:) Ale trudno...nie przejmuje się tym za bardzo.
Ja mam twardnienia macicy od 26-go tygodnia. Mam to kilkanaście razy dziennie i czasami co chwilę. Lekarz mi powiedział że dopóki nie ma bólu wszystko jest ok i nawet może się to dziać regularnie. Ja już mam od samego rana jak jeszcze leżę w łóżku, wysiłek fdizyczny w moim przypadku nie ma żadnego znaczenia. Także nie martwcie się kochane:) Ja mam od 4 tygodni i już się do tego przyzwyczaiłam.
U mnie lato wróciło, jest 23 stopnie i świeci słońce, ogród mam otwarty i bardzo ciepło jest. Ale w ogóle mnie to nie satysfakcjonuje bo ja czekam na jesień z niecierpliwością
A tu my w prawie 30 tygodniu:) Dalej brzuchol malutki i żadnego rozstępu. I już nie wiem czy to dobrze czy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:13
Viviana, AgataP, desou, mada_lena, Agusia ;), Goplana, Nata, Rybka Nemo, xpatiiix3, FK81, anusiaa90, Strupka, zupaztytki, maaartinka, Lavendula, blue00, Maga31, Mamadomina, Milaszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobra dostalam wyplate,matki boskiej pienieznej jest dzisiaj...moge dzialac jade po art higieniczne i obczaic jakies ciuszki cieplejsze bo juz powinny byc w sklepach.No i po te "sexy" koszule nocne do szpitala co je tylko raz w zyciu ubiore,mam 3 listy formatu A4(mam szerokie pismo-tak przynjamniej to sobie tlumacze) bede dziwnie wygladac w sklepie z dlugopisem i notesem
mam zamiar teraz juz wszystko dokupic zeby potem juz nic nie nadrabiac na ostatnia chwile,bo oszaleje juz chce miec wszytsko spakowane do szpitala i fajrant.
Musze tylko ruszyc dupe z kanapy i sie ubrac...a to jest akurat najciezsza decyzja tego dnia
I'll be back dziewczyny...milego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:09
Madlen222, desou, mada_lena, Nata, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgataP udanych zakupów:)
Madlen222 wow z dwójką taki malutki brzuszek to ja mam taki z jednym już nie wspomnę o Pati brzuszku która przebiła wszystkich chyba:P:P:P
To że nie masz rozstępów to tylko się cieszyć a nie martwićAgataP lubi tę wiadomość
-
nastka151 wrote:AgataP udanych zakupów:)
Madlen222 wow z dwójką taki malutki brzuszek to ja mam taki z jednym już nie wspomnę o Pati brzuszku która przebiła wszystkich chyba:P:P:P
To że nie masz rozstępów to tylko się cieszyć a nie martwić
No tym brakiem rozstępów to ja się nie martwię, ale tym że ten mój brzuch taki maluni...Niby wszystko jest ok, tzn. było tydzień temu ale ja się zaczynam naprawdę martwić bo ja nie widzę żeby on w ogóle rósł.. -
Piękny masz brzuszek Madlen222 zgrabniutki, ciesz się bo naprawdę jest śliczny
a dzieciaczki już takie klocki.
Ja za tydzień idę ważyć mojego, ostatnio jak pamiętam miał 290g pozniej mi zapomnieli zwazyc, ale to bylo na NFZMadlen222 lubi tę wiadomość
-
Madlen Kochana jak wiesz, ja mam z tą macicą problem, tzn jest troche za nisko i schizy juz miałam, ale zaczełam się mierzyć w pępku i widzę, że brzusio jednak rośnie ładnie, poza tym ważę się i waga idzie do przodu także na pewno musi być dobrze, dzieciaczki masz często mierzone i nic się nie martw Kochana. Brzusio masz śliczny i zgrabny, ale Kochana nie jest jakiś bardzo mały, jest normalny. To przecież Twoja pierwsza ciąża
A w pierwszej brzuszki nie są jakies mega duże.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Agata tylko się nie przedźwigaj dzisiaj. Ja wstawiłam pranie i umyłam lodówkę...teraz myślę że zrobię na obiad spaghetti napoli :p przykro mi z powodu czarnej ehhh...mnie zajście w ciążę po stracie zajęło 5 cykli, widocznie tyle potrzebował mój organizm. Madlenn masz śliczny brzuszek i uwierz mi to, że masz bliźnięta nie znaczy nie musisz mieć od razu mega wielki brzuch, dzieci rosną odpowiednio więc widocznie tak sobie miejsce znalazły że brzuszek dużo nie rośnie. Rybka nemo ja też mam na przedniej ścianie i też nie odczuwam nie wiadomo jakich boksów, synek daje mi pospać, nie budzi mnie, widocznie na podusi z łożyska jest mu tak dobrze że śpi razem ze mną:p czuję teraz jak się pcha pod żebrem prawym, ciekawe co tam ma:p a asparginu jakie dawki bierzesz? idę po kawkę i kawałek ciasta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:22
Madlen222, Rybka Nemo, AgataP lubią tę wiadomość
-
no dobra nie umiem sobie robić fotek i nie moge coś lampy wyłączyć w telefonie ale coś tam wyszło. 30tydzień i 2 dni
Viviana, ewelina_d, Madlen222, desou, xpatiiix3, mada_lena, Agusia ;), FK81, ÓptimusPrime, Nata, Goplana, anusiaa90, Dotty84, Rybka Nemo, Strupka, zupaztytki, maaartinka, Lavendula, blue00, KasiaKa, Maga31, Mamadomina, Milaszka lubią tę wiadomość
-
MAdlen nic sie kochanie nie denrwuj jak wszystko jest ok, brzuszek masz piekny nie musi byc wielki przeciez.
Ja po poronieniu tez szybko sie starałam bo juz po miesiacu,zaszłam po dwoch i odpukac wszytsko jest ok, mam tez 2 kolezanki co zaszly po miesiacu od poronienia i maja zdrowe dzidzie wiec to chyba nie ma reguły
Ja czekam na meza i jade na ciucholand kupic jakies ciuchy na chlodniejsze dni, ciekawe czy cos znajde na wieloryba!Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Madlen222 ciesz się ze taki mały szybciej zgubisz po rozwiązaniu:) JA z Oliwką też miała malutki brzuszek i rano po nocnym porodzie byłam juz płaska. Najważniejsze ze dzieci zdrowe a wielkość to tylko na plus że zgrabny jest:)
xpatiiix3, mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość