Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, już mi lepiej
Wiecie, oni mnie tak tu kiedyś zestresowali jak powiedzieli że dzieci wolno rosną że teraz mam schizę ciągle że jest coś nie tak. No ale tydzień temu lekarz powiedział, żebym się cieszyła ciążą i że jest wszystko ok. No mam nadzieję
Ja też mam łożysko i to oba na przedniej ścianie brzucha, czuje ruchy bardzo dobrze choć nie wiem czy aż tak dobrze jak to niektóre z Was opisują. Ale ani na lewym ani na prawym boku leżeć za bardzo nie mogę bo dzieci od razu kopią i to porządnie.
Nastka laska z Ciebie że hej...ale wyorbażałam sobie Ciebie w krótkich włosach, takich przed ramiona:) -
znalazłam idealną chustę/nosidełko!
Wallaboo
https://www.youtube.com/watch?v=QEm0rIRNHaU
Niestety cena dołująca, ale co tam! Raz się żyjeGoplana lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Madlen, każda kobieta ma inny brzuch, mało tego ta sama kobieta inaczej wygląda podczas ciąż, brzuszek masz zgrabny, ciesz się kochana szybciej wrócisz do formy po porodzie
nie jest tak, ze duży brzuch to duże dzieci, mam wśród znajomych doskonały przykład - mega wielki brzuch waga dziecka po porodzie 3100, malutki brzuch waga dziecka po porodzie 3400, więc nic się nie martw...
Mi ponowne zajście w ciąże zajęło równo rok, w lutym miałam zabieg i po roku w lutym jednak buntownicze jajeczko pękło (chociaż miało już nie pęknąć)...
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Ok ide do diabetologa super brzuszki, a ja tylko pokazać jak wyglądam nie mam co założyć pada deszcz... Ehh... Jedyne co na mnie wchodzi żakiet z h&m i to w cyckach opięty przyplaśniete mam... Sorki że z góry foto jakoś ale się w kadrze nie zmieszcze za krótką rękę mam xd tak tylko na szybko ,już w locie jestem i wychodze na autobus
nie jestem taka duża heheh chociaż teraz wygladam jak locha ze scisnietymi cyckami ale ch... Muszę wyjść
Madlen222, desou, alka89, Viviana, Goplana, anusiaa90, Strupka, mada_lena, maaartinka, Marzena27, sisiiii, blue00, AgataP, Maga31, Mamadomina lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Madalena, jakie słodkie zdjęcie! Jak ja bym chciała coś takiego na pamiątkę. Antek tylko jajka dał sobie sfotografować, buzia cały czas przytulona do łożyska - mały pieszczoch rośnie.
Nastka, ale masz piłeczkę! Chyba tylko w brzuch Ci poszło, bo aż się ten brzuch odcina od reszty!
Przyjechali rodzice z odplamiaczamiPierwszy raz w życiu będę używać, bo zawsze tylko sru do pralki, płyn i koniec. Zobaczymy, jak to zadziała.
Jeśli chodzi o odczuwanie skurczu, to nie każda kobieta czuje. Podejrzewam, że na tym etapie każda już ma skurcze, nie ma się co martwić, jak ich nie czujecie, bo to nie jest specjalnie przyjemne. Najbardziej czuć, jak się leży na plecach. Takie spięcie a macica jakby rosła do góry, taka bardziej szpiczasta się robi.
Odczuwanie po obu stronach brzucha to norma, ja teraz już większość jego ruchów tak odczuwam. Szczególnie jak leżę na boku i mu ewidentnie nie pasuje (sorry, Antek, mama też się chce wyspać).mada_lena, Maga31, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Dotty chyba bym się bała że te rzepy mi się odepną, mnie chuste ma pożyczyć koleżanka żebym sobie zobaczyła czy w ogóle mi pasuje takie coś:p Nastka brzusio śliczny, miło Cię widzieć, a mistrzyni drugiego planu też słodka
)
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:16
Madlen222, alka89, xpatiiix3, desou, Goplana, anusiaa90, FK81, Rybka Nemo, Dotty84, Strupka, mada_lena, zupaztytki, maaartinka, Lavendula, Agusia ;), Marzena27, sisiiii, Evik, AgataP, Maga31, Milaszka, santoocha lubią tę wiadomość
-
https://www.winiary.pl/przepis.aspx/74461/tarta-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-i-truskawkami polecam jak ktoś ma mało czasu:-) wyszło na serio dobre, nie za słodkie, a że dodałam borówki, jeżyny i banany to jest taki słodko-kwaśny
mnie odwrotnie zrzuca z telefonu i najpierw sprawdzam w folderze żeby później było ok w programie :p brzunio fajniutki i zgrabniutki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:02
Viviana, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Vivianka - piękna
Jak trzcinka z brzuszkiem...
Patii - super są te okulary! Przydałby mi się żakiecik tego typu... a już mi nie na ręke kupować... ech, będę chodzić w workach na kartofle... a gdzie tam, nie zmieszczę się, za wąskie są...
Zazdraszczam Wam tych smukluteńkich figur
Pinsleepe - a próbowałaś płynem do mycia naczyń? ja zawsze tak z tłuszcczami sobie radziłam, tylko że oliwka to olej mineralny... albo płynem micelarnym - ostatnio poradziłam sobie tak z mascarą na bielutkich spodniach, więc może wszystkiego warto spróbować
Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki brzuszki macie śliczne:)
Nata 2x1 tabletka asparginu dziennie, ponoć można trzy tabletki dziennie, ale u mnie w zupełności starczają dwie:)Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Magdalena cudowny uśmiech
Madlen Ty się wielkością brzucha nie przejmuj. Ja widziałam dziewczyny, które w 9 miesiącu miały mniejsze i rodziły zdrowe dzieci. Twój jeszcze ma czas żeby urosnąć, w końcu teraz będzie się powiększał z dnia na dzień ;p
Nastka fajny brzusio i mistrz drugiego planu
Biedna Czarna, mam nadzieje, że wkońcu im się uda
Dzisiaj zaczynam 31 tydzień i odebrałam pierwszą paczkę z rzeczami dla maleństwa
Pozostałe brzuszki również cudowne, A o to mój:
Madlen222, Goplana, xpatiiix3, ewelina_d, Nata, FK81, Viviana, Rybka Nemo, desou, Strupka, zupaztytki, pinsleepe, mada_lena, sisiiii, Agusia ;), blue00, AgataP, Maga31, Milaszka, santoocha lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:A ja sie boje, ze jak wrzuce wszystkie te kolorowe ciuszki małego razem to mi zafarbują... Jak wy je prałyście bo ja nie daje z kolorami
Ja prałam kolor osobno i białe teżNo i robiłam pranie w 40 stopniach...wtedy mała szansa na farbowanie. A w sumie lepiej z dwa razy w 40 stopniach wyprać chyba niż potem się wściekać że pofarbowało:)
niecierpliwa21 lubi tę wiadomość